Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İyi bayramlar!

29 Eylül - 5 Ekim 2014 haftası

Bu haftanın ilk yarısı daha rahat bir şekilde geçerken Ekim ayına giriş yaptığımız ikinci yarısında zorlanmalar ciddi bir biçimde kendisini hissettirecek. Ekim ayı gerçekten de gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de global olarak herkesi sarsabilecek önemli enerjilerle dolu!


Bu haftanın en önemli gezegen hareketi, hiç kuşkusuz Merkür’ün geri gitmeye başlaması olacak! Yıllardır bu konuda pek çok şey yazıldı, söylendi. Biz de burada, Akrep burcunda başlayıp Terazi burcunda bitireceği geri hareketinin neler getireceğini bir kez daha, birlikte gözden geçireceğiz.

Merkür’ün geri hareketi henüz başlamadı ama bir kaç gündür gölge etkilerini günlük yaşamımızda gözlemlemek mümkün. Hafta başından itibaren tüm ilişkilerimizde duygu ve düşüncelerimizi ifade ederken her zamankinden daha dikkatli ve özenli olmamız yararımıza… Merkür retrosu bayram tatiline de denk geliyor. Yollarda sıkıntı yaşamamak adına, paramıza, biletlerimize ve diğer kıymetli evraklarımıza sahip çıkalım. Değerli eşyalarımızı seyahat sırasında bavula koymak yerine, yanımızda taşıyalım.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
29 Eylül Pazartesi:
01:50 itibariyle Yay burcuna giriş yapan Ay’ın verdiği iyimser duygularla, umut dolu ve hevesli bir başlangıç yapıyoruz haftaya! Sabah saatleri biraz karışıklıklara, tepkiselliğe ve düşüncesizce atılacak adımlara açık gözüküyorsa da, öğleden sonrası destekleyici enerjilerle olumlu geçeceğe benziyor.

23:52’de Venüs, kendi yönettiği burçlardan Terazi’de yol almaya başlayacak. Eğer gün içinde olumsuz duygularla boğuşmuş ve kavgacı yönlerimizi bastırmak durumunda kalmışsak, Terazi’nin arabulucu ve işbirliğine çağıran yatıştırıcı titreşimi bize iyi gelecektir! Sevgi ve ilişkinin, güzelliğin, estetiğin, sanatın temsilcisi Terazi’de Venüs, enerjisini en güçlü şekilde gösterir. Gölge yönüyle, diğerlerini fazlasıyla mutlu etme eğiliminde olsak da, kendimizi de mutlu etmek  için çaba göstermek iç denge ve huzurumuzu sağlamak açısından oldukça önemli! 24 Ekim’e dek devam edecek olan bu süreçten başta Terazi burçları (Yükseleni veya Ay burcu Terazi olanlar dahil) olmak üzere, tüm hava grupları bir hayli yararlanacaklar. Sosyal girişimler ve sanatsal çalışmalar açısından atılımlarla dolu bir döneme gireceğiz.

30 Eylül Salı:
Bugünün de temposu yüksek. Ay’ın Uranüs (Koç) ve Jüpiter (Aslan) ile uyumlu etkileşimleri ile kendimizi hem dış dünyada hem de içsel olarak geliştirip ufkumuzu açmak için içgüdüsel bir heyecan ve istek duyabiliriz.

06:29’da boşluğa düşecek olan Ay, günü kendi akışında  ve ritminde geçirmemize işaret ediyor. Yarın sabaha dek açısız ve bağlantısız kalacak olan Ay, kararsızlık, belirsizlik ya da yönsüzlük getirebilecektir. O nedenle önemli görüşmelerimizi bugüne almasak iyi ederiz.

İLERLEME ZAMANI
01 Ekim Çarşamba:
07:40 itibariyle, bir gündür üzerimize yapışıp kalan atalet ve dağınıklığı atmaya başlıyor, görev ve sorumluluklarımızın gereklerini yerine getirmek üzere kolları sıvıyoruz. Artık ciddiyetle işe güce sarılma, dikkatli ve sağlam bir şekilde ilerleme zamanı! Ancak gün ortasından itibaren zorlayıcı etkiler ve gerginlikler kendini hissettirmeye başlıyor. Özellikle akşam saatleri güç savaşları, uç noktada duygular ve mücadelelere açık!

