Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yeni başlangıçlar zamanı!

(18 - 24 Mart 2013 Haftası)

“O der ki!
Tüm sesler benim!
Yankılanan her kalbin sesinde BEN varım!
Okyanusun sessiz uğultuları gibi, derinliğin sessizliğinde sessiz olan BEN’im!
Karanlığın ucundaki hiç kimse BEN’im.
Tüm kimliklerden arınmışım, ancak tüm kimlikler BEN’im!
Ve benim adım hiç kimse.”

İbn-i Arabi


Geçen hafta sonu Merkür’ün direkt harekete geçmesi pek çok kişiye “Artık her şey daha kolay akacak, işler yoluna girecek” ümidini vermekle birlikte, asıl bu hafta boyunca Merkür’ün en koyu gölgelerinin günlük yaşantımıza yansıyabileceğini bilerek hareket etmemiz gerekiyor! Zira burçlar Kuşağının yaramaz çocuğu Merkür’ün ilerleyişi, neredeyse hissedilmeyecek kadar yavaş bir şekilde gerçekleşecek. Dolayısıyla adeta olduğu yerde sayar gibi küçük hareketlerle yol alacağı için, sorun olabilecek her yönü olanca netliğiyle algılanabilecek.

İletişim karmaşaları, zihin karışıklığı, kaybolan evraklar, karışan ya da kayan randevular, gecikmeler, imzadan çıkamayan kararlar ve trafikteki aksilikler ile birlikte her an dışımızdaki bir nedenle bazı gerçekliklerin değişmesi, adeta kaygan bir zemin üzerinde yürüdüğümüzü hissettirecek bize. Bunca belirsizliğin arasında, sisler içinde yolumuzu bulmaya çalışacağız ön sezilerimizin rehberliğinde… Bütün bu saydığımız olumsuz denebilecek özellikler, aslında odaklanmamız gereken ve halledilmesi zorunlu konuları işaret etmesi bakımından, aslında son derece önemli ve dikkate değer!

MERKÜR GERİYE GİDERKEN NELER YAPTIK?
Merkür Balık burcunda geri gidişini sürdürürken uzun uzun düşündük. Aldığımız kararları gözden geçirdik. Elimizdeki işleri toparlamaya çalıştık. Gözden kaçırdığımız pek çok ayrıntıyı hatırlamak zihnimizde net bir tablo ortaya çıkardı. Bir süreliğine iç dünyamızın derinliklerine dalıp sessizlik ve inzivada ruhumuzu doyuracak, içimizi esinlerle dolduracak konularla ilgilendik. Epeydir aklımızda olan ama bir türlü fırsat bulup izleyemediğimiz filmleri seyrettik kimimiz, kimimiz ise kitaplar okuduk, seminerlere katıldık; bilgiyle, sezgiyle, hayal dünyamızın sınırlarını genişletip zenginleştik. Huzurla akmak gerekti zamansızlıkta…

Bazılarımız aklımıza takılan soruların yanıtlarını bulmak için derin sorgulamalara girdi, çıktı. Bazılarımızsa yolunda gitmeyen ilişkilerini, iletişim kurmakta zorlandığı kişi veya konuları nasıl halledebileceğine kafa yordu. Bu inanılmaz derin ve engin sularda, olabildiğince uzun yolculuklara çıktık, deryaya açıldık. Kendimizi hayatın doğal ritmine bırakmanın konforuyla tanıştık yeniden. Olan her şeyde bir hayır olduğunu kavrayıp, belirsizliğe teslim olduk! O koca koca dalgalar neler neler getirip bıraktılar bilincimizin kıyılarına açık denizlerden… Evrensel yardımı hissettik gelen apaçık işaretlerle… Şükran duyduk.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
18 Mart Pazartesi:
Hafta hızlı bir tempoyla başlıyor. Duygu ve düşüncelerimizi aktarma ihtiyacımız büyük. Ancak duyduğumuz her şey, iletilen her konu içimizde dalgalanmalar yaratabilir. Öte yandan, evimiz veya ailemiz ile ilgili konular ve yapılması gerekenlerle rahatça ilgilenebileceğimiz aktif bir gündeyiz.

Akşam saatlerinde ilişkiler ve para ile ilgili konularda anlaşmazlıklar yaşanabilir. Meselelere daha esnek bir şekilde yaklaşmak, uzlaşıyı kolaylaştırıp bir noktada buluşmamızı sağlayacaktır.  

AY BOŞLUKTA…
19 Mart Salı:
Bütün gün hayatın ritmi yine yüksek; yine koşuşturmalı ve iletişimin, haberleşmenin tavan yaptığı bir gündeyiz. Aldığımız haberlerle her an günün seyri ve bizim ruhsal durumumuz değişebilir. Değişen koşullara ayak uydurabildiğimiz sürece harika bir ritimde günü coşkuyla yaşayabiliriz.

