Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bilinçte yenilenme zamanı!

20 Ocak – 26 Ocak 2014 Haftası

Güneş’in pazartesi günü Kova burcuna girmesiyle birlikte, haftaya muazzam bir enerji değişimi ile başlıyoruz. Oğlak’ın kasvetli sayılabilecek dar ve tekil bakış açısının ardından, Kova’nın gruplarla birlikte hareket etmeyi getiren, yeniye ve yepyeni olasılıklara açık enerjisi bilincimizin kapılarını daha büyük bir farkındalığa açacak ve bir ay boyunca hayatlarımıza Kova’ya özgü temaları taşıyacaktır. Bu durumda insancıl ülküler, toplum yararına işler, bireylik, özgürlük, eşitlik ve özgünlük ile bilinene farklı bakmak ve yeniye açık olmakla ilgili konular gündemi oluşturacak demektir. Kova bir gruba ait olmak ve grup yararına, grupla birlikte hareket etmek demektir. Bu bir toplum, aile, iş kolu, organizasyon ya da arkadaş topluluğu olabilir. Hem bir gruba ait olmak, hem de birey olmanın gereklerinden ödün vermemeyi başarmak durumundayız.


Hafta sonu iletişim ile ilgili zorlanmalar yaşanabilir. Ancak dikkatle ve kendimizi net bir şekilde ifade edecek olursak bunları aşmak kolay...

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?

20 Ocak Pazartesi: Haftaya enerjik başlıyoruz. Dikkat, canlılık ve verimli çalışabilme kapasitemiz günü iyi planlayıp uygulamaya koyabileceğimize işaret ediyor. Gökyüzünün iyicil etkileri gerek özel hayatımızdaki ikili ilişkilerde, gerekse de iş hayatımızda günü güzel geçirmemize yardımcı olacak.

05:52’de Güneş Kova burcuna geçiyor. Bizi sınırladığını, kısıtladığını düşündüğümüz, kendi kendimize koyduğumuz sınırlar dahil olmak üzere, her şeyden  özgürleşmek isteyebiliriz. Farkındalık yaratan ani uyanışlar, entelektüellik, soyut kavramlar, yüksek akıl, yüksek bilinç, idealizm, toplumsallık ve kendimiz olmak ile ilgili temalar kendini hissettirmeye başlıyor.

Akşam saatleri Ay (Başak) – Satürn (Akrep) üçgeni bizi duygusal anlamda olgunlaşmaya, duygularımızın arkasında durmaya davet edecek.

22:54’te boşluğa düşen Ay ile geceyi sakin ve dingin bir şekilde kapatabiliyoruz.

FAZLA TALEPKAR OLMAYALIM
21 Ocak Salı:
14:44’e dek boşlukta, açısız ve bağlantısız kalacak olan Ay dünkü verimi ve pratikliği getirmeyebilir. Hayal kırıklığı ya da öfkeye kapılmayalım. Terazi burcuna girecek Ay ile birlikte her şey yoluna girmeye başlıyor. İç denge ve huzurumuzu sağladıktan sonra, diğerleriyle olan ilişkilerimiz de iyileşecektir. Fazla beklentili ya da talepkar olmak veya ilişkilerde “ne aldım ne verdim”in ölçüsüne odaklanmak bizi beklenmedik anlarda öfke patlamalarına sürükleyebilir.

22 Ocak Çarşamba:
Bugün de ilişkilerde denge, barış ve huzur en önemli konu. Ay Terazi’de ilerlemesini sürdürüyor. Ancak öğleden sonra itibariyle duygusal yoğunluğumuz artacağa benziyor. Ard arda, gerilim yaratabilecek etkiler alıyoruz. Fevri davranabilir, iletişimin ritmini bozacak ani çıkışlar yapabiliriz. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, enerjiler daha sakin ve huzurlu.

DUYGUSAL BİR SÜRECE GİRİYORUZ!
23 Ocak Perşembe:
05:52’de Ay boşluğa düşüyor. Koca bir günü 23:45’e dek akışta geçirmek durumundayız. Zamanla sınırlı programlarımızı veya önemli toplantılarımızı mümkünse bugüne almayalım ya da ortaya çıkabilecek gecikme veya yön değiştirmeleri göz önüne alacak şekilde plan yapalım.

23:45’te tüm ilişkilerimizde derinleşmek ihtiyacında olacağımız bir duygusal sürece giriyoruz. Ay yoğun ve  tutkulu Akrep burcunda ilerlemeye başlıyor! Kova’daki Güneş ve Akrep’teki Ay, bizi akıl ile duygular arasında bir denge kurmak durumunda bırakıyor. En keskin duyguların bile akılla harmanlanması gerektiğini anlıyoruz.

