Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Her zamankinden dikkatli olmamız gerekiyor!

(18 - 24 Şubat 2013 Haftası)

Uğultulu loşluklarından şimşekli çatlamalar gelir
yaz yağmuru sanırsın birkaç sonbahar gelir
öyle gezegenler savrulur ki imgeleminde
uzay avucunda küçülür evren sana dar gelir.”

Attila İlhan


İç dünyamızın derinliklerine ineceğimiz bir haftaya giriyoruz. Satürn (Akrep)  ve Merkür (Balık) geri harekete geçiyorlar. Bu iki önemli gezegenin önce yavaşlayıp ardından geri gitmeye başlamaları bize içinde bulunduğumuz durum ve koşulları daha iyi değerlendirme fırsatı veriyor aslında! Akrep’te geri harekete geçecek olan Satürn ikili ilişkilerde, ortaklık ve paylaşımlarda maddi ve manevi anlamda kaynaklarımızı nasıl birleştirdiğimize, nerelerde sorun yaşadığımıza yoğunlaşmayı getiriyor.  8 Temmuz 2013’e dek devam edecek bu süreçte, gerçekçi ve derin muhasebeler sonucunda düzeltilmesi gereken yönleri değiştirip dönüştürme ve yeniden yapılandırma şansına sahip oluyoruz.

“Tanrıların Habercisi” ve zodyağın “Yaramaz Çocuğu” Merkür ise, yıllık olağan geri hareketlerinin ilkini gerçekleştiriyor hafta sonunda. Gölge etkileriyle Mart’ın son haftasına kadar yazılı sözlü iletişim, teknolojik araçlar, günlük trafik, ticaret, anlaşma, sözleşme ve eğitim ile ilgili konularda irili ufaklı sorunlar çıkartıp bizi zorlayabilecek. Örneğin, durup dururken arabamızla ilgili bir sorun yaşayabilir, önemli ve ivedi bir iletiyi farkında olmadan silebilir veya yanlışlıkla başka birine gönderebilir, ya da kendimizi yanlış ifade edip karşımızdakini de yanlış anlayarak iletişimi çıkmaza sokabilecek durumlar yaratabiliriz. Merkür’ün Balık burcunda olduğunu hatırlayacak olursak, bilgi eksikliğinin ya da çarpıtılan taraflı ve öznel bilgilerin, durumu olduğundan farklı algılamamıza yol açması da başa gelebilir. Bu durumda bilginin kimden geldiğine dikkat etmek, yani güvenilirliğini sorgulamak, daha sonra ise içselleştirmek, içimize sormak zorundayız. Ancak bu konuda netleştikten sonra harekete geçmemiz doğru olur. Önemli evrakları, telefon gibi bazı iletişim ve haberleşme araçlarını kaybetmemiz de mümkündür. Kısacası her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Bir gezegen ileri ya da geri harekete geçmezden önce yaklaşık bir hafta kadar gölge etkilerini sergiler. Olumsuz yansımaları net bir şekilde görünür olur. İşte, bu hafta özellikle Merkür’ün gölge etkilerinin alabildiğine hissedildiği bir dönemdeyiz. Kritik ve bağlayıcı konuşmalar yapmak zorunda kalırsak, çok dikkatli ve ağzımızdan çıkanı kulağımız duyacak şekilde konuşmamız şart. Dikkatsizlikle atlayacağımız bir küçük ayrıntı veya ağzımızdan kaçıveren bir sözcük bir çuval inciri berbat edebilir!

Bu süreci aman bilgisayarıma ne olacak ya da kiminle anlaşmazlığa düşeceğim diye kaygılarla (Merkür kaygı ve endişe demektir aynı zamanda) geçirmek yerine, Merkür’ün bize neler iletmek ve nelere dikkat çekmek istediğine yoğunlaşmamızda yarar var!

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
18 Şubat Pazartesi: İletişim açısından yoğun ve yüksek ritimde bir günle haftaya başlıyoruz. Ay İkizlerde. Duygu dünyamız alacağımız haberler, yapacağımız konuşmalarla iniş çıkışlı. İletişim kurmaz, düşünce ve duygularımızı karşımızdakilere doğru bir şekilde ifade edemezsek, kendimizi kötü hissedebiliriz. Kararsızlık ve aynı anda birçok konuyla ilgilenmek durumunda kalmak sinirlerimizi bozabilir.

