Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Marşa basma zamanı!

28 Eylül - 04 Ekim 2015 haftası

Eylül’ün son haftası müthiş hareketli ve bizi atılımlara taşıyacak, meydan okuyan enerjilerle dolu! Bunlardan ilki, hemen hafta başında gerçekleşecek yılın ve tetrat eklipslerin sonuncusu olan Ay Tutulması! Kızıl renginden ötürü astronomik olarak “Kanlı Ay” olarak ifade edilen bu Tutulma, ilişkileri temsil eden Koç – Terazi aksında ve öncü burçlarda gerçekleşeceği için, bizi bu anlamda bir dönüm noktasına taşıyacak bir etki yaratacak.


Hafta genelinde duygusal iniş çıkışlar, gerginlikler ve hava koşullarında dengesizliklere açık. Arada içimizde güneşler açtıracak kısa süreli etkiler alıyor olacağız, ama en rahat geçirebileceğimiz gün yalnızca Cumartesi!

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
28 Eylül Pazartesi:
Haftaya Ay Koç’ta ilerlemesini sürdürürken, tempolu bir şekilde ve yüksek enerjiyle başlıyoruz. Gün genel olarak gerilimli gözüküyor. 05:50’de 4 derece 40 dakika Koç – Terazi aksında, Dolunay fazında bir Ay Tutulması deneyimleyeceğiz. Tutulma Ay’ın yeryüzüne en yakın olduğu (perigee) konumdayken gerçekleşeceği için, etkisi ve enerjisi, dolayısıyla yayacağı manyetik güç yüksek oktavda olacak. Buna henüz girdiğimiz Sonbahar Ekinoksunun etkileri de eklenince, ne denli muazzam bir enerji topunun ortasında olacağımızı anlamak kolaylaşacaktır.

Ay duyguları ve duygusal ihtiyaçlarımızı, ruh halimizi, anlık reaksiyonlarımızı ve hafızayı  temsil eden dişil prensiptir. Güneş ise, bilinci, ego ve iradeyi gösterir; eril yönlerimize ışık tutar. Ay’ın yeryüzüne bu denli yakın bir konumdayken tutulmanın gerçekleşmesi, duygusal tepkilerimizin yüksek olacağı, ruh halimizde dalgalanmalar yaratacak bir sürece gireceğimize işaret ediyor.

Bilindiği üzere, Koç, “ben olmak” ile ilgili bir burç, Terazi ise, “diğer insan” bilincini ifade ediyor. Tutulma “ilişkiler ve evliliği” sembolize eden Juno ile, “yüreğinin ateşini ruhsallıkla bütünlemeye adayan” Vesta asteroidlerini de tetiklediği için, ilişkiler konusunda önemli gelişmeler yaşayacağımız bir sürece gireceğimiz açık. Tutulma sırasında Kuzey Ay Düğümü  Terazi’de, Güney Ay Düğümü ise Koç burcunda olacak. Ben ve Sen kutuplaşmasını, birbirine zıt iki prensibin kucaklaşması, harmanlanıp bütünlenmesi şeklinde algılayarak pratik hayata uygulamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunu başardığımız taktirde, hem kişisel hem de global anlamda içimizdeki eril – dişil dengesini, savaşçı ve barışçıl yönlerimizi hayata sağlıklı bir şekilde katmış olacağız.  

Gökyüzünün bu denli hareketli olduğu bir dönemde salt ruh durumumuzda değil, hava koşullarında da değişkenlikler beklenebilir. Ani ısı farklılıkları veya sel gibi doğal afetler yaşanması mümkündür. Tutulmanın etkisi yaklaşık 6 aylık bir süreye yayılacak ve Amerika’nın doğusu ve Güney Amerika ile Avrupa ve Afrika’nın batı bölümlerinde net bir şekilde izlenebilecek.

Ay Tutulmasının geri giden Merkür ile de etkileşimi var. Bugün özellikle iletişimde çok özenli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Maksadını aşan sözler sarf etmemeye, iyi bir şey söylemek isterken bir çuval inciri berbat edecek şekilde konuşmamaya dikkat edelim.

