Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkilerde kritik bir dönemeç!

(25 - 31 Mart 2013 Haftası)

Bu yılın belki de en yoğun ve etkili Dolunay’ı ile karşı karşıyayız! 27 Mart’ta Terazi-Koç aksında 6 derecede bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay sırasında karşıt açı yapan Güneş (Koç) ile Ay’ın (Terazi) Venüs ve Mars transitlerinden aldığı yakıcı etki, Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesini tutuşturarak bizi ilişkiler ve ortaklıklar alanında önemli kararlara götürecek.

Dolunaylar Yeniay döneminde attığımız adımların sonuçlarıyla karşılaşacağımız dönemleri başlatırlar. Bu durumda 11 Mart’ta Balık burcunda gerçekleşmiş olan Yeniay’da ilişkiler konusunda aldığımız kararların sonuçlarıyla yüz yüze geleceğimiz bir döneme girdiğimizi söylemek gerekir. Aslında Güneş’in 20 Mart’ta Koç burcuna girmesiyle birlikte bu konudaki huzursuzluklar ivme kazanmaya başladı. Ardından peşpeşe gelen önemli transit etkilerle huzursuzluk iyice tırmanışa geçti.

Burçlar kuşağının ilk burcu olan Koç, eril karakterli bir burçtur. Yönetici gezegeni olan Mars da keza öyle. Şu anda gökyüzünde Güneş ile birlikte Venüs, Mars ve Uranüs’ün de yer alması ciddi bir eril enerji vurgusuna işaret ediyor. Ancak, bu kez işbirliğine açık bir şekilde, zıtlıklar arasındaki uyumu ve barışı yaratabilecek bir konumda çalışmaya hazırlar.

DİŞİL ENERJİ GÜÇLENİYOR!
Asırlar boyunca eril ve dişil enerjiler arasındaki kutuplaşma sıkıntı yaratmıştı. Önceleri dişil enerji etkin olurken, sonradan bunun yerini eril enerjinin egemenliği aldı. Şimdi ise tam tersi söz konusu! Yıllardır bastırılan dişil enerji güçlenip yükselmeye başladı. Böylece Dünya ve üzerinde yaşayan insanların ruhsal dönüşümünü getiren müthiş bir etki başladı. Özellikle 2005’ten bu yana yaşanan transitler bizi içsel değişime taşırken, ruhsal değerler hayatın maddi yönlerinin üzerine çıkmaya başladı. Hepimiz içimizde bulunan bu zıt kutupları dengelemeyi öğrenmek durumundayız. Erkekler duygularını göstermekten, örneğin ağlamaktan korkmamayı, daha az kontrolcü ve daha çok sezgisel olmayı deneyimlerken; kadınlar sıcak ve yumuşak yönlerini kaybetmeksizin daha inisiyatifli, mantıklı ve bağımsız davranmayı başarmalılar.

İşte 27 Mart’taki Dolunay içimizdeki eril ve dişil dengesini yaratabilecek bir frekansı yaratacak evrende. İlişkilerimizde kendimizden ve diğerinden neler beklediğimizi, birbirimize nasıl kabul gösterip huzur, uyum ve barış içinde yaşayabileceğimizi gösterecek bize…

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
25 Mart Pazartesi:
Hafta hızlı tempoda, telefon trafiği, planlama ve programlarla başlayıp 14:46’da Ay’ın boşluğa düşmesiyle birlikte akışa ve dağınıklığa bırakacak yerini. Gece geç saatlerde Mars (Koç) ile Satürn’ün (Akrep) zorlayıcı etkileşimleri, otorite ile anlaşmazlıkların bazı girişimlerimizin engellenmesine kadar gidebileceğine işaret ediyor!

26 Mart Salı: Gün boyunca hem ruhsal açıdan, hem de plan programlarımız açısından dalgalanmalara açık bir durumdayız. Akışa izin vermek ve kabül günün temasını oluşturuyor. Ruhsallık, yaratıcı konular ve kişisel gelişim yolculuğunda kendimizi keşfe çıkacağımız her türlü etkinlik için oldukça verimli bir gündeyiz.

23:32’de Ay’ın Terazi burcunda ilerlemeye başlamasıyla birlikte ilişkilerimiz en önemli konu halini alacaklar.

İKİLİ İLİŞKİLERE DİKKAT!
27 Mart Çarşamba:
Gün erken saatlerdeki Mars (Koç) ile Plüto (Oğlak) etkileşiminin yoğunluğu ile başlıyor. Kendimizi yeniliklere ve yapıcı değişime açmadığımız taktirde pek çok tatsız olayla karşılaşmamız mümkün. Özellikle sabah saatlerinde ikili ilişkilerde gerilim yaşanabilir.