14:01’de Güneş Balık burcuna girecek. Bir ay boyunca hayatımız akışta, kendi ritmi içinde gelişecek. Gezegenlerin geri hareketlerini de kapsayan bu süreçte spiritüellik, adanmışlık, fedakarlık, empati, yardım ve bütünlenme, bir olma temaları hakim olacak. Yalnızlık veya sessizlik içinde kendi sesimizi, isteklerimizi, sorun yaşadığımız konularda neler yapmamız gerektiğini daha rahat sorgulayacağız. Kimimiz bu dönemi karmaşa, kargaşa olarak algılarken, kimimiz ise evrenle temasımızın yükseleceği, hayatımıza daha fazla ruhsallığın ve bilgeliğin gireceği bir süreç olarak hissedecekler. *

OTORİTE SORUNU YAŞIYORSAK…
19 Şubat Salı:
Sabah erken saatlerde ilişkiler, para ve ortaklıklarda dengeleri altüst edecek elektrikli durumlar yaşanabilir. Venüs (Kova) ile Uranüs (Koç) gerilimli açıdalar. Esnek olmadığımız taktirde, ilişkilerimizde ciddi çatlaklar belirebilir.

19:03’te Satürn Akrep burcunda geri harekete başlıyor. 8 Temmuz 2013’e dek yakın ilişkilerimizde nasıl kaynaştığımız ile sınır ve sorumluluklarımızı gözden geçiriyor, bugüne kadarki tutumumuzun sonuçlarını tartıyoruz. Otorite sorunları yaşıyorsak, gerçek otoritenin kendi içimizde olduğunu ve aynı hataları yaşamamak adına kendimizi disipline ederek, kendi kendimizin otoritesi olmamız gerektiğini anlayacağız.

20:48’de Ay uzunca bir süre açısız, bağlantısız kalacağı bir sürece girecek… Geceyi sakin ve huzurlu bir şekilde, dinlenerek geçirmeye bakalım… Enerjimizi dengeleyen güzel bir müzik, ufkumuzu açan bir kitap veya içimizi esinlerle dolduracak bir film harika olur!

BESLENMEMİZE DİKKAT!
20 Şubat Çarşamba:
Öğleye kadar özellikle iletişim açısından zorluk yaşayabiliriz. Verimli olmamız biraz güç. Kendimizi zorlamadan yapabileceklerimizi yapalım. 12:45’de su elementinin vurgusunu arttıracak bir başka etki bizi sarıp sarmalayacak. Ay kendi yönetimindeki Yengeç burcunun hassas, anaç, alıngan dünyasında bir kat daha duygusal dalgalanmalara açık! Bağ kurduğumuz kişiler, anılar, evimiz ve ailemizle olan ilişkiler ve işler  ön plana çıkacak. Yengeç bedenimizde göğüs ve mideyi temsil eder. Duygusal açıdan zorlanıyorsak, bu konularda rahatsızlıklar yaşayabiliriz. Beslenmemize özellikle çok dikkat edelim. Şişkinlik ve gaz sıkıntısı yaratmayacak besinlerden yararlanalım. Kayısı, avokado, kekik, erik, üzüm, yaban mersini , enginar, rezene, papatya, kereviz ve ada çayı bu anlamda çok işimize yarayacaktır.  

GİZLER ORTAYA ÇIKIYOR
21 Şubat Perşembe:
İlginç içgörüler kazanabileceğimiz, algılarımızı, sezgilerimizi yükselten bir etkiyle güne başlıyoruz. Güneş ile Neptün Balık burcunda enerjilerini birleştiriyorlar. Sanki hayat içinde gizler saklayan bir film şeridi, bir rüya gibi hülyalı ve büyülü bir şekilde akacak önümüzde.

Dev duygusal dalgalara batıp çıkacak, derin etkilenmeler ve duygusal yoğunlukla bir uçtan bir uca savrulurken sınırlarımızı çözüp eriterek bizi bütünle birleştiren bir sisteme bırakacağız kendimizi.

