Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Sevgililer Günü haftasında sakin kalmakta yarar var!

10 Şubat - 16 Şubat 2014 haftası

Geçen hafta sonuna doğru Merkür’ün Balık burcunda geri gitmeye başlamasıyla birlikte hayatımızda iletişim ve iletişim araçları, trafik ve eğitim ile ilgili konularda ciddi bir karmaşa dönemi başladı. Buna Merkür’ün geri hareketi sırasında Balık burcunda Neptün ile kavuşumu da eklenince, işler bir süreliğine de olsa, daha da karmakarışık ve belirsiz bir hale gelmeye başladı!


Burçlar kuşağının yaramaz çocuğu Merkür, Balık burcundaki geri gidişini 13 Şubat’a kadar sürdürdükten sonra, tekrar Kova burcuna geçecek. Bu ayın hemen hemen en zorlu, türbülanslara açık günleri13 ve 14 Şubat! Zira Kova’nın son derecelerinden geçecek olan Merkür’ün bu süreçte yıkıcı yönlerini gösterme olasılığı çok yüksek. Sevgililer Günü’nü çok önemseyenler için özellikle bugün iletişimde esnek ve hoşgörülü bir tutum izlemelerini öneririm.

Merkür Balık burcundan geçerken ifade yeteneğimizi imgelerle süsleyip, evrenle bağımızı, sezgisel ve empatik yönlerimizi güçlendirirken, Kova’ya tekrar geçtiğinde kişisel ve toplumsal bağlamda ideallerimizi, gelecekle ilgili projelerimizi, gruplar içersindeki dostluk ve arkadaşlıklarımızı değerlendirmeyi getirecek. 13 Şubat itibariyle 28 Şubat’a kadar devam edcek olan süreçte, Kova’dan ilk geçişindeki konular netleşecek ve üzeri örtülü bazı meseleler açıklığa kavuşacaktır.

Ayrıca bu hafta sonunda bir de Aslan-Kova aksında bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Kalbimizin istekleri ile toplumsal yaptırım ve sorumluluklar ile bizden beklenenler arasında bir denge kurmayı öğrenmemiz gerekecek.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
10 Şubat Pazartesi:
Sabah saatlerinden itibaren duygusal yoğunluğumuz ve duyarlılığımız artıyor. Merkür de geri gidişini sürdürüyorken alınganlığımız artıp kendi kabuğumuza çekilebilir ya da inişli çıkışlı ruh halleri sergileyebiliriz. Öte yandan, ailevi konular ve duygusal ihtiyaçlarımızla ilgilenmek için uygun bir gündeyiz. Ay Yengeç burcunda ilerliyor.

11 Şubat Salı: Yine duyarlılık dozu yüksek ve diğerlerinin ruh hallerinden etkilenmeye açık olduğumuz bir zemin var. Doyurulmamış ihtiyaçlarımız, korku ve kırılganlıklarımız mide veya sindirim sistemi sorunları olarak kendini hissettirecektir. Kuru kayısı, muz, yaban mersini, erik, üzüm, enginar, karnabahar, kekik, rezene, brokoli, dereotu, lahana, kırmızı turp, ada çayı, kereviz ve ıspanak tüketmek bu dönemde metabolizmamızı güçlendirerek çıkabilecek rahatsızlıklardan koruyacaktır.

Gecenin ilerleyen saatleri bizi zorlamaya başlıyor. Kendimizi kısıtlanmış, engellenmiş hissedebiliriz. Sabrımızın sınandığı duygusu ağır bir içsel baskı, öfke ve bunalım yaratacaktır. Otorite konumundaki kişilerle görüş ayrılıkları, çatışma veya krizli durumlar yaşamamız mümkün. Kendi duygularımızın ve duygusal ihtiyaçlarımızın sorumluluğunu almak ve kendimizle ilgilenmek toparlanmamıza yardımcı olacaktır.

KİMSEYLE İNATLAŞMAYIN!
12 Şubat Çarşamba:
Sabahın erken saatleri ilişkilerde sürtüşme yaratabilecek bir etkiye sahip. İnatlaşmanın kimseye bir yararı olmayacaktır.  Öğlene kadar işlerimizi yoluna koymamız iyi olur. Zira 12:52 itibariyle Ay akşam saatlerine dek boşlukta, açısız ve bağlantısız kalacak. Tüm öğleden sonrayı akışta, günün ritminde tamamlayacağız. 21:16’dan sonra ise, daha neşeli, canlı ve keyifli hissetmeye başlıyoruz. İçimizdeki yaşama sevinciyle dolu yönler ve yaratıcılığımız ortaya çıkmaya başlıyor. Ay Aslan burcunda artık!

SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR!
13 Şubat Perşembe:
Bugün iletişim kazalarına, yanlış anlama ve anlaşılmalara, mekanik arızalara karşı tetikte ve tedbirli olalım! 05:30 itibariyle Merkür geri hareketi sırasında Kova burcuna geçecek. İletişimde, özellikle yakın çevremizle olan diyaloglarımızda, trafikte ve yolculukta azami dikkatli, detayları atlamama konusunda özenli olmamızda yarar var. Gün boyunca kendini hissettiren huzursuzluk ve gerilim, akşama doğru iyice belirginleşecek. Birdenbire öfkelenip ani dramatik çıkışlar yapabiliriz. Dikkat çekici ve altında egoizm ile ortaya konmuş duygusal reaksiyonlar yatan tavırlar ile içtenlik, cömertlik ve kendine güven arasındaki kutuplaşmayı içimizde somut bir şekilde hissedebiliriz. Sağduyulu davranalım ve herkesin hayrına, serinkanlılığımızı korumaya bakalım.

SEVGİLİLER GÜNÜ
14 Şubat Cuma:
İçimizdeki birbirine zıt yönlerin çarpışması sonucu duygusal salınımlarla bir uçtan bir uca savrulabiliriz. Her şeyi kişisel almak bizi ego savaşlarına sürükleyebilir. Karşımızdakinin bizim adeta zihnimizi okuyarak tüm beklentilerimize cevap vermesini beklemek gibi bir yanılgıya düşmeyelim. Gecenin ilerleyen saatlerinde Dolunay’a yaklaştıkça gerginlik ve beklentiler yükselebilir. Mantık dışı istekler veya şişmiş egolar, “Sevgililer Günü” olarak ilan edilen bugünün anlam ve değerini zedeleyebilecek bir enerji yaratabilir; dikkat!

DOLUNAY ZAMANI
15 Şubat Cumartesi:
Bizden beklenenler, toplumsal zorunluluk ve sorumluluklar ile kendi arzu ve isteklerimiz arasında bir denge kuramadığımız taktirde bizi gece yarısından sonra zorlu bir dönem bekliyor demektir! 01:52’de 26 derece ile Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay, Satürn (Akrep) ve birkaç saat sonra da Mars (Terazi) ile etkileşim içinde olacak. Sabit burçlarda gerçekleşecek Dolunay’da, Aslan’ın yürek dolusu coşku ve içtenliği, Kova’nın düşünsel nitelikleri ve Satürn’ün pratik ve ayakları yere basan yapısıyla harmanlanınca ortaya bizi temkinli bir şekilde harekete geçmeye teşvik eden bir enerji çıkacaktır.

Dolunay’dan birkaç saat sonra Ay boşluğa düşecek ve 09:25 itibariyle Başak burcunun mükemmelliyetçi ve analitik yapısıyla iç dünyamızı şekillendirmeye başlayacak. Gün boyunca, içgüdüsel bir şekilde verimli olmak, her şeyi doğru ve gerektiği gibi, hatasız yapmaya çalışarak görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek isteyeceğiz. İşlerimizi sıraya koymak, planlama ve organizasyonlar için en uygun zamandayız.

22:21’de Güneş ile geri giden Merkür Kova burcunda kavuşum yapacaklar. Böylece aklımızın istekleri ile kalbimizin ihtiyaçları birleşerek bize doğru seçimler yaptıracaktır.

OYUN OYNAMAYA NE DERSİN?
16 Şubat Pazar:
Geri giden Merkür (Kova) ile Mars (Terazi) arasındaki uyumlu etkileşim ile güne başlıyoruz. Zihnimiz bu sabah oldukça çevik ve keskin. Fikir alışverişlerinde zeki ve becerikli bir şekilde kendimizi karşı tarafa kabul ettirebilecek, iddialarımızı kusursuz bir şekilde savunabilecek durumdayız. Hatta beyin jimnastiği yaptıracak tartışmalara girmeyi bizzat biz kendimiz isteyebiliriz. Bulmaca, sudoku, briç, satranç, dama gibi akla ve stratejiye dayanan oyunlardan keyif alabiliriz.

Akşamüstüne doğru Güneş (Kova) ile Plüto’nun (Oğlak) uyumlu etkileşimi derinlere nüfuz eden enerjileriyle bize muazzam bir ruh gücü, farkındalık ve içsel bütünlük verecektir. İçinde bulunduğumuz durum ve koşulları ciddi bir şekilde değerlendirdikten sonra, gereken elemeleri yapabileceğiz. Kişisel gelişim ve ruhumuzun evrimi ile ilgili çalışmalar için en uygun zamandayız.

Hepinize güzel bir hafta, sağlık, mutluluk ve iyilikler diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.