Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hayata karşı yeni bir duruş ve yeni anlaşmalar!

23 EYLÜL - 29 EYLÜL 2013

Konuşuyoruz desem konuşmuyoruz da
Ayrı ayrı şeyler düşünüyoruz üstelik
Birbirimize bakarak
Ne seviyoruz ne de sevmiyoruz birbirimizi
Ne varız ne de yoğuz gerçekte.
İki lamba gibiyiz, iki ayrı yerinden
Aydınlatan odayı.

Değilsek de yakın birbirimize
Uzak da sayılmayız büsbütün
Gökyüzünde iki uçurtma başıboş
Yanyanayızdır sadece.

Her çiçek bir çoğulluktur gününe göre
Yalnızlık çoğulluktur.
Sanırım bir giz de yok beraberlikte.

Edip CANSEVER (İÇERİKLER II)


Bu hafta geçen haftanın temalarını zirveye çıkaracak enerjilerle dolu… Belleklerimizi tazeleyecek olursak, geçen hafta Akrep burcunda kavuşum yapan Kuzey Ay Düğümü, Venüs ve Satürn, ilişkiler alanındaki kadersel temaları taşımışlardı gündemimize. Bizi mutlu etmeyen, yüzeysel ve maddi ya da manevi anlamda kaynaşmayı başaramadıklarımızı eleyip ya da değiştirerek dönüştürecek, bize uygun ve gerçek olanın kalıcı olmasını sağlayacak adımlar atacaktık.

Bu hafta da Venüs yine başrolde! Önce beraberliklerde ve finansal konularda şans ve fırsatlarla yüzümüzü güldürecek ancak hemen ardından son bir silkelemeyle gereken rötuşları yapacak ya da radikal kararlarla bizi kökten değişiklere taşıyacak.

Geçen Pazar “Sonbahar Ekinoksu” ile birlikte başlayan Terazi zamanı sevgi ve ilişkilere, evlililik ve ortaklıklara odağımızı çeviren kozmik bir çağrı niteliğinde aslında!

Evlilik ve beraberliklerin temsilcisi Terazi…
Burçlar kuşağında Terazi, içsel gelişimimizi ve kişiliğimizi tamamlayıp kendimizi sosyal ilişkilere hazırladığımız, evlilik, ortaklık, ikili ilişkileri gösteren alanı yönetir. (7. Ev) Burada temel konu, bizden farklı olan kişilerle ilişkilerimizde uyum ve uzlaşı göstererek dengeli bir işbirliğine gidebilmek ve aynı zamanda onlar kanalıyla kendimizi daha iyi değerlendirip tanıyabilmektir. Bu noktada, iki ucu keskin bıçak misali, hassasiyet göstermemiz gereken konular var. Bunların başında, uyumu ve dengeyi beceremediğimizde karşımızdaki kişinin ya da kişilerin bizim için adeta birer “açık düşman” halini alabilmesi geliyor! Barışı ve huzuru korumak adına kendi isteklerimizi sürekli geriye çekerek “asıl istediklerimizi yapmamak” veya sevilmek ya da kabul görmek adına “hayır” diyememek ve “her an müsait ve hazır” olmayı seçmek yüzünden kendimiz olmaktan, merkezimizden uzaklaşmak bizi içten içe öfkelendirir. Bastırılmış öfkeyi, olmadık anlarda ve beklenmedik şekillerde yıkıcı bir şekilde sergileme eğilimimiz yüzünden sıklıkla zor durumlara düşeriz. Bir başka konu ise, ölçü tartı, hesaba vurma işleridir. Ancak bir Terazi insanının öğrenmesi gereken, ölçü tutmadan alma ve vermeyi dengede tutabilmektir. Bu konuda dengeyi tutturamayanlar, yaşam tarzlarını sürekli “Ben ne aldım o ne verdi?” üzerine kuranlar, kendilerini sağlıksız ve mutsuz ilişkilere hapsedip dururlar.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZU BU HAFTA NASIL?
23 Eylül Pazartesi: Haftaya Boğa’nın dingin, sakin ve huzur arayışındaki iç dünyasına açılan pencereyle başlıyoruz. Duygusal açıdan iyi hissedebilmek için maddi ve manevi anlamda güvende ve kendimize yeterli olduğumuzu bilmeye ihtiyacımız var. Günlük hayatın gereklerine yaklaşımımız gerçekçi, somut ve pratik olacaktır. Hayatımızda oluşacak çok fazla değişiklik veya hızlı hareket etmek durumunda kalmak rahatımızı bozup bizi huzursuz edecektir.

