Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Koç burcunda dolunay; beklenmedik gelişmeler!

10 Ekim - 16 Ekim 2016 haftası

Değişken ve sert hava koşullarını, doğal afet ve toplumsal olayları harekete geçirebilecek zorlu bir hafta bekliyor bizi! Bunda 16 Ekim Pazar günü Koç burcunda ve Ay'ın Dünyamıza en yakın olduğu (perigee) konumda gerçekleşecek Uranyen Dolunay'ın payı büyük! Oldukça karışık ve ani gelişmeleri ateşleyen, sert ve sarsıcı etkilere sahip bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Astrolojide "kötücül" olarak nitelenen Mars ve Plüto, Dolunay sırasında enerjilerini birleştirirken, Ay'ın hemen yanıbaşında yer alan Uranüs, Uranüs - Plüto karesini yeniden harekete geçirecek. Her Dolunay bilinçaltında gizlenmiş malzemelere ışık tutar ve böylece meselelere farklı bir şekilde bakma fırsatını yakalarız. Bu enerjiyi içimizdeki kutuplaşma veya çatışma olmaktan çok bütünleşmemize yardımcı olacak bir unsur olarak görmek gerekir. Dolunaylar duygusal durumları açığa çıkarır ve her zamankinden daha hassas oluruz. Süper Dolunaylar ise, bu durumu bir kaç misli büyütür. Dolayısıyla, Uranüs ve Eris'in de devrede olacağı bu seferki Dolunay'da duygularımızın coşup taşması, yüklerimizden bir an önce kurtulma duygusu ile agresif, sabırsız ve isyankar olmamız şaşırtıcı olmayacaktır.


İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
10 Ekim Pazartesi:
Hafta iletişim ve haberleşme açısından hızlı ve hareketli başlıyor. 09:30'da Kova burcuna giren Ay ile duygusal konulara mantık ve mesafeyle yaklaşmaya başlıyoruz. Özgürlük ihtiyacımız artıyor. Arkadaşlık, sosyal yaşam, geleceğe ait plan ve projelerimiz ile toplumsal konular önem ve öncelik kazanıyor. Özellikle günün ikinci yarısı oldukça yoğun ve iş anlamında verimli geçebilecek.  

11 Ekim Salı:
Kendimizi dengede, duygularının sorumluluğunu alabilecek durumda hissediyoruz. Bizimle benzer şekilde düşünen arkadaşlarımızla biraraya gelmek ihtiyacındayız. 12:45'de Terazi burcundaki Merkür,  Jüpiter ile kavuşum içine giriyor. Meselelere uzlaşı ve empatiyle yaklaşmanın önemini anlıyoruz. Hukuksal konular, yurt dışıyla ilgili işler, dış ticaret, yüksek öğrenim ve turizmde güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Gün genel olarak rahat bir akış içinde gözüküyor. Akşam saatleri ilişkilerde ufak tefek sürtüşmeler yaşansa da, serinkanlılığımızı ve mantıksal, adil yaklaşımımızı koruduğumuz ölçüde kolayca aşılabilir. Affedicilik ve şefkat duyguları ilişkilerdeki blokasyonları çözmeye yardımcı olacaktır.

12 Ekim Çarşamba:
Gece yarısından sonra boşluğa düşen Ay, 15:41'e dek açısız ve bağlantısız kalacak. O nedenle önemli ve zamanla sınırlı işlerimizi akşamüstüne almakta yarar var. Günün büyük bir bülümünü hiç bir konuda ısrarcı olmadan, akışa ayak uydurarak geçirmekte yarar var. Ay Balık burcuna girdikten sonra da bu durum kendiliğinden devam ediyor olacak. Kendimizi hayatın getireceklerine ve bilinmeyene açıyoruz. Duyarlılığımızla birlikte sezgiselliğimiz de artıyor.

13 Ekim Perşembe:
Günün ilk saatleri bizi yanlış anlamalara, dolayısıyla hatalı yargılara götürebilir. Tarafsız bakış açımızı korumamız gerekiyor. Bizi sarsacak, aklımızı karıştıracak uyumsuz, sorunlu ve kafa karıştıran kişi ve ortamlardan uzak durmakta yarar var. Öte yandan, Hassas, duygusal ve şefkatlı yönlerimizle birlikte, sanatsal ve yaratıcı taraflarımızın da güçlendiği bir dönemdeyiz. Kabulde olmanın ve hayatı olduğu gibi kucaklamanın önemini anlıyoruz; Ay Balık burcunda ilerlemesini sürdürüyor.

Gece yarısına doğru Merkür (Terazi) ile Mars (Oğlak) kare açılarıyla bizi iletişimde zorlamaya başlıyorlar. İletişim dilimize çok dikkat edelim. Sinirli reaksiyonlar gösterebiliriz. Tartışmacı ve sivri dilli olma ihtimalimiz yüksek. Tartışmak yerine, ne yapabileceğimize odaklanmak akıllıca olacaktır.

14 Ekim Cuma:
Sabah erken saatlerde işe güce koyulmak gerekiyor. Zira 10:14 itibariyle Ay boşluğa girdikten sonra 18:09'a dek açısız kalacak. Bu zaman zarfındaki işlerimiz sonuçsuz, havada kalabilir. Kritik konuları yarına bırakmakta yarar var. Ay akşam saatlerinde Koç burcunda ilerlerken kendimizi dinamik ve canlı hissetmeye başlayacağız. Cesaret ve özgüvenimiz artacak.  

15 Ekim Cumartesi:
Hafta sonu enerji yüklü başlıyor. Ancak tam Dolunay öncesi bu kadar enerji bizi sinirli ve gergin yapabilir. Nitekim 13:43'te etkinleşecek Güneş (Terazi) - Uranüs (Koç) karşıtlığı, içimizdeki kutuplaşmaları ateşlemeye aday! Beklenmedik sürprizli durumlar veya şok edici olaylar dengemizi bozabilir. Heyecanlı, huzursuz ve gergin olabiliriz. Fevri olabileceğimiz için, özellikle şu ara önemli hayati kararlar almak pek doğru değil. Başına buyruk davranışlarımız yüzünden sonradan sıkıntı yaşamamız mümkün. Sakinliğimizi ve tarafsız bakış açımızı korumamız son derece önemli.
 
16 Ekim Pazar:
Tansiyonu yüksek bir gündeyiz. 07:24'te 23 derece Koç burcunda bir Süper Dolunay deneyimliyoruz. İlişkilerde "ben - sen" dengesine, "benim ihtiyaçlarım ile senin ihtiyaçların" arasındaki kutuplaşmaya ışık tutacak Dolunay, yazımın başında da söz ettiğim gibi zorlu bir konumda gerçekleşecek. Benimizi yok ettiğini, bizi baskıladığını düşündüğümüz tüm ilişkilerden ani ve cesur kararlarla özgürleşmek isteyebiliriz.

Diğerlerinin haklarına ve ihtiyaçlarına saygılı, birbirimize ters düşen yönlerimize karşın birarada uyum ve huzur içinde yaşamayı beceriyor olmamız çok önemli. Dolunay'ın ardından boşluğa düşecek olan Ay, 18:05'de Boğa'nın dingin, ayakları yere sağlam basan dünyasında, hayattan keyif almamızı sağlamak üzere ilerlemeye başlayacak.

Herkese iyi haftalar, güzel başlangıçlar, sakinlik ve huzur diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.