Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Jüpiter bir yıl boyunca Yengeç'te!

(24 Haziran - 30 Haziran 2013 Haftası)

Bu hafta özellikle Çarşamba günü gökyüzünün bir hayli hareketli olacağını görüyoruz. İkizler burcundaki yolculuğunu tamamlamak üzere olan Jüpiter, bundan böyle Yengeçlerin iç dünyalarını geliştirip zenginleştirmelerini sağlarken, dış dünyada da sayısız fırsatlar ve şans getiren durumlarla karşılaştıracak. Aile değerleri, anılar, vatan, ev ve bağ kurdukları herkes ve her şeyle ilgili konular hayatlarında ön plana geçecek. Aynı zamanda duygu dünyamızın ihtiyaçlarına da daha duyarlı olacağımız bir sürece giriyoruz. Yeni bir eve, şehir ya da ülkeye taşınma, ev, emlak, arazi işlerinden gelir elde etme, sahip olduğumuz maddi şeylere de manevi duygularla bağlanma görülebilir. Anne ya da besleyen, büyütüp bakan, şefkatli kadın figürleri ile olan ilişkilerde büyük bir olasılıkla iyiye giden bir farklılaşma beklenebilir.

Jüpiter Yengeç burcunda yüceldiği konumdadır. O nedenle Temmuz 2014’ün ortalarına kadar tüm Yengeçler (Yükseleni Yengeç ya da Ay burcu Yengeç olanlar) gökyüzünün, birbirinin ardı sıra fırsatlar getiren, bu konumundan bir hayli yararlanacaklar. Temmuz sonuna dek, özellikle Yengeç’in 6/7 derecelerinde dünyaya gelmiş olanlar bu etkiyi güçlü bir şekilde hissetmeye başlayacaklar. Kilo alma eğilimi ve aşırılıklara kayma ( aşırı yeme içme, mideyle ilgili rahatsızlıklarda artış, aşırı hoşgörü ya da hoşgörüsüzlük, fanatizme kayan bir hayat felsefesi, ailevi ya da duygusal emniyet sağlayan konuları fazlasıyla abartma vb.) kaçınmamız gereken gölge yönlerinden…

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
24 Haziran Pazartesi :
Haftaya, işimizde veya özel yaşantımızda, üzerimize düşenleri sorumluluk duygusu ve ciddiyetle yerine getirme eğilimiyle başlıyoruz. Zira duygusal tatminimiz ne denli başarılı olduğumuza bağlı. Kontrollü, mesafeli ve bir miktar da soğuk bir duygusal konumdayız. Nereden geldiği belli olmayan suçluluk duyguları, sevilmeme, reddedilme ve kızgınlık duyguları ile baş etmemiz gerekebilir. Sevgi ve ilişkilerde kendimizi yetersiz ve mutsuz hissedip karamsar bir ruh hali içine girebiliriz. Meselelere gerçekçi ve pratik şekilde yaklaşmamız iyi olur. Özel ve sosyal ilişkilerde zorlayıcı bir etki alıyoruz. (Ay – Venüs karşıtlığı) İletişimde de gerek yaklaşan Merkür’ün geri gidişinin gölge sinyalleri, gerekse de Ay–Merkür karşıtlığının akıl karıştıran etkileri bizi zorlayabilir. Gerilimi büyütmemeye bakalım.

25 Haziran Salı:
Sabah saatlerinden itibaren duygu dünyamızın ibresi Kova’ya çevriliyor. Özgürlük, arkadaşlık, toplumsal konular  ve grup etkinliklerinin ön plana geçeceği bir süreç başlıyor. Duygular ve ihtiyaçlar söz konusu olduğunda mantık ve mesafeyle yaklaşma eğilimimiz var. Bugün büyük akıl kapıları zorlarken, romantizm bacadan kaçıyor anlaşılan!

26 Haziran Çarşamba:
Haftanın en yoğun enerjili günündeyiz. Bugün 04:39’da Jüpiter bir yıllığına konuğu olacağı Yengeç burcuna girecek. En büyük iyi ve dokunduğu yeri mercek altına alıp büyütme özelliği gösteren Jüpiter, büyütecini bu kez duygu dünyamıza, bağlılıklarımıza, ailemize, yeme içme alışkanlıklarımıza ve hormonlarımıza tutuyor. Yengeç burçları ve özellikle yükseleni Yengeç olanların kilo alma tehlikesi ile karşı karşıya oldukları, en çok bel bölgesinden yağlanma eğilimi gösterebilecekleri bir süreç başlıyor! Jüpiter Ağustos ayının ortalarına doğru Satürn, Neptün ve “Chiron” ile birlikte gökyüzünde, yaratıcılığı, doğal bir duygusal akışı, aile ve çocuklarla ilişkileri destekleyen bir büyük su üçgeni oluşturacak. Gerçekle ideal olanı en iyi şekilde harmanlayacak bir etki alacağız.

Ay boşluğa düştükten sonra Perşembe sabahına kadar açısız olacağı bir döneme girecek. Üstelik bugün, yazılı sözlü iletişim, mantık, muhakeme ve günlük trafiği temsil eden Merkür’ün de Yengeç’te geri harekete başladığını hesaba katacak olursak, iletişim dilimize çok dikkat etmemiz gerektiğini anlarız. Alınganlıklar, dalgınlıkla, kazara ağzımızdan kaçıveren bazı sözler bizi telafisi zor durumlara düşürebilir.