22 Şubat Cuma: 04:09’da Ay yine bağlantısız ve açısız olacağı bir süreçte bizi günün getirdiklerine teslim edecek. Haftanın son iş günü daha çok yaratıcı sanatsal çalışmalar, müzik, yoga, meditasyon gibi alanlarda verimli olmaya uygun. Dağınık enerjilerle ciddi ve önemli işler kotarmak biraz zor.

22:53’te yakın ilişkilerimizde güven, para, güç ve değer konularını sorgulatacak yakıcı ve keskin bir etki alıyoruz. Venüs ile Plüto gerilimli açı içine giriyorlar. Gerçeği kökten değiştirecek durumlar yaşanabilir. Yaşanacak bir kriz ile ya ilişkimiz dönüşecek ya da biz durumu olduğu gibi kabullenip yolumuza devam edeceğiz. Karşımızdakini çekiciliğimizi veya coşup taşan sevgimizi kullanarak kontrol ve manipüle etme eğilimi gösterebiliriz.

DİKKAT ÇEKİYORUZ
23 Şubat Cumartesi:
00:13’te duygu dünyamızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı yöneten Ay, Aslan burcuna giriyor. Kendimizi en dramatik, en çarpıcı şekilde ortaya koyma eğilimindeyiz. İçimizdeki şakacı, oyuncu yönler ortaya çıkacaktır. Sanatsal etkinlikler, organizasyonlar, yeteneklerimizi ortaya koymak, dikkat çekip parlamakla ilgili çok elverişli birkaç gün var önümüzde. Geçmişte benliğimizin yeterince onaylanmamış, takdir görmemiş olduğunu düşünüyorsak ağdalı bir duygusallık ya da aşırı gürültücü, egoyu öne çıkaran, fark edilmeye yönelik tuhaf tavırlar sergileme eğilimi gösterebiliriz.  

11:41’de Merkür 19 derece ile Balık burcunda geri gitmeye başlayacak. Geri hareket 17 Mart’ta bitecek ama gölge dediğimiz olumsuz etkileri bir süre daha, üstelik çok güçlü bir şekilde, kendini hissettirecek. Tarafsız aklı, mantık ve muhakemeyi temsil eden Merkür Balık burcunda dalgınlık, dağınıklık, karışıklık, sübjektivite verirken, geri gidişi ile bu durumu bir kat daha zorlu hale getirebilecektir. Mart’ın son haftasına dek biraz sessizliğe, içe dönmeye, yalnız kalıp düşünmeye ihtiyacımız var. Bu süreçte iletişimde sorun yaşadığımız kişilerle olan ilişkilerimizi düzeltme, eski dost, arkadaş hatta sevgililerimizle (platonik bile olabilir!) karşılaşma, sanatla ilgileniyorsak eski yaratıcı projelerimizin yeniden gündeme gelmesi, bitmemiş işlerimizin sonuçlanması beklenebilir.  

Gezegenler geri gitmeye başladığında hayatımızı gözden geçirme, geçmiş kararlarımızı sorgulama, attığımız adımların sonuçları üzerine düşünme imkanı veririler. Düzeltme, onarma, eksik gedik tamamlayıp yeniden yapılandırma zamanı gelip çatmıştır aslında! Bu süreçleri böyle değerlendirmek daha doğru olur.

GÖNLÜMÜZCE BİR GÜN
24 Şubat Pazar:
Bugünü gönlümüzce geçirmeye, canımız ne istiyorsa onu yapmaya ayıralım. Bugün içimizdeki çocuk sevinsin, coşsun, eğlensin ya da eğer canı öyle istiyor, öyle mutlu olduğunu düşünüyorsa bir köşeye çekilip sessiz sakin iç yolculuğuna eşlik edecek cazip bir konu ile ilgilensin!

Ay bütün gün Aslan burcunda seyredecek. İçimizdeki ışığı yansıtmaya ya da içimizdeki ışığa doğru yolculuğumuz…

Hepinize verimli ve mutlu geçecek güzel bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen Kalın!

* Balık burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri Şubat ayını değerlendirdiğim yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.