02 Ekim Perşembe:
Ay – Uranüs (Koç) karesi nedeniyle kontrol dışı ani duygusal tepkilerle başlayan gün, öğleden sonra daha uysal ve yumuşak enerjilerle devam ediyor. 19:18 ‘de boşluğa düşen Ay ile kendimizi serbest bırakmaya, akşamı dinlenerek, en rahat edeceğimiz şekilde geçirmeye bakıyoruz.

03 Ekim Cuma:
10:58’e dek belli bir program içinde hareket etmemiz pek kolay değil. Pek çok konunun ucu açık kalabilir. Öğleye doğru Kova’ya giren Ay ile, duygu dünyamız mantık ve mesafe ihtiyacıyla kendini akılcı ve serinkanlı bir platforma çekmeye çalışıyor. Bireyci yönlerimizin ve özgürlük ihtiyacımızın öne çıkacağı bir süreç başlıyor. Üzerimizde baskı kurulmasına tahammül gösterme ihtimalimiz hiç yok! Kısıtlandığımızı hissettiğimiz anda kendimizi hemen o sistemin dışına atabiliriz. Toplumsal konulara ilgimiz artabilir. Arkadaşlık, bir gruba dahil olmak ve düşünce alışverişleri ile kültürel etkinlikler öncelikli bu dönemde…

Akşam saatleri gerçekleşecek yumuşatıcı etkiler, hiç değilse bu akşamı daha sıcak ve yakınlıklara müsait bir havaya taşıyor.

SAKİNLİĞE İHTİYACIMIZ VAR!
04 Ekim Cumartesi:
Kurban Bayramı, sosyal paylaşımlar ve toplumsallığın öne çıktığı bir güne denk geliyor. Öte yandan, gerilim yaratabilecek etkilerle de karşı karşıyayız. Yanlış bilgi aktarımları sıkıntı yaratabilir. Ağzımızdan çıkan her söze kulak kesilelim; ne dediğimizin ve nasıl ifade ettiğimizin farkındalığıyla hareket edelim. Akrep burcunda geri harekete geçmek üzere durağanlaşan Merkür, düşüncelerimizin derinleştiği, iç sorgulamaların arttığı bir döneme işaret ediyor. *

21:30’da boşluğa düşen Ay ile kendi iç dünyamıza ve sükunete çekiliyoruz.

05 Ekim Pazar:
Pazar gününe özgü dağınıklık, öğle saatlerine dek Ay’ın boşlukta seyretmesi ve Merkür’ün geri hareketi nedeniyle iyice artıyor. 12:23 itibariyle Balık burcuna giren Ay, duyarlığımızı ve sezgiselliğimizi arttırarak  ruhsal bütünlenmelere, manevi açılımlara ve sevgi, anlayış ve şefkat dolu beraberliklere taşıyor bizi…Bir süredir görmediğimiz ve özlediğimiz yakınlarımız, eski arkadaşlarımız, komşu veya yakın akrabalarımızla karşılaşma, birlikte olma ihtimalimiz yüksek.

Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık, mutluluk, barış içinde geçmesini diliyorum. Esen Kalın!


***********

MERKÜR GERİ GİDERKEN HAYAT YAVAŞLAR!

İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegenleri olan Merkür, iletişim, haberleşme, ticaret, eğitim, nakliye, şakacılık, beceriklilik, taklit ve adaptasyon yeteneği ile hızı temsil eder.

Merkür Güneş’e en yakın olan gezegendir ve nötrdür. Zihnimizdeki kütüphaneden sorumlu olan gezegendir. Aklı, mantığı, tarafsız algılamayı ifade eder. Dolayısıyla nasıl bilgi toplar ve ne şekilde düşünürüzün cevabını Merkür verir. Mitolojide Merkür  “Tanrıların Habercisi “ olarak geçer. Hem gökyüzünde hem de yeraltında bulunabilir. Merkür, bedenlerimizde de bilinçdışı ile bilinci birbirine bağlayan köprüdür. Eski çağlarda ise, hırsızların ve tüccarların tanrısı olarak da tanımlanırdı.

Merkür, fonksiyonlarını gölge yönleriyle sergilediğinde, uyanıklık, çok bildiğini düşünmek, huzursuzluk, zihinsel karmaşa, aklı kötüye kullanma, demagoji, detaylarda boğulma ve uyduruk bilgiler ortaya çıkar.

