Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kova burcunda ikinci Dolunay!

(19-25 Ağustos 2013 Haftası)

Bir ay içerisinde ikinci kez Kova burcunda deneyimleyeceğimiz bir Dolunay yaşıyoruz bu hafta! Bir önceki 22 Temmuz’da sıfır derecede gerçekleşmişti. Şimdiki ise Kova burcunun 28 derecesinde oluşuyor.

Muazzam bir atılımın eşiğinde, heyecanlı, belki biraz huzursuz ama kararlıyız. Yürümeyen ilişkiler ve bastırılmış duyguların içimizi yakan alevi, havai fişekler gibi patlayarak gökyüzüne fırlamaya hazır! Jüpiter (Yengeç)-Plüto Oğlak ) ve Uranüs (Koç) arasında öncü burçlarda gerçekleşen gerilimli T-Kare açısı, değişim, tazelenme ve başkaldırı enerjisini açığa çıkararak, karşı konulmaz bir şekilde bizi atılımlara sürüklüyor. Aslan-Kova aksındaki Dolunay, kalbimizin istekleri ile, toplumun ve bütünün hayrına yapılması gerekenler arasında dengeyi bulmaya çağırıyor bizi! Dolayısıyla tüm ilişkilerimizi gerecek bir enerjisi var. Gelecekle ilgili projelerimizi belirlerken, kalbimizin arzularına ters düşmeyelim. Kendimizi daha çok sevip özen gösterelim. Neler bizim için önemli ve değerli daha net anlamaya çalışalım. Kendimizi sevip anlamayı başardıkça diğerlerinin de kalplerine ulaşmamız kolay! Uygun olmayan bir elbiseye sığmaya çalışır gibi hissediyorsak kendimizi, bu Dolunay bizi zorlayacak demektir!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
19 Ağustos Pazartesi: Gece boyunca boşlukta ve bağlantısız olan Ay sabah erken saatlerde Kova’ya giriyor. Heyecanlı, toplumsal olaylara duyarlık gösterdiğimiz, idealist yönlerimizin yüksek olduğu bir gündeyiz. Arkadaşlarla yapılacak etkinlikler, hak hukukla ilgili konular ve yaratıcı çalışmalar açısından bugünün enerjisi yüksek.

20 Ağustos Salı: Yaklaşan Dolunay’ın elektrik yüklü enerjisini almaya başlıyoruz. Bastırdığımız duygularımız varsa beklenmedik duygusal patlamalar yaşamamız mümkün. Ani şok edici haberler veya olaylar fiziksel, duygusal veya düşünsel anlamda bizi adeta sıfırlayıp yeniden yapılanmaya götürecektir. Ay Kova’da ilerleyişini sürdürüyor.

DOLUNAY BİZİ DEĞİŞİME ZORLUYOR!
21 Ağustos Çarşamba: Oldukça zorlu enerjilerle dolu bir gündeyiz. Geceyi gereksiz endişe ve kaygılarla gergin ve huzursuz geçirebiliriz. Alacağımız haberler bazı meselelere yaklaşım tarzımızı tamamen değiştirebilir. Zihnimizi dinlendirmeye ve meselelere daha esnek bakmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. 04:23’te Merkür (Aslan) ile Plüto (Oğlak) arasında gergin ve zorlayıcı bir açı oluştuktan sonra 04:45’te 28 derecede Kova burcunda bir Dolunay gerçekleşip hemen ardından Ay boşluğa düşecek. 


Dolunay sırasında Merkür, Ceres ve Vesta Aslan burcundaki Güneş ile kavuşum halinde olacaklar. Merkür’ün özellikle haftanın ikinci yarısında sürekli açı içinde ve dinamik olduğunu görüyoruz. Önemli ve dönüştürücü konuşmalar yapılabilir. Alacağımız yeni bilgilere göre adımlarımızı atmaktan korkmayalım. Toplumsal veya kişisel anlamda keskin bir köşeyi daha dönmemizi gerektiren ciddi bir değişim ve dönüşüm noktasında ve atılım yapmaya zorlandığımız bir dönemdeyiz. 


Din, inanç, yaşam felsefesiyle birlikte yabancı ülke ve kültürleri, basın yayın, medyayı, turizmi ve yolculukları temsil eden Jüpiter, Dolunay’ın ardından Uranüs’ü harekete geçirecek. Oldukça kapsamlı ve geniş çaplı toplumsal reformlar, finans ve para piyasaları ile ilgili uzun vadede yararını göreceğimiz, iyileştiren, geliştirici değişimler yaşamamız beklenebilir. 


07:44 itibariyle evrenin enerjileriyle uyum içinde akmamız gerekecek. Ay Balık’a giriyor. Kendimizi bilinmeyene ya da belirsizliğe bırakıyoruz. Yaklaşık iki gün boyunca ilişkilerimizde en çok dikkat etmemiz gereken konu sınırlar ve sorumluluklar! Zira özveri, yardım ve kendimizi adama potansiyelimiz çok yüksek! 


