Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yay burcunda dolunay!

01 Haziran - 07 Haziran 2015 Haftası

Bu hafta da geri giden Merkür’ün yol açtığı onca iletişim kazası, yanlışlık, gecikme, erteleme ve hatalarla baş etmeye devam ediyoruz. Bütün bunlara karşın, dikkatimizi toplayıp gereken özen ve titizliği gösterdiğimizde sıkıntısızca ilerleyeceğimizi, hatta olan biten aksiliklerin bir anlamda bize daha kapsamlı düşünüp hareket etme kararı aldıran fırsatlar olduğunu da anlamış durumdayız. Merkür, 12 Haziran’da direkt harekete geçecek ama özellikle gelecek hafta sonu itibariyle gölge etkileriyle çokca karşılaşacağız. Öte yandan, geçen haftadan bu yana deneyimlediğimiz kafa karışıklığı, seçimlere giderken halen etkisini sürdürüyor. Yanıltıcı haberler, net olmayan veya kirli bilgiler kafaları bulandırmayı sürdürüyor.

Salı günü Yay burcunda gerçekleşecek Dolunay’ın önemi, bu kez  çok daha büyük. Bilindiği üzere Dolunay, ektiklerimizi biçmek, sonuç almakla ilgilidir. Bu bağlamda tam seçim öncesi Yay – İkizler aksında deneyimleyeceğimiz Dolunay, hayat felsefemiz, inanç ve ilkelerimiz konusunda geleceğimizi etkileyecek sonuçlara işaret ediyor. Dolunay’ların etkisi yaklaşık 15 gün sürer. Dolayısıyla iki hafta boyunca bu sonuçların etkisini somut bir şekilde gözlemleyeceğiz.

Hepimiz bir telaşlı koşturmacanın ve hızlı akan bir bilgi alışverişinin (sanal ortamlar dahil) içindeyiz (İkizler). Önümüzdeki dar çerçeveye takılıp bütünü gözden kaçırmamak adına, bu hayhuyun ortasında bir 5/10 dakikalık sükunet, doğada alınacak bir soluk bile işimize çok yarayacaktır. (Yay)

Haftanın bir diğer önemli gezegen hareketi ise, 5 Haziran’da sevgi, ilişki ve finansın temsilcisi Venüs’ün Aslan burcunda ve uzun sürecek keyifli bir serüvene başlaması! İçimizdeki çocuksu yönlerle bütünlenme, hayatın tadını çıkarma, sanat, yaratıcılık ve sahne ile ilgili coşkulu ve görkemli bir sürece giriyoruz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
01 Haziran Pazartesi: Haftaya Akrep’te ilerleyen Ay’ın yakıcı ve yoğun duyguları ateşleyen enerjisi ile başlıyoruz. Öğleden sonraya dek kıskançlık, kontrolcülük, manipülasyon gibi aşırı uçtaki duygu ve davranış modelleri öne çıkıyor. Duygusal veya mali krizleri paniğe kapılmadan, sakin ve çözüm odaklı bir şekilde aşmak mümkün.

14:02 itibariyle Ay boşluğa düşecek ve 21:40’ta Yay burcuna girene dek  açısız ve bağlantısız kalacak. Dolayısıyla, Merkür’ün geri gidişini de hesaba katarsak,  öğleden sonra işlerimizin umduğumuz gibi gitmesini beklemek pek gerçekçi olmayabilir. Yay burcunun özellikleri iç dünyamıza hakim olduktan sonra, işler yoluna girmeye başlayacak. Ancak bu durum bile, akşam saatlerinin sıkıntılı ve karamsarlığı tetikleyecek etkilerini yok etmeye yetecek gibi değil! Yay’ın ilk derecelerinde kavuşum yapacak olan Ay ile Satürn, ciddi anlamda içe dönüşlere, sorgulamalara yol açacaktır. Kendimizi desteksiz, sevgisiz, yalnız hissetmemiz mümkün. Oysa bu etkiyle meselelere daha tarafsız ve gerçekçi bir gözle bakma ve düzeltme yoluna gitme imkanımız var. En iyisi bu geceyi dinlenerek, gergin olmayan ortamlarda sakince geçirmeye bakalım!

