Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Köklü değişimler haftası

17 Eylül - 23 Eylül 2012 Haftası

Ne kadar kaçınmaya, kendimizi soyutlamaya çalışırsak çalışalım, büyük değişimin dışında kalamayacağımız bir haftaya giriyoruz! Değişim ve dönüşümler uzun zamandır fokurdayan bir yanardağın ansızın faaliyete geçmesi gibi sarsıcı, keskin ve can yakacak bir şekilde gelse de, durumu kabullenip bu koşullarda sağlam ve ayakta kalabilmenin yollarına bakmalıyız.

Geçen hafta sonu Başak burcunda ve hemen Merkür’ün yanı başında gerçekleşen Yeniay ile birlikte start alan fırtınalı gelişmeler, bu hafta katlanarak şok edici boyutlara varabilir! Artık değişimin durdurulamaz, engellenemez bir noktaya geldiğini anlıyoruz. Özellikle, gözünü rahatsız edici gerçekliklere kapayarak yaşamayı tercih edenler için!

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
17 Eylül Pazartesi
: Böylesine altüst edici enerjilerle dolu bir haftanın ilişkilerde denge, uyum, diplomasi, barış ve adalet temalarını vurgulayarak başlalaması bir hayli ironik aslında! Ay’dan sonra, Merkür de bugünün ilk saatlerinde Terazi burcuna girerek gerek duygusal modumuzun gerekse de düşünce süreçlerimiz ve algımızın karşıtlıkları, çelişkileri dengelemeye yönelik çalışacağına işaret ediyor. Merkür 6 Ekim’e dek Terazi’deki yolculuğunu sürdürecek. İlişkilerde karşımızdaki kişinin düşünce ve ihtiyaçlarını dikkate almanın önemini kavrayacağız. Kararlarımızı adil bir şekilde vermek adına dikkatlice tartmaya çalışmamız kararsızlık gibi algılanabilir. Kendi içimizdeki çelişkileri dengeleyip, iç barışımızı ve uyumumuzu sağlamalıyız ilkin. Ancak bunu başarabildikten sonra diğerleriyle olan iletişimimize de bu renkleri yansıtabiliriz.

Akşamüstü saatlerinde düşüncelerimiz bulanıklaşıyor, etkilenmelere açık bir hale geliyoruz. Merkür ile Neptün’ün gerilimli etkileşimi, düşünce alışverişlerimizin yanlış anlamalar veya anlaşılmalar sonucu kolayca tartışmaya dönüşebileceğini gösteriyor. Konudan uzaklaşmamaya, kendimizi soru işaretleri yaratmayacak şekilde açık ve net bir şekilde ifade etmeye dikkat edelim. Belirsiz ifadeler karşımızdakinde güvensizlik yaratabilir

DİĞERLERİ NE DÜŞÜNÜYOR?
18 Eylül Salı:
Öğleden sonraya dek ilişkiler ve sosyallik ile sanat, müzik, estetik gibi hayatın rafine zevkleri ile ilgili konular yine gündemin ön sıralarında yer alacak. Diğerlerinin ne düşündüğünü fazlasıyla umursayabiliriz. Sevildiğimizi hissettiğimizde mutlu, aksini düşündüğümüzde mutsuz olma eğilimimize yenik düşmeyelim.

08:08’de “Yeraltının Efendisi” Plüto Oğlak burcunda direkt harekete geçiyor. Artık yaşam hedeflerimiz, kariyerimiz ve toplumsal statümüzle ilgili konularda kritik kararları daha rahat alabileceğiz. Ruhumuzun derinliklerine gömdüğümüz yenilenme, tazelenme, yeni bir sosyal rolle tanınma ihtiyacımız karanlık köşelerden gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor!

AY BOŞLUKTA!
14:31’de Ay boşluğa düşecek. 17:46’da Akrep burcuna girene dek açısız kalacağı için, önemli işlerimizi sabaha almakta yarar var. Zira aradaki süreçte Ay boşlukta olduğunda, girişimlerimiz havada veya sonuçsuz kalabilir. Bu zamanı dinlenerek veya iç dünyamızla temasımızı güçlendirip zenginleştirecek etkinliklerle yararlı hale getirebiliriz.  

Duygusal modumuzu ve içsel ihtiyacımızı belirleyen Ay’ın Plüto yönetimindeki Akrep burcuna girmesiyle ruhumuzun karanlık yönleriyle temasımız artıyor. Kuytulara gömdüğümüz ve neredeyse yüzleşmekten korktuğumuz, ertelediğimiz duygusal ihtiyaçlarımız yakıcı duygularla kendini ortaya koyacak. Evlilikte, ortaklıkta veya herhangi bir ilişkide maddi ve manevi anlamda tatminin önemini hissediyor ve bu konuda derin duygusal sorgulamalara gidiyoruz.

