Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür düzeliyor!

16 Mayıs - 22 Mayıs 2016 haftası

Bu hafta birkaç önemli dinamik bizi etkiliyor. Bunlardan ilki iletişim ve haberleşmenin temsilcisi Merkür'ün Boğa burcunda direkt harekete geçmesi, diğeri ise, Yay burcunda gerçekleşecek olan Dolunay! Merkür'ün direkt harekete geçmesiyle birlikte, özellikle önümüzdeki haftadan itibaren, ayak sürüyen konular hızlanmaya ve yavaş yavaş yoluna girmeye başlayacak. Ancak yine de 24-25 Mayıs'a dek gezegen bize gölge yönlerini deneyimletebilir; dikkatli ve tedbirli olmakta yarar var. Acele etmeyelim, detay atlayamayalım!

Gerek Merkür'ün düzelmesi, gerekse de hemen ardından Dolunay'ın Mars ile etkileşim halinde gerçekleşmesi, hayatın ritminin, duygularımız ve duygusal tepkilerimizle birlikte öfke ve risk alma eğilimimizin de yükseleceği anlamını taşıyor. Hız artınca dikkat dağılır, kaza veya sakarlık ihtimaline karşı uyanık olmakta yarar olacaktır.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
16 Mayıs Pazartesi:
Hafta güçlü enerjilerle başlıyor. Sabah saatlerini daha verimli bir şekilde değerlendirme şansımız var. 12:21 itibariyle boşluğa düşen Ay, 20:33'e dek açısız ve bağlantısız kalacağı bir süreçte olacak. Dolayısıyla öğleden sonra saatlerine önemli iş görüşmeleri, toplantı veya dikkat gerektiren işleri koymamakta yarar var. Akşam saatleri daha rahat geçebilir. İç dengemizi koruyabiliriz.

17 Mayıs Salı:
Bugün duygusal ihtiyacımız, iç huzur ve uyumumuzu bozmadan diğerleriyle güzel ve uyumlu ortamlarda birarada olabilmek, sevgi ve paylaşımlarda bulunabilmek...  Yaklaşık iki gün boyunca daha uzlaşıya açık ve adil olabiliriz. İlişkilerin yanı sıra, sanat, müzik, estetik ve güzellik ile ilgili konular gündemimizin ön sıralarına geçebilir.

18 Mayıs Çarşamba:
Gün zorlu enerjilerle başlıyor. Uç noktadaki duygularımız içimizi kasıp kavurabilir. Öğleden sonra ise ani duygusal çıkışlar yapma ihtimalimiz var. İç dünyamızın ibresi, oldukça elektrikli bir ortama işaret ediyor. 18:21'de boşluğa düşen Ay ile, yorucu ve temposu yüksek gergin bir günün ardından kendimizi akışa bırakmanın rehavetiyle rahatlıyoruz.

19 Mayıs Perşembe:
Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı; kutlu olsun! 09:28'de Ay Akrep burcunun derin ve yoğun duygusal dünyasına dalıyor.

20 Mayıs Cuma:
Ay Akrep'te ilerlemesini sürdürürken, sabah saatlerinde Neptün ile kavuşum içine giriyor. Bazı kemikleşmiş ilişki sorunlarını, konunun derinine inip iyileştirme şansımız var. Anlayış, şefkat ve kabul, affetmeyi kolaylaştırıyor. 17:36'da ise, Güneş'in İkizler burcundaki macerası başlıyor. Bir ay boyunca iletişim ve haberleşmenin yüksek tempoda seyredeceği bir sürece giriyoruz. Özellikle öğleden sonrası tartışma ve iletişim kazalarına açık. Bu enerjinin getireceği zihinsel huzursuzluk ve gerilim, Ay'ın uyumlu açılarıyla akşam saatlerinde biraz olsun yatışabilecek.

21 Mayıs Cumartesi:
Çok huzurlu ve rahat bir günde olduğumuz söylenemez. İlişkilerde dengeyi tutturmak pek kolay değil. 14:38 'den 21:48'e dek Ay boşlukta kalacak. Günü kendi ritminde ve akışında yaşamak, hiç bir şey için ısrarcı olmamak en doğrusu! Akşam saatlerinde Yay burcuna giren Ay ile neşe, umut ve iyimserliğimiz artıyor, hayata daha olumlu bakmaya başlıyoruz. Ancak bu kez risk alma, meydan okuma, her konuda abartıya kaçma eğilimimiz bizi zorlamaya başlıyor. Gece yarısından hemen sonra gerçekleşecek Dolunay, yavaş yavaş etkisini göstermeye başlıyor.

22 Mayıs Pazar:
00:16'da 1 derece 14 dakika Yay burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay sırasında Güneş ile savaşçı Mars karşıt açı içinde olacaklar. Fiziksel aktivitelerimizin ve macera duygumuzun yoğun olacağı, ritmi yüksek iki haftalık bir döneme giriyoruz. Kendimizi her an parlayacak, patlayacak kadar öfkeli ve enerji dolu hissedebiliriz. Şu dönemde herkesin bu durumda olabileceğinin bilincinde olarak, sert çıkışlar yapmamaya çalışalım. Ay - Mars kavuşumu kendimize güven ve inancı ateşlerken, Güneş ile kavuşum halinde olan Venüs, zihnimizin yanı sıra kalbimizi de açmamıza ve yatışmamıza yardımcı olacak. Bir meseleyi tüm yönleriyle görüp ele almadan ani sonuçlara varmayalım. Güneş - Mars karşıtlığı en son 14 Haziran 2015'te gerçekleşmişti. O zamanlar neler yaşadığımızı hatırlamaya çalışmakta yarar olabilir.  

16:19'da Merkür 14 derece Boğa burcunda ileri gitmeye başlıyor. Gezegen yavaşlayacağı için, ilk bir kaç gün "gölge" dediğimiz olumsuz yönlerini iyice sergileyecektir. O nedenle iletişimde ve bilgi alışverişlerinde her zamankinden daha dikkatli ve özenli olmakta yarar var. Akşam saatleri zor ve karışık.

Herkese iyi bir hafta ve kolaylıklar diliyorum. Esen Kalın!  


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.