Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hareketli bir hafta!

7 Nisan - 13 Nisan 2014 haftası

Önümüzdeki hafta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasına çok az bir zaman kaldı. Hayat hızlı bir akış içinde ve gökyüzü hiç huzurlu değil! Gereksiz riskler alabilecek denli atak veya otorite figürlerine meydan okuyacak kadar gözü kara olabiliriz. Ancak burada doğru olan, bu enerjileri cesur kararlar alarak atılım yapmak üzere kullanmaktır. Çok çabuk kışkırtılabileceğimiz günlerdeyiz. Kavga veya çatışmalara, kaza ya da sakarlıklara yol açmayacak şekilde, sertlikle ve düşüncesizce kendimizi ortaya koymaktan kaçınmamız gerekiyor. İç barış ve huzurumuz dengeli ve uyumlu bir yaşam için şart!


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
07 Nisan Pazartesi: Hafta sonundaki duygusal açıdan canlı, hassas ve taşkın ruh halimizi yeni haftaya da taşıyoruz. Çevremizdekilerin ruh hallerinden bir hayli etkilenebilir bir durumda olacağımızdan, dalgalanmalar, öznel önyargılar veya zihinsel karmaşa bizi oradan oraya sürükleyebilir. Özellikle öğleden sonra daha da zorlanabiliriz. O nedenle, haftaya dingin ve iyi bir ruh haliyle başlamamız çok önemli! Enerjimizi yükseltmek veya koruyabilmek için mümkün olduğunca statik elektriğin yoğun olmadığı olumlu ortamlarda ve hayata olumlu bakan insanlarla bir arada olmaya bakalım. Suyun temizleyip detokslayan özelliklerinden yararlanıp bol bol su içelim, elimizi yüzümüzü yıkayalım! Yoğun geçen her günün akşamında duş yapmak arınmayı sağlayacak ve çok iyi gelecektir.

21:15’te Ay son açısını Satürn ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek ve yarın öğle saatlerine dek açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece girecek. Bu süreci olabildiğince sakin ve bize huzur verecek şekilde geçirmeye çalışmak iyi olur. Zira, 18:35 itibariyle iletişim dinamikleri değişiyor. Balık burcunda dağınık, biraz hülyalı ama aynı zamanda yaratıcı ve artistik bir şekilde çalışan Merkür, 23 Nisan’a dek Koç burcunda ilerleyecek. Merkür Koç’tayken hızlı, rekabetçi düşünme ve sabırsızlık, düşünmeden konuşma veya sürekli yepyeni fikirler peşinde koşma eğilimi yoğunlaşır. Netleşmekte ve doğru algılamakta zorlanabiliriz. Sürekli kendimizden, kendi düşüncelerimizden söz etmeye ve her şeyi kişisel algılamaya veya kaba saba bir konuşma şekline kaymaya başlayabiliriz. Çok fazla kendi arzu, istek ve projelerimize yöneleceğimizden duyarsız ya da bencilmiş gibi gözükebiliriz. Bu süreçte yapılacak anlaşma veya sözleşmeleri aceleye getirmemeli ve detaylara dikkat etmeyi ihmal etmemeliyiz.

08 Nisan Salı:
Sabahtan işlerimizi toparlamakta zorluk yaşasak da 12:52’de Ay’ın Aslan burcuna girmesiyle birlikte işler yoluna giriyor ve biz günlük rotamızı net bir şekilde belirleyebiliyoruz. Aslan’daki Ay içten ve sıcak bir ruh hali veriyor olsa da, herkesin üzerinde hatırı sayılır bir etki bırakmak, önemsenmek ve buyurganlık eğilimini de peşi sıra getirecektir. Bu durum ilişkiler alanında ciddi anlamda sıkıntı yaratabilir.

Akşam üstünden itibaren,  gece yarısından hemen sonra gerçekleşecek Güneş (Koç) – Mars (Retro/Terazi) karşıtlığının gergin etkileri hissedilmeye başlayacak. Gerek Merkür’ün kişisel algılamayı getiren aktif, hatta saldırgan bir biçimde çalışabileceği Koç burcuna girmesi, gerekse de duygu dünyamızı ve anlık tepkilerimizi gösteren Ay’ın Aslan gibi egonun tavan yaptığı bir burçta olması işimizi daha da zorlaştırıyor! Çekişme, çatışma, öfke patlamaları kapıda! Bir an durup gerçekten neye tepki verdiğimizi veya neden dolayı böyle hissettiğimizi düşünmeye baksak, olay çok daha farklı bir boyuta taşınabilir.