Merkür Geri Giderken
Tarafsız aklı temsil eden Merkür, öznel algılamayı getiren Yengeç burcunda zaten rahat hareket etmez. Bugün itibariyle 20 Temmuz’a dek Yengeç burcunda geri harekette olacağı için gölge yönlerini bir hayli hissettirecektir. Bir gezegen geri harekete geçtiğinde dış hatları kapatıp içe yönelerek çalışır. Dolayısıyla iç dünyamızla daha yakın temasta olacağımız, kendimizle iletişimimizin yoğunlaşacağı, muhasebe ve sorgulamalara gideceğimiz bir döneme giriyoruz. Anlaşmazlık içine düştüğümüz kişilerle olan iletişimimizi nasıl düzeltebileceğimize kafa yormak için harika bir zaman bu! Empati kurup neden bu noktalara geldiğimizi daha iyi anlayabilir ve düzeltmek için gereken adımları atabiliriz.

Merkür’ün geri hareketi Türkiyemizin haritasında birinci evde yer alacak. Ülkeler astrolojisinde 1. Ev genel olarak halkı ve halkın nasıl bir duruş sergilediğini, ilk anda göze çarpan özelliklerini ve toplumsal bilinci temsil eder. Bu alandaki geri hareket sırasında, ulusca nasıl bir tavır içinde olmamız gerektiğine kafa yorabilir, kendimizi en doğru ve net bir şekilde ifade etmeye özen gösterebiliriz.

Her koşulda gecikme, erteleme, detay atlama gibi ufak tefek aksaklıklarla karşılaşacağımız bu dönemi bizim için yararlı olacak hale getirmemiz pekala mümkün. Daha çok sessizliğe, içimize yönelmeye, kendimizle başbaşa kalmaya ihtiyacımız olacak. Kitaplar okuyalım, güzel müzikler dinleyerek ruhumuzu detokslayalım,  yazalım, düşünelim, derinleşelim. Filmler seyredelim, sergiler gezelim, tiyatro, konser, bale izleyelim; ruhumuz ve aklımız esinlerle dolsun!

27 Haziran Perşembe:
Sabah erken saatlerde yumuşak, sevecen ve empatik bir etkiyi içselleştiriyoruz; Ay artık Balık’ta! Hayatın hoşumuza gitmeyen yönlerinden kaçmaya çalışmak veya özverili bir şekilde karşımızdakine yardım edeyim derken kendimizi zor durumda bırakmak gibi tuzaklarına karşı uyanık olmamızda yarar var. Tüm ilişkilerimizde sınırlarımızı korumaya çalışalım. Aksi taktirde kendimizi karmaşa ve kaos içinde bulabiliriz.

20:03’te sevgi, ilişkiler, değer duygusu ve finansın temsilcisi Venüs, Aslan’ın görkemli dünyasında boy göstermeye başlayacak! İlişki kurma şeklimiz daha sıcak, içten ve candan olacaktır. Kalp çakrasını ifade eden Aslan, içimizdeki sevgi, uyum ve denge duygusunu cömertçe dışarı yansıtmamızı kolaylaştırırken, gölge yönlerini de beraberinde getirebilir. Sevgiyi dışarıdan gelecek bir şey olarak algılayıp, beklenti ve talepkarlık içinde olmak, bunu alamadığımızda hiddetlenmek veya ille de alkış, onay, pohpoh almak arzusuyla karşımızdakini etkilemek için gösterişçi ve abartılı jestler sergilemek bunlardan bir kaçı….

28 Haziran Cuma:
Yaratıcı yönlerimiz güçlü ve kendimizi bir bütünün parçası gibi hissetme eğilimimiz devam ediyor. Kırılgan yönlerimizi gizleme amacıyla, olduğumuzdan daha sert ve katı gözükecek şekilde hareket etme eğilimi gösterebiliriz. Otorite konumundaki kişilerle anlaşmazlıklar yaşanabilir.

29 Haziran Cumartesi:
Sabaha karşı erken saatlerde Ay son açısını Merkür ile gerçekleştirdikten sonra, 16:07’ye dek boşlukta ve açısız kalacağı bir döneme giriyor. Sonrasında atak, girgin, risk almaya hazır bir duygusal moda geçiyoruz; Ay Koç burcunda ilerlemeye başlıyor! Duygularımızı fazla harlı, en dikkat çekici, hatta kavgacı bir biçimde ortaya koyma eğilimindeyiz.

30 Haziran Pazar:
Canlı, aktif ve cesur, ancak kışkırtılmalara müsait  bir havadayız. Yanlış anlama ve anlaşılmalara açık olduğumuz böyle bir dönemde ağzımızdan çıkan sözlere çok daha dikkat etmemiz de yarar var. Telaşla hareket etmeyelim, aceleci kararlar almayalım. Bu hafta ortasından itibaren Ceres ve Venüs Aslan’daki konumlarıyla bize, hayattan daha çok zevk alıp daha az şeyi kafamıza takarak endişelenmemeyi öneriyor!

Hepimize sağlıklı, huzurlu, bolluk ve iyimserlik dolu, barışçıl ve güler yüzlü bir hafta diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.