Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Dolunay zorluyor mu ne?..

05 Ocak 2015 - 11 Ocak 2015 Haftası

Bu hafta gökyüzünde iki önemli konum var. İlki, iletişim, mantık, muhakemenin temsilcisi “Tanrıların Habercisi” ve astrolojinin yaramaz çocuğu Merkür’ün özgün düşünmeyi, parlak fikirleri temsil eden Kova burcuna girmesi, diğeri ise Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay!


Karmik konuları tekrar gündeme taşıyan ve ruhsal gelişimimizi engelleyip bizi karamsarlığa ve olumsuzluğa sürükleyen herkes ve her şeyi geride bırakmamıza işaret eden bir Dolunay bu! İç dünyamızın ihtiyaçlarıyla zorunluluklar, evle iş, bağlanmak ile mesafe ve sınır koymak, büyüyüp gelişmesine izin vermekle sürekli besleyip bağımlı kılmak arasındaki dengeler şöyle bir çalkanlandıktan sonra yerli yerine oturacaktır. Her ne olursa olsun, gerilim dozu yüksek, huzursuz enerjilerin kol gezdiği, hava şartlarının giderek daha da zorlayabileceği bir haftaya giriyoruz!  

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
05 Ocak Pazartesi:
Hem duygusal boyutu yüksek, hem de düşünsel ve mantıklı yönleri güçlü enerjilerle yüklü bir günle başlıyoruz haftaya! İç dünyamızdaki kutuplaşmalar bizi huzursuz edebilir.

03:07’de iletişimin temsilcisi Merkür, Dolunay’dan birkaç saat önce, Kova burcuna giriyor. 14 Mart’a dek fikir alışverişlerinde daha nesnel, akılcı ve zihnimizin hızlı ve aktif olacağı, toplumsal ve entelektüel konuların ön plana çıkacağı bir sürece giriyoruz. Aklımıza birdenbire parlak fikirler gelebilir, birdenbire bir şeylerin farkına varıp aydınlanabiliriz. Ancak bu konumun bizi iletişimde zorlaması da mümkün. Ukalalık, fanatik düşünceler, dinlemede sabırsızlık ve daldan dala atlayabilecek düşünceler silsilesiyle boğuşup durmak gibi gölge yönlerini deneyimleyebiliriz.  

SİRİUS YILDIZI ÜSTÜNDE VE YENGEÇ-OĞLAK AKSINDA DOLUNAY!..
06:54’te ise, Yengeç burcunun 14 derecesinde ve Sirius yıldızı üzerinde yoğun bir Dolunay gerçekleşecek. 2014 Nisan’ında Terazi burcunda ve Kuzey - Güney Ay Düğümleri ile açı içerisinde gerçekleşmiş olan Dolunay ile aynı enerjiyi içselleştiriyoruz. Plüto’nun (Oğlak) Dolunay sırasında Güneş’in hemen yanı başında ve Ay Düğümleri ile etkileşim içinde olması, bastırdığımız, yüzleşmek istemediğimiz, karanlıkta kalmış olan yönlerimizle yüzleşmeye zorlayacak bizi. Dolayısıyla yine karmik konularla karşılaşmak ve neler olup bittiğine kafa yormak durumundayız. Aleyhimize işleyen ne varsa geride bırakıp bizim için önemli olanları geliştirmeye bakacağız. Dikkatle, temkinle, serinkanlılıkla hareket etmek son derece önemli.

Yengeç burcu iç dünyanın ihtiyaçları, ev, aile gibi konuları temsil ederken, Oğlak dış dünyada nasıl tanındığımız, toplumsal statü, kariyer ve yaşam yolunu ifade eder. İkisi arasında dengeyi bulmak, ruh tarlamızı (Yengeç ) sağlıklı ve doğru biçimde ekip biçerek arzu ettiğimiz hedef ve amaçlarımıza ulaşmak (Oğlak) da bu Dolunay’ın konularından…

Bu etkiyi başta öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) olmak üzere, hepimiz kişisel haritalarımızda Dolunay hangi alana düşüyorsa, orada güçlü bir şekilde hissediyor olacağız.

Gökyüzündeki bu konumlanış hava şartlarında değişkenlik, ani ısı farkları, sert rüzgar veya fırtınaları da beraberinde getirecektir. Bu hafta hava koşullarındaki dengesizliklere karşı tedbirli olmakta yarar var.

