Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İlişkilerin değişen dinamikleri

(11 - 17 Şubat 2013 Haftası)

"Sevmek kimi zaman rezilce korkuludur.
İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur."

Attila İlhan


Geçen Pazar Kova’da Yeniay fazında enerjilerini birleştiren Güneş ve Ay, bizi tempolu ve heyecan dolu bir serüvenin içine fırlatıp attı birdenbire! Kova burcu insanı olalım olmayalım, kişisel doğum haritalarımızda Yeniay’ın derecelerine yakın bir yerde önemli noktaları bulunanlarımız bu yenilenme, tazelenme ihtiyacını çok daha güçlü bir şekilde hissettiler. Bir ay boyunca haritalarımızda Yeniay’ın tetiklediği yaşam alanında (Ev) hızlı gelişmeler, beklenmedik olaylarla karşılaşacağız. Hepimizin hayatlarına bir şekilde değen, dokunan bu etkinin verdiği ivmeyle geçen yıl sonundan bu yana sürüncemede kalan pek çok konuyu halletme yoluna gidiyoruz.

Kalbimizle aklımızın, kendi isteklerimizle toplumun beklentileri arasındaki çelişkiyi yok edecek şekilde yeni olasılıklara, yepyeni çıkış yollarına açık olmak durumundayız. Her şey bizim istediğimiz şekilde olmak durumunda değil! Biraz esnek ve değişime gönüllü olmak, değişen koşullara ayak uydurmak gerekiyor! Bu zıt gibi görünen enerjilerin birbiriyle uyum ve işbirliği içinde çalışması halinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok.

SEVGİ BİR ARMAĞANDIR!
Bu haftanın en önemli konusu ister istemez “sevgi ve ilişkiler”! Çok kolaymış gibi gözükür ama sevmek zordur aslında! Sevgi ile ihtiyacı, bağlılıkla bağımlılığı karıştırdığımız için batar çıkarız ilişki girdaplarında…

Gerçek sevginin yolu önce kendimizi olduğumuz gibi kabullenip sevmekten geçer. Kendisini sevmeyi bilemeyen biri bir başkasını sevmeyi nasıl becerebilir ki? İş, tüm hata ve olumsuzluklarımızı kucaklayarak sevebilmektedir. Aynı şekilde karşımızdaki kişiyi de tüm zayıflıkları veya zorlu yönleriyle bağrımıza basabiliriz böylece. Sevmek yüreğimizi enginleştirip zenginleştirir. Sevgi bir armağandır. Ve biz kendimiz istediğimiz için bu armağanı sunarız. Karşı taraf bunu alır veya almaz. Bir başkasının hislerini kontrol etmemiz mümkün olmadığı gibi, sevgi kazanılmış bir hak, ölçülebilir bir şey de değildir. Sevgi öylesine, beklentisizce yüreğimizin derinlerinden kopup gelerek bizi yaşam enerjisiyle buluşturan, kanatlandırıp coşturan, hayatın en güzel sürprizi, en harika mucizesidir! Sevilmeyi sevmeye yeğleyen, mutluluğu ne kadar sevilip istendiğine bağlayanlar sığ ve yüzeysel birliktelikler içinde, şu kadar verdim bu kadar aldım hesaplarının yorucu bakkal defterlerinde iki kişilik hazin yalnızlıklara mahkumdurlar. Sevginin kendisi olmaktır sevgi! Emek vermeyi, yüreklendirip desteklemeyi, affetmeyi, hoşgörü ve anlayışı, değiştirmeye uğraşmadan kabullenmeyi getirir. Birbirimizin değerlerine, seçimlerine ve ihtiyaçlarına şefkatle bakarız o zaman. Kendimizi diğer insan üzerinden tanır, onun tuttuğu aynaya yansıyan benliğimizi fark eder, deneyim içinde büyür ve olgunlaşırız…

