Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Canım tembellik etmek istiyor

 

“Hani Boğa’daki Mars bizi coşturacaktı, enerjimiz yükselecekti ne oldu bu bezginlik nedir?”diye soranlar var. Doğrusunu isterseniz ben de bazı günler daha enerjik ama genelde biraz tembel teneke durumlarındayım!

Günlerdir tatlı bir rehavet içerisinde, tembellik etmek istiyor canım. Allahtan 14 Temmuz’da Yeniay Yengeç’te güzel yüzünü gösterdi de hiç değilse evimle ilgili konularda koşturup durdum. Ay’ın sembolizmini birebir yaşadım diyebilirim. Mutfak yenilendi, ocak fırın elden geçti, anne babamla sık sık birlikte oldum. Evet, Mars Boğa’da iken Boğalar hareketlilik kazanacaklar ama unutmayalım ki Mars, hangi burçta konumlanıyorsa o burcun özellikleriyle hayatla mücadele eder, kendimizi ortaya koyar ve isteklerimizin peşinden gideriz. Boğa gibi beş duyuyla bir hayli meşgul, yani yaşamın tadını çıkartmayı seven, ağırkanlı bir burçta iken yeme içme, keyfetme, tensellik gibi konulara yönelmek işten değil. Burada Mars enerjisi ortaya konmaktan çok tutulabilir, geri çekilebilir durumda. Çünkü daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi Mars Boğa’da sürgünde olduğu burçtadır. Mars’ın hareketi ve dinamizmi anlattığını biliyoruz. Boğa ise sabit burçlar arasında en yavaş olanı. Dolayısıyla burada bulunan gezegenler aktivitelerini yavaşlatırlar. Boğa’ya özgü temalarla dikkatli, yavaş, temkinli, kendi maddi ve manevi güvenliğine yönelik bir şekilde çalışırlar. Bu yönüyle Mars Boğa’da istikrar, sebat ve kararlılıkla pratik hayatta var olabilmeyi getirirken, güvenlik duygusunu ve huzurunu tehdit eden bir gelişim veya değişim olasılığı karşısında bastırılmış öfkeye, sonucunda ise yıkıma yol açacak bir patlamaya neden olabilir. Mars, 6 Ağustos’a kadar Boğa burcunun konuğu olacak.

BU HAFTA NELER OLACAK?
Bu hafta Güneş kendi yönetiminde olan Aslan burcunda neşeyle parlamaya başlayacak. Güneş yaşamın kaynağı, bizim çekirdeğimiz, sistemimizi etrafımızda döndüren fonksiyon ve en önemlisi bilinçli aklımızla bildiğimiz kendimiz. 24 Ağustos’a kadar hepimizde Aslansı temalar ortaya çıkabilir. Özellikle Aslan burcu ve yükseleni Aslan olanlar bunu yoğun bir şekilde hissedecekler. Kendimizi ifade etmek, ortaya koymak ihtiyacının yanı sıra, eğlenmek, gezmek, tozmak, giyinip süslenip kendimizi göstermek isteyebiliriz. Bu dönemde kişiselliğin ön plana çıkması doğal. Ancak,  kendi kendimizden gözümüzün kamaşması, dünyanın etrafımızda dönmesini beklemek, alkış ve onay almadığımızda gizli gurur yapmak gibi ego şişkinliğinin yaratabileceği sorunlara karşı uyanık olalım.

