Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hayat yavaşlıyor ve derinleşiyoruz!

14 Ekim - 20 Ekim 2013 Haftası

Hepimizin duygusal yoğunluğunun artıp derinleştiği bir zamandayız. Bu hafta Akrep temalarındaki vurgunun belirginleşip giderek daha da önem kazanması söz konusu!

Merkür'ün Akrep'teki geri hareketinin gölge etkileri geçen haftadan bu yana iletişim ve ulaşımda bizi zorlamaya başlamıştı. Bu hafta ise, Pazartesi günü itibariyle iyiden iyiye kendini hissettirecek. Merkür geri harekete geçtiğinde tek yapmamız gereken, hayatı daha fazla dikkat ve özen, hatta tedbirle yaşamaya çalışmak! Biraz yavaşlayarak durup neler olup bittiğine bakarak yola devam etmek! Düşünüp tartarak konuşmak, bilgi alışverişlerinde açık ve net olmak zorundayız. Bu süreçte "zannetmek, varsaymak" kadar sonradan başımıza dert açacak bir iş olamaz! 10 Kasım'a dek devam edecek bu süreçte, geçmiş kararları sorgulama ve gerçeğin farkına varmamız söz konusu. Bu sondajları yapabilmek için bir süre sessizliğe, kendi iç sesimizi duyabilmek adına, iç dünyamıza çekilmeye ihtiyacımız var. İletişim aygıtlarında olan aksaklıklar da aslında bizi kendi iç iletişimimizi güçlendirmeye davet eden mesajlar aslında... Üç, hatta gölge yönleriyle dört hafta kadar devam edecek olan bu süreçte bazı özel konuları diğerleriyle paylaşmak istemesek de üstü örtülü kalmış, gizli saklı her konu, hem kişisel hayatlarımızda hem de global anlamda, bir şekilde gün ışığına çıkabilecek!

Bu haftanın bir başka önemli gökyüzü olayı ise, 23 Ekim'de Güneş'in Akrep burcuna geçerek su grubu burçlarda bir büyük üçgen oluşturması. 12 Kasım'a dek etkinliğini sürdürecek bu açı, tam da Merkür'ün direkt harekete geçmesinden iki gün sonra geri gitmekte olan Jüpiter ile üçgen açı oluşturacak. Böylece bilinçaltının karanlık köşelerine itilmiş veya özellikle hasır altı edilmiş bilgi veya art niyetlerin su yüzüne çıkmasına neden olabilecek olaylar tetiklenmiş olacak. Ancak, duyduğumuz her bilgiye ihtiyatla yaklaşmakta yarar var!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
21 Ekim Pazartesi:
Uzun bir bayram tatilinin ardından haftaya karışık ve dağınık enerjilerle başlıyoruz. Gece yarısından hemen sonra Ay boşluğa düşüyor.

Merkür'ün de 13:29 itibariyle geri harekete başlayacağını düşünecek olursak, 19:15'de Ay İkizler burcuna girene dek günü yanılgı, karmaşa ve nedensiz bir telaş içinde odağımızı kaybederek geçirmemiz şaşırtıcı olmayacaktır! Bugünden fazla bir verim beklemek yerine, işe güce adapte olup toparlanmaya çalışmak daha gerçekçi olur.

Merkür'ün geri gidişi sırasında gerek duygusal gerekse de maddi anlamda başladığımız girişimleri sorgulayıp tamamlamak durumundayız. Yeniden ve dikkatle bakacağız aldığımız kararlara ve düzeltilmesi gereken bir konu çarparsa gözümüze, halletme yoluna gideceğiz.

Geceleyin duygu dünyamız karışık ve iniş çıkışlı olabilir. Kararsızlık bizi zorlayabilir.

22 Ekim Salı:
Gün gergin ve hırçın enerjilerle başlıyor. Gereksiz çıkışlar, dikkatsiz ve fevri davranışlar hayatı herkes için zorlaştırabilir. Ufak tefek kaza ve sakarlıklara karşı uyanık olmakta yarar var. Öğleyin işler biraz yoluna giriyor ve motive olmuş bir şekilde heves ve heyecanla işe koyuluyoruz ama akşam saatleri ilişkilerde yine olası gerginlikler ve sert rüzgarlar var.

AY BAŞIBOŞ!..

23 Ekim Çarşamba: 03:35'te Ay, bir tam gün boyunca devam edeceği bir başıboş yolculuğa çıkıyor. Bugün hayat yavaş, kendi ritminde, ağır aksak ve kimi zaman arzu ve isteklerimize ters bir şekilde akacak.

Güneş 09:09'da Akrep burcu temalarını hayatımıza taşıyacak bir aylığına. İletişimin temsilcisi Merkür de Akrep'te geri gitmeye başlamışken, hepimiz ister istemez kandi karanlıklarımıza inip kendi gölge yönlerimizle yüzleşme süreceğine gireceğiz.

24 Ekim Perşembe:
06:36'da içimizdeki denge ayarı Ay, modumuzun ibresini duygusal ve anaç, alıngan ve hassas Yengeç burcuna çeviriyor. Ailemiz ve sevdiklerimizle olmak bizi duygusal türbülanslara batıp çıkmaktan uzaklaştırabilir. Kendimizi mutlu ve güvende hissetmeye ihtiyacımız var...

Hayatın bize neler söylemeye çalıştığına dikkat eder, yani işaretleri fark etmeye, mesajları almaya yönelirsek, işimiz kolaylaşacak. Öğle saatleri huzurlu, akşam ise hareketli bir şekilde geçeceğe benziyor. Sinir bozucu tartışmalar ve sonuca ulaşmayan, eski kırgınlıkları temcit pilavı gibi önümüze getirip duran tartışmaların kimseye yararı olmayacaktır! Gerilimi tırmandırmamaya bakalım.

İŞTE VERİMLİ BİR GÜN!..
25 Ekim Cuma:
Sabah saatleri iş anlamında verimli, kendimizden hoşnut durumdayız. Gün içinde ev veya aile ile ilgili konuları rahatça halledebiliriz.

Akşam Ay, Jüpiter ile son açısını oluşturduktan sonra boşluğa düşüyor. Geceyi dinlenerek veya herhangi bir hobimizle ilgilenerek geçirmemiz iyi olur.

26 Ekim Cumartesi:
Gece yarısından hemen sonra manevi yönlerimizi güçlendiren etkilerle başlıyor hafta sonumuz... Güneş (Akrep) ile Neptün (Balık) üçgeni evrenle bağımızı derinden hissedeceğimize, daha sezgisel ve farkındalığı yüksek bir konumda olacağımıza işaret ediyor. Sanat, edebiyat, ruhsallık, dans ve yaratıcılıkla ilgili her konuyla ilgilenmek için iyi bir gündeyiz.

Akşam saatlerine doğru enerjimiz ve canlılığımızla birlikte neşe ve keyfimiz de yükseliyor. Hayattan daha çok zevk alacak bir duruma geliyoruz. Ay Aslan burcunda içimizi coşku ve yaşama sevinciyle doldurmaya başlıyor!

27 Ekim Pazar:
Günü keyifli bir şekilde geçiriyoruz. Duygularımızı açıkça sergilemek, sevdiklerimizi kucaklamak, hayata dört elle sarılmak ihtiyacındayız.

Özellikle öğleden sonrası daha keyifli, umulmadık gelişmeler ile renkli ve heyecan verici bir duruma gelebilir. Akşama doğru bizi hüzünlendirebilecek etkiler alsak da günü iyi bir şekilde tamamlayabileceğiz.

Herkese iyi bir hafta ve güzel günler diliyorum. Esen Kalın!


AKREP BURCU İNSANI
Akrep insanı yoğun, tutkulu, derin, azimli, esrarengiz, manyetik, doğrunun peşinde olan biridir. Bu dünyaya doğum-ölüm, dönüşüm ve gücün sağlıklı kullanımını öğrenmeye, hayatın doğal süreçlerini kabul etmeye ve diğerleriyle kaynaşıp enerjilerini birleştirmeye gelmiştir. Bu kadar yoğun özelliklere sahip olmasına karşın, onları dış dünyada ustaca saklar. Ne düşündüğünü, ya da hissettiğini ( öfkelendiğinde bile ) anlamak mümkün olmayabilir. İçten içe kaynayan bir volkan olan Akrep burcu insanının sevgisi sahip olmacı ve kıskançtır. Cinselliğini kullanarak karşısındakini kontrolü altına alabilir. Muazzam gücünü acımasızca kullandığı kin, nefret, intikam dolu hareketlerine tanık olabiliriz.

Akrep insanının üç evresi vardır. Bunlar sırasıyla ruhunun en düşük olduğu kontrolcü tavrıyla kendi kendini öldürdüğü “sürüngenlik”, karanlıktan aydınlığa çıkabilme gücünü temsil eden evriminin bir üst kademesinde “kartal” olup yükseklerden uçtuğu ve son olarak yeniden doğabilme yeteneğini ifade eden “Zümrüt-ü Anka kuşu” gibi kendini küllerinden yeniden yarattığı son evresi.

Olanı kabullenmeyi öğrenip kendine de kabul göstermesi diğerlerine de anlayışla yaklaşmasını getirecek, kendindeki ve diğerlerindeki kötücül diye nitelediği karanlık yönleri de kucaklamasını sağlayacaktır.

Akrep burcunun renkleri: Siyah, koyu füme, bordo, acı kahve, kan kırmızı.

Metali:
Plütonyum, çelik

Vücutta temsil ettiği bölge:
Üreme sistemi, cinsel organlar

Kokuları:
Sandal ağacı, vanilya ve taze kişniş.

Çiçekleri:
Krizantem, gelin çiçeği, bakara gülü, siyah gül, yaban yasemini, sardunya, orman gülü, çöl zambağı.

Yiyecekleri:
Tüm afrodizyak yiyecekler; avokado, havyar, siyah çikolata, likörlü bitter çikolatalar, kahve, zencelfil, vanilya, şarap, istiridye, tüm çikolatalı şekerlemeler, roka, meyan kökü, çam fıstığı, ahududu, zerdeçal, kişniş, guarana.

Meleği: Azrail.

Yarı değerli taşları:
Labradorit, opal, kan kırmızısı akik, sard, malakit, obsidyen, siyah inci, serpentin, yeşil türkuaz, storolit, kırmızı mercandır.

Akrep burcunun yönetiminde olan Ülke ve Şehirlerler: Angola, Antigua, Belçika, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Gine, Lübnan, Panama, Güney Afrika, Türkiye, Zambiya, Washington, Nevada, Kuzey/Güney Dakota, Philadelphia, Fes, Ghent, Liverpool, Messina, Valencia.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.