Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Her şeye rağmen umut!

(17 Haziran - 23 Haziran 2013 Haftası)

Bir kaç haftadır gökyüzünün fırtınalı etkileri hepimizi köklerimizden salladı adeta. Ancak bu hafta içimizi umut ve iyimserlikle dolduracak etkiler görünüyor ufukta! Yaşadığımız onca iç burkan, yürek kaldıran, isyan ettiren her şeyin bizi bütünün hayrında buluşturacak çok önemli noktalara götüreceğini görüyoruz.

Bu Günlere Nasıl Geldik?
21 Aralık 2012’nin astrolojik haritasını hatırlayalım isterseniz hep birlikte. Onca zorlayıcı etkilere karşın tek çıkış Yay burcundaki Venüs’ü, yani sevgi, uyum  ve uzlaşı fonksiyonumuzu doğru kullanabilmekten geçiyordu. Bunun için ise, daha geniş bir açıdan bakıp, bizden farklı düşünenlere karşı hoşgörü, anlayış ve kabul geliştirerek bir noktada buluşabilmeyi başarmamız gerekiyordu. O nedenle katı prensiplerde ısrarcı olmamak, esneyebilmek temel şarttı.

2012 Aralık’ında Güneş’in 26.000 yıldan beri ilk kez Galaktik Merkez ile kavuşum yapması bizi bilinçte sıçrama ve aydınlanmaya götürecek bir etkiyi açığa çıkardı. Yüksek idealleri temsil eden Galaktik Merkezin müthiş bir  çekim gücü olduğunu düşünecek olursak, binlerce yıl sonra ilk kez gerçekleşen bu kavuşumla açığa çıkan muazzam enerjinin toplum bilincinde nasıl bir farklılık ve ideallerine kavuşmakta nasıl bir ivme yarattığını anlamak kolaylaşır.

Ve Türkiye…
Türkiyemizin astrolojik haritasında vatanı ifade eden alanda barış, sevgi, uyum, huzur ve adalet duygusunun temsilcisi  Terazi burcu bulunuyor. Terazi’de ise savaşın, kendini ifade etmenin, öfkenin temsilcisi Mars yer alıyor. Aslında Mars için zorlu olan bu konum, barış savaşçısı ya da adalet için savaşma temalarını akla getiriyor. Ülkemiz için herhangi bir tehdit oluştuğunda (Mars) , farklı görüşte olanlarımızın bile kenetlenerek (Terazi) mücadele edebileceğini görüyoruz.

İçimizdeki Gökyüzü Bu Hafta Nasıl?
17 Haziran Pazartesi :
Hafta Ay boşluktayken başlıyor. 04:19 itibariyle iç dünyamızın ve iç dengemizin ayarını simgeleyen Ay Terazi burcunun denge, uyum ve huzura endeksli dünyasına dalıyor. Yaklaşık iki buçuk gün boyunca ilişkiler, ortaklıklar, diplomasi ve hak, adalet kavramları gündemimizin ön sıralarında! Ancak bugün dengeyi tutturmak pek kolay değil. Özellikle akşam saatlerine doğru gerçekleşecek Ay (Terazi) – Plüto (Oğlak) karesi ilişki ve ortaklıklarımızda güç savaşları , taktik ve manipülasyonlarla uğraşabileceğimizin göstergesi. 18:19 itibariyle kendini hissettiren Mars (İkizler) – Uranüs (Koç) arasındaki gerilime, gecenin geç saatlerinde bu kez Ay’ın Uranüs ile gerilimli açısı eşlik ederek stresin dozunu artırıyor! Özgürlük ve bağımsızlık arzumuz bize yanlış adımlar attırabilir. Ani, duygusal kararlarla harekete geçmek bizi zor durumlara sokabileceğinden serinkanlı davranmakta yarar var. Tartışma, kaza ya da sakarlıklar yaşayabilir veya enerjimizi gereksiz bir öfkeye kurban edebiliriz. Tedbirli ve sakin olmalı, dolduruşlara gelmemeliyiz. Bu enerjiyi yaratıcı, sanat, estetik ve arabulucu yönlerimizi ortaya koyarak kullanmaya bakalım.

18 Haziran Salı :
Bugün de sanatsal konulara, hayatın güzel ve hoş alanlarına yönelme arzumuz var. Kararsızlık ve fazla uyumlu olma ihtiyacı bizi biz olmaktan çıkarıp merkezimizden uzaklaştırır.

02:02’de Merkür (Yengeç) ve Neptün (Balık) zorlayıcı bir açı içine giriyorlar. İletişimde karmaşa yaratan, yanlış anlama ve anlaşılmalara açık, kendimizi ifade etmekte sıkıntı yaşayacağımız bir gündeyiz. Duyacağımız haberlerle sinirlerimiz çabucak bozulabilir. Bugün önemli kararar almaktan kaçınsak iyi olur.  