Doğal haritada Aslan beşinci evin, hazzın ve keyfin yöneticisidir. Yani, yaratıcılığı, sahne sanatlarını, şov dünyasını, çocukları, oyunları, aşkı, romansı, hobileri, sosyal aktivite, eğlence ve risk alabilmeyi (spekülatif girişimleri)  ifade eder. Yaptığımız, ortaya koyduğumuz her şey (çocuklarımız dahil) risk içerir ama aynı zamanda da keyif ve neşe verir. Aslan burcu ve beşinci ev temaları için  “içimizdeki çocuk” ifadesini kullanabiliriz. Nasıl ki çocuklar içlerinde ne varsa olduğu gibi ve coşkuyla ortaya koyar, gönüllerince davranırlar, o anı yaşarlarsa bu burcun insanları da bu özelliklerini ortaya koymak ihtiyacındadırlar. Bu konumun aleyhe işleyebilecek yönleri ise şunlar; kendimizi ve kendi yaptıklarımızı üstün görüp nasıl olsa kimse anlamaz diye düşünüp hiçbir yaratıcılıkta bulunmamak, ürün vermemek, hobiden hobiye koştururken kendimizi ifade etmekten uzak kalmak. Bir başka yön ise kendimiz herkesi eleştirdiğimiz için eleştirilmekten, risk almaktan korkup hiçbir performans sergileyememek.

DAHA NEŞELİ VE İYİMSER…
Bu hafta 24 Temmuz gecesi Ay’ın Yay burcuna girmesiyle birlikte daha neşeli, iyimser ve hevesli görünüyoruz. Gerek Güneş’in Aslan’da gerekse de Ay’ın Yay’da olmasıyla ateş enerjisi yoğunlaşacak; heyecanlı, neşeli ve coşkun duygularla dolup taşacağız. Bağımsızlık ve macera arzusu ile yeni ufuklar keşfetmek, bu anlamda deneyimler yaşamak isteyebiliriz. Duygularımız yaşam felsefeleri ve inançlardan etkilenebilir; hayatın anlamı üzerine düşünebiliriz. Kendi doğrumuzun tek doğru olduğu saplantısı, ahkam kesmek ve eleştiriye karşı hassasiyet bu konumun zorlayıcı yönlerinden. Ayrıca, rahatına düşkünlük ve tembel, talepkar bir tavırlanış sergilemek, enerjimizi çar çur edip dağıtmak, sabırsızlaşmak öyle. Aynı gün gökyüzünde gerilimli bir açı da oluşuyor. Mars’ın, geri giden Neptün’e vereceği zorlayıcı açı içsel bir gerilime neden olabilir. Hayatımızın yönü ile ilgili kafamız karışabilir, hayal ve özlemlerimizin ne kadar bize uygun olduğunu gözden geçirmek durumunda kalabiliriz. Gerçekte ne istediğimiz konusunda kendi kendimizi kandırmamaya özen göstermemiz yerinde olur. Belirsizlikle yüzleşmeyi öğrenme zamanıdır diyebiliriz.

27 Temmuz’da Ay, Oğlak burcunda yoluna devam edecek. Daha somutlaşıp, elimizdeki işler, yapılması gerekenler ile meşgul olacağız.

İÇE YÖNELME DURUMLARI…
Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı ise, sevgi, uyum, paylaşım, işbirliği ve güzelliğin gezegeni Venüs’ün Başak burcunda geri hareketine başlayacak olması. 7 Eylül’e kadar değer sistemimizi ve ilişkilerimizi gözden geçireceğimiz bir sürece giriyoruz. Sosyal yaşamdan çekilme arzusu, karşı cinsle ilgili olarak güvensizlik ve çekingenlik yaşanabilir. Sevgimizi ifade etmekte sıkıntılar yaşayabilir, duygularımızı rahatça ortaya koyamayabiliriz. Bu dönemde Venüsyen konularda kendi kendimizi analiz etmekte olduğumuz için, ilişki kurma enerjimiz içe yönelmiş olacaktır. O nedenle yeni bir ilişkiyi başlatma çabası olumlu bir sonuç vermeyebilir. Geride bıraktığımız kişiler tekrar bir şekilde yaşamımıza girmek isteyebilirler. “Bu kişilerle yaşadığımız sorunlara şimdi nasıl yaklaşıyoruz, olgunlaştık mı, bir şeyler öğrenebildik mi?” bunları görme ihtimalimiz var. Finansal konularda sıkıntılar, yavaşlamalar oluşabilir. Venüs’ün Başak gibi sağlık ve formda olmakla ilgili bir burçta geri gidiyor olması bu konulara yaklaşımımızı da gözden geçirmeyi olası kılıyor.

Sevgiyle kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.