09 Nisan Çarşamba:
Bugüne savaşçı ve huzursuz enerjiler hakim. 00:03’te gerçekleşen Güneş (Koç) ile Mars (Retro/Terazi) karşıtlığı derinlere gömülü, içe yönelttiğimiz bir öfkeyi istesek de istemesek de açığa çıkartıp bir anda patlatabilir. Kendimizi kaçınılmaz bir biçimde tartışmaların ortasında bulabiliriz. Bu enerjiyi adil ve dürüst bir şekilde savaşmak ve kendimizi, arzu ve isteklerimizi cesur bir şekilde ifade etmek üzere kullanmaya bakalım.

Öğleye doğru ilişkilerde ve ortaklıklarda sürtüşmelere yol açabilecek gergin etkiler başlıyor. Öğleden sonra saatleri ise, heyecanlı ve şaşırtıcı duygusal gelişmelere açık!  Akşama doğru, girişimci ve mücadeleci ruhumuzu duyarlıkla harmanlayarak ortaya koyabiliyoruz.

10 Nisan Perşembe:
Gün iyimser ve yumuşak etkilerle başlayıp yavaş yavaş karamsar, depresif bir hal almaya ve enerjiler sertleşmeye başlıyor. Bütün bir gün boyunca Ay boşlukta kalacağından bugüne önemli toplantı veya görüşmeleri almamayı öneririm. Pek çok nokta belirsiz ve havada kalabilir.

11 Nisan Cuma:
Gece yarısından hemen sonra Ay Başak burcuna geçiyor. İçimizi içgüdüsel bir çalışma, organize olma, hizmet etme ve verimli olma arzusu kaplıyor. Olan bitenleri analitik ve gözlemci bir bakış açısıyla değerlendirebilme yeteneğimiz güçleniyor. Öğle saatleri özellikle yakın ilişkiler ve ortaklıklar anlamında sıkıntılı olabilir. Doyumsuz ve talepkar ruh halimiz sorun yaratabilir.

Akşamüstü otorite konumundaki kişilere ters düşebilir, kendimizi tartışmaların içinde bulabiliriz. Merkür  (Koç) ile Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli açı, iletişimi zora sokacaktır. Derdimizi anlatmamız veya karşımızdakini ikna etmemiz pek kolay olmayacaktır. Fazla analitik veya eleştirel bakmak ya da her şeyden endişe duyup her şeyi kafaya takmak ilişkileri zora sokabilir. Duygusal kararlarla yanlış kanılara varabiliriz. Sonradan pişman olacağımız duygusal reaksiyonlarımız, bize hayal kırıklığı veya yanılgılar olarak geri dönebilir!

12 Nisan Cumartesi:
Hafta sonuna önce karamsarlık sonra yumuşatıcı ve  rahatlatan etkilerle adım atıyoruz.

03:23’te Güneş (Koç) – Satürn (Akrep) arasındaki gerilimli etkileşimle adeta duvara çarpmış gibi olduktan sonra, sertleşen enerjiler Venüs ile Neptün (Balık) kavuşumunun vereceği kabullenici, empatik, anlayışlı ve sezgisel yapı ile yumuşamaya başlayacak. Bugün romantizm, aşk ve yaratıcı uğraşlar bakımından oldukça vaatkar. Ancak birden etkilenip idealize ederek hayallere kapılmak pek doğru olmayabilir. Şairin dediği gibi; “Zaman gerekir bir yüreğe/ kendisini göstermek için”! Kendimizi ve karşımızdakini kurban veya kurtarıcı pozisyonuna düşürecek şekilde davranmadan, kandırıp çarpıtmadan, gerçekçiliğimizi koruyarak değerlendirmeye çalışalım.

Zaten, 18 Nisan’daki Venüs – Plüto açısı ile yaşananların ne kadar gerçek ne kadar kurgu olduğunu anlayacağız ister istemez! Para veya yatırımlarımızla ilgili kararlar almayı da bir başka güne almamız iyi olur. Zira yanlışlar yapma ihtimalimiz yüksek!

Ay 20:12 itibariyle boşluğa düşüyor yine. Geceyi akışta, kabülde ve sakince geçirmek gerekiyor.

13 Nisan Pazar:
11:34’te Ay Terazi burcuna giriyor. Sanatsal etkinlikler veya uyumlu güzel beraberliklerle renklenecek keyifli bir tatil günündeyiz. İç huzurumuzu ve iç dengemizi koruyacak şekilde günümüzü organize etmek bizi mutlu ve doyumlu yapacaktır.

Haftaya 15 Nisan’da yılın ilk Ay Tutulması gerçekleşecek. İyi ve güzel olaylara vesile olması dileğiyle, hepinize iyi haftalar. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.