PİREYİ DEVE YAPMAYALIM...
02 Haziran Salı:
Gün zorlu ve karışık enerjilerle dolu! Sabah saatleri iletişim açısından gergin gözüküyor. Önyargılı davranmamaya, karşımızdakine kulak vermeye çalışalım. Öğleden sonradan itibaren karmaşa, dağınıklık, kararsızlık görülebilir. Hatalı yargılarla saçma işler yapabiliriz. Bir şeyleri sezdiğimizi zannedip sinyalleri yanlış anlayabiliriz. Ciddi kararlardan, önemli görüşme veya toplantılardan kaçınmakta yarar var.

19:18’de, 11 derecede Yay burcunda sert bir Dolunay deneyimliyoruz. Kişisel doğum haritalarımızda, başta Yay ve İkizler olmak üzere, değişken burçların (Başak ve Balık da dahil) 10-13 dereceleri hangi alana düşüyor (Yükselen, Kariyer, Partner evi vb) veya hangi gezegenleri tetikliyorsa, o alanlarda açık, net, ilkeli ve dürüst davranmanın gerekliliğini kavrıyoruz. Gereğinden fazla konuşma ya da dedikodu sıkıntı yaratacaktır. Genelde Dolunay zamanları, olgunlaşan durumların ışığında, bir şeyleri bırakma, yola gereksiz yüklerden kurtularak devam etme zamanlarıdır. Ancak bu kez mevcut plan ve projeleri başarılı kılmak adına gereken düzeltmeleri yapmaya karar vermek daha uygun. Bir liste yapıp neye veya neyin değişmesine ihtiyaç duyduğumuzu sıralayarak başlayalım işe!

İkizler bilgi toplama ve aktarma peşindeyken, Yay gerçeğin ve hayatın anlamının peşindedir ve bu uğurda deneyimden deneyime koşmaktan vaz geçmez. Bunca bilgi bombardımanı, bir de üstüne Neptün’ünün (Balık) Dolunay ile zorlu açıları eklenince, sinir sistemimizi ve metabolizmamızı korumak önemli bir konu haline geliyor. Hem yavaşlayıp iç bilgeliğimizle neler olup bittiğine bakmak, hem de bilgi alışverişinin dipsiz kuyusunda aklın ve kalpten bilmenin dengesini korumak durumundayız.  Bugünü zihnimizi ve bedenimizi yavaşlatacak etkinliklere ayırmak çok iyi olur. Meditasyon, derin konsantrasyon, yoga, kişisel gelişim çalışmaları gibi ruhsal yönlerimizi besleyecek, iç barışımızı ve sükunetimizi güçlendirecek çalışmalar için en uygun gündeyiz.

Dolunay’ın ardından gecenin ilerleyen saatleri, tartışmaları körükleyecek nitelikte gergin ve sıkıntılı. Pireyi deve yapmamak, abartılı tepkilerden kaçınmaya çalışmak gerekli.

03 Haziran Çarşamba:
Sabaha güzel duygular ile olumlu bir şekilde başlıyoruz. Bugün gökyüzünde önemli bir etkileşim yok. Ay, sabah erken saatlerden itibaren, yarın sabaha kadar boşlukta olacak. Günü akışta, kendi temposunda yaşıyoruz. Önemli işlerimizi, toplantılarımızı bugüne almamakta yarar var. Kişisel gelişim, ruhsal çalışmalar, sanat ve yaratıcılıkla ilgili konular için ise, vizyonumuzu genişletip, esinler verebilecek bir gündeyiz.

