Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yay burcunda Dolunay!

09 Haziran - 15 Haziran 2014 Haftası

Merkür Yengeç burcunda geri gitmeye henüz başladı ama, özellikle gölge yönleri, kendini iyiden iyiye hisettiriyor yaşamlarımızda... Bilgisayarı yavaşlamayan, ya da bilgi alışverişlerinde yanlışlıklar yapmayanımız, neredeyse yok gibi! Sonuçta her şey olması gerektiği gibi elbette, ama biraz daha dikkatli konuşup hareket etmek, akılcı ve sağ duyulu davranmak gerekliliği de çok açık.


Markette parası ödenip poşete koymayı unuttuğumuz deterjandan tutun, para üstünü almadan çıkıp gitmeye veya kimi zaman mantık hatalarıyla bizi güldürebilecek yanlışlıklara kadar pek çok Merküryen durumla karşı karşıyayız. Kimimiz evde daha çok vakit geçirir olduk, kimimiz ise ailemizle daha çok ilgilenir durumdayız. Çoktandır görmediği eşi, dostu, arkadaşı, hatta eski sevgilisinden haberler alanlarımız var.  

YENİ’DEN ETKİSİ!
Haziran ayına ilişkin yazımda belirttiğim gibi, geri hareket “yeniden” etkisi verir. Şu anda Yengeç burcundaki geri gidişte, kişisel haritalarımızda Yengeç burcunun bulunduğu evle birlikte, Merkür’ün yönetiminde olan diğer evleri de (İkizler, Başak ) harekete geçirerek, o alanları yeniden gözden geçirmemizi, varsa düzeltilmesi gerekenleri görüp o alanlardaki bitmemiş işlerimizi tamamlamayı, belki de açık kalmış parantezleri kapamayı sağlıyor.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
09 Haziran Pazartesi:
Hafta dağınık enerjiler ve hafta sonu rehavetiyle başlıyor. 13:39’da Ay Akrep burcuna girene dek programlarımız netleşmeyebilir. Merkür’ün Yengeç burcunda geri harekete henüz başladığını hatırlarsak, yoğunlaşan duygularımızın taşarak bizi derin iç sorgulamalara götürmesi kaçınılmaz! Gecenin ilerleyen saatleri duygusallığımız, sevgi, şefkat ve bütünlenme ihtiyacımız bizi daha da derinlere, iç yolculuklara taşıyacak. 22:50 itibariyle su gruplarından Balık burcundaki Neptün geri harekete başlıyor. Romantizm, tutku ve yoğun duygularla harmanlanacak. Sezgi ve algılarımızın keskinleşmesi de cabası!

10 Haziran Salı: Bugün tatlı ekşi sos gibi lezzeti belirsiz, sevinirken daralacağımız, tam “mutlu olduk her şey yolunda” diye düşünürken kendimizi yalnız ve anlaşılamıyor hissedebileceğimiz bir gün! Sabah erken saatlerden itibaren Merkür (Yengeç’te retro) ile Satürn (Akrep’te retro) arasındaki zorlu etkileşimi hissetmeye başlıyoruz. Otorite konumundaki kişilerle iletişimde zorlanabilir, kendimizi eli kolu bağlı gibi kısıtlanmış hissedebiliriz. Ancak öğlen itibariyle güçlü ve güzel enerjiler hakim oluyor. Gece geç vakitler ilişkiler açısından gene sert ve zorlayıcı etkilerle dolu. Empati, anlayış ve isteklerimizi açıkça ortaya koymanın büyük yararını göreceğiz.

HAYATI ZORLAŞTIRMAYALIM
11 Haziran Çarşamba:
05:22’de Ay (Akrep), son açısını Jüpiter ile (Yengeç) gerçekleştirip boşluğa düşüyor. 18:23’te Yay burcuna girene dek bütün gün açısız ve bağlantısız kalacak. O nedenle bugünü kendimizi çok zorlamadan ve etrafımızdakilere hayatı zorlaştırmadan geçirmeye bakalım! Her şey olduğu, olabildiği kadar! Zaten Yay’ın engin ve ferah dünyasına adım attıktan sonra içimiz iyimser duygularla dolarak yüreğimiz hafifleyecek! Her şeyin bir çaresi olabileceğini, tek yapmamız gerekenin ufkumuzu geniş, inancımızı güçlü tutarak meselelere bütün olarak bakmak ve kendimizi sonsuz ve sınırsız olasılık ve deneyimlere açmak olduğunu idrak edeceğiz.

DUYGUSAL İNİŞ-ÇIKIŞLAR
12 Haziran Perşembe:
İçimizdeki özgürlük, macera ve deneyimleme coşkusu duygusal modumuzu yükseltiyor. Aşırı uçlara gitmeyip dengede kalmayı başardığımız sürece sorun yok. Bugün yabancılarla yapılacak işler, yolculuklar, eğitim, basın yayın ve bilgi paylaşımları açısından elverişli bir gün. Akşam saatleri heyecanlı gelişmeler, ani duygusal iniş çıkışlar yaşanabilir.