19:28’de Ay boşluğa düştükten sonra, 20:58’de daha hassas ve duygusal bir moda doğru bir yolculuk başlayacak. Ay, artık Yengeç burcunun derin ruhsallığı ve enerjisiyle sarıp sarmalayacak bizi.

GEÇMİŞ BİZE İPUÇLARI VERİYOR!
20 Mart Çarşamba:
Hassas ve alıngan duygusal yapımız, inişli çıkışlı bir ruh hali içinde olmayı getiriyor. Gönül bağı kurduğumuz beraberliklerimizde kendimizi ne kadar ait, mutlu ve doyumlu hissettiğimizi sorgulayabiliriz. Geçmişle ilgili pek çok anı bize işaret olabilir. Tarafsız bakış açımızı yitirmemeye bakalım. Aile toplantıları, birlikte yenecek yemekler, içimizi açmaktan sakınmayacağımız, artık ailemizden olan dostlarımızla vakit geçirmek bizi mutlu ve duygusal anlamda güvende hissettirecek.

İLKBAHAR EKİNOKSU…
13:03’te Güneş’in Koç burcuna girmesiyle “İlkbahar Ekinoksu” ile birlikte astrolojik takvim başlayacak. Balık burcunda daha büyük bir güce teslim olarak bir bütünün parçası olduğumuzu hissetmenin farkındalığına erdikten sonra, aynı zamanda tek başına, kendimiz olarak var olabilmenin bilgeliğiyle yepyeni başlangıçlar yapmaya hazırız. Kendimizi keşfetme, isteklerimizin farkına varıp onları gerçekleştirebilmek için neler yapmamız gerektiğine ilişkin maceralı bir sürece başlıyoruz.

21 Mart Perşembe: Kendimizi cesur ve atılganca ortaya koymak ile kırılma, üzülme ve dikkate alınmama riskini göze almayıp biraz temkinli ve dolaylı davrandığımız bir gündeyiz. Duygu dünyamızdaki aşırı hassasiyet, karşılaştığımız her deneyime taraflı yaklaşmamıza neden olabilir. Geçmişe ilişkin pek çok anı, meydan okuyacak şekilde, kilitli tutulduğu bilinçaltının tavan aralarından fırlayıp yolumuza çıkabilir!

22 Mart Cuma: Bu haftanın en dinamik enerjili günündeyiz. Gökyüzü inanılmaz hareketli. 05:16’da Ay boşluğa düşerken aynı dakikalarda sevgi ve ilişkinin, finansın temsilcisi Venüs de Koç’a girecek!

Barışçıl karakterli, zıtlıkları uzlaştırmak isteyen, huzurun peşinde bir gezegenin savaşçı bir burçta varlık göstermesi güçtür. En kısa ifadesiyle, 15 Nisan’a kadar ilişki kurma biçimimiz hızlı ve sabırsızca olacaktır. İlişkileri girişken bir şekilde başlattıktan sonra emek verip arkasını getirmekte zorlanmamız mümkün.
Özetle, bir heves başlayıp biten, dürtüsel olarak kuracağımız bağların her an dağılıp yok olabileceği bir dönemden geçiyoruz. Mevcut ilişkilerimizde fazlaca bencil ve talepkar olma eğilimi gösterebiliriz. İlişkilerimizde rekabet, hırs ve acelecilik temaları öne çıkabilir.

AY ASLAN BURCUNDA!
08:52’de, hayattan zevk alma potansiyelimizi yükseltip içimizdeki coşkuyu ve çocukça tarafları gönül dolusu ortaya koyabileceğimiz bir duygusal moda giriyoruz; Ay Aslan’da seyretmeye başlıyor! Dramatize edilmiş duygular ve dikkat çekici jestlerle sevgi ve ilginin sergilenmesi mümkün. Fark edilmek, onurlandırılmak, gözükmek ihtiyacındayız. Aksi bir tutumla karşılaştığımızda yaralanan egomuz yüzünden tepkili, kızgın, aşırı gururlu, kibirli davranabiliriz.

20:17’de bizi heyecanlandırıp canlandıracak bir etki alıyoruz. Mars ve Uranüs Koç burcunda enerjilerini birleştiriyorlar. Aklımıza çılgınca, çok ilginç fikirler gelebilir. Anlık uyanışları ve farkındalıkları tetikleyen bir enerji alıyoruz. Bazı şeyler bir anda anlam kazanabilir! Aşırı aktif zihnimiz ve aynı anda pek çok konuya odaklanma ve pek çok şey yapma arzumuz bizi huzursuz edebilir. Gerginlik yaratabilecek, patlayıcı nitelikte bir etki olduğunu göz önünde bulunduralım ve dikkatsizce, fevri davranmamaya özen gösterelim.