Kendimizi bu denli huzura ve sakinliğe adamışken iç dünyamızı karıştırıp dış dünyadaki barışçıl düzenimizi bozacak etkiler alıyoruz peşpeşe! Sabah erken saatlerde gerçekleşecek Ay (Boğa) ve Venüs (Akrep) karşıtlığı ile kendimizi duygusal açıdan mutsuz, anlaşılmamış veya tatmin olmamış hissedebiliriz. Yakın ilişkilerde sert rüzgarlar, zorlayıcı hatta koparıcı etkiler alıyoruz. Telaş ve aceleyle ufak tefek kazalar, sakarlıklar başımıza gelebilir. Ay Boğa’dayken acele etmek pek kolay değildir. Sakince, düşünerek, temkinli ve kararlı adımlarla ilerlemenin yararını göreceğiz. 10:12 itibariyle Ay boşluğa düşerek ertesi güne dek açısız ve bağlantısız kalacağı bir sürece girecek. Gün boyunca enerjiler dağınık. Belirsizlikler içinde ilerlemeyi becermemiz gerekecek.

24 Eylül Salı: 10:36’da İkizler burcuna giren Ay ile hareketlenip canlanıyoruz. Kendimizi ifade etme, anlatma, iletişim kurma ve anlama ihtiyacımız yükseliyor. İkizler’in yerinde duramayan enerjisi ile kıpır kıpır, coşkun bir ruh hali içinde ve bir miktar da huzursuz bir durumda olabiliriz.

ŞAŞIRTICI HABERLER ZAMANI…
25 Eylül Çarşamba: Ruh halimiz bugün de gerilip sinirlenmeye müsait! Ay halen İkizler’de! Sabah saatleri ilginç ve beklenmedik gelişmelere açık. Alacağımız şaşırtıcı haberler bizi heyecana ve gerilime sürükleyebilir. Akşama doğru bu enerjiyi fiziksel düzlemde spor veya benzeri etkinliklerle daha yapıcı bir biçimde kullanma fırsatını bulabileceğiz. Yavaş yavaş oluşmaya başlayan Venüs (Akrep) ile Jüpiter (Yengeç) arasındaki uyumlu etkileşim, gerek kariyer ve mali durumumuzda gerekse de özel hayatımızda bugün itibariyle Cumartesi gününe dek bizi olumlu etkilemeye başlayacak.

26 Eylül Perşembe: 14:22’ye dek bir hayli yüklü, koşturmacalı bir programımız olabilir. Gecenin ilerleyen saatlerine dek Ay’ın boşlukta kalacağı süre içerisinde akışta, günü getirdikleriyle yaşamak gerekecek.

22:25’te ailevi konular, ev, arazi, emlak işleri, duygusal bağlarımız ve bu bağlamdaki ihtiyaçlarımız ile ilgili konular ön plana geçmeye başlıyor. Ay sezgisel, hassas, alıngan ve anaç özellikleriyle tanımlanan Yengeç burcunda ilerliyor artık!

