Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yay temaları baskın!

16 Kasım - 22 Kasım 2015 haftası

Bu hafta gökyüzünde Yay burcunda ciddi bir vurgu var. 20 Kasım’da önce Merkür, ardından 22 Kasım’da da Güneş Yay burcuna geçecek. Satürn’ün de Yay’da ilerleyişini sürdürdüğünü düşünecek olursak, Yay burcu temalarının hakimiyetini net bir biçimde görebiliriz. Yabancı ülkeler ve yabancı kültürler, yabancılarla yapılan işler, seyahat, eğitim, din, inanç, felsefe ve hukuksal konular bunlardan başlıcaları! Yazının ekinde yer alan Yay burcuna ilişkin bilgiler size ayrıca ışık tutacaktır.

Bu hafta iş, güç anlamında en verimli günler Pazartesi, Salı ve Cuma. Hafta sonu ilişkilerde zorlu etkiler var. Sakinliğimizi korumaya ve pire için yorgan yakmamaya çalışalım!


İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
16 Kasım Pazartesi:
Haftaya ciddiyet, disiplin ve sorumluluk duygusuyla başlıyoruz. Özellikle öğleden sonrayı yurt dışıyla yapılacak işlere, yazışma, haberleşme, önemli toplantı veya görüşmelere ayırabiliriz. 22:55 itibariyle boşluğa düşen Ay, yarın sabaha dek açısız ve bağlantısız kalacak.

17 Kasım Salı:
09:25’te Ay Kova burcuna geçiyor. Mantık ve mesafe duygusu tüm ilişkilerimizde kendini hissettirirken, özgürlük, bağımsızlık ihtiyacı, bireylik ve  toplumsal konular yaklaşık iki gün boyunca gündemimizin ön sıralarında yer alacaktır. 16:52’de Merkür ile Güneş’in Akrep burcundaki kavuşumu, önemli ve ikna edici konuşmalar yapmak açısından çok destekleyici gözüküyor.

18 Kasım Çarşamba:
Bugün de duygusal ihtiyacımız entelektüel anlamda bizi doyuracak etkinliklerde bulunmak, bizimle aynı idealleri paylaşan arkadaşlarımızla birarada olurken kendi farklılığımızı, özgünlüğümüzü koruyabilmek! Günün ilk yarısı ilişkileri yeni’ye taşıyacak heyecan verici, güzel gelişmelere açık.

18:30’da Neptün Balık burcunda direkt harekete geçtiğinde, idealize ettiğimiz konuları hayata geçirmekle ilgili deneyimler bizi bekliyor. Zira, Neptün direkt harekette ilerlemesini sürdürürken Satürn (Yay) ile de yavaş yavaş kare açı oluşturmaya başlayacak. 26 Kasım’da Dolunay sonrası bu açı netleşecek. Ruhsal ihtiyaçlarımızla pratik hayatın gerekleri arasında denge kurmayı öğrenmek durumunda olacağız. Gerçekleşebilecek hayaller mi kurmuşuz, yoksa her şey bir yanılsamadan mı ibaretmiş; bu günden itibaren deneyimleyeceklerimizle bunu anlayacağız.

19 Kasım Perşembe:
Sabah saatleri sıkıntılı ve gergin geçebilir. Kendimizi istediğimiz gibi ifade edemediğimizi ya da yanlış anlaşıldığımızı düşünebiliriz.

10:20’de boşluğa düşen Ay, 14:22’de Balık burcuna girene dek yapacağımız işlerden sonuç almak kolay olmayacaktır. Daha sonra rahatlayan akış, akşam saatlerinde yeniden sıkıntılı enerjilerin devreye girmesiyle bizi zorlamaya devam edecek.  

20 Kasım Cuma:
Gün boyunca Balık burcunda ilerleyen Ay, bizi derin bir duygusallık, duyarlılık ve sezgiselliğe taşırken, hayal gücümüzü genişletecek, bizi daha kabullenici ama bir o kadar da kırılgan bir duruma getirecektir. Balık sürecinde tatsız gerçeklerden kaçmak amacıyla farkında olmaksızın duygularımızla temasımızı kesip bilgisayar, televizyon gibi bağımlılıklara yönelmemiz mümkündür.

Öğleden sonra, işlerimizi daha rahat yoluna koyabiliyoruz. İletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, 21:43’te zararlı konumda olacağı Yay burcuna geçecek. 11 Aralık’a kadar devam edecek bu süreçte meselelere daha geniş bir açıdan bakabilecek, ancak gereksiz pek çok ayrıntının zihnimizi meşgul etmesiyle baş etmek durumunda kalacağız. Neler olup bittiğini anlamak için karşımızdakine kulak vermekte ve detayları seçmekte zorlanabiliriz. İyimser düşüncelerle yapabileceğimizden fazlasına söz vermek, fanatik ve önyargılı düşünceler, ukalalık veya vaaz verir gibi konuşma eğilimi gösterebiliriz.

21 Kasım Cumartesi:
Sabaha karşı gerçekleşen Venüs (Terazi) – Plüto (Oğlak) karesi, gün boyunca bizi tüm ilişkilerde keskin dönemeçlere taşıyabilir. Kıskanç, sahiplenici, saplantılı ya da zorlayıcı davranmaktan kaçınalım. Kıymetli herhangi bir eşya almak için de uygun bir günde değiliz. Sağlık açısından bu dönemde boğaz, böbrekler, üreme organları, cilt, diş, tırnak ve saç sorunları yaşanabilir.