24 Ocak Cuma:
Kıskançlık, kuşkular, sahiplenicilik gibi derinlere gömmeye çalıştığımız karanlık duyguların yakıcılığı bugün de devam ediyor. Sabah saatleri Güneş (Kova) ile Ay (Akrep) arasındaki gerilimli açı tüm ilişkilerimizde bizi zorlayabilir. Öğleden sonra itibariyle kendimizi daha rahat bir şekilde ifade edebiliyoruz.

16:56’da gerçekleşecek Merkür (Kova) ile Mars (Terazi) üçgeni düşüncelerimizi aktif ancak saldırganca olmayacak bir biçimde, açık ve net olarak iletebileceğimize işaret ediyor. Hemen ardından Ay’ın Plüto (Oğlak)  ve Jüpiter (Yengeç) ile yapacağı uyumlu açılar günün geri kalanını iyi bir şekilde geçirebileceğimizi gösteriyor. Hatta gece geç saatlerde özellikle yakın ilişkilerde hayata daha olumlu ve umutlu bakmamızı sağlayacak güzel ve sıcak etkiler var!

SERT RÜZGARLAR ESEBİLİR!
25 Ocak Cumartesi:
Bugün zihinsel aktivitelerimiz biraz değişken, iniş çıkışlı... 13:55’te Merkür (Kova) bu kez Satürn (Akrep) ile gerilimli açıda! Herkesin bizimle karşıt düşüncede ve  bize tepkili olduğunu düşünebilir veya ne yapsak kendimizi tam anlamıyla ifade edemediğimizi zannedebiliriz. Yanlış anlaşılmalara, fikir tartışmalarına açık, zorlu bir gündeyiz. Yakın akraba, ya da kardeş veya komşularımızla da aramızda serin rüzgarlar esebilir. Kendimizi yetersiz, kısıtlanmış, güvensiz hissedebiliriz. Kışkırtılmalara yanıt vermek ya da savunmaya geçmek yerine, bizi zorladığını düşündüğümüz konuları tekrar gözden geçirerek yeniden yapılandırmamız çok iyi olur. Aslında bu enerjiyi zihnimizi katı düşünce kalıplarından özgürleştirip daha esnek çalışmasını sağlamak üzere içselleştirmek en doğrusudur.

15:54’te Ay yeniden boşluğa düşüyor. Meselelerin üstüne gitmek yerine, günü kendi ritminde sakin ve kabulde geçirmeye bakalım. Belki bir süreliğine biraz kendi içimize çekilmek, hem zihnimizi hem de ruhumuzu yeniden güçlendirmek üzere nadasa bırakmak iyi gelecektir.

26 Ocak Pazar:
Dünkü duygusal fırtınaların üstüne bugün iyimserlik ve neşenin, umudun, keyfin ve eğlencenin gülen yüzü iyi gelecek! Ay 05:13 itibariyle artık Yay burcunda. Genel olarak olumlu ve destekleyici bir gündeyiz. Ruhsallık ve  kişisel gelişim ile ilgili konularda çalışmalar yapmak için enerjiler çok elverişli.

23:56 itibariyle sürprizli durumlar ve beklenmedik haberlerin bizi heyecanlandırma ihtimali var.

Hepinize gönlünüzce geçecek iyi bir hafta diliyorum. Esen Kalın! !

KOVA BURCU
İnsan figürlü burçlardandır. Burada bir adam bilginin coşkun sularını cömertçe insanlığa aktarırken görülür.

Elementi: Hava

Niteliği:
Sabit

Verdiği İmaj:
Gökleri yırtacak fırtınalar patlamazdan önce, yepyeni ve heyecan veren olasılıklarla dolu olmanın ağırlaştırdığı durgun bir atmosfer.

Yönetici Gezegeni:
Uranüs ve Satürn’dür. Uranüs 1781 yılında keşfedilmiştir. Üzerinde 7 halka bulunur. 14’ten fazla irili ufak Ay’ı vardır. Yörüngesi sıra dışıdır.

Temel Fonksiyonu: Bilinenden özgürleşmek, bireyleşmek, özgürlük, özgünlük, eşitlik, yaratıcılık ve sıra dışılık. Yerine yeni yapıların konulabilmesi için eskiyi temizlemek, yıkmak, kısıtlayıcı koşullara başkaldırmak.

Özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında:
İsyankar, güvenilmez, bağlanamayan/kopuk, yerleşik yapılarda ya da düzenlerde rahat etmeyen, ikilemler yaşayan, orijinal düşüncelerini bir türlü uygulamaya koyamayan, sırf değişiklik olsun diye dikkat çekici veya şok edici ani tavırlar sergileyen, herkes gibi olan, hatta boyun eğen, bir grupla birlikte olmadıkça hiç bir şey yapamayan, onay ve takdir saplantısı olan biri gibii gözükebilir.

Temsil Ettiği Konular:
Aydınlanma, elektronik, keşifler ve icatlar, bilim, astroloji, devrimler, başkaldırılar, hümanizma, ani değişimler.

Karakteri:
Tıpkı temsil ettiği mevsimde doğadaki istikrarsızlıklar gibi, öncedene kestirilmeyen, sağı solu belli olmayan. Kış bitmeye yüz tutmuş ama henüz hüküm sürmektedir. İlkbahar zaman zaman yüzünü gösterir ve hemen ardından keskin bir ayazla bizi dondurabilme olasılığı çok yüksektir.

Kovalar da sıradışı, kendine özgü yöntemlerle düşünen, entelektüel, idealist, uzak görüşlü ve ampul gibi yanan ani düşüncelere açık, insanlığı ileriye taşıyacak kişilerdir. Satürn ve Uranüs gibi birbirine zıt karakterli iki yönetici gezegene sahip olmaları kimi zaman onları anlamakta bizi bir hayli zorlar. Ne zaman tutucu ve geleneksel, ne zaman ilerici ve açık fikirli davranacaklarını kestirmek güç olabilir. Ancak her ne olursa olsun burçlar kuşağının “uyandıran”, “yeniliklere taşıyan” “ilerici” kimlikli varlıklarıdır onlar.

Uranüs’ün Aydınlanma Nesneleri:
Temsil Ettiği Rakam: 4
Temsil Ettiği Gün: Yoktur.
Metali: Uranyum, plutonium
Şekilleri/Dokusu: Değişik karışık rengarenk desenler, yanıp sönen veya titreşimli, göz alıcı çizgiler.

Aromaları/Tatları: Soğuk, tuhaf, tuzlu, buruk, ekşi, alışılmadık olanlar.

Yiyecekleri: Dondurulmuş yiyecekler, tropikal meyveler ( mango, kivi, avokado, rambutan vb. ), karnabahar, brokoli, kuşburnu, sarımsak, patates, lahana turşusu, at kuyruğu otu, safran, mercimek, pırasa.

Baharatlar/ Bitkiler: Keskin alışılmadık tatta olanlar, yorgunluğu alıp enerji ve motivasyon verenler. ( ginseng, şalgam,  hindiba, kola cevizi vb. )

Çiçekleri: Helikonya, pelikan çiçeği, pavonya

Meleği: Uriel

Nesneleri: Elektrikli ve teknolojik aletler,  televizyonlar, dijital kameralar, ipodlar, ipadler, telefonlar, lazer, radar, internet, elektronik postalar, anten, uzaktan kumandalar, floresan lambaları, floresanlı kalemler, radyoaktif maddeler, manyetik alanlar, atom bombaları, ışıklandırma sistemleri, bilimsel teçhizat, disko topları, havayi fişekler, CD, DVD, jiroskoplar, uzay araçları, havacılık, buluşlar, egzantrik kişiler, modern sanat, astroloji, astronomi, iklimleme cihazları, cam masalar, plastik eşyalar, parlak ışıklı asma tavanlar, alumünyum folyolar, lastik torbalar, aura fotoğraflayan aygıtlar, güneş panellleri, sıra dışı asimetrik kıyafetler, metal, sentetik kılıklar, çarpışan arabalar, roller coaster’lar, uzay gemileri, go-kartlar, scooter’lar, vespa’lar, özel jetler.

Renkleri: Elektrik mavisi, floresan renkleri, özellikle mavi, yeşil ve mor.

Kokuları:
Reçine, buhur

Yarı Değerli Taşları: Amazonite, mavi agat, aqua azura, azurit, moldavit, tanzanite, violan, mavi kalsedon, uvarovit, şahin gözü, ametist.

Hayvanları: Penguen, tukan, cennet kuşu, panda ayısı, gri balina.

Vücutta Temsil Ettiği Bölgeler: Sağ kulak, çene, üst solunum yolları, eterik beden.

Fiziksel Bağlantıları: Sinir sistemi, tansiyon, ritim, gerilimin boşaltılması, spazmlar, tikler.

Yönettiği Ülke ve Şehirler: Etyopya, Kosta Rika, yunanistan, İran, Nepal, Sri Lanka, Nepal, Vatikan, Nauru, Gambiya, Bremen, Buenos Aires, Hamburg, St. etersburg, Salzburg, Salisbury.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.