Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Steven Forrest İstanbul'da


Bu hafta astrologlar veya astrolojiye gönül verenler için özel bir anlam taşıyor. Dünyaca tanınmış, modern astrolojinin duayenlerinden Steven Forrest NCGR ( Ulusal Jeokozmik Araştırmalar Derneği ) Türkiye bölümünün düzenlediği bir seminer için İstanbul’da olacak.

Konusu “Evrimsel Astrolojinin Büyüsü ve Gücü” olan seminer sabah dokuzdan akşam beşe kadar, hafta sonunda iki gün sürecek. Benim de dinleyici olarak katılacağım bu seminer bir hayli ilginç. Zira Forrest, şu anki yaşamımızdaki deneyimlerin nedenlerini psikolojik astroloji dilini kullanarak açıklarken, kadim metafiziksel kökleriyle de yeniden birleştirecek. Bu kendimizi, çevremizi derinlemesine anlamamızı sağlayan, hayatımızda zamanı gelen deneyimleri değerlendirebilmek açısından bir hayli yararlı bir yöntem.

Steven Forrest aslında Türk okurlarına yabancı bir isim değil. Astrolojinin abc’si diyebileceğimiz “İçinizdeki Gökyüzü” ve transitleri, ilerletilmiş haritaları (progresyonları) anlatan “Değişen Gökyüzü”  adlı kitaplarının yanı sıra eşiyle birlikte kaleme aldığı “Gökyüzü Ortaklıkları” adlı kitapları dilimize çevrilmişti. Astroloji hakkında bilgilenmek, temel kavramlarını, sembollerini öğrenmek için bu kitaplar ideal. Özellikle ilişkiler astrolojisi konusunda bilgilenmek isteyenler, sevgi, cinsellik ve yakınlaşmaları konu edinen “Gökyüzü Ortakları”nı okumalılar.

Sizlere daha önce de bu sütunlarda sinastri denen bir teknikten ve kompozit haritalardan söz etmiştim. Kısaca bunlar, bizi diğerine çeken, birleştiren unsurlar ve ilişkinin geliştirilmesi gereken noktaları, güçlü taraflarını açığa çıkaran yöntemlerdir. İşte, bu kitap bu yöntemleri anlaşılır bir şekilde açıklayan bir özelliğe sahip. Ama en önemli tarafı doğum haritaları ne kadar uygun görünürse görünsün, hiçbir yakın ilişkinin sevgi olmadan süremeyeceğini ifade edecek samimiyette olmasıdır. Çünkü sevgi, tüm iyi duyguların kısa bir süreliğine de olsa yok olduğu anlarda bile geçerli olan bir dürüstlük ve ilgi taahhüdü, sabır ve birlikte büyüme vaadidir. Güneş sevgi ve paylaşımların burcu Terazi’de ilerlerken ve önümüzdeki ay bu konularda önemli sorgulamalar yaşamamıza neden olacak dinamikler bizi beklerken, belki de bu fırsatı kaçırmayıp, “Gökyüzü Ortaklıkları”nı okumak iyi bir seçim olabilir.

Bu haftanın en önemli astrolojik olaylarından biri Venüs’ün 09.53 itibariyle 8 Ekim’de tekrar Başak burcuna girecek olması. 8 Kasım’a kadar sürecek olan bu dönemin konularını, bizi bu anlamda bekleyen deneyimleri ve dikkat etmemiz gereken hususları, Ekim ayına ilişkin kaleme aldığım aylık yorum yazımda ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. Ekim ayı gerçekten de ne istediğimiz, neler beklediğimiz ve nelerle karşılaştığımızı değerlendirdiğimiz, aldığımız kararların sonuçlarıyla karşılaştığımız, sorgulamalarla geçecek bir ay olarak gözüküyor. İşe yaramayan, bir kenara atılmış şeyleri eleyip, arıtarak yararlı olanları hayatımıza katmamız söz konusu.

Kendi değerimizin farkında olarak hareket ettiğimiz, sevgi dolu, sağlıklı, mutlu ve verimli haftalar diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.