Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Koç burcunda ikinci yeniay ile sürpriz gelişmeler!

24 Mart - 30 Mart 2014 haftası

Oldukça yoğun ve hareketli bir haftaya giriyoruz. Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart’a denk gelen Yeniay ile yeni ve ilginç gelişmelere açık bir dönemin eşiğine geliyoruz. İlkbahar ekinoksu sonrasında deneyimlenecek ilk Yeniay, seçim gününün akşamında 20:46’da, Koç burcunun 09 derece 59 dakikasında ve Uranüs ile kavuşum halinde gerçekleşecek. Bu durumda sonuçlarla ilgili kesin ve net bir şey söylemek zor, ancak hepimizi şaşırtıcak nitelikte olacağını ifade etmemiz mümkün.  Yeniay öncü burçlardaki Plüto, Jüpiter ve Uranüs arasındaki gerilimli bir öncü T-Kare denilen açı oluşumunu harekete geçirecek. Yaşanacak krizler veya beklenmedik durumların bizi yeniden yapılanacağımız bir döneme taşıyacağı gözüküyor.


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
24 Mart Pazartesi:
Haftaya Oğlak burcunda ilerleyen Ay ile ciddi bir ruh halinde giriyor ve duygusal meseleleri bir yana bırakıp, hedef ve sorumluluklarımıza odaklanıyoruz. Ay iki gün boyunca Türkiye’nin dış ülkelerle ilişkilerini gösteren alandan geçiyor olacak. Komşu ülkelerle olan ilişkilerimizde çalkalanmalar yaratacak ani  ve tepkisel reaksiyonlar sıkıntı yaratabilir.

OLURUNA BIRAKALIM...
25 Mart Salı:
04:33’te gerçekleşecek Merkür (Balık) ile  Mars (retro - Terazi) arasındaki gerilimli açı güne rengini veriyor. Pek çok düşüncenin birden kafamıza üşüşmesi ile iyice aktifleşen zihnimiz bizi huzursuz ve gergin bir hale sokabilir. Telaşla ve sonunu düşünmeden alınan kararlar, ya da kışkırtıcı ve iğneleyici, sivri dilli konuşmalar iletişimde herkesi zorlayacaktır. Gereksiz polemiklere girmekten kaçınalım. Yanıltıcı bilgiler alabileceğimiz gibi, kafamızı karıştıracak, barışı ve iç huzurumuzu zedeleyecek, ya da  bir gerçeğe uyanmamızı sağlayacak bir bilgi akışı içinde de kaybolabiliriz. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmemizde yarar var. Herkesin her şeyi yanlış anlama veya her söylenene içgüdüsel olarak reaksiyon vermeye eğilimi var!

14:35’te Ay son açısını savaşçı Mars ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. Gece yarısına dek açısız ve bağlantısız kaldığı süreçte işler istediğimiz şekilde gitmeyebilir. Sinirlenmeden, sakince üzerimize düşenleri yapalım, olmayan şeyler için ise kızmak ya da söylenmek yerine, enerjilerin daha rahat akacağı bir zamana ertelemek üzere, oluruna bırakalım.

REHAVETE KARŞI UYANIK OLALIM...
26 Mart Çarşamba:
00:39 itibariyle Ay artık sosyal sorumlulukları, idealist eğilimleri ve özgürlük, hak ve eşitlikleri ifade eden Kova burcuna geçiyor. Duygusal konulara yaklaşımımız mantık çerçevesinde, serinkanlı ve mesafeli olabilir. Şimdi sevgi ve romantizm değil, herkesin yararına olan meseleler, arkadaşlık, entelektüel konular ve toplumsal duyarlılık ön planda! Ay, ülkemizin astrolojik haritasında sekizinci evinden geçiyor olacak. Bu durumda ödemeler, kredi, vergi, alacak ve borçlarla ilgili konular gündemin ön sıralarında yer alacaklar.

15:10’da Merkür (Balık) ile Jüpiter (Yengeç) uyumlu açı içine girecekler. Dolayısıyla meseleleri diplomatik yollarla çözme imkanımız var. Bugün yapılacak anlaşma, sözleşme ya da verilen vaatler umulan sonuçları getirebilir. Yine de aşırı iyimserlik veya idealistçe yaklaşımlar yüzünden rehavete kapılma ihtimaline karşı uyanık olalım!

27 Mart Perşembe:
Bugün arkadaşlarla birlikte olmak veya grup çalışmaları açısından sabah saatleri oldukça elverişli. 15:14’e dek işlerimizi toparlamamız iyi olur. Zira sonrasında uzun saatler boyunca Ay boşlukta kalacağı bir sürece girecek.

