Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Seminerin ardından…


Yoğun bilgi bombardımanı ile dikkat ve zihinsel odaklanma gerektiren uzun süreli çalışmalardan çıktıktan sonra, genelde kendimi biraz yorgun ve uğultulu hissederim. Ancak bu kez Steven Forrest’in iki gün süren müthiş tempolu ve dolu dolu semineri bana göz açıp kapayıncaya kadar sürmüş gibi geldi. Dinlemeye, anlamaya, zihnimdeki bulmacanın parçalarını birleştirip doldurmaya doyamadım. Bunda anlattığı konunun ilginç olmasının yanı sıra, bizzat kendisindeki karizma ve katılımcılarının salt beyinlerine değil yüreklerine de etkiyen sunumunun payı var elbette.


Forrest, astrolojinin yaşayan efsanelerinden biri. Sıcak ve alçakgönüllü. Annesinin atalarının Türk olduğundan söz ederek, hepimizi şaşırttı. 400 yıldan bu yana ilk kez o köklerine bir yolculuk yaparak buralara gelmiş. Seminerin konusu olan evrimsel astroloji, yepyeni bir alan. Bu konuda son 25 yıldır çalışmalar yapılıyor ve Forrest kurucularından. Bu teknik, doğum haritamızın arkasında gizlenen esas haritamızı ortaya çıkarmayı hedefliyor. Bunu yaparken de, psikolojik astrolojinin insan ruhunun evrimsel yolculuğunu anlamaya yönelik bütün boyutlarından yararlanıyor. Kişinin karmik sorunlarınla yüzleşip onları nasıl geride bırakarak kendisini ileriye götürebileceğini, adeta ilacının reçetesini veriyor. Forrest’e göre bu sistem tüm astroloji türleri içinde bütüne yanıt veren en etkili olanı…

İşin ilginç yanı; spiritüellik ve psikolojiye dayanan böyle bir sistemin Kova burcundaki Neptün ile Yay’daki Plüto altmışlık açısının tüm insanlık tarafından içselleştirildiği bir zamanda ortaya çıkması. Bu açı İkinci Dünya Savaşı’ndan itibaren dünyaya gelmiş herkesin haritasında mevcut ve hemen hemen 2030’lara kadar bütün doğum haritalarında kendini gösterecek. Diğer bir deyişle, o tarihe kadar bu dünyada bu açıya sahip olmayan bir tek kişi bile kalmayacak. Neptün’ün spiritüelliği, sezgiselliği ile yukarıya ve Plüto’nun ise aşağılara, derinlerde saklı olanlara doğru bir yolculuk olduğunu hatırlayacak olursak, şimdi bu iki yolculuğun tek bir kanalda bu anlayışla birleşmesi söz konusu.

Evrimsel astroloji, yukarıda da değindiğim gibi, henüz çok yeni ve bakir, bir o kadar da engin. O nedenle bu konuda çalışmaya gönüllü astrologların yapacağı çalışmalar ile hazır olan temel yükselip gelişecek ve eminim insan ruhunu anlamak yolunda bizlere çok yol gösterici olacak.


BU HAFTA NELER OLACAK?
Haftaya Başak burcu etkilerinin egemen olduğu bir günle başlıyoruz. Ay, Venüs ve Satürn Başak temalarını yaşamımıza taşıyorlar. Dolayısıyla, duygusal reaksiyonlarımız, anlık tepkilerimiz, yaşamımızı düzenleme-planlama şeklimiz ile kendimize ve ilişkide olduğumuz kişilere yaklaşımımızda hep bu özellikler kendini hissettirecek. Fazla mükemmelliyetçi bir tavırla titizlenip özeleştiride aşırıya kaçmamaya, yolunda gitmeyen şeyler olduğunda söylenmek yerine, anlayış gösterip kabullenmeye çalışmak en doğrusu. Zira kendimizi değerli hissedebilmek adına çalışıp yararlı ve üretken olayım derken, her şeyi ince ince planlayıp organize eden aşırı kontrolcü bir yaklaşım bizi yorup, hasta edebilir. Sürekli kusur bulmakla meşgul olduğumuz için, verimli çalışmakta zorlanabiliriz. Hizmette kusursuz olmakla bu kadar uğraşırken, kendi kendimizden uzaklaşmamamız da mümkün. Kendimizde hata bulmaya yönelik bakmak, karşımızdakinin de bizi böyle gördüğü yanılgısına kapılarak, bizi neredeyse sevilmeye layık biri değilmişiz gibi hissettiren bir durumdur. Sevgi ve ilişkiler konusunda kendi öz değerimizin farkındalığıyla ve içimizden geldiği gibi hareket etmemiz gerekiyor. 

Haftanın bir diğer önemli dinamiği ise, 12 Ekim itibariyle Merkür’ün 09 derece ve 04 dakika ile 07.00 itibariyle Akrep burcunda geri hareketine başlayacak olması. 2 Kasım’a kadar sürecek olan bu dönem, kendi iç yolculuğumuza çekilip iç sesimizin bize neler söylemeye çalıştığını duymak açısından ideal. Bir ilişkinin içerisinde kendimize, sevgimize ve ilişkide olduğumuz kişiye verdiğimiz önem ve değeri gözden geçirerek kararlar almamız söz konusu olabilir. Kısacası, kendimiz ve çevremizle olan ilişkilerimizi sorgulamak, yolunda gitmeyen şeyler varsa onlarla yüzleşerek değiştirip dönüştürmek zamanı. Kişisel haritalarımızda Merkür hangi yaşam alanında (örneğin ev…) geri gidiyor ise o konularda gecikme, yavaşlama, engeller ile karşılaşmamız mümkündür. Süregelen işlerimizde derinleşmek, ancak yeni bir konuya geri hareket bittikten sonra başlamak daha olumlu sonuçlar verebilir.

Hepinize hayırlı bayramlar, sevgi ve sevinç yüklü güzel günler diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.