10:15’te Jüpiter (Yengeç) Uranüs ile (Koç) kare açı içine giriyor. Anlaşmazlıkların büyüyebileceği, özgürlük, başkaldırı, eşitlik, bağımsızlık, hak ve hukukun gündeme oturacağı bir süreçten geçiyoruz. Gönül bağı kurduklarımız ve aileyle ilişkimizin mercek altına alındığı bir dönemdeyiz. Maceracı taraflarımız ağır basıp bizi radikal kararlara sürükleyebilir. Sinirsel gerilimin artabileceği görülüyor.

PİREYİ DEVE YAPABİLİRİZ
22 Ağustos Perşembe: Öğle saatlerinde zihnen huzursuz ve gergin olabilir, kişisel arzu ve isteklerimiz ile sezgilerimiz arasında gel-gitler yaşayabiliriz. Fikir ayrılıklarında radikal çıkışlar yapmamız beklenebilir. Merkür (Aslan) ile Uranüs (Koç) kare açıdalar! İlginç konuşmalar bazı meselelerde uyanışlar yaşatacaktır.


17:11 itibariyle Merkür bu kez (Aslan) Jüpiter (Yengeç) ile gerilimli bir açı içinde olacak. Yapabileceğimizden fazlasına söz verebilir veya pireyi deve yapabiliriz. Zihnimizin kendi aleyhimize çalışabileceği bir gündeyiz.


23 Ağustos Cuma: Haftanın son iş gününde 02:02’de Güneş toprak burçlarından mükemmelliyetçi ve eleştirel yönleri güçlü, analiz ustası Başak’a giriş yapacak. Kendimizde ve hayatımızdaki düzen içerisinde hatalı olan yönleri keşfedip düzeltmeye çalışıyoruz.
04:39’da Ay (Balık) ile Mars (Yengeç) gerilimli açı içine girdikten sonra boşluğa düşecek.
10:13’te ise Ay Koç’ta yolculuğunu sürdürüyor. İç dünyamız hareketli, kendi istek ve arzularına duyarlı duruma geçiyor. İddiacı ve tepkisel taraflarımız ön plana çıkabilir. Atılgan enerji yükseliyor.

MANTIK ZAMANI
24 Ağustos Cumartesi: İç dünyamızın her an harlanmaya hazır ateşli yapısı mantık, muhakeme ve iletişimin temsilcisi Merkür’ün Başak’a geçmesiyle birlikte biraz olsun dinginleşecek. Ayakları yere daha sağlam basan, mantıklı kararlar alabileceğiz. 10 Eylül’e dek detaycı ve analitik düşünme kapasitemiz artıyor. Öğle saatleri itibariyle ilişki, ortaklıklar ve iş anlaşmaları açısından zorlayıcı saatler başlıyor. Saplantılı ya da zorlayıcı davranışlar sergilediğimiz taktirde tüm ilişkilerimiz çıkmaza girebilir. Baskıcı ya da manipulatif kişilerle ciddi tartışmalar yaşamamız mümkün. Kendimizi oldukça hassas ve savunmasız hissedebiliriz. Değer sistemlerimizi, sevgi ve ilişkilere bakışımızı dönüştürme kapasitemiz güçleniyor. İşe yaramayan, zamanını doldurmuş ilişkilere, maddi ya da manevi yanlış yatırımlara yatırımlara veda etmenin zamanı gelmiş olabilir! Venüs ile Plüto kare açıdalar.
Gece yarısına doğru Güneş ile Merkür Başak burcunda kavuşum yaparak enerjilerini birleştirecekler. Sözlü ya da yazılı olarak, daha net ve açık bir şekilde düşüncelerimizi ifade edebileceğiz. Öte yandan, sivri bir dille keskin eleştirilerde bulunmaya eğilimli olduğumuzu da söylemek gerekir!

AKIŞTA KALALIM
25 Ağustos Pazar: Sabah saatleri aktif, enerjik ve yerinde duramayan bir ruh hali içindeyiz. 13:02’de ise, Ay açısız kalacağı bir sürece giriyor. 16:14’te yeniden açı içine gireceği zamana kadar günü geldiği gibi yaşamamız gerekiyor. Önemli kararlar almaktan kaçınmalı, kendimizi akışa bırakmalıyız. 16:14’te Boğa’nın sakin ve sabırlı, üretken ve mantıklı duygu dünyasındayız. Kendimizi sahip olduklarımızla daha değerli ve önemli hissediyoruz. Duygusal açıdan kendimize yeterli olmak bizi güvende hissettirerek tatmin edecektir.

Herkese huzurlu ve mutlu geçecek güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.