Merkür genelde yılda 3 kez geri gider. Her geri gidişi 19 – 24 gün arasında değişir.

Merkür Geri Harekete Geçtiğinde...
Geri hareket, hangi gezegen söz konusu olursa olsun “yeniden” efekti verir. Yeni bir şeye başlamak yerine, hangi burçta bu geri gidiş yaşanıyorsa o alanla ilgili yeniden düşünmek, değerlendirmelere gitmek gerekir. Zaten geri hareket sırasında gezegen kendini dış dünyaya kapatarak içe yönelik olarak çalışır ve derinleşiriz.

Şimdi Merkür Akrep burcunda geri gidişe başlayacak ve 10 Ekim itibariyle tekrardan Terazi burcuna geçtikten sonra, 25 Ekim’e dek bu alanın konularını yeniden gözden geçirme ve değerlendirme fırsatını verecektir.

Retrograde hareket sırasında geçmişe ait konular, geride bıraktığımızı sandığımız kişi veya olaylarla tekrar yüzyüze gelmemiz şaşırtıcı olmaz! Kaybettiğimiz eşyalarımız, evraklarımız olmadık yerlerde karşımıza çıkıverir! Haritalarımızda hangi yaşam alanını bu geri gidiş tetikliyorsa, o alandaki deneyimlerle karşılaşırız.

Merkür salt iletişimi değil, iletişim ve haberleşme araçlarını da temsil ettiğinden bilgisayar, televizyon, faks, telefon gibi cihazlarla da bu süreçlerde sıkıntı yaşamamız mümkündür. Elektronik postamızın karşı tarafın eline ulaştığından emin olmaya çalışalım. İmzalamamız gereken önemli belgeler varsa, mümkünse geri hareketin bitmesinden bir hafta sonrasına erteleyelim.  Yapamıyorsak, dikkatli bir şekilde, hiç bir detayı atlamadan okuyup değerlendirelim. Ancak sonrasında bazı bölümlerinin revize edilebilme gerçeğini de aklımızda tutalım.

Yeniden gözden geçirme zamanındayız
Merkür geri giderken mevcut projelerimiz üzerinde çok daha etkin bir şekilde çalışma imkanımız olur. Belki biraz zaman geçer gecikiriz ama sonuçta işlerimizi bitirme fırsatını yakalarız. Hep ertelediğimiz bir kitabı okumak, çoktandır görmek istediğimiz bir filmi seyredip üstünde düşünmek, derin düşüncelere dalarak detaylıca yazmak, ihmal ettiğimiz arkadaş dostlarla yeniden temasa geçmek ve iletişimde sıkıntılar yaşadığımız kişilerle ilişkilerimizi analiz edip yeniden gözden geçirmek için en uygun zamandayız. Ama her şeyden önemlisi kendimizle olan temasımızı güçlendirmek, kendimizle daha derin ve dürüst iletişim içinde olmak! Merkür merak eden, soran soruşturan aklı temsil eder. Önce kendimizi merak etmekle başlayalım işe. Geri hareket sırasında bozulan iletişim ve haberleşme araçları, dış dünyadaki hatları kapatarak bize kendimizden haberdar olma fırsatı verir aslında… Şimdi bu süreçte herkesin biraz temposunu düşürüp neler olup bittiğine bakması, kendini dinlemesi, zaman zaman kendisiyle başbaşa kalması gerekir.

Merkür Akrep’te Geri Giderken...
Zihnimiz derin sondajlara girer. Akrep gizlilik, gizemli olmakla ilgilidir. Dolayısıyla bu süreçte düşüncelerimizi kendimize saklayıp, ser verir sır vermeyiz. Ayrıca, karşımızdakinin savlarındaki zayıf noktaları daha fazla farkederiz. Gömülü kalmış, üstü örtülü gerçekler, gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Miras, vergi, alacak borç, hisseli paralarla ilgili konuların gündeme gelmesi beklenebilir. Eski iş başvurularımızın tekrar bir şekilde gündeme gelmesi de söz konusu olabilir. Karşımızdakilere güvenmekte yaşadığımız zorluklar artabilir;daha kuşkucu ve araştırmacı olabiliriz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.