11:28’de 6 dereceyle Terazi burcunda deneyimleyeceğimiz Dolunay sevgi, ilişkiler ve ortaklıklar konusundaki vurguyu arttıracak. Öğleden sonramız daha dingin geçebilecek. Ancak akşam saatlerinde yine gerilim ve uzun süredir kaynayan sorunların patlak vermesiyle birlikte ortaya çıkacak kıskançlık, sahiplenicilikle ilgili çatışmalar var.

Ay’ın boşluğa düşmesinin ardından gecenin getirdiklerine bırakıyoruz kendimizi. Dinlenmek, iç yolculuğumuzu motive edip dünyamızı genişletecek anlamlı etkinlikler (müzik, sinema, resim, kitap vb.) açısından elverişli bir akşama akıyoruz.

GELDİĞİ GİBİ…
28 Mart Perşembe:
Ay’ın gün boyunca açısız, boşlukta salınım yapacağı, geldiği gibi yaşamamız gereken bir başka gün daha! İşlerimizi bitirip somut sonuçlar almakta zorlansak da öğleye doğru gerçekleşecek Merkür (Balık) - Satürn (Akrep) üçgeni ile zihnimizi toparlamaya, bir şeyleri yoluna koymaya çalışıyoruz.

19:04’te Güneş ile Venüs Koç burcunda enerjilerini birleştirecekler. İçimizdeki sevgi duygusu ile buluşuyoruz. Bu doğru kullanmayı başardığımız taktirde, bizi diğerleriyle olan ilişkimizde de barış, uyum ve huzura taşıyarak dengelenmemizi sağlayacak bir etki yaratacak. Ancak Venüs’ün zararına olacağı bir burçta yer alırken üst üste gerilimli açılar yapması işimizi zorlaştıracağa benziyor!

29 Mart Cuma: Bu haftanın en yoğun ve dinamik günlerinden birindeyiz. Gökyüzü çok hareketli. 01:00’de Venüs - Uranüs kavuşumu (Koç) güne damgasını vuracak. 02:37’de ise bu kez Güneş, Uranüs ile Koç burcunda kavuşuma girecek. İçimizdeki sıra dışı, özgürlüğüne düşkün, isyankar yönlerle barış sağlamamız gerekebilir. İlişkilerde beklenmedik durumların yaşanması da mümkün.

02:54’te Ay Akrep burcunun karanlık labirentlerine dalıyor. Yoğun ve yakıcı duyguların etkisiyle derinleşiyor, iç dünyamıza sondajlar yaparak sorguluyoruz.

Akşam saatlerine doğru alacağımız haberlerle kafamız karışıp zihnimiz bulanabilir. Bilgi kirliliği yaratacak dedikodu benzeri konuşmalardan kaçınmamız yerinde olur. İletişimde türbülans yaratabilecek çatışmalara açık, yıkıcı etkiler var.

22:25’te Ay yine boşlukta ve açısız kalacağı bir sürece adım atıyor. Kendimizi gecenin sakinliğine bırakıyor, dinleniyoruz.

ZITLAŞMAYALIM, KABUL EDELİM
30 Mart Cumartesi:
İçimizdeki fırtınalar sürüyor. İnat edip zıtlaşmak yerine, öylece güne akmak ve kabülün sonsuz ve yatıştırıcı konforuna teslim olmak bize huzur verecek.

Görüldüğü üzere, bu hafta birkaç gün birden belirsizliğin getireceği dalgalanmalar hakim hayatımıza. Bu akışta elimizden geleni yapmak ve sonuçlarıyla mutlu olmak durumundayız. Çok önemli kritik görüşmeler yapmak veya hayati kararlar almak için doğru bir günde değiliz. Üstelik sevgi ve ilişkiler konusunda gerginlik yaratabilecek pek çok etkileşim var.

31 Mart Pazar: 05:14 itibariyle iç dünyamızın ihtiyaçlarını temsil eden Ay Yay’ın bilgeliklerle yüklü, neşe, keyif ve iyimserlik dolu dünyasında yol alırken, bizi biraz olsun rahatlatıp soluklandıracak. Ancak öğleden sonra itibariyle sevgi, ilişkiler, ortaklık konusunda yine gerilim kapıda!

Bugün hava elverdiği ölçüde dışarıda olmaya gayret edelim. Gezelim, dolaşalım, spor yapalım. Açık havada ve doğada olmaya bakalım. Elma, ananas, portakal, fasulye, brokoli, bezelye, marul, sarımsak, pırasa, mercimek, taze biber, domates ve kabak Yay zamanı bedenimez iyi gelecek yiyeceklerdendir. Bol bol bu sebze ve meyvelerden tüketelim.

BİTİRİRKEN
31 Mart Pazar günü 03:00 itibariyle saatlerimizi yaz saatine göre ayar edeceğiz; unutmayalım!

Hepinize güzel bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.