Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkiler Yeniay’la yenileniyor!

30 EYLÜL - 06 EKİM 2013

Zorlu bir şekilde başlayıp gelişen, ancak hafta sonundaki Yeniay ile ilişkilerde yepyeni sayfalar açabilecek bir haftaya giriyoruz.


Geçen Pazar, Akrep burcuna giren Merkür ile sözlü ya da yazılı iletişimde kendimizi ifade etmeyi neredeyse bir ölüm kalım savaşı gibi algılayabileceğimiz, dilimiz ve algımızın keskinleşeceği bir sürece girmiştik. Merkür “gerçeğin peşindeki” Akrep burcuna girdiğinden beri, canımızı acıtması pahasına, sürekli derinlemesine deşerek üstü örtülü konuları gün ışığına çıkartma yönelimimiz arttı. Kuşkucu, ısrarcı, hatta takıntılı ve entrikacı ve kimi zaman işi alaya vuran düşüncelerimiz, iletişim dinamiklerini baskıcı ve yıpratıcı olabilecek bir boyuta taşıdı. Bu hafta bu enerjinin giderek büyüyüp katlanacağı ve bugüne dek gizlenmiş bazı gerçeklerin veya entrikaların gün ışığına çıkabileceği görülüyor.

Terazi burcunda gerçekleşecek Yeniay, belki de bazı gerçeklerin farkına varıp düşünce sistemimizi dönüştürdükten sonra, gerçekten ihtiyacımız olan yakınlıkları kurabileceğimize ya da dürüstçe yüzleşmelerle mevcut ilişkimizde sağaltım yaşayabileceğimize işaret ediyor. Bunun için niyet edelim; yüreklerimizi açalım sevgiye, barış ve huzura… Dengelenelim; akıl ve yürek bütünlüğünü yaşayalım bu haftaki Yeniay’da…

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
30 Eylül Pazartesi:
Enerjimiz ve motivasyonumuz yüksek, oyuncu ve neşeli bir modda, yaratıcı yönlerimizi sergileyebileceğimiz bir günle başlıyoruz haftaya.

Sabah saatleri bizi bir miktar zorlayabilir. Ancak disiplinli ve sınırlarımızı koruyacak şekilde davranırsak rahatlıkla aşabiliriz. Akşamüstüne doğru modumuz tekrar yükseliyor. Heyecanlı, yeniliklere ve taze deneyimlere açık bir ruh hali içine giriyoruz.

01 Ekim Salı: Gün ilişkilerde çalkantı ya da dalgalanmalar yaratacak etkilerle başlayıp, sabah saatlerinde boşluğa düşen Ay’ın ardından akşam 21:52’ye dek kendi akışında ilerleyecek. Nihai sonuç almamız gereken konuları, sözleşme, anlaşma ya da toplantıları bir başka güne ertelememiz yerinde olur. Öte yandan, iç dünyamızın labirentlerinde gezinmek, keyifli bir filmin ya da kitabın içine dalmak, veya ruhsal çalışmalar yapmak için çok uygun bir gündeyiz.

Ay Başak burcuna girdikten sonra derlenip toparlanarak elimizdeki işleri verimli olacağımız şekilde sıraya sokmayı başarabiliyoruz. Ancak bu kez de Ay (Başak) ile Neptün (Balık) karşıtlığı duygu dünyamızı darmadağın edecek bir dev dalganın içine çekiyor bizi… Duygusallık, empati, sevgi, şefkat ve kendini adama temaları, yanılsamalar ve aldatıcı yönelimler tırmanışta… Gerçekçi bakış açımızı korumaya çalışmakta yarar var.

FARKLI LEZZETLER
02 Ekim Çarşamba:
Gün tatlı-ekşi sos gibi, içinde farklı lezzetleri barındırıyor desek yanlış olmaz! Sabah saatleri esinler ve özlemlerimizi gerçekleştirebileceğimiz etkilerle yumuşacık başlamakla birlikte, ardından özellikle akşamüstü gelen sert ve gerçeğe çağıran etkiler, otorite konumundaki kişilerle güç ve çıkar çatışmalarına neden olabilecek durumlara işaret ediyor.

03 Ekim Perşembe: Bugün de dünden pek farklı değil aslında! Hem uyumlu ve rahatlatıcı etkiler var hem de Güneş (Terazi) ile Uranüs (Koç) arasındaki karşıt açının yarattığı gerilimin yansımaları hissediliyor.

Bugünü verimli kılabilmemiz için planlı, programlı olmalı, ıvır zıvır işlerin bizi asıl konumuzdan uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz. Ay’ın (Başak) Venüs ve Jüpiter ile uyumlu etkileşimleri yüreğimizi hafifletecek ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacak. Böylelikle ev, aile ve duygusal bağ kurduğumuz kişilerle ilişkilerimiz rahat ve sorunsuz akabilecek.

Akşama doğru vurgusunu daha da güçlü bir şekilde hissettirecek Güneş-Uranüs karşıtlığıyla, kontrolümüz dışında gelişen olaylar yüzünden huzursuzlaşıp ani tepkiler verebilme ihtimalimizi göz ardı etmeyelim. Tepkisel kararlar almaktan sakınalım.