Bugün atılganlık, cesaret ve fiziksel enerjinin temsilcisi savaşçı Mars da yeryüzüne yakın olduğu bir konumda bulunacak. Öncü gruplarda gerçekleşecek tutulmalar daima bir atılımı, yeniliği de beraberinde getirirler. Mars’ın konumunu da gözönünde bulundurursak, Eylül ayını, bizi özellikle ilişkiler alanında bir dönüm noktasına getiren, müthiş bir ivme ile bitireceğimizi söyleyebiliriz.

29 Eylül Salı:
Sabah saatleri heyecanlı ve şaşırtıcı gelişmeler ile iniş çıkışlı gözüküyor. 10:45’te boşluğa düşen Ay, 21:58’e dek açısız ve bağlantısız kalacağı bir süreçte olacak. Günü kendi ritmi ve akışına ayak uydurarak geçirelim. Zamanla sınırlı ve nihai karar almamızı gerektiren önemli işlerimizi, toplantılarımızı uygun bir zamana ertelemek durumundayız.

30 Eylül Çarşamba:
Dün akşam Boğa burcuna giren Ay ile güne uğultumuz dinmiş, daha sakin ve kararlı bir şekilde başlıyoruz. İşlerimizi pratik bir şekilde halledebileceğiz. Ancak günü zorlu kılabilecek etkileşimler peşimizi bırakmayabilir. Bugün kavuşuma giren Güneş ve retro Merkür yakın ilişkilerdeki iletişim biçimimizi gözden geçirmeyi gerektirebilir. Genel olarak gerilimli, duygusal abartıların tuzağına düşme eğiliminde olduğumuz bir gündeyiz.

01 Ekim Perşembe:
İç dengemizi ve bütünlüğümüzü korumamız gereken bir gündeyiz. 13:45’e dek işlerimizi bitirmeye bakalım. 23:05’e dek günü sakince ve akışta geçiriyoruz. Gecenin ilerleyen saatlerinde iç dünyamız hareketleniyor. Bir yandan huzursuz enerjiler ve engellenmişlik duygusu bastırırken, bir yandan da iletişim ve haberleşme ihtiyacımız artıyor.

02 Ekim Cuma:
Bugün her anlamda zorlu bir gün! Attığımız her adımı iyice düşünüp tartalım. Özellikle sabah saatleri tartışma, kaza veya sakarlıklara açık! Telaşla iş görmemeye bakalım! Öğleden sonra ise karmakarışık! Dağınıklık, dalgınlık, kararsızlık ve yanılgılar hakim! Akşamüstüne doğru biraz toparlanıp kendimize geliyoruz gelmesine ama, günün gergin enerjileriyle sağlıklı bir şekilde baş edememiş olanlarımızı yoğun bir yorgunluk duygusu bekliyor!

03 Ekim Cumartesi:
Nihayet daha rahat bir soluk alabiliyoruz. Ancak günün tempolu, koşuşturmalı ve heyecan verici enerjilerle dolu olduğunu da söylemek gerekiyor. Arkadaşlarla birlikte olmak, yakınlardan destek ve yardım almak için uygun bir dönemdeyiz. Öğleden sonrası ilişkiler açısından son derece destekleyici ve güzel! Keyifli sosyallikler yaşayabilir, sevdiklerimizle güzel vakit geçirebiliriz. Sanatsal ve yaratıcı etkinliklere katılmak, güzel dostluklar kurmak için iyi bir gündeyiz.

20:20’de Ay yeniden boşluğa düşecek. Kendimizi gecenin getirdiklerine bırakıyoruz.

04 Ekim Pazar:
Sabaha karşı Yengeç burcuna giren Ay ile,  duygusal yoğunluğumuz ve hassasiyetimiz artıyor. Aşırı alınganlık ilişkilerde sıkıntı yaratabilir. Öğle saatleri aklımızın karışma ihtimali yüksek. Anlaşılamadığımızı düşünüp iyice içe kapanabiliriz. Hayata olumsuz bakan, dırdırcı veya sorunlu insanlardan uzak durmaya çalışalım. Bugün ciddi kararlar almaktan sakınmakta yarar var.

Herkese iyi haftalar, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.