Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Ne durumdayız?

21 MAYIS - 27 MAYIS 2012

İletişimin ön plana çıkacağı, hareketli bir haftaya giriyoruz. Günlük yaşamımızın temposu artıyor. Anlamlı bir şekilde hayatımızı düzenlemek istiyorsak, nelerin aksadığına veya bizi zorladığına dikkat etmemiz yeterli.

Fazla gelen ne varsa geride bırakmak bize iyi gelecek. Tüm yüklerimizi indirip sırtımızdan, ayaklarımızın dibine koyalım şöyle bir. Bakalım ne kadar gerekliler gerçekten, ne kadarını taşımaya tahammül gösterebiliriz, sınırlarımız nereye kadar izin verir? Kaldırabilme sınırımızı aşanları bırakalım sakince evrene... Gitmesi gereken yerlere, ulaşması gereken doğru adreslere gitsinler... Biz kendi ülkümüzde, yolumuzda, hafiflemiş, dinçleşmiş devam edelim kendi yolumuza hoplaya zıplaya!

İÇİMİZDEKİ GÖZKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
21 Mayıs Pazartesi: Günün ilk saatlerinden itibaren başlayan önemli enerji değişiklikleri hepimizin yaşamlarında bir şekilde değişim ve yenilenme etkisi yaratacaklar. 02.06'da içimizdeki denge ayarı Ay'ın ibresi de İkizler burcuna çevriliyor. 02.47'de Güneş ile Ay İkizler'in sıfır derecesinde kavuşum yapacaklar. Böylece Yeniay fazında bu yılın ilk Güneş Tutulması'nı (halkalı) deneyimleyeceğiz. Yaratıcı düşünceleri yeşertecek ve  önümüzdeki gerçekliklere daha hoşgörülü ve anlayışla yaklaşmayı getirecek yepyeni ve olumlu bir enerji yayılacak evrene. Ancak tutulmanın Neptün ile olan gerilimli açısı, sonradan hüsrana uğramamak adına gerçekçiliğimizi koruma ve uyanık olmanın, boş hayallere kapılmamanın önemine dikkat çekiyor!

Tutulmalar yaklaşık 18 yılda bir aynı noktayı aydınlatırlar. Bu durumda hayatımızda o yıllarda başlamış konularla ilgili sonuç alma veya tamamlanma dönemine giriyoruz demektir. Bu süreçte pek çok badire atlatmış, pek çok sorunun üstesinden gelmiş olabiliriz. Bu duygunun vereceği ivmeyle şimdi yeni bir döngüye başlarken, hayatımızın belki de en önemli atılımlarını yapabilmeye artık hazırız! Tutulmanın insanoğlunun bilinçte sıçramalar yapmaya hazırlandığı bir dönemde ve yüzyılda bir gerçekleşen, nadir bir Venüs geçişine* ramak kala, üstelik bir dizi Uranüs-Plüto karesinin  ilkini yaşamak üzereyken gerçekleşmesi çok özel bir durum. Nasa'nın verdiği bilgilere göre Kuzey Yarı Küre üzerindeki dar bir alanda izlenebilecek. Doğu Asya, Japonya ve Pasifik'in Kuzeyi ile Batı Amerika'da (Seattle, Kansas, San Francisco, Salt Lake City, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles vb ) gözlenebilecek olan tutulmanın merkez hattı Japonya'nın başkenti Tokyo'yu işaret ediyor. O nedenle özellikle o bölgede önemli olaylar beklenebilir!

22 Mayıs Salı: Haftanın en iletişimi yoğun günlerinden birindeyiz. Sabah erken saatlerde İkizler burcunda gerçekleşen "geveze" ve "şu an ile ilgili" Merkür ile "bilge ve gelecekle ilgili" Jüpiter kavuşumu güne rengini verecek. Şu anda yapabileceklerimiz ile gelecekten beklentilerimiz arasında bir denge kurmayı başarabilirsek bu konumu en iyi şekilde değerlendirebiliriz. Aksi taktirde, gereksiz bir yığın bilgi akışı, ayrıntılara dalıp ana planı gözden kaçırma veya pireyi deve yapabilecek bir etki de ortaya çıkabilir. Az bilmek kadar fazla bilgi bombardımanı altında kalmanın da zorlayıcı ve yoldan çıkarıcı bir tarafı olduğunu bilmek gerekiyor.

DUYGUSAL İHTİYAÇLARIMIZ ÖNE ÇIKIYOR
23 Mayıs Çarşamba: Duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızın ön plana çıkacağı, kendimizle ilgilenmemize işaret eden bir sürece giriyoruz bugün. 14.32 itibariyle Ay alıngan, hassas ve bağlanmakla ilgili Yengeç burcunda ilerlemeye başlıyor. Bilinçdışı anlık tepkilerimize dikkat etmeliyiz. Geçmiş anıların koşullamasıyla birden alev alıp ani duygusal reaksiyonlar gösterebiliriz. Ailemiz ve sevdiklerimizle olmak bize kendimizi mutlu ve güvende hissettirecektir.

Gece geç saatlerde gerçekleşecek Güneş-Neptün karesi bizi daha da hassaslaştıran bir etki yaratacak. Her şeyi kişisel olarak alıp yaralanmış egomuzla kendimizi savunmasız ve karamsar, cesaretsiz ve özgüveni zedelenmiş, karmaşa içinde ve kaybolmuş hissedebiliriz. Her şeyi bırakıp kaçmak, sorumlulukları geride bırakmak, bize kötü gelen şeyleri görmekten uzaklaşmak isteyebiliriz. Kendimize güvenimizi ve tarafsızlığımızı kaybetmemeye çalışalım. Bu enerjiyi sağlıklı ve en iyi şekilde kullanabildiğimizde müthiş bir hayal gücü, yaratıcılık, sezgisellik, nezaket ve alçakgönüllülükle harmanlanmış bir affedicilik ile şefkat duygusu getireceğini söyleyebiliriz.