YOĞUN DUYGULAR
19 Eylül Çarşamba:
Hem global hem de kişisel anlamda hayatlarımızda iz bırakıp dönüm noktası yaratacak olayları getirmesi açısından, bu haftanın en zorlu ve yoğun duygularla dolu günündeyiz. Uranüs ( Koç ) ile Plüto ( Oğlak ) 08:56’da bu yıl ikinci kez kare açı içinde olacaklar. İlk Uranüs – Plüto karesini Haziran ayında deneyimlemiştik. O zaman başlayan fırtınalı durumları kontrol altına aldığımızı düşünüyor, hatta kökten bir değişime çağıran bu etkiyi inkar ediyor, hiç bir şey yokmuşcasına davranıyorsak, bu seferki enerjisini çok daha yıkıcı bir şekilde ortaya koyacağını göreceğiz!

UMUT ZAMANI
20 Eylül Perşembe:
Hırs, kin, intikam, güç savaşları, kıskançlık, sahiplenme, tutku gibi yoğun duygular 16:12’ye dek bizi esir alabilir. 19:35’e kadar Ay boşlukta kalacak. Bu süreçte herhangi bir konuda ısrarcı olmamak, günü akışında yaşamak hayatımızı kolaylaştıracaktır. Akşam saatlerinden itibaren içimizi umut ışığı sarmaya başlıyor. Daha gözü pek ve hevesli bir şekilde atılmaya hazırız ufkumuzu genişletecek, özgürleştirecek maceralara...

21 Eylül Cuma:
Zihnimiz bizi neredeyse uykusuz bırakacak şekilde aşırı aktif çalışıyor. 01:23 itibariyle Merkür ( Terazi ) ile Uranüs ( Koç ) karşıtlığıyla birden bire bir gerçekliğe uyanabilir veya bir farkındalık yaşamamıza neden olacak haberler alabiliriz. Gelecekteki atılımlarımız ve başlatmak istediğimiz yeniliklerle ilgili düşünceler de bizi rahat bırakmayabilir. Yatak odamızda ametist ve pembe kuartzı bir arada bulundurmak, sinir sistemimizi yatıştırarak uykuya geçişimizi kolaylaştıracaktır.

ZİHNİMİZ ARI KOVANI GİBİ
02:20’de Merkür bu kez Plüto ( Oğlak ) ile gerilimli etkileşim içinde olacak. Bir yığın detay zihnimizi arı kovanına çevirebilir. Düşüncelerimizi ve yapmak istediklerimizi çok uç noktada, tuhaf ya da gereksiz görenlerin ikna etme çabaları bizi daha da gerecektir.  

Neyse ki 06:44’te Venüs ( Aslan ) ile Jüpiter ( İkizler ) arasındaki uyumlu enerji akışı, esnek ve daha geniş bir açıdan bakabilmeyi getirecek. Gerilimimiz gün içinde yavaş yavaş yerini umuda, neşeye, coşkuya bırakacak.

GÜNDÖNÜMÜ BAŞLIYOR

22 Eylül Cumartesi: Duygu dünyamız dalgalı ama keyifli, özgür bir moda teslim olmuş durumda. Duygusal aşırılıklardan zarar görebiliriz. Aşırı coşku, aşırı güven, aşırı hoş görü ve iyi niyet veya yapabileceğimizden fazlasına söz verme sonradan sıkıntı doğurabilir.

17:48’de Güneş öncü burçlardan ilişki ( evlilik-ortaklık ), uyum, işbirliği, güzellik, estetik ve sanat yönelimli Terazi burcuna girerek astrolojik açıdan Sonbahar Gündönümünü ( ekinoks ) başlatacak. Gece ve gündüzün birbirine eşit olduğu bugünün gerisindeki tema çok anlamlı bence. Birbirimize zıt olan yönlerimize karşın bir noktada buluşup, uyumu ve dengeyi sağlayabilmek, barışçıl, işbirliğine açık, eşit ilişkiler kurabilmek mümkün! Tıpkı gün ve gecenin, karanlık ve aydınlığın birbiriyle savaşmak yerine, birbirine eşit haklar tanıyarak birlikte var olabilmesi gibi!..

Ay 19:46’da boşluğa düştükten sonra, 22:22’de Oğlak’ın ciddi, ağırbaşlı, tedbirli ve kariyer odaklı dünyasına giriyor. Hevesle başlamak istediğimiz girişimlerimizi adım adım yürürlüğe koyup gerçekleştirmenin tatminine geldi sıra!

23 Eylül Pazar:
Pazar gününün yönetici gezegeni Güneş’tir. Dolayısıyla kalp çakrasını, kalbimizden geçenleri ortaya koymayı, günü gönlümüzce yaşamayı teşvik eder. Ancak bu kez duygusal modumuzun ibresi Oğlak’a çevrildiği için, doğal olarak günü yapılması gerekenlere, sorumluluklarımızı yerine getirmeye ayırıyoruz. Kendi çabamızla başardığımız her iş bizi tatmin duygusuna götürecek, iyi hissettirecektir.

BİTİRİRKEN...

Bizi bir anda değişimin kucağına atıverecek olaylar silsilesi başladı. Hız kesmeyelim! Korku çok düşük bir frekansa sahiptir. Cesaret ise en yüksek! Korku bizi yorar, ağırlaştırır, cesaret ise coşkuyla ateşler. Yolumuz açık olsun! Hepimize kolay gelsin!

Herkese yüksek enerjiyle dolacakları bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.