OLURUNA BIRAKALIM…
23 Mart Cumartesi:
05:28’de Ay boşlukta kalacağı uzun bir sürece giriyor. Bugün ve yarın akşama kadar kendimizi hiçbir şey için aşırı zorlamamaya, hiçbir konuda ısrarcı olup isteklerimizi dayatmamaya çalışalım. Günün akışına teslim olmaktan başka çare yok. İki gün boyunca her şey olabildiği kadar… Oluruna bırakalım!

İç dünyamızı zenginleştirecek her türlü sanatsal ve yaratıcı etkinlik veya ruh dünyamızı anlayıp değerlendirmeye yarayacak çalışmalar için son derece uygun bir hafta sonu var önümüzde.

24 Mart Pazar: Bugün de hayat kendi ritminde, bildiği gibi akıyor. Günü keyfi ve keyifli yaşamaya müsaitiz. Tadını çıkaralım!

Hepinize verimli, neşeli, güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın!

KOÇ BURCU
Genel Karakteri: Güçlü, etkileyici boynuzlara sahip bir hayvan olan Koç, bugün buradayla ilgili, an’ı yaşayan bir karakteri tarif eder. Dişisi, erkeği fark etmez; kafa kafaya verip inatla toslaşabilirler. Saldırı bitip de kenara çekildiklerinde ise, hiçbir şey olmamış gibi yanyana mutlu, mesut otlamaya devam edebilecek kadar kine yer vermeyen, çocuksu bir öfkeleri vardır. Atılganca kendilerini ortaya koyar, ortalığı toz duman ederler. Ama hepsi bu kadardır.
Temsil Ettiği Dönem: Yeni başlangıçlar, dolayısıyla yeni doğmuş bebek. Öncelik kendi ihtiyaçlarının giderilmesinde. İstekleri istediği anda gerçekleşmediğinde yaygarayı koparabilir.
Elementi: Ateş
Niteliği: Öncü
Yönetici Gezegeni: Mars. Pas rengindeki tozlarla kaplı olduğu için kırmızı gözükür. O yüzden Mars’a “kızıl gezegen”de denir. Yüzeyi kayalar, etkileyci kanyonlar ve hala bir kısmı aktif olan volkanlarla kaplıdır. Kutuplarında ise kuru buzlar bulunur. İki Ay’ı birden vardır. Konumu itibariyle geceleyin yeryüzünden çok parlak gözükür.
Yönettiği Gün: Salı. Enerji ve cesaret isteyen, aktif olmayı gerektirecek, yeni başlangıçları ve rekabete yönelik işleri Salı gününe almamız iyi sonuç verecektir.
Temsil Ettiği Rakam: 9
Metali: Demir
Şekilleri: Köşeli, sivri, sert hatlar.
Aromaları: Acı, baharlı biberli.
Yiyecekleri: Keskin ve belirgin tatları olan sebze ve meyveler. Soğan, sarımsak, hardal, turp, kuzukulağı, ısırgan otu, pancar, biber, fasulye, havuç, salatalık, kereviz, ıspanak, domates, marul, mercimek, kabak, bezelye, böğürtlen, incir, hurma, ahududu, elma, vişne, kiraz, portakal.
Bitkileri: Köri, karabiber, kırmızı biber, arnavut biberi, tarhun otu, havlıcan, mersin gibi yenildiğinde vücuda ısı yayan bitkiler.
Ağaçları: Sandal ağacı, karamuk.
Bitkileri: Kaktüs, deve dikeni.
Çiçekleri: Anemon, çiğdem, altın çanak, kırmızı kantaron, hanımeli, nergis, cam güzeli, gün güzeli, katır tırnağı, kızıl yonca
Renkleri: Kızıl, kan kırmızı, turuncu.
Kokuları: Hanımeli, havlıcan.
Yarı Değerli Taşları: Daha çok kırmızı renkli olanlar; kırmızı agat, kan taşı, yakut, kırmızı topaz, ateş opali, kırmızı aventurin, turuncu selenit, kırmızı mercan.
Hayvanları: Isıran böcekler, sinekler. Koç, kuzu, kurt, köpek balığı.
Vücutta Temsil Ettiği Bölge: Baş, burun, koku alma duyusu, adrenalin, sol kulak, vücut ısısı, kas sistemi, safra kesesi, motor sinir sistemi.
Şehir ve Ülkeleri: Kamboçya, Etyopya, Irlanda, Guatemala, Lüksemburg, İspanya, Zimbabve, Atina, Birmingham, Galata, Leicester,  Floransa, Napoli, Padova, Saragossa, Utrecht, Verona, Isparta.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.