Dolunay’ın hemen ardından Ay yarın öğlene kadar boşlukta kalacağı bir sürece girecek. O nedenle bugün işler içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Duygusal reaksiyonlarımızı kontrol etmekte zorlanabilir, bir anda gemileri yakabilecek kararlara gidebiliriz; dikkat!

KALBİMİZİN İSTEKLERİ ÖN PLANDA…
06 Ocak Salı:
Bugün gökyüzü, öğleye dek fazla verim alabileceğimiz bir konumda değil! Pek çok konu sürüncemede kalabilir ya da istediğimiz gibi gelişmeyebilir. 13:03 itibariyle Ay’ın Aslan burcuna girmesiyle birlikte önümüzü görebiliyor ve dolayısıyla kararlı ve net bir şekilde  elimizdeki işleri kotarmaya başlıyoruz. Enerjimiz yükseliyor, canlanıyor, neşeleniyoruz. Yaklaşık iki gün boyunca kalbimizin istekleri ön plana geçiyor. Kendimize ve diğerlerine karşı duygusal daha cömert ve olabildiğince sıcak ve içten davranabiliriz. Sanat ve yaratıcılıkla ilgili konularda çalışanlar için güzel ve destekleyici bir gündeyiz. Ancak akşam saatleri tartışmalara açık ve gergin gözüküyor.

İÇİMİZDEKİ ÇOCUK…
07 Ocak Çarşamba:
Coşkulu, neşeli, enerjimizin yüksek olduğu bir gündeyiz. Sevgi alışverişleri, ilgi odağı olmak, takdir görmek bizi motive edecektir. Çocuksu yönlerimizi sergileyebilme ve içimizdeki çocuğa kulak verme zamanı!

08 Ocak Perşembe:
Keyifli, frekansı yüksek bir başka gündeyiz. Yönetim becerilerimizi ve liderliğimizi sergileyebileceğimiz işlerde başarılı olabiliriz. Öğleden sonrası gerilimli etkilere, egosal konulara, ani tepkilere, kaza veya sakarlıklara açık. 19:05 itibariyle Ay açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece giriyor yine… Geceyi dinlenerek, sakince veya sevdiğimiz konularla ilgilenerek bir çeşit meditasyonla geçirmekte yarar var.

HİZMET AŞKI…
09 Ocak Cuma:
Gece yarısından hemen sonra Ay, Başak’ın detaycı, vesveseli ama aynı oranda da verimli olmak isteyen, hizmet aşkıyla dolu dünyasına dalıyor! Birkaç günlük dağınıklıktan sonra hafta sonuna girmezden önce yapmamız gerekenlere odaklanıp kolları sıvıyoruz. Önemli ve öncelikli, dikkat ve detay isteyen işlerimizi sabahtan halletmekte yarar var. Öğle saatleri duygusal anlamda karışık. Yanlış kararlar alma, hatta kendi kendimizi yanıltabilme potansiyelimiz yüksek. 14:23’te Uranüs - Mars arasındaki gergin etkileşim bizi elektrik çarpmışa döndürebilir! Gerilim yüklü, gel gitli, her an savaşmaya hazır, huzursuz bir enerji alıyoruz.

YAPICI OLMA ZAMANI…
10 Ocak Cumartesi:
Hafta sonuna planlama ve program yapabilecek bir durumda giriyoruz. Ancak planlarımızda olabilecek en küçük bir aksaklıktan fazlasıyla rahatsızlık duyup hiçbir şey yapamaz hale gelebiliriz. Kendimizden ya da diğerlerinden mükemmellik beklentimiz büyük olabilir. Fazlasıyla titiz ya da eleştirel olmak hem kendimizle hem de diğerleriyle olan ilişkilerimizde zorlayıcı bir unsur. Hata odaklı değil, yapıcı olmaya bakalım.

17:45’te Ay boşluğa düşüyor. Günün kalan saatlerini sevdiklerimizle, keyifli beraberliklerle değerlendirebiliriz.

11 Ocak Pazar:
13:55’e dek tembellik edip yayılmak, ya da kitap okumak, film seyretmek, canımızın istediği konularla ilgilenmek için çok uygun. Sonrasında hava gruplarından Terazi burcuna geçen Ay, bizi ilişkilerin önem kazandığı bir sürece taşıyor. Keyifli sosyallikler yaşayabiliriz. Akşama doğru olumlu, güzel enerjiler yoğunlaşıyor. Keyfini çıkaralım!

İyi haftalar. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.