Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Sakin olalım!

16 Nisan - 22 Nisan 2012

Serinkanlılığımızı koruyabildiğimiz taktirde rahatça yol alabileceğimiz bir haftadayız. Hareket ve enerjinin temsilcisi Mars, geçen Cumartesi direkt harekete geçti ancak gölge etkileriyle bir kaç gün daha bizi zorlayacağa benziyor! Çabuk alevlenebilir, telaş ve sabırsızlıkla hatalı davranabiliriz. Duruma bir adım geriden, tarafsız bakmayı deneyelim. Boşa sinirlenip, gereksiz yere yıpranmayalım! Kabulleniciliği getiren enerjiler büyük destek bu anlamda.
 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
16 Nisan Pazartesi : 01:43'te Ay boşluğa düştükten sonra 08:39 itibariyle Balık burcunun evrensel sularına bırakıyor kendini. Evrenin işleyişinin her zaman için bizim lehimize olduğuna inanmaya ve bu büyük plana teslim olarak su gibi akan enerjilere kendimizi bırakmaya ihtiyacımız var. Sezgiselliğimiz, hassasiyetimiz yükseliyor. Ay Balık burcundan geçerken ayaklarımızı üşütmememiz, yediğimize içtiğimize her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Rahat ayakkabılar giymeli, hatta ayak banyoları yapmalıyız. Dondurulmuş yiyecekleri kullanacaksak ( dondurma dahil ) çözüldükten sonra tekrar buzluğa koymamaya özen gösterelim.  İki gün boyunca kayısı, üzüm, muz, mango, ahududu, kuzukulağı, lahana, brokoli, sarımsak, rezene, pırasa, kereviz, pazı, biberiye, kuşkonmaz ve ıspanak gibi bu döneme uygun yiyeceklerle bedenimizi takviye etmemiz iyi olur. Ruhsal anlamda da etkilenmelere açık olacağımız bir döneme giriyoruz. Hayata olumsuz bakan, sürekli şikayet eden, haset veya fazla beklentili kişilerin enerji alanımıza girmelerine izin vermeyelim. Melisa veya papatya çayı sinir sistemimizi güçlendirecektir.

19:28'te İkizler'deki Venüs ile Terazi'de geri gidişini sürdüren Satürn, bizi ilişki ve ortaklıklar alanında sınırlarımızı zorlayacak olaylarla karşı karşıya bırakabilir. Ay'ın Balık'ta ilerliyor olması, getirdiği bilgece bir kabullenicilik ve anlayışla salt kendi kendimizi değil ilişkilerimizi de şifalandırmaya yarayabilecek.

17 Nisan Salı : 01:42 itibariyle mantık, muhakeme ve algılamayı temsil eden "Tanrıların habercisi Merkür" Koç burcuna giriyor. Zihnimiz yepyeni düşüncelerle ateşlenecek. Söylemek isteyip de şu veya bu nedenle geri çektiğimiz pek çok düşüncemiz dış dünyada duyulur olmak için birbiriyle yarışmaya başlayacak. Ancak, düşünmeden sarf edeceğimiz sözler sonradan bizim de canımızı acıtabilir. Fazla spontan, direkt ve kendimize yönelik düşünme eğilimimiz, acele yargılara, dinlemede sabırsızlığa neden olacaktır. Bu konum tartışmaya dökülebilecek düşünce alışverişlerini getirirken, yepyeni fikirlerle başlatılacak projelere de işaret ediyor. Merkür 10 Mayıs'a dek Koç'taki yolculuğunu sürderecek.

Balık'taki Ay ile Boğa'daki Jüpiter'in uyumlu açıları, hayal edilenlerin pratik hayata uygulanabilmesine olanak tanıyan bir etki yarattıktan sonra, 17:35'te, bir tam gün boyunca bizi akışta kalmak durumunda bırakacak bir sürece dalıyoruz. Hayat kendince yönlendiriyor planlarımızı. Telaşa kapılmak yok, kızmak yok, ısrarcı olmak yok. Yarın akşama doğru planlarımıza uygun, hakim olabileceğimiz bir gündeme ancak sahip olabileceğiz.