04 Haziran Perşembe:
Ay’ın 03:51’de Oğlak burcuna girmesiyle birlikte içinde bulunduğumuz rehavetten sıyrılıp, Oğlak burcunun sorumluluklara çağıran ciddi ve disiplinli dünyasından içeri giriyoruz. Günü gerçekçi bir şekilde değerlendirip işle güçle haşır neşir olduktan sonra, akşam saatlerinde hayatın sanatsal ve ruhsal yönleri devreye giriyor. Hayal dünyamızı ve yaratıcılığımızı harekete geçirecek konularla ilgilenmek bize iyi gelecek.

NEŞELİ VE COŞKULU BİR DÖNEME GİRİYORUZ!..
05 Haziran Cuma:
Bugüne de ayaklarımız yere sağlam basar vaziyette, hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere kolları sıvayarak başlıyoruz. Ay Oğlak burcunda ilerlemesini sürdürüyor.

Öğle saatleri ani ve sarsıcı gelişmelere açık. 13:51’de boşluğa düşen Ay, yaratacağı yönsüzlük, kafa karışıklığı ile bizi zorda bırakabilir. Çözüm bekleyen sorunlar duygusal krizlere yol açabilir.

Venüs, 18:32’de Aslan burcuna geçecek. Sevgi ve ilişkiler konusunda kendimizi daha rahat ifade edebileceğimiz, keyifli bir döneme giriyoruz. Fark edilmek, beğenilmek, onaylanmak, takdir görmek ihtiyacındayız. Venüs’ün Aslan’daki yolculuğu 9 Ekim’e dek devam edecek. Bu süreçte sosyalliğimiz, romantik veya yaratıcı yönlerimiz artacaktır. Hayattan daha çok tad alacağımız, içimizdeki çocukla ve onun içsel ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceğimiz neşeli ve coşkulu bir döneme giriyoruz. Bu süreçte başta Aslanlar olmak üzere, tüm ateş grubu burçlar (Koç ve Yay) dikkat çekecek ve parlayacaklar. Venüs aynı zamanda değer duygusu ve finansal konuları da temsil ettiği için, bu alanlarda önemli ve güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Değerli ve kaliteli şeyler satın alma eğilimimiz artacaktır. Hem duygusal hem de maddesel anlamda göz alıcı bir cömertlik sergileyebiliriz. Sevilip beğenildiğimiz sürece  kendimizi değerli hissetme eğilimimize dikkat edelim. Sevgiyi dışardan beklemek yerine, içimizdeki sevgi duygusuyla bütünleşip onu yansıtmaya çalışalım.

06 Haziran Cumartesi:
Hafta sonuna 08:00 itibariyle Kova’ya giren Ay’ın yaratacağı etkilerle başlıyoruz. Bugünün teması özgürlük, arkadaşlık, toplumsal konular…İlişkilerde gel gitler, türbülanslar yaşanma ihtimali var. Ancak, bugün meselelere tarafsız, sağ duyulu ve serinkanlı bakabilme kapasitemiz yüksek olduğu için, üstesinden gelebiliriz.

07 Haziran Pazar:
Bütün gün Ay Kova burcunda. Sabah saatleri her şey daha dengede ve rahat akıyor. Öğleden sonra enerjimiz giderek yükseliyor. Duygulara mantık çerçevesinden bakma, tarafsızlık ve boğucu ilişkilerden uzak durma ihtiyacımız yüksek.

Akşam saatleri ise, heyecanlı gelişmelere açık. Ay  (Kova) – Uranüs (Koç) arasındaki etkileşim yeni veya beklenmedik, sürprizli enerjilere işaret ediyor.

Bitirirken

7 Haziran seçimlerinin Ay’ın Kova’da olduğu bir zamana denk gelmesi önemli bir durum. Bilindiği üzere, Ay iç dünyamızın ihtiyaçlarını temsil eder. Kova burcu ise, mantığı, tarafsızlığı, serinkanlılığı ve toplumsallığı… Şimdi her zamankinden çok mantıklı ve sağ duyulu davranmaya ihtiyaç var. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.