NEDEN BİR BAŞKASI DEĞİL DE O?
Bedenimizde çakra dediğimiz 7 enerji merkezimiz bulunur. Bunlar adeta birer trafo gibidir. Son günlerin kimi zaman dalga geçilen “Elektrik aldım, elektrik verdim” ifadeleri pek de yanlış sayılmaz aslında! Çünkü birine doğru çekilirken neden bir başkasına aynı çekimi duymadığımızı, birinde aşkı ve arzuyu uyandırırken diğeri için hiçbir şey ifade etmediğimizi başka türlü açıklayamayız. Kendi enerji alanlarıyla bizim enerji merkezlerimizi uyarabilen insanlar bizi etkiler. Örneğin, sevgi merkezi olan kalp çakramızı etkinleştirip harekete geçiren kişilerle aşka düşeriz. Onlar sosyal veya kültürel anlamda hiçbir şekilde bize uygun olmayan insanlar da olabilirler ama her koşulda kalbimizi sevgiye açan, bizi içimizdeki sevgi enerjisi ile buluşturan kişilerdir.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
11 Şubat Pazartesi:
Haftaya hassaslaşan iç dünyamızın dalgalanmaları ve artan sezgiselliğimizle başlıyoruz. Bugün Balık burcundaki vurguyu çok daha belirgin bir şekilde hissediyoruz! Her şeyi oluruna bırakmakla kontrol etmek arasında gel-gitler yaşayabiliriz. 08:42’de gerçekleşecek Venüs (Kova)-Satürn (Akrep) karesi, yakın ilişkilerimizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirip aksayan yönlerini yeniden yapılandırmamızı sağlayabilecek. Bir ilişkide olmanın gerektirdiği emek, sorumluluk ve taahhütlerde bulunmanın önemini anlayacağız. Bu enerjiyi sevme kapasitemizi geliştirip olgunlaşmak adına olumlu olarak kullanmaya bakalım. Aksi taktirde, kendimizi veya diğerini suçlama, ilişkilerde güven sorunları yüzünden mesafe veya ayrılıklar olarak deneyimlememiz de mümkün. Para ve yatırımlarla ile ilgili konularda kayda değer düzenlemelere de gidilebilir.

19:05’te Ay boşluğa düşüyor. Uzunca bir süre kendimizi günlerin akışına teslim ediyoruz. İçe yönelme, derin sorgulamalar içinde biraz yalnız kalıp kendimizi dinleme ihtiyacındayız. Bu süreçte yapacağımız her şey, atacağımız her adım Tanrı’nın isteklerine, evrenin işleyişine göre…

GERÇEKLERLE YÜZLEŞİYORUZ!
12 Şubat Salı:
Tarafsız aklı, mantık ve muhakemeyi temsil eden Merkür bugünün önemli açılarının mimarı! Bir süredir Balık burcunda sezgisel aklın incelikleriyle bilincimizi aydınlatan Merkür, sabahın erken saatlerinde bu kez bilinçaltının karanlıklarına indirecek bizi! Yüzeyin altında yatanı anlama, her ne olursa olsun gerçeklerle yüzleşme adına, elimiz yüreğimizde çıkıyoruz bu yolculuğa... 07:59’da, Merkür (Balık), Plüto (Oğlak) ile açı içine giriyor. Yüzleşeceğimiz gerçek hoşumuza gitmese de aslında her şeyin uzun vadede bizim lehimize, hayrımıza olduğunu anlayacağız. Belki düşünce şeklimizi değiştirmek durumunda kalacağız, belki de kazanacağımız iç görülerle zenginleşip gelişeceğiz yalnızca.

Akşama doğru Merkür (Balık) Satürn (Akrep) ile etkileşime girecek. Zihnimizi disipline ederek odaklandığımız taktirde, önemli ve ciddi kararlar alabiliriz. Otorite konumundaki kişiler kararlarımızda etkin olabilir.  

13 Şubat Çarşamba: 03:52’de dağılan ve başı boş savrulup duran duygu dünyamız derlenip toplanıyor, canlanıp dirim kazanıyor. Ay artık Koç burcunun dinamik ve atılgan dünyasında! Cesur kararlar alabilir, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Sabırsızlık, tepkisellik ve öfkeye dikkat etmemiz gerekiyor. Düşünmeden sarf edeceğimiz bir söz sonradan sıkıntı yaratabilir. Ay Koç’tayken baş bölgemizi korumaya özen gösterelim. Arzu ve isteklerimiz konusunda kendimizi engellenmiş hissediyorsak, baş ağrıları veya migrenle uğraşmak durumunda kalabiliriz. Hurma, ahududu, incir, elma, portakal, fasulye, bezelye marul, kuzukulağı, kırmızı pancar, kereviz, ıspanak ve bal kabağı bu dönemde tüketebileceğimiz yararlı besinlerdendir.

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİMİZE BAKMAYA ÇOK UYGUN!
14 Şubat Perşembe:
Bir süredir gündemi meşgul edip duran “Sevgililer Günü” geldi çattı işte! Yakın ilişki içinde olanlar beraberliklerinin ne kadar özel olduğunu sorguluyor, yalnızlar ise bu zorlama günün stresini atlatmanın yollarına bakıyorlar! Aslına bakarsanız günün astrololjik etkileri de derinleşmeye çok uygun.

09:18’de Güneş (Kova) ile Plüto (Oğlak) gerilimli açılarıyla gücümüzü ele almaya, eskiye ait ve dönüştürmek durumunda olduğumuz ne varsa cesaretle üstüne gitmeye teşvik ediyor. Karmik bağımız olan kişilerle karşılaşıp iletişime geçebilir, ya da kaderimizle ilgili olayları kendimize çekebiliriz. Zorlayıcı veya agresif olmamaya çalışalım. Olayların üstüne gitmekten kendimizi alamayabiliriz. Bazı şeyler istediğimiz gibi gelişmiyor ya da kendiliğinden akmıyorsa, buna öfkelenip saldırganca tepki göstermek yerine, kendi gündemimizin dışına çıkmaya, isteklerimizde ısrarcı olmamaya bakalım. Kıskançlık, sahiplenicilik gibi keskin ve yakıcı duygularla mücadele etmek durumunda kalabiliriz. Yeni durum ve koşulları kabullenmek, yapamadıklarımız için “Elimden bu kadarı geliyordu; olmadı” diyebilmek dönüşmemizi sağlar. Böylece yepyeni bir başlangıç veya tazelenme yaşayabiliriz. Güneş “baba”yı temsil ettiği için, babayla ya da otoriteyi temsil eden kişilerle (patron, kimi zaman koca ya da sevgili, hatta anne) yaşanacak güç savaşları ve yönlendirmelerle mücadele etmemiz gerekebilir.

SAKİNLEŞME ZAMANI
15 Şubat Cuma:
Dünün yoğun enerjileri bizi bugün de rahat bırakmıyorlar. 05:36’da Ay açısız kalacağı yarım günlük bir sürece giriyor. Öğleye kadar ancak üzerimizdeki ağırlığı atıyor, toparlanıp değerlendirmeler yapmaya çalışıyoruz.

12:38’de Boğa’nın sakin ve yavaşlatan enerjisi kuşatıyor içimizi. Bu duyusal burçta kendimizi daha rahat hissediyor olsak da inatçılık, esnek olmama gibi sorunlarla baş etmemiz gerekebilir.

20:17’de Mars (Balık) bu kez Plüto (Oğlak) ile uyumlu açı içinde. Mars’ın dürtülerini yumuşatıp edilgenleştiren Balık enerjisi, Plüto ile (Oğlak) olan etkileşiminde bu kez çok işe yarayacağa benziyor. Balık’ın spiritüel donanımı, engin kapsayıcılığı ve anlayışı ile sürtüşme yaşamadan zor durumların üstesinden gelebileceğiz. Özellikle yakın ilişkilerde maddi ve manevi paylaşımlar, hisseli paralar, miras, vergi, sigorta gibi konularla ilgili yararlı girişimler yapılabilir. Hareket ediş veya mücadele tarzımızı dönüştürerek yakın ilişkilerimizde daha iyi bir noktaya ulaşmamız mümkün.

16 Şubat Cumartesi:
İç dünyamız Boğa’nın sakin ve barışçıl doğasıyla huzurlu ve hoşnut. Hafta sonunu keyfimizce, sevdiğimiz kişilerle, sevdiğimiz şeyleri yaparak geçirmek ihtiyacındayız.

18:13’te Satürn (Akrep) ile uyumlu açı içine giren Mars (Balık) hareket ve girişimlerimizde su enerjisinin etkin olacağına işaret ediyor! Yaratıcı yapılanmalar, ruhsallık, romantizm açısından uygun bir akşamdayız. Birbirimize kızgınlıklarımızı ya da rahatsızlık duyduğumuz konuları daha rahat ifade edip bir noktada buluşmayı kolaylaştıracak bir uzlaşı içine girebiliyoruz.

OLAYLAR NETLİK KAZANIYOR
17 Şubat Pazar:
19:03’te Satürn (Akrep) durağanlaşıyor. Yaşamımızda yeniden yapılandırmak, disipline etmek, kendimize uygun bir hale getirmek durumunda olduğumuz konularla ilgili netlik kazanmamızı sağlayacak deneyimler yaşayabiliriz.

22:31’de Ay yine boşlukta ve bağlantısız olacağı bir sürece giriyor. 23:51’de İkizler’in meraklı, hareketli, neşeli ve canlı dünyasıyla buluşana dek kendimizi olayların akışına bırakıyoruz.

Herkese mutlu ve doyumlu, yaratıcı benliğimizi destekleyecek birlikteliklerle zenginleşecek bir yaşam, iyilikler, güzellikler diliyorum. Esen kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.