15:24 ila 17:12 arasında boşlukta kalan Ay, sonrasında Koç burcuna geçecek. Her zamankinden daha atak, gözü kara, tepkisel, sabırsız ve aceleci olabiliriz. İçgüdüsel olarak kendi isteklerimizin peşinden giderken, bunu engelleyen her şeye karşı öfkeli ve saldırgan bir tutum sergileme eğilimi gösterebiliriz.

Akşamüstünden itibaren enerjiler bir miktar yumuşayacak. Ancak gecenin ilerleyen saatleri yine gerilimli gözüküyor.

22 Kasım Pazar:
Bu tatil gününe aktif ve tempolu başlıyoruz. Enerjimizi sportif etkinliklere yöneltmek iyi bir fikir olabilir. Öğleden itibaren ilişkilerde gerilimi giderek yükselten etkileşimler ardarda geliyor. Bugünü mümkün olduğunca sakin ve sorunlu kişilerden uzakta geçirmekte yarar var. Her an birbirimize patlayabiliriz.

17: 25’te Güneş’in Yay burcuna geçmesi bizi biraz olsun rahatlatıp sakinleştirecek ama yine de etkiler çok zorlayıcı!  

İyi haftalar diliyorum. Esen Kalın!

YAY BURCU
(21 Kasım – 21 Aralık)


Yönetici Gezegeni: Jüpiter
Yönettiği Ev: 9. Ev
Elementi: Ateş
Niteliği: Değişken, eril.
Rengi: Mor, eflatun, koyu mavi.
Yönettiği Gün: Perşembe
Metali: Kalay, teneke
Vücutta temsil ettiği bölge: Kalçalar, üst bacak, arterler, kan dolaşımı, karaciğer.
Sembolü: Ok
Temsil ettiği insanlık dönemi: Olgunluk. Yaşam deneyimlerimizden kendi hayat felsefemizi çıkarttığımız, iç dünyamıza derin yolculuklar yaptığımız dönem.
Rakamı: 3
Şekilleri: Büyük, kocaman kıvrımlar, yuvarlak hatlar.
Tatları: Yumuşak, tatlı, aromatik tatlar.
Yiyecekleri: Mango, incir, elma, erik, kayısı, şeftali, papaya, muz, kestane, ananas, böğürtlen, kivi, vişne, brokoli, fasulye, bezelye, salatalık, sarımsak, mercimek, kırmızı lahana, domates, soya, marul, pırasa, kabak, melisa otu.
Ağaçları: Geniş gövdeli, ve/veya geniş yapraklı ağaçlar; sandal ağacı, baobab, ardıç, akçaağaç, beyaz meşe, manolya, kırmızı çınar, kavak.
Bitkisi:
Akantus
Çiçekleri: Mor , lila renkli çiçekler. Mor leylak, manolya, allium, mor ortanca.
Notası: Si
Kokuları: Karanfil, ardıç, hindistan cevizi, adaçayı
Renkleri: Mor, eflatun, menekşe rengi
Taşları: Apatit, azurit, kiyanit, mavi topaz, türkuaz, kalsedon, labradorit
Hobileri: Zihni ve bedeni çalıştıran oyunlar, açık havada yapılan sporlar (tırmanma, yürüyüş, koşma, tenis, sörf, yelken, yamaç paraşütü, ata binme vb) dil öğrenme, seyahat, hukuk, felsefe, din.

KARAKTER ÖZELLİKLERİ:
İyimser, neşeli, idealist, maceracı, özgürlüğüne düşkün, her şeye geniş bir açıdan bakabilen, hayat boyu öğrenci olacak denli öğrenmeye meraklı, yaşam bilgesi, prensip sahibi, dışa dönük, arkadaş canlısı, çok okuyan, açık sözlü, yabancı kültürlere, din ve felsefeye meraklı, fiziksel olarak seyahate edemese bile hayalinde oralarda dolaşabilen, iç yolculuklar yapabilen biridir.

YIKICI YÖNLERİ:
Kibir, lütüfkarlık, her şeyi bildiğini sanmak, yaşadıklarından anlam çıkartmak yerine sadece okuyup bilgilenerek oturduğu yerden felsefe yapmak, hayatın kıyısında kalmak, tepeden bakan tavır, esnek olmamak, fanatizm, tembellik, son ancılık, rehavet, patavatsızlık, aşırılıklar, bütüne takılıp detayları atlamak, yargılayıcı olmak.

Yay insanının anahtar kelimesi “deneyim”dir. Bu dünyaya geliş amacı farklı ufuklara açılıp, deneyimler yaşayarak kendini geliştirmek ve kendi yaşam felsefesini oluşturmaktır. Bu bağlamda yapması gereken, diğerlerini yargılamadan, hoşgörüyle yaklaşıp herkesin bir doğrusu ve yolu olduğunu öğrenerek kendi bildiklerii dayatmamaktır.  

Yay Burcu Yönetimindeki Ülke ve Şehirler: Bangladeş, Barbados, Finlandiya, Kenya, Laos, Moritanya, Moğolistan, Surinam, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezuela, Yemen, Akapulko, Budapeşte, Rotterdam, Köln, Avignon, Stutgart, Sydney, Toledo, Toronto, York.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.