ŞEFKATLİ, ANLAYIŞLI VE İDEALİST BİR DÖNEM
28 Mart Cuma:
02:11 itibariyle Ay Balık burcunun yumuşak ve şefkatli enerjileriyle bizi buluşturuyor. Kendimizi akışa bırakmanın doğru olacağı, daha şefkatli, anlayışlı ve  idealist olacağımız bir döneme giriyoruz.

07:31’de Merkür (Balık) ile Plüto (Oğlak) uyumlu bir etkileşim içine giriyorlar. İletişim becerilerimiz güçlenip derinleşiyor. Her türlü karmaşık soruna çözüm bulabilecek durumdayız. Algımız açık ve ikna kabiliyetimiz yüksek olacağı için, önemli toplantı ve görüşmelerimizi sabah saatlerine almamız iyi olur.

14:57’de Güneş (Koç), Satürn ile (Akrep) zorlu ve stresli bir açı içine girecek. Otorite konumundaki kişilerle sıkıntılar yaşanması beklenebilir.

DUYGULARIMIZI DENGELEYELİM
29 Mart Cumartesi:
Hafta sonu Balık burcunun yumuşak ama etkilenmelere açık, kararsız enerjileriyle başlıyor. Spiritüel veya sanatsal ve yaratıcı çalışmalar için çok elverişli olan bu konum, pratik hayatın içinde pek de bize hizmet edecek gibi görünmüyor.

15:45’te Ay (Balık) , Satürn (Akrep) ile uyumlu açı içine giriyor. Duygusal ihtiyaçlarımızın sorumluluğunu alma ve özdisiplinle duygularımızı dengelemek durumundayız.

15:45’e dek önemli ve kritik konuları halletmekte yarar var. Zira Ay öğleden sonradan itibaren boşlukta kalacağı süreçte işlerimiz planlandığı gibi gitmeyebilir.

Akşam saatleri ise ilişkiler açısından gerilimli gözüküyor. 21: 04’teki Venüs (Kova) ile Mars (retro / Terazi) üçgeninin ardından 23:14’te Venüs (Kova) ile Satürn (Akrep) karesi bizi zorlamaya devam ederek gerilimin dozunu arttıracak. İlişkilerde otorite savaşları yüzünden tatsızlıklar yaşanabilir. Yıpranmış bir ilişkimiz varsa birden bitebilir ve yaşamımızın bu alanını yeniden yapılandırma yoluna gidebiliriz.

30 Mart Pazar:
Hem kişisel hayatlarımızda hem de ülkemiz için şu sıralar en önemli gün bugün! Oy verme telaşıyla koşturduğumuzs saatlerden sonra 20:46’da Koç burcunun 09derece ve 59 saniyesinde Yeniay’ı kucaklıyoruz. Yeniay enerjisiyle yenilenmelere açık ve heyecan doluyuz. Ne yaratmak istiyorsak cesaretle üstüne gidebileceğiz.

Yazının başında da söz ettiğim gibi, bu bizi önemli gelişmelere taşıyacak bir atılım zamanına da işaret ediyor. Juno’nun hemen Yeniay’ın yanı başında ve Kuzey Ay Düğümü ile etkileşim içinde gerçekleşiyor olması, barış, uyum, işbirliği ve dişil enerjinin yükselen gücü konusunda bize evrenin yolladığı önemli bir kozmik mesaj niteliğinde!

Bitirirken
Nisan ayı bu yılın en kritik aylarından biri olacak. Her ikisi de birbirinden zorlu, iki tutulma birden deneyimleyeceğiz. Üstelik 2012’den bu yana etkin olan Uranüs (Koç) – Plüto (Oğlak) karesi, 21 Nisan’da tekrar gündeme gelecek. Terazi’de geri gidişini sürdüren savaşçı Mars’ın da aynı derecelerde tetikleyici olacağını da gözönünde bulundurursak, önümüzdeki ayın ne denli önemli ve kritik olduğunu anlamamız zor değil! Mars’ın Tereazi burcunda zarar gördüğü konumda ve retro olması enerjisini tam olarak göstermesini önleyeceğinden, belki bu anlamda biraz olsun destekleyici olabilir diye umuyorum. Hepimize sağ duyulu, serinkanlı ve mantıklı davranmak  düşüyor.

Yerel seçimlerin huzurlu ve sakin bir şekilde geçmesini umuyor ve ülkemizi hayırlı gelişmelere taşımasını diliyorum. İyilikler üzerinize olsun! Esen Kalın!
 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.