Geceyi 21:57’de boşluğa düşen Ay’ın ardından akışta, dinlenerek geçiriyoruz.

DUYGUSAL YOĞUNLUK
04 Ekim Cuma:
Sabah gün doğumuyla birlikte duygusal ihtiyaçlarımızın ibresi sevgi alışverişlerine ve ilişkilere, ortaklıklara çevriliyor. Ay, artık Terazi burcunda ilerlemeye başlıyor. İç dengemizi ve huzurumuzu sağladıktan sonra diğerleriyle daha uyumlu ve sevgi dolu beraberlikler yaşamamız kolay. Ancak bu barışçıl ve sakin etkiler akşama doğru yerini duygusal yoğunluk ve çalkantılara, tutku, sahiplenicilik gibi yakıcı duygularla harmanlanmış iniş çıkışlara bırakıyor. Biriktirdiğimiz küskünlüklerimiz, bizi tatmin etmeyen her konu bir anlık öfkeyle gündeme oturup, özenle senkronize etmeye çalıştığımız içimiz ve dış dünya arasındaki dengeyi havaya uçurabilir!

YENİAY ZAMANI
05 Ekim Cumartesi:
Hafta boyunca ilişkilerle ilgili düşe kalka ilerlediğimiz yolculuk bizi nihayet yepyeni, taptaze bir zemine taşıyor. Aslına bakacak olursak, bu zemin de mücadele gerektirecek nitelikte gözüküyor. Ama farklılıklarımıza karşın bir arada olmayı başarabilecek anlayış, nezaket ve esneklikte olduğumuz taktirde altından kalkamayacağımız kadar ağır değil!

Yeniay sabah 03:35’te, 12 derece ile Terazi burcunda gerçekleşecek. Hayatımızda “ben ve sen”, “biz ve diğerleri” arasındaki dengeyi yaratmak, daha çok sevmek ve daha barışçıl bir yaşam sürmek ile ilgili muazzam bir kozmik etki alıyoruz.

Terazi’nin yönetici gezegeni Venüs, Yeniay sırasında Merkür, Kuzey Ay Düğümü ve Satürn ile birlikte Akrep burcunda bir yığılım oluşturacak. Akrep’teki vurgu, Yeniay’ın bizi çağırdığı zemine adım atabilmek için, öncelikle bizi yolumuzdan alıkoyup gelişimimize engel olan karanlık yönlerimizi dönüştürmemiz gerektiğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, Akrep’teki Venüs, duygu dünyamızın en kuytu köşelerine kadar inip, dişil enerjimizin karanlık yönleriyle yüzleşerek kabullenip dönüştürmemizi kolaylaştıracak bir etki yaratabilir.

Yeniay ile gökyüzünde Uranüs, Plüto ve Jüpiter’in de dahil olduğu bir büyük kare oluşacak. Büyük kare oldukça zorlayıcı bir etki yaratır, ama üstesinden gelebilecek gücümüz olduğuna inanıyorum. Yeter ki gönülden isteyelim, niyet edelim. Bizi ilişkilerimizde dengesiz ve zaman zaman adil olmaktan uzaklaştırıp başta iç barışımızı sabote edip bütünlüğümüzü bozan yönlerimizle yüzleşerek, onlardan özgürleşebilme şansına sahibiz şu anda.

06 Ekim Pazar: Gün geceye döndükten bir saat kadar sonra Ay, 11:30’a dek boşlukta, açısız, bağlantısız kalacağı bir sürece girecek. Kendimizi uykuda, gecenin sakin enerjilerine bırakacağız teslimiyetle…

Öğleye doğru Akrep burcuna giren Ay ile duygusal yoğunluğumuz ve hassasiyetimiz artıyor. Ay (Akrep) ile Neptün (Balık) arasındaki uyumlu açı, yaratıcı ve sezgisel yönlerimizi güçlendirip parlatırken, yumuşacık ve sıcacık duygular da getirecek beraberinde…  Sevgi tüm duyguların içinde en yüksek frekansa sahip olanıdır. Beslenip titreşimi arttıkça, adanmışlık, sevgi, şefkat ve romantizmle dolacak yüreklerimiz…

BİTİRİRKEN
Geride bıraktığımız her ay birbirinden zorlu, mücadele gerektiren konularla dolu oluyor. Eylül de bitti. Ekim ise, öncekilere oranla daha da dramatik değişikliklerin yaşanacağı bir ay olacak. Değişimleri tetikleyen ise, 5 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Yeniay’ın dinamikleri… Gökyüzünde oluşacak Büyük Kare bizi şimdiye dek erteleyip durduğumuz kritik kararları almaya zorlayacak. Direnmek yerine, değişime ve yenilenmenin heyecan veren enerjisine kendimizi bırakabilmeyi başarabilirsek, müthiş atılımlar yapabileceğiz.

Hepimize cesaret ve yapabilme gücü, sağlık, neşe ve mutlulukla dolu, verimli bir hafta diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.