Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Barış Akarsu; bir yengecin ardından

 

Geçtiğimiz hafta hepimiz sevgili Barış Akarsu için gözyaşı döktük, dualar ettik. Maalesef tüm umutlarımıza ve iyi dileklerimize karşın kendisi ardından güzel bir isim, değerli anılar ve şarkılarını bırakarak yaşama veda etti. O bir Yengeç burcu insanıydı…


Çevresindekilerin yardımına koşmaya hazır, duygulu, hassas ve kırılgan. Bunun en güzel örneği vefatından birkaç gün önce “Lösemili Çocuklar” adına verdiği gönüllü konser… Kendisini katıldığı yarışma programı “Akademi Türkiye”de biraz da kızımın etkisiyle izlemiştim. Alçakgönüllü tavırları, ışıl ışıl gözleri ve güçlü sesiyle farklı bir yer edinmişti benim gönlümde. Doğum saatini bilmemekle birlikte, tam yirmi dokuzuncu yaş gününde, yani Satürn’ün ilk devinimini gösteren kavuşum açısında, Dolunay zamanı ve Merkür Yengeç burcunda geri giderken böylesi bir talihsiz kazayı yaşamış olması, bize içinde bulunduğu astrolojik konum hakkında biraz olsun fikir verebiliyor.

Satürn “vedalar” demek, bilmem biliyor muydunuz? Bu bize artık hizmet etmeyen yönlerimizle vedalaşmak olduğu kadar, maddi düzlemde ayrılıklar da anlamına gelebiliyor. Elbette ki kişisel haritalarımızda hangi yaşam alanlarında, nasıl, ne şekilde etki verdiğine bağlı olarak değerlendirme yapmak gerek. Akla ister istemez keşkeler geliyor. Keşke otomobilini sürme sorumluluğunu arkadaşına vermeseydi, keşke şöyle olmasaydı, böyle olmasaydı. Ama artık bunları düşünmenin bir yararı yok. Kendisini sevgi ve rahmetle anmak, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dilemekten başka bir şey elden gelmiyor. 5 Temmuz’da ise astrolog Hülya Koçak’ı da ani bir şekilde kaybettik. Ona da aynı şekilde Tanrı’dan rahmet diliyoruz.

BİZİ HİZAYA SOKAN GEZEGEN: SATÜRN
Bir süredir Satürn ile ilgili bilgiler vermeye çalışıyorum. Hatırlayacaksınız Satürn karmik, yani ektiğini biçmeyi getiren, “büyük öğretmen” diye tanımlanan, disipline eden bir gezegen. Sorumluluk, sabır ve adım adım ilerleyerek bir şeyleri inşa etmeyi ifade ediyor. Bizi zaman zaman sınavlara sokarak bilgi düzeyimizi ölçen, eksik kalan yönlerimiz hakkında uyaran bir enerjisi var. Geleneksel anlamıyla kötücül, kısıtlayan, en büyük zararı verendir. Ancak astrolojinin duayenlerinden Steven Forrest’in işaret ettiği gibi,  yağmurlu bir gecede şehirlerarası bir yolda kaybolmuşken karşımıza çıkan, yön bildiren bir tabeladır aslında. Satürn döngüleri şöyle çalışır; ilk kare dediğimiz gerilimli açıyı 7-8 yaşlarında tam da ilkokula başlarken yaşarız. Öğretmenler, ödevler, ilk sorumluluklar devrededir. Aile dışındaki otorite konumundaki insanlar hayatımıza girmeye başlar. 14 -15 yaşlarında yani buluğ çağında vücudumuz şekil almaya başlar. Satürn’ün ilk karşıt açısını yaşarız. Cinsel açıdan gelişmeye başlarken, ruhumuz ve aklımızın henüz çocuk oluşunun yarattığı sıkıntılar ortaya çıkmaya başlar. Bizi kısıtlayan ve bize otorite olan her şeye, herkese öfke duymak, biraz yabancılaşmak bu dönemin en belirgin özelliklerindendir. O güne kadar kendimizi nasıl var ettiğimiz, dünyayı nasıl algıladığımız, ana babalarımız ve öğretmenlerimizle ilişkilerimizi nasıl düzenlediğimiz bu dönemi nasıl geçireceğimize ışık tutar. Satürn’ün ikinci karesi 21-23 yaşlarında yaşanır. İş seçimi, iş yerinde bize otorite olan insanlarla olan iletişimimiz, ayrı bir eve çıkma isteğinin getirdiği ebeveynlerle çatışmalar bu dönemde görülür. Birinci devinim ise 28-30 yaşlarında yaşanan kavuşum açısı ile sona erer. Yani Satürn, doğduğumuz andaki konumuna dönmüştür. Bu süreçte kimliğimizi oluştururken, kendimizden ödün vermeden, diğer insanlarla olan sınırlamaların ve kısıtlamaların farkındalığıyla kendimize bir yön belirlemiş ve hedeflerimize doğru adım adım ilerlemeye başlamışızdır. Artık inşa ettiğimiz hayatın meyvelerini toplama, pratik ve somut bir şekilde sonuçlarını alma zamanıdır.


BU HAFTA NELER OLACAK?
Nihayet Merkür doğrularak yoluna devam edecek, ama aylık yorum yazımda belirttiğim gibi gölgelerini bir süre daha yaşamamız mümkün. Gecikmeler, ertelemeler, unutulan küçük detaylar, yanlış veya eksik anlamalar sonradan tatsızlıklarla karşılaşmamıza ve durumu düzeltmek için uğraşmamıza neden olabilir. Ayın on dördünde Cumartesi günü Yengeç’te bir Yeniay bizi bekliyor. Çok eski dönemlerden beri çiftçiler, balıkçılar ve avcılar Ay’ın konumunu gözleyerek faaliyetlerini düzenlemişler. Örneğin; bitkiler Yeniay zamanı daha çok büyüyorlar. Ay’ın hayvanlar üzerindeki etkisi de saptanmış. Yeniay zamanı hayvanlar daha aktifleşiyorlarmış. Örneğin; sivrisineklerin çoğaldığı, faaliyet halinde olduğu, Dolunay’da ise uyuşuklaştıkları görülmüş.

Yeniay taze başlangıçları tetiklerken, Kova’daki Neptün’e gerilimli bir açı vererek idealize ettiğimiz duygusal ilişkimizde net görememe, kafa karışıklığı, adeta siste yürür gibi hissedebileceğimizden hayal kırıklıkları, aldanma ve aldatılmalara açık olduğumuza dikkat çekiyor.

Sevgiyle, sevdiklerinizle, mutlu kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.