HAYIR DEMEK!
13 Haziran Cuma:
Gün İkizler - Yay aksındaki Dolunay öncesi 07:08’de, Venüs (Boğa) ile Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli enerjinin yarattığı, kendi değerimizden kuşkulanmamıza ya da kendimizi eksik, yetersiz, başaramamış hissetmemize neden olabilecek tatsız duygularla başlıyor. İlişkiler açısından oldukça zorlayıcı, gergin etkiler var. Kendi değerimizi bilip onurlandırmak, kişisel sınırlarımızı korumak, merkezimizde kalmak adına kimi zaman “hayır!” demeyi başarmak durumundayız!

İLİŞKİLERİMİZ DOLUNAY İLE ŞİFALANIYOR!
Venüs’ün şifa gezegeni Chiron ile uyumlu etkileşimi, kendi kendimizle ilişkimiz dahil olmak üzere, yolunda gitmeyen tüm ilişkileri şifalandırabilmeyi getiriyor.

Dolunay, 07:13’te 22 derece 06 dakika ile Yay burcunda gerçekleştikten sonra Ay boşluğa düşüyor yine! Ama macera ve keyif yaşamakla, ilişki ve para ile ilgili konularda sorumluluk almak arasındaki kutuplaşmayı da beraberinde taşıyarak…

Öncü burçlardaki büyük kareyi de harekete geçirecek olan Dolunay ile hayata, olaylara ve insanlara daha geniş bir açıdan, anlayışla ve hoşgörüyle daha yüksek bir bilinçle yaklaşmayı öğrenmek durumunda olduğumuzu anlıyoruz. Hepimiz büyük bir resmin parçalarıyız. Ancak birlikte, saygılı ve hoşgörülü bir çok seslilik içinde, bu  tabloyu gerektiği gibi tamamlayabiliriz. Merkür, Yengeç burcunda geri gidişine başlayalı birkaç gün oldu. Bir süre sonra İkizler’de geri gidişini sürdürüp sonra tekrar Yengeç burcuna dönecek. Bütün bu süreçler salt düşüncelerimizi değil, duygularımızı da birbirimize açmak, iletişimde ve yakınlıklarımızda derinleşmek için en iyi zamanda olduğumuzu işaret ediyor! Dedikodu, bilgi kirliliği, öznel yaklaşımlardan kaçınarak gürültüsüz patırtısız bir ortamda sağlıklı iletişim kurmaya, doğru ve anlamlı bilgileri paylaşmaya çalışmalıyız. *

20:04’te Oğlak’ın ciddi ve sorumluluklarla dolu duygu dünyasına adım atıyoruz. Mecburiyetler içimizi kasvet ve sıkıntıyla doldursa da, gerçekçi ve somut olana odaklanmak, gerekenleri yapmak durumundayız. Gece geç saatler ise, iletişimde ani gerilim yaratabilecek etkilerle dolu. Sakin, akılcı, kararlı ve net bir şekilde kendimizi ortaya koymakta yarar var.

KENDİMİZİ İFADE ETME ZAMANI
14 Haziran Cumartesi:
Sabah saatleri uyumlu etkilerle içimizi biraz olsun açmayı başaracak. Ancak sonrasında tırmanan gerilim sert tartışmalara, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve telaş kaza ya da sakarlıklara yol açabilir. Bugün trafikte azami dikkati gösterelim. Öfkeliyken araba kullanmayalım. Mars (Terazi) - Plüto (Oğlak) karesi 15:43 itibariyle etkinleşiyor. Bu enerjiyi zorlayıcı ve saldırganca bir şekilde ortaya koymak bizi gerçek sorunlarımızı görüp onlarla yüzleşip düzeltmekten, dolayısıyla kişisel gelişimden uzak tutacaktır. Hareket ediş tarzımızı, öfke ya da isteklerimizi net bir şekilde ortaya koymalı, bu konuda aleyhimize işleyebilecek yönlerimizi işe yarar bir şekilde dönüştürmeye çalışmalıyız.

15 Haziran Pazar: Bu sabah iç dünyamız ile dış dünya arasındaki dengeler daha iyi ve sağlam gözüküyor. Hayata daha olumlu bakabiliyoruz. Sabah 09:36’da boşluğa düşen Ay ile günün akışına, ritmine teslim oluyoruz. Tatil ruhuna uygun düşen bu enerjinin keyfini çıkartmaya, canımız ne istiyorsa onu yapmaya bakalım.

Akşam 20:26’da Kova’nın temposu yüksek, entelektüel donanımı ve arkadaşlık kapasitesi güçlü ve toplumsal yönleri ağır basan dünyasındayız artık!

Hepinize mutlu yarınlar ve güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın!

* Yay - İkizler aksındaki Dolunay’a ilişkin ayrıntılı bilgileri sitemizdeki Haziran yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.