18 Nisan Çarşamba : Bugün Tanrı'nın planı bütün planların önüne geçiyor! Ay akşam 18:59'a dek boşlukta olacak.

Ay'ın Boşlukta Olması Ne Anlama Geliyor? Ay boşlukta olduğunda atalet, dinginlik ve durgunluk yaratır. Çünkü Ay hızlı hareketiyle olay yaratan, hareketlilik getiren bir tetikleyicidir. Gün içindeki duygu ve aksiyonlarımızı yönetir. Herhangi bir gezegen ile etkileşim içine girdiğinde bir şeyler olacak demektir. O yüzden de Ay boşlukta olduğunda yapılan girişimlerden sonuç alamama olasılığımız yüksektir. Hatta kendimizi yorgun ve iç dünyamıza çekilme ihtiyacında hissederiz. Ancak bu etkiden yararlanmak da mümkün. Nasıl mı? Örneğin hayatın temposunu yavaşlatıp bir adım geri çekilerek, eğer imkanımız varsa, kendimizi dinlenmeye alabiliriz. Spa merkezlerine gidip bakım yaptırmak, yürüyüşe çıkmak, güzel bir film, konser veya kitabın getireceği esinlere açılmak ya da yalnızca dinlenmek ve iç dünyamızin ihtiyaçlarıyla ilgilenmek için bu süreçten yararlanabiliriz.  Hayat Ay'ın boşlukta olduğu dönemlerde de devam ediyor elbette. Ancak bu süreçleri daha rahat geçirebileceğimiz uğraşlarla zenginleştirebilirsek strese girmekten de kurtulabiliriz. Bir arkadaşımızla buluşmak, yapılacak işler listesi çıkarmak, etrafı toparlamak. yazı yazmak veya biliyorsak bir müzik aleti çalmakla da uğraşabiliriz. Sanat, edebiyat, farkındalık ve meditasyonla ilgili çalışmalar için bu süreçler çok elverişlidir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ille de bir şeyler yapma zorunda olmadığımızdır. Meselelerin üstüne gittikçe daha fazla bunalıp sıkılabiliriz.

Ay boşluğa düşmezden önce kişisel doğum haritamızdaki herhangi bir gezegenle veya Yükselen/ Alçalan, Gökyüzü Tepe Noktası ya da Ayak Ucu Noktası gibi önemli alanlarla açı içine giriyorsa bize önemli mesajlar veriyor olabilir. Bunlar günlük hayatla ilgili olabileceği gibi, spiritüel bir anlam da taşıyabilecektir. Ay'ın bu şekilde boşlukta olduğu zamanları tıpkı değişim öncesi gelen hazırlık süreçleri gibi algılayabiliriz. Bir tohum ekiyoruz ve olgunlaşmasını bekliyoruz. Aynı şekilde bilinçaltımıza da yaratıcı bir düşünce veya duyguyu gönderip gerektiğinde yüzeye çıkarak kullanmamıza fırsat vermesi şeklinde düşünebiliriz.

18:59 itibariyle salt zihnimiz değil, en derinlerdeki duygusal ihtiyaçlarımızın sesi de ateş enerjisinin yakıcılığıyla harlanacak! Arzu ve isteklerimizi cesurca dile getirebileceğiz. Merkür'den sonra Ay da Koç burcunda!

19 Nisan Perşembe : Aktif, enerjik, spontan halimizle yerimizde durmakta zorlandığımız bir gündeyiz! Değişken, ve öncü ( başlatan ) enerjilere teslimiyetimiz, saat 19:12'de Güneş'in sakin, sabırlı ve ihtiyatlı Boğa'ya girmesiyle birlikte bir miktar hız kesiyor. Bir ay boyunca Boğa'ya özgü temalarla haşır neşir olacağız. *

20 Nisan Cuma : Haftanın son iş gününü kotarabilecek enerjimiz var. Kolları sıvıyoruz. Eksik kalmış herhangi bir konu varsa tamamlamaya koyuluyoruz. Çıkabilecek aksiliklere takılmamaya, anlayışlı ve sakin kalmaya bakalım.

22:36'da Ay son açısını Terazi'deki Satürn ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşüyor yine. Geldiği gibi yaşamamız gereken bir geceye ilerliyoruz.

21 Nisan Cumartesi : Hafta sonuna Venüs'ün pastel renkleri, barışçıl karakteri ve hayatın keyfini çıkarmaya yönelik enerjisinin hakimiyetiyle başlıyoruz! Güneş'ten sonra, bu sabah 07:07 itibariyle duygusal ihtiyaçlarımızın ibresi de Boğa'yı gösteriyor; Ay Boğa burcuna giriyor!

