Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kendime yeni bir ben lazım!

(31 Aralık 2012 - 6 Ocak 2013 Haftası)

Mayalar dedik takvim bitiyor dedik, kıyamet mi felaket mi, iyi mi kötü mü derken Aralık ayı da bitti; ölmedik! İşte şimdi yeni bir yılın kapısında, kimimiz buruk, kimimiz heyecanlı ve şarkıdaki gibi yeni olmanın kaçınılmaz çağrısıyla, şarkıdaki gibi "yeni bir ben" ile yeni yıla koşturuyoruz!

2013 önemli gezegen hareketleriyle bize meydan okuyacak değişimlere ve gelişmelere açık gözüküyor! Bundan gereğince yararlanabilmeye çalışacağımızı umuyorum. Unutmamak gerekir ki gezegenler konumlarıyla sadece neyi anlama zamanının geldiğine işaret ederler. Deneyime ne şekilde yanıt vereceğimiz tamamen bize, farkındalığımıza, özgür irademizle yapacağımız seçimlere bağlıdır. O nedenle Jung'un "karakterimiz kaderimizdir" söylemi cidden çok önemlidir. Değişim hızlandı, buna bağlı olarak farkındalığımız da giderek artıyor! Değişime teslim olabilenleri ise müthiş yenilikler bekliyor!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
31 Aralık Pazartesi:
Coşku ve neşe ile başlıyoruz haftaya. Aslan'da ilerlemesini sürdüren Ay, hayattan zevk almanın yolunun sevdiğimiz konularla ilgilenmek, sevdiklerimizle birlikte olarak kalbimizdeki güzellikleri cömertçe sergileyip paylaşmaktan geçtiğini hatırlatıyor bize... İçimizdeki yaratıcı ışığı doğal bir şekilde yansıttıkça yaşama sevincimiz daha da artıyor!

Öte yandan akşamüstü itibariyle düşünce ve algılayış biçimimizi değiştirecek ciddi bir etkiyi de almaya başlıyoruz. Merkür bugün itibariyle artık Oğlak burcunda. Geride bıraktığımız yıl üzerinde düşünüyor, başarılarımızı, kayıp ve hatalarımızı değerlendiriyoruz.
İş, yaşam yolu ve kariyer odaklı hedeflerimizi kendi gerçeğimize uygun bir şekilde ve içimize sinerek seçmediysek ciddi sorgulamalara dalabiliriz.

Gece 23.52 itibariyle Ay boşluğa düşüyor. Yılbaşı gecesini kendi akışında, doğal bir biçimde geçirmeye hazırlanalım... Beklentisizce, tutturmadan, kabul ve anlayışta kalalım. Bugünü, bu geceyi nerede ve kimlerle nasıl yaşamak istiyorsak, kendimize göre ve kendimizce yaşayalım. Başkalarının ne düşündükleri ve ne hissettiklerinden çok kendi hissedişlerimizin izini sürelim! Artık yalnızca biz öyle istediğimiz için bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Aydınlanma sevginin rotasında göz kamaştırır, gönülden gönüle ulaşır.

İSTEKLERİMİZİ DİNLEYELİM!
1 Ocak Salı:
Dün akşamı nasıl geçirmiş olursak olalım yılın ilk gününü sevgi ve şükranla karşılayalım... Bedenimizi arındıracak bir yeme içme sistemine girerken ruhumuzu da arındıracak bir bütünlük içinde olmaya çalışalım! Su hem bedenimizi hem de ruhumuzu arındıran en önemli maddedir. Özellikle bugün bol su içelim. Dinlendirici, rahatlatıcı güzel ve nitelikli müzikler dinleyelim. Sessizlikte ve huzurla içimize yönelelim; meditasyon yapalım. Ay akşam saatlerinde Başak burcuna giriyor. Bu yıl için kendimize verdiğimiz sözleri hatırlayalım. Hatta bir liste yapalım. Her bir maddeyi yerine getirdikçe kendimizi onurlandıralım. Üstüne bir çizik attığımız her konuyla birlikte içimizdeki sevgi enerjisiyle buluştuğumuzu ve kendimizi daha çok sevdiğimizi hissedelim! Kısacası ilk gün ibre kendimize dönsün. Dönsün ki başkalarını da kapsasın! Arzu ve isteklerimize göre, kendimize uygun sahici bir dünya yaratalım! Ancak bugün aklımızı çelip yoldan çıkararak dağıtabilecek gerilimli bir etkiye karşı durmak pek de kolay değil! Başak'taki Ay'ın Balık'taki Neptün ile gergin sohbeti ortalığı toz duman edecek etmesine ama hemen ardından akılcı Merkür ile etkileşimi imdada yetişecek! Meselelere tarafsız bir gözle bakmayı becerebilecek; netleşeceğiz!