ÇATIŞMALI ENERJİLER HAKİM!
27 Eylül Cuma: Günün ilk saatleriyle birlikte 00:00 itibariyle Venüs (Akrep) ile Jüpiter’in (Yengeç) tam açıdaki uyumlu etkileşimleri, genel olarak gelişme fırsatları ve kazançlar sunacak bir kozmik enerjiyi yaymaya başlayacak. Ay’ın da hassas ve duygusal Yengeç burcunda ilerlediğini düşünecek olursak, özellikle sabah saatlerinde ilişkilerdeki bağları güçlendirmek veya tazelemek için oldukça elverişli gözüküyor.

Öte yandan, otorite konumundaki kişilerle yapacağımız görüşmelerde dikkatli olmakta yarar var. Öğleden sonra çekişmeli, çatışmalı enerjiler hakim oluyor. Uzlaşı sağlamak pek kolay değil. Güç ve çıkar çatışmaları tadımızı kaçırabilir. Anlaşmalarda değişiklikler, ikili ilişkilerde münakaşalar, evde sıkıntılı durumlar yaşanması mümkün. Akşam saatleri ise türbülans yaratacak bir yığın enerjiyle dolu! Tepkisellikle düşüncesizce ani reaksiyonlar vermemeye bakalım. Ani durum ve yön değişiklikleri, sürprizli olaylar ve değişimler söz konusu.

28 Eylül Cumartesi: Duyarlılığımız giderek artmış durumda! Olumlu ya da olumsuz yaşayacağımız her şeyi mercek altına alıp büyütme eğilimimiz sorun yaratacaktır. Özellikle öğleden sonra saatlerinde ilişkilerimizdeki mevcut sorunlar daha bir görünür hale gelip kaynama noktasına taşınabilir. Yakın ilişkilerin yanısıra tüm sosyalliklerimizde dikkatli olmamız yerinde olur. Rekabet, mücadele ve hayal kırıklıkları yaşanma tehlikesi var! Venüs (Akrep) ile Mars (Aslan) kare açı içindeler.

İKNA KABİLİYETİMİZ KESKİNLEŞİYOR!
29 Eylül Pazar: Yine sert etkilerle karşı karşıyayız. 10:31’de gerçekleşecek Ay (Yengeç) ile Merkür (Terazi) karesi iletişimde dikkatli olmamızın önemine dikkat çekiyor. 10:31 ila 10:57 arasında kısa bir süre boşlukta kalacak olan Ay, çok bekletmeden Aslan’ın göz alıcı ve renkli, yaratıcı, eğlenceli ve parlak dünyasına hızlı bir giriş yaparak bizi canlandırıp neşelendirecek. Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı ifade etmek artık daha kolay. Ancak umduğumuz anlayış, yakınlık, onay ve takdiri bulamadığımızda kızgınlığımızı kontrol dışı patlamalarla sergileme eğilimimize dikkat etmemiz gerekiyor! Her şeyi gurur yapmak, öz değer duygumuzda dalgalanmalar yaratabilir.

Öğleden sonra değişen iletişim dinamikleri bizi daha derin ve sorgulayıcı düşünce tarzına sürükleyecektir. Tabu gibi kabul edilen konularla ilgilenmek, bilinmeyene merak, sürekli bir bulmacanın parçalarını tamamlamaya yönelik düşünmek, Merkür Akrep’tenin tipik yansımalarıdır. 5 Aralık’a kadar devam edecek bu etkiyle sezgi ve algılarımızla birlikte ikna kabiliyetimiz daha da keskinleşecektir. Kendimiz ve bütünün hayrı için düşüncelerimizde ısrarcı veya takıntılı olmamaya, her tartışmayı bir savaş alanına çevirecek şekilde konuşmamaya ve her şeyin altında aleyhimize bir yön aramamaya gayret edelim. Bize zararı dokunup ilişkilerimizi de olumsuz etkileyip bozan bir düşünce şeklimiz varsa, şimdi onu değiştirip dönüştürerek yararlı ve yapıcı hale getirmenin tam sırasıdır!

Herkese iyi bir hafta ve keyifli, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.