10:19'da ise Güneş ile Ay Boğa burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturuyorlar. Bir ay boyunca maddi ve manevi kaynaklarımız ve hayattan zevk almayla ilgili girişimlere, sevgi, ilişkiler, güzellik, dekorasyon ve para konularında kendimizi güvende ve mutlu hissettirecek taze başlangıçlara yöneleceğiz. Gerçek güvenliğin ve değerli olma halinin maddi düzlemdeki itibarımız ve servetimizle değil, sağlıklı, mutlu, huzurlu yakınlıklar kurarak, bu dünyada anlamlı işler yaparak elde edilebileceğini anlayacağız. Ne istediğimizi bilmezsek veya sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli hissedemiyorsak, Boğa'nın aşırı sahip olmacı, para ve zenginlik peşinde koşan, sefahate kendini kaptırabilecek tuzak yönleriyle boğuşmak durumunda kalmamız işten bile değil! Yeniay sırasında Merkür ve Uranüs de Koç burcunda yer alacak. Bir diğer öncü burç olan Oğlak'ta ise geri gitmeye henüz başlamış olan Plüto var. Enerjimizi yararlı projelere kanalize edebilmemiz büyük önem taşıyor.

Yeniay kişisel doğum haritalarımızda hangi alana düşüyor veya hangi gezegen ile etkileşim içine giriyorsa, o konularla ilgili, temposu yüksek bir aya giriyoruz demektir.

22 Nisan Pazar : Dingin, huzurlu ve barışçıl bir Pazara gözlerimizi açıyoruz. 12:18'de Boğa'daki Güneş, Balık burcundaki Neptün ile uyumlu etkileşim içine giriyor. Toprak enerjisinin verimi, suyun katacağı duyarlılık ve incelikle harmanlanıp artıyor. Spiritüel çalışmalar, yararlı ve üretken işler, sanat, müzik, resim, tasarım gibi yaratıcı konular için en uygun zaman dilimindeyiz.

20:12'de Ay, Jüpiter ile kavuşum yaptıktan sonra açısız kalacağı uzunca bir süreç başlıyor.

23:29'da bu kez de Koç burcundaki Merkür ile Uranüs enerjilerini birleştiriyorlar. Daldan dala atlamaya hazır zihnimiz her yeni uyarıcı fikirle bambaşka gerçekliklere uyanmamızı sağlayabilecek. Şaşırtıcı haberler alabilir, tuhaf yorumlar duyabilir, bizzat biz de ani çıkışlar yaparak karşımızdakini şok edebiliriz! Konuşmalarımız kavgacı bir tona dönüşmesin.  Yüksek frekanstaki bu enerji topunun bizi ve  ilişkilerimizi kül etmesine izin vermeyelim!

Hepinize mutlu ve huzurlu, verimli geçecek bir hafta ve iyilikler diliyorum. Esen Kalın...

*BOĞA BURCU
Karakteri : Burcun sembolü olan Boğa,  güçlü ama aynı oranda da sakin ve duyusal bir hayvandır. Barışçıl ve sakin bir şekilde kırların ortasında dolanır, yavaşça ve iyice çiğneyerek karnını doyurur. Hareketleri ağır ve tedbirli, hatta temkinlidir. Keyfi yerindeyse ne kulağında vızıldayan sineklere, ne de sırtına konan kuşlara, böceklere aldırır. Doğada uyum ve huzur içinde yaşar. Hele üstünde Güneş'in sarıp sarmalayan ısısı, havada toprağın buğusu varsa...

Burçlar kuşağının yaramaz çocuğu Koç'un hareketli, enerjik ve yeni başlangıçları temsil eden döneminden sonra Boğa, başlatılan konuları dayanıklı ve sağlam hale getirmek için sabırla ve azimle, sessizce çalışır. Ancak hayatın beş duyuya ait bütün keyiflerinin tadını çıkarmayı da ihmal etmez.  Boğa burcu dinginliği, iç ve dış barışı, sadeliği, doğayla, toprakla haşır neşir olmayı ifade eder.  Boğa insanı, rahatı ve konforunu bozmayacak şekilde sabit ve güvenilir koşullarda, kalıcı ve bildik yapılarda olmak, dokunarak hissetmek, koklamak ihtiyacındadır. Ayaklarını yere sağlam basmak, sahip olduklarıyla kendini yeterli ve değerli hissetmek ister. Gerçekçi, pratik, huzur peşinde, sadık ve güvenilirdir. Değişime ve sürprizlere, anlık programlara açık değildir. Kolay kolay öfkelenmez. Savaşