Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yeniden çalkalanıyoruz!

15 Aralık - 21 Aralık 2014 Haftası

Bu hafta işimiz biraz zor! 24 Haziran 2012’den bu yana deneyimlediğimiz Uranüs (Koç)  – Plüto (Oğlak) karesinin altıncısı, hemen hafta başında pazartesi günü gerçekleşiyor. Tam kendimizi yeni durumlara adapte etmiş, sınırlarımızı esnetmişken tekrardan her şey bir anda değişip bizi daha farklı durum ve koşullara taşıyabilir. Özellikle ikili ilişkilerde çok dikkatli olmamız gereken bir haftaya giriyoruz. Biraz anlayış, hassasiyet ve empati işimizi kolaylaştırabilir.


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
15 Aralık Pazartesi :
04:10’da boşluğa düşen Ay, 06:05 itibariyle Terazi burcunda ilerlemeye başlıyor. Hafta başlarken en önemli konu, içsel uyumumuzu bozmadan diğerleriyle de uyum ve dengede, işbirliği, huzurlu ve barışçıl bir düzen içinde olmak! Ancak işler göründüğü kadar basit değil! Uranüs – Plüto karesinin savuran ve neredeyse duvarlara yapıştıran etkisi, sabah saatlerinden itibaren devrede olacak. Özellikle yakın ilişkilerimizde biriktirip, sürekli zamana yayarak çözmeyi  ertelediğimiz konular bir anda karşımıza dikiliverebilir! Ciddi anlamda büyük duygusal patlamalar yaşayabiliriz. Aslına bakarsanız biriktirdiğimiz her mesele başımıza dert! Çünkü kızgınlıklar ve kırgınlıklar üstüste yığıldığında, sırf o anın konularını değil, hallolmamış ne varsa malesef hepsini birden gündeme getiriyor ve muazzam bir öfke enerjisinin pimini çekebiliyoruz! Doğum haritalarında öncü nitelikli burçların 7 - 12 derecelerinde kişisel gezegenleri ya da önemli noktaları bulunanlar, bu etkiyi çok daha güçlü bir şekilde hissedecekler. Ama sonuç olarak, yaşanacak krizler sonrasında korkularımızdan özgürleşerek kendi bireyliğimizin ve biricikliğimizin, kendi gerçekliğimizin farkına varacağımız açık! Uranüs isyan duygusunu, bireyliğimizi temsil eden bir elektriksel enerji; Plüto ise değişim, dönüşüm, arınma. Üzerimizde dolaylı veya dolaysız  baskı kurarak bizi kontrolü altına almak isteyen eski ve işe yaramaz yapıların dönüşümü (Oğlak) adına, evrenden altıncı kez gelen bir uyarı bu! Değişime direnmeyip yeni’yi kucaklayanlar için, bu kriz ya da travmalar, dönüşüm ve yeniden var oluş için birer fırsat!

Bu etki global anlamda da hissedilecek, para piyasalarının yanı sıra,  toplumsal, politik, kültürel ve yönetsel alanda da huzursuz ve isyankar enerjisini açığa çıkaracaktır.

12 derecede gerçekleşecek olan bu seferki kare açı, 20 Mayıs 2013’ün yansımalarını taşıyor. O dönemde hayatımızda snırlarımızı zorlayan ne gibi değişimler veya aniden şaşırtıcı bir şekilde ortaya çıkan olaylar yaşadığımızı bir hatırlamaya bakalım; bize çok ipucu verecektir!

Uranüs – Plüto karesini son kez, 17 Mart 2015’te deneyimliyor olacağız.

16 Aralık Salı :
Güne halen etkisini sürdüren Uranüs – Plüto karesinin karmaşa ve gerilim barındıran elektrikli enerjisiyle başlıyoruz yine. Hayat, öğleden sonra nispeten daha sakin ve kolay akacak. Konuşma ve görüşmelerimizi bu saatlere almaya bakalım.

ŞARTLARI ZORLAMAMAKTA FAYDA VAR!
17 Aralık Çarşamba :
Ay halen Terazi’de. Sabah 05:53’de “Tanrıların Habercisi Merkür”, Oğlak burcuna geçiyor. 6 Ocak’a dek iletişimde, eğitim ve ticarette daha net ve gerçekçi bir yaklaşım içindeyiz. Olmayacak hayal veya ideallerin peşinden koşmayacağımız bir döneme giriyoruz. Sözlerimizin arkasında durma, zihinsel disiplin ve hayata geçirebilir türden plan ve projeler geliştirmek gibi olumlu yönlerinin yanı sıra, karamsarlık, dar kafalılık ve kuralcı düşünmeyi de getirebilir! Ancak bugün zihnimizi örgütlemek pek kolay gözükmüyor. Zira Ay 07:40’da boşluğa düştükten sonra, 16:52’ye dek açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece giriyor. Belirsizlik ortamında önümüzü görmekte, plan ve program yapmakta zorlanabiliriz. Bugün şartları çok zorlamamakta yarar var.

Akşama doğru duygu dünyamızda koyu ve derin bir yoğunluk, aşırı uçlarda duygular hakim olacak. Ruhumuzun karanlık tünellerinde yol alırken duygularımızı, duygusal ihtiyaçlarımızı ve korkularımızı gerçekçi bir gözle değerlendirebileceğiz. Gece boyunca Ay Akrep burcunda ilerleyecek.

18 Aralık Perşembe :
Sabah saatleri daha rahat bir akış içinde olacağız. Ay’ın (Akrep) Neptün (Balık) ile uyumlu etkileşimi, kaynayan duygusal denizimizi yatıştırıp ruhumuza adeta şifa olacak.

Öğleden sonra ise, yine tartışmalara açık gergin bir hava, kaza ya da ufak tefek sakarlıklara yol açabilecek etkiler var.

19 Aralık Cuma :
Neşeli ve coşkun bir ruh haliyle başlayan gün, kara bulutlar ve kuşkucu enerjilerle ciddi ve giderek ağırlaşan bir yapıya dönüşecek. Böylelikle nerede durduğumuzu ve nelerle baş etmek durumunda olduğumuzu gerçekçi, nesnel bir şekilde gözden geçirme imkanını bulacağız.

Gece yarısına doğru kısa bir süre için Ay boşlukta kaldıktan sonra, 23:55 itibariyle Yay burcunun geniş ve ferah duygusal alanına bizi taşıyacak. Yarına daha umutlu ve keyifle uyanabileceğiz.

İYİMSER BİR HAFTASONU...
20 Aralık Cumartesi :
Hafta sonuna iyimser ve gelecekten umutlu bir ruh haliyle “merhaba” diyoruz. Sabah saatleri sakin ve huzurlu gözüküyor. Ancak Ay – Neptün etkileşiminin yarattığı bu romantik, ruhsallık dozu yüksek ve duyarlı ortam, çok geçmeden Venüs’ün (Oğlak), Uranüs (Koç) – Plüto (Oğlak) karesini tetiklemesiyle bir anda uçup gidebilir. İlişkilerde keskin dönemeçler, öfkeyle alınan kararlarla ani bitişler ya da sürpriz başlangıçlar yaşanabilir. Meselelerin üstüne daha fazla mı gitmemiz, ya da artık ucunu bırakıp oluruna mı bırakmamız gerektiğine bir karar vermek durumundayız.

21 Aralık Pazar :
Bu son tatil gününe keyifli bir duygusal modla, enerjik bir şekilde başlıyoruz. Mars (Kova) ile Uranüs (Koç) uyumlu açıdalar. Hava güzelse açık alanlarda, doğanın içinde olmaya bakalım.

Akşama doğru Merkür (Oğlak), Jüpiter (Aslan) ile açı içine girecek. Tam da gece yarısından sonra Uranüs direkt harekete geçmezden önce gerçekleşen bu etkileşimin, yarınlara daha umut dolu bakmayı getirmesini umalım.

Herkese iyi bir hafta, mutlu yarınlar diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.