19 Haziran Çarşamba :
Bugün çok özel bir gün.
06:56’da Ay boşluğa düştükten sonra 09:39’da Akrep burcunun derin ve tutkulu duygu dünyasında yol almaya başlayacak. Dikkatimizi maddi ve manevi konularda enerjilerimizi nasıl birleştirdiğimize yöneltirken, iyimser ve coşkun duygular içimizi umutla doldurmaya başlayacak. İkizler burcunda Güneş ile Jüpiter kavuşum içerisine girecekler. Zihnimizin sınırlarını genişleten ve aydınlatan bir etki alıyoruz. Kendimizi başarılı, koruma altında ve rahat hissetmeye başlayacağız. Özgürlük, macera duygusu ile riskli işlere atılma ihtimalimiz var. Öte yandan, özellikle yurt dışı, yabancılar ve yüksek öğrenim ile ilgili konularda olumlu sonuçlar elde etmemiz mümkün. Sosyalliğimizin artacağı, meselelere daha geniş bir açıdan bakacağımız bir dönemdeyiz.

21:10’da Venüs (Yengeç) ile Neptün (Balık) gerilimli etkileşimleri ile ilişki, ortaklık ve arabuluculuk isteyen konularda değer sistemimizi bulandıracak, kafamızı karıştıracak zorlayıcı bir konumda olacaklar. Hüsnü kuruntular tarafsız düşüncelerin önüne geçebilir.

20 Haziran Perşembe :
Ağır ve derin, dönüştürücü enerjilerin yoğunlaştığı bir başka gün daha! Derin sorgulamalar ve hesaplaşmalar içindeyiz kendi içimizde. Korku ve zaaflarımızı sahiplenmedikçe üstesinden gelemeyeceğimizi unutmayalım. 22:17’de Ay Akrep burcundayken son açısını Merkür (Yengeç) ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek yine. Geceyi sakin ve akışta, dinlenerek, huzurla geçirmeye çalışacağız…

21 Haziran Cuma :
Güne boşluktaki Ay ile başlıyoruz. Haftanın son iş gününde kararsızlık, belirsizlikler gırla! Öğlene kadar işlerimizden beklediğimiz gibi verim alamayabilir, bir isle ilgilenirken diğerine dalıp kolayca dağılabiliriz.

05:56’da Merkür ile Venüs Yengeç burcunda kavuşum yapıyorlar. 25 Mayıs’ta İkizler burcunda gerçekleşmiş olan Ay Tutulmasında da aynı konumdaydılar. İlişkiler, ortaklıklar anlamında o zamandan bu yana nasıl adımlar atıp neler yaptığımıza, amaç ve hedeflerimize ulaşıp ulaşmadığımıza bakıyoruz şimdi. Ortaya çıkan bilgilerin ışığında yönümüzü belirliyoruz artık. İlişkilere bakış ve değerlendirme biçimimiz incelikli ve nezaket sınırları içinde.

08:04’te Kuzey Yarı Kürede, Güneş’in Yengeç burcuna girmesiyle birlikte, Yaz Gündönümü başlayacak. İkizler’in meraklı, yerinde duramayan enerjisinden sonra, bir ay boyunca Yengeç burcunun temsil ettiği aile, vatan, anılar, iç güvenlik ve duygusal ihtiyaçlar en önemli konularımız…

11:31’de duygu dünyamız bağımsızlık ve macera duygusunu besleyen, heyecanlı, coşkun, neşe ile iyimserlik ve umut dolu bir moda geçiyor; Ay artık Yay burcunda!

22 Haziran Cumartesi :
Hafta sonu Yay’ın idealist, canlı ve iyimserlikle yüklü, havasıyla başlıyor. Ancak öğlen saatlerinde gergin etkiler var. Ardından tekrar hoşgörü, anlayış ve kabulü getirecek etkilerle başbaşayız.

23 Haziran Pazar :
Yine bir Dolunay, yine Güneş – Ay karşıtlığının yaratacağı bir gerilim ve fevri olabilme potansiyelimizin yükseldiği bir dönem! Kaza veya tartışmalarla birlikte suç oranında artış görülebilir. Vücudumuz ödem yapar. Doğumlar fazlalaşır ve kanamalar artar. Duygusal iniş çıkışlara açık oluruz.

Bu seferki Dolunay, 14:33’de 02 derece 10 dakika ile Oğlak’ta gerçekleşecek. Dolunay sırasında Ay ile Plüto ve Satürn ile Neptün açı içinde olacaklar. Duygusal ihtiyaçlarımız ve bağlılıklarımız ile toplumun bizden bekledikleri, amaç ve hedeflerimiz arasında dengeyi tuturmaya çalışırken geçmişin acıtan tortularından özgürleşme fırsatını yakalıyoruz. Duygusal konulara ve ailemize, ülkemizin gündemine daha duyarlı aynı zamanda da daha gerçekçi ve sağlam bir şekilde yaklaşıyoruz.

Herkese barış ve huzur içinde geçecek bir hafta diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.