24 Mayıs Perşembe: İki gündür tavan yapmış olan duygusal gel gitler ve öznel yaklaşımlar, 14.13'te tarafsız aklın, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür'ün zeki, becerikli, akıl küpü İkizler burcuna girmesiyle birlikte yatışmaya ve dengelenmeye başlıyor. İç dünyamızdaki dalgalanmaları alacağımız kararlara yansıtmamaya çalışıyoruz. Zihnimiz daha esnek, yeni düşünce ve olasılıklara açık. Bir gün önce göremediğimiz çözümlerin burnumuzun ucunda durduğunu fark edip şaşırabiliriz.  

Merkür kendi yönetimindeki İkizler burcundaki yolculuğunu 7 Haziran'a dek sürdürecek. Bu süreçte zihnimiz tetikte, yeni fikirlere açık ama aynı zamanda da değişken olacaktır. Sık sık fikir değiştirebiliriz. İletişim ve merak duygusu bizi sürekli bir bilgi arayışına sürükleyip veri kalabalığında kaybolmayı, zihnimizi toparlayamamayı da getirebilir. Dinlemede sabırsızlık, daldan dala atlamak, leb demeden leblebiyi anlamaya çalışmak gibi gölge yönlerine karşı dikkatli olmamızda yarar var. Bu enerjiyi doğru kullandığımızda tarafsız şekilde bilgi toplar ve yine tarafsızca aktarır, bir meselenin her iki yönünü görebilecek şekilde bakıp algılayabilecek durumda oluruz.
         
YAVAŞLAYALIM...
25 Mayıs Cuma: Haftanın son gününü tempolu geçiriyoruz. Haberleşme trafiğinin ve yapılacak işlerin yoğunluğu bizi gerilime sokabilir. Ani reaksiyonlar verebiliriz. 17.35'de Ay boşluğa düşmezden önce sakin bir şekilde işlerimizi yoluna koymayı başarmamız gerekiyor. Daha sonrası karmaşa ve plansızlıklarla dolu olabilir. Akışta, kendi isteklerimizi dayatmadan, önümüze çıkan olayları anlamaya çalışarak, dinlenerek, sevdiğimiz konularla ilgilenerek, telaşsız bir şekilde günü geceye taşıyalım. Biraz yavaşlama, kendimize "Dur! " komutu verip ne olup bittiğine bakma zamanı şimdi!

26 Mayıs Cumartesi: İletişim açısından zorlu, karmakarışık, yanlış anlama ve anlaşılmalara açık bir gündeyiz. 00.38'de gerçekleşecek Merkür-Neptün karesi bilgi alışverişlerinde sağduyulu ve özenli olmaya çağırıyor bizi. Duyduklarımızın, konuştuklarımızın ne kadar gerçek, ne kadar hayal ürünü veya dedikodu niteliğinde olduğunu ayırt etmemiz gerekli. Eğitim, ulaşım, ticaret açısından da karmaşa yaratabilen bu etkiyle yanlış hükümler verebilir, gerçek olamayacak kadar iyi ve yaldızlı fırsatlara balıklama atlayıp sonradan hüsrana uğrayabiliriz. Önemli görüşmeleri ve kararları daha uygun bir zamana ertelememiz iyi olur. Bu konumun bir başka olumsuz ifadesi ise, sorunlu konuları görmezden gelme eğilimimizdir. Sanki hiç böyle bir mesele yokmuşçasına davranarak sahte bir "her şey yolunda" nın ardına saklanabiliriz.

Telefon, bilgisayar, televizyon gibi iletişim ve haberleşme araçlarında sorunlar yaşanabilir. Mesajlar kaybolabilir, yazılar yanlışlıkla silinebilir vb.

Kaotik olabilecek bir günde duygusal modumuzun yükselmesini, neşe ve coşkuyla dolmamızı sağlayacak etkiler almamız bir şans! Ay 01.11 itibariyle görkemli ve göz alıcı, oyuncu ve şakacı Aslan burcunda!

27 Mayıs Pazar: Keyifli bir pazar gününe hazır olalım! Yüreğimiz düne oranla daha hafif, çıkabilecek meselelere çok takılmayacak durumda. Yaratıcılık isteyen konular, sanatsal çalışmalar için uygun bir gündeyiz.

14.18'de İkizler burcunda enerjilerini birleştiren Güneş ile Merkür canlı, hareketli, iletişimi bol, sevdiklerimizle birlikte neşe içinde geçirebileceğimiz bir pazar günü vaat ediyor bize. Bugünü iyi yönetebilirsek gelecek haftaya yenilenmiş, tazelenmiş enerjilerle başlayabileceğiz.

BİTİRİRKEN...
Sizler bu satırları okurken ben Allah kısmet ederse upuzun yollar kat edip New Orleans'a ulaşmış olacağım. Hava raporlarına göre, 30 derece bir sıcaklık bekliyormuş bizi. Darısı burada üşüyen, yağmurdan şikayet edenlere...

Hepinize gönlünüze göre geçecek bir hafta, güzel günler diliyorum. Esen kalın!

*Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri gelecek ayki yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.