2 Ocak Çarşamba: Bugün ortalık sessiz sakin. Herkes işinde gücünde, günlük hayatIn düzeninde, kendi akışında! Gün usul usul ilerliyor geceye... Hayatımızın ritmi yavaşlıyor. Gezegenler günü gerilimli geçirmemize engel olacak gibi görünüyorlar!

ŞOK EDİCİ GELİŞMELER
3 Ocak Perşembe:
Dünün sukünetinin ardından iniş çıkışlı bir gündeyiz. Duygularımız salınımda. Ani haber veya farkındalıklarla heyecana kapılabiliriz. Şok edici gelişmeler yaşanabilir.

4 Ocak Cuma: Bugün ise iç ayarımız, uyum ve işbirliğine, iç dünyamızdaki ve dışımızdaki zıtlıkları dengeleyerek huzurlu paylaşımlar yaşamaya çevrilmiş durumda! Ay artik Terazi'de! Hava burçlarında ciddi bir yoğunluk var. Aklımıza birbirinden ilginç fikirler gelebilir. Düşünce ve inançlarımızı savunmak durumunda kalmak huzurumuzu bozup bizi zorlayabilir. Dengede ve kendi merkezimizde kalmaya çalışalım.

NET OLALIM!
5 Ocak Cumartesi:
Yüksek enerjili bir gündeyiz. Gökyüzünde önemli bir açi oluşumu gerçekleşiyor. 7 derece ile İkizler burcunda Merkür ile Jüpiter enerjilerini birleştiriyorlar. Seyahat, yüksek öğrenim ve özellikle uluslararası konular gündemin ilk sıralarına geçiyorlar. Önemli iş görüşme ve anlaşmaları için ideal bir gündeyiz. Ancak, ıvır zıvır pek çok detay yüzünden asıl konuyu kaçırabileğimiz gibi, bütüne takılıp önemli olabilecek
bazı noktaları atlama veya gereksiz bir ayrıntıyı fazlaca büyütüp başarıyı sabote etme ihtimalimiz de var! Netleşmeye çalışalım!

6 Ocak Pazar: Hafta sonu olmasına karşın gerek kişisel gerekse de global anlamda önemli bir gündeyiz. Merkür bu kez Oğlak burcunda Plüto ile enerjilerini birleştirirken Satürn (Akrep) ile de açI içinde olacak. Önemli ve iz bırakacak konuşmalar yapabilir, düşünce şeklimizi dönüştürmemize neden olacak bir gerçeğe uyanabiliriz! Uluslararası alanda önemli politik adımlar atılabilir.

BİTİRİRKEN
Bu kez yeni yılı yurt dışında can arkadaşlarım, daha doğrusu "seçtiğim kardeşlerimle" neşe içinde karşılıyorum. Yıllarla demlenen dostluğumuzda herkes rahat, herkes kendi ve sahici. Gönül dolusu gülüyoruz birlikte, gözlerimizden yaş gelene dek. Zamanında çok ağlaştığımız da olmuştu birlikte! Şükürler olsun bugünümüze...

İyilikler, güzellikler diliyorum hepinize. 2013'te de burada bu satırlarda tekrar kucaklaşmak üzere... Sevgiyle hep… Mutlu olun mutlu kalın...


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.