Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İstim üstündeyiz!

(03-09 Eylül 2012 Haftası)

Eylül, türbülans yaratacak bir gökyüzüyle karşıladı bizi.  Zor bir dönemeçteyiz hepimiz.
 
Henüz Akrep burcuna geçmiş olan Kuzey Ay Düğümü belirliyor bir ölçüde bu haftanın dinamiklerini. Değer sistemlerimizi, maddi manevi anlamda enerjilerimizi birleştirmeyle ilgili sorgulamalar ve somut deneyimler başlıyor hayatımızda. Cebimizdeki paranın değerinden, vergi, miras, sigorta, borçlar ya da  kendi değerimizle ilgili konular gündeme oturuyor 2,5 yıl boyunca! (Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri sitemizdeki Eylül ayına ilişkin yazımda bulabilirsiniz.)
 
Bu hafta istim üstündeyiz adeta. Aklımızda binbir düşünce, ama uygulamayla ilgili sıkıntılarımız var. Zamanımızı ve enerjimizi doğru alanlara yöneltmemiz büyük önem taşıyor. Aksi taktirde bitirilmemiş işler veya çar çur olmuş emekler, yorgun bedenimizin isyanıyla birleşince huzursuz ve gergin, aksi bir yüzle ortalarda dolaşmamız işten değil! 

BU HAFTA İÇİMİZEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
3 Eylül Pazartesi: Haftaya canlı, atak bir ruh hali ile başlıyoruz. Yeni başlangıçlar için uygun bir günde olmakla birlikte, sabırsızlık ve gözü karalık sonucu hatalı girişimlerde bulunma ihtimalimiz var. 

Ancak, 10:43 itibariyle neşemiz kaçmaya, renkler solmaya başlıyor! Sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs ile “Karmanın Efendisi ve Büyük Öğretmen” Satürn gerilimli açılarıyla içimize karamsarlık, yalnızlık, mesafe getiriyor. Önceden görmezden geldiğimiz konulardaki kaygılarımız güçlü bir şekilde kendini hisettirmeye başlıyor. Sadakat ve dürüstlük konularında testler yaşanabilir. Ektiğini biçmekle ilgili olan Satürn, ilişkiler, yatırımlar ve ortaklıklarda yapmış olduğumuz hataların sonuçlarıyla yüzleştirebilir. Duygusal konularda çekingen ve kapalı, öz değerimiz zedelenmiş, her zamankinden daha hassas hissedebiliriz kendimizi. Uzun süredir bitirmeyi planladığımız, zaten kötü giden, yıpranmış ve bize uygun olmayan bir ilişkinin içindeysek bu etkiyle bağlarımızı koparabiliriz. Kötü gibi gözüken bu durum,  gerçekle yüzleşmek ve doğru kararlar alabilmek için evrenin yapıcı rehberliğidir aslında. Haritalarında öncü burçlarda 25-27 dereceleri arasında önemli noktaları bulunanlar bu mesajı çok daha güçlü bir şekilde hissedecekler. Diğerleri ise genel anlamda etkileneceklerdir. 

14:04 itibariyle bu bağlamda önemli adımlar atmamızı sağlayacak bir başka önemli etkiyi içselleştiriyoruz; Mars ile Plüto bize gereksindiğimiz ivmeyi veriyorlar. 

MODUMUZ DÜŞÜK
4 Eylül Salı: Dünkü etkilerle düşen duygusal modumuz bugün de pek parlak değil. Kızgın ya da öfkeli başlıyoruz güne; 08:40’da Mars , Uranüs ile gerilimli açı içinde. Kazalar, sakarlıklar, tansiyon iniş çıkışları yaşanabilir. Aniden ateşlenen tartışmalarla ortam beklenmedik şekilde elektriklenebilir! Sürpriz adımlar atılabilir, sürprizli kararlar alınabilir. 
14:07’de Ay Venüs ile kare açı yaptıktan sonra boşluğa düşecek.  Önemli işlerimizi sabahtan yoluna koymamız iyi olacaktır. 18:42 itibariyle ise, Boğa’nın barışçıl, sakin ve huzurlu dünyasında kendimizi daha rahat ve ayakları yere sağlam basar şekilde hissedeceğiz. 

19:46’da Merkür ile Plüto açı içine girerek daha derin bir algılayışla meseleleri kavramamıza yardımcı olacaklar. Sarfettiğimiz sözler diğerleri üzerinde iz bırakacak şekilde dönüştürücü olabilir. 

5 Eylül Çarşamba: Giderek kreşendo yapmaya hazırlanan Merkür, Uranüs ve Mars’ın keskin enerjileri, iletişimde sabırlı olmanın, karşı tarafı dinlemenin önemine dikkat çekiyorlar. Aksi taktirde gerilimi tırmandırmaktan öte bir sonuç elde edilemez. Huzursuz zihnimiz aklımıza üşüşen düşünceler yüzünden rahat etmeyebilir. En derindeki duygusal ihtiyacımızı ifade eden Ay’ın Boğa’nın sakin ve güvenli dünyasında seyretmesi bu anlamda bize çok yardımcı, yatıştırıcı nitelikte olacak. 

6 Eylül Perşembe: Günü ihtiyaçlarımıza göre düzenledikten sonra akşam üstü itibariyle Venüs Aslan burcuna girdikten hemen sonra Ay, Venüs ile açı içine girip boşluğa düşecek.
Venüs Aslan burcunda ilerlerken bizi daha coşkun, ateşli, dramatik bir şekilde duygularını sergiler bir hale getirir. O nedenle, 3 Ekim’e dek kuracağımız ilişkilerde içtenlik, doğal bir sıcaklık ve keyif etkin olacaktır. Hayattan daha çok zevk alacağımız, sanat ve yaratıcılıkla ilgili konuların ön plana çıkacağı bir sürece giriyoruz. Ne kadar seviliyor, takdir ediliyorsak, ya da ne kadar dikkat çekici, gösterişli şeylere sahipsek o kadar değerli olduğumuzu hissetme eğilimine yenik düşmeyelim.

17:48’den itibaren ilerleyen saatler ve tüm gece boyunca akışta, kendimizi sıkmadan güne ve geceye bırakacağız kendimizi. Ne seviyor, ne istiyor, ya da ne bizi rahatlatıyorsa onu yapalım. Bütün gece Ay boşlukta, bağlantısız durumda kalacak. 

7 Eylül Cuma: Güne üzerimizdeki sakinlikten sıyrılıp canlanarak başlıyoruz. 07:10’da Ay İkizler’in meraklı, herşeyi soran, öğrenmek isteyen, bilgi toplayan, haberleşme trafiği yoğun dünyasında yol almaya başlıyor. Telaş, sabırsızlık, fazla bilgi, fazla haber ya da konuşma sinir sistemimizi allak bullak edebilir. Odaklanmakta zorlanabiliriz. 

Önce Venüs’ün Neptün ile,  sonra da Güneş’in Jüpiter ile gerilimli etkileşimleri, bizi gerçekçi olmaya, abartıdan kaçınmaya davet ediyor. Aksi taktirde hayal kırıklıkları kaçınılmaz. Yanlış yatırımlar veya herhangi bir kişi veya nesneye olduğundan fazla değer biçmekle ilgili hatalı yargılar süreç içinde bizi üzebilir. 

HAFTA SONU TEMPOMUZ YÜKSELİYOR
8 Eylül Cumartesi: Hafta sonu Merkür sayesinde tempolu, canlı ve hareketli geçecek! Sosyalliğimiz artıyor. Ancak, pek çok işi birden halletme zorunluluğu bizi sinirlendirip gerebilir. En acil ve gerekli, mantıklı olanlara yönelelim. alternatiflere açık olalım ve bir güne her şeyi sığdırmamaya çalışalım. Güneş, Merkür yönetimindeki sistematik Başak burcunda, Ay ise yine Merkür yönetimindeki İkizler’deyken işimiz kolay. Kayısı, yüksek miktarda niyasin içerdiği için sinir sistemimize iyi gelecektir. Muz, incir ve şeftali de bu anlamda oldukça yararlıdır. Bol bol tüketelim.

9 Eylül Pazar: Çok konuşma eğilimimiz istemeden bazı şeyleri ağzımızdan kaçırmamıza neden olabilir. Merkür-Jüpiter karesi,  görüşlerimizi açıklarken konuşmalarımızda abartıdan kaçınmamız için bir uyarı gönderiyor. Haklı olma ihtiyacı veya herşeyi ben bilirim şeklindeki ifadeler sağlıklı iletişimi bozmaya yeter. Öte yandan zihnimizin sınırlarını esnetip genişletmek için çok uygun bir zemin var.  Merakımızı kamçılayan konularla ilgili bilgiler edinmek için gezmeye, görmeye, okumaya müthiş bir itilim duyuyoruz. 

13:59’da Ay boşluğa düşüyor yine. Akşam 19:50’de Yengeç burcuna girene dek yönsüz, bağlantısız kalıyor. Evrenin planı bizim planlarımızın önünde yine. Yapabileceğimiz en akıllıca şey ise, akışa ve güne teslim olmak.

Geceyi ailemiz, sevdiklerimiz, gönül bağı kurduğumuz kişilerle geçirmek bize huzur ve güven duygusu verecektir. 

BİTİRİRKEN
Aylık yazımda da belirttiğim gibi, Eylül hiç de kolay bir ay değil. İlk haftasını böylece atlatmış oluyoruz. Ancak 2. ve 3. haftaları ciddi anlamda zorlayıcı. Elimizde hava raporu gibi astrolojik bir rehberin olmasından yararlanalım. Hangi gün nasıl bir enerji taşıyor ve biz neleri deneyimleyebilir ve zarar görmeden, hatta olumlu bir şekle dönüştürerek yolumuza devam ederiz diye düşünüp uygulamaya koyalım!

Herkese iyi bir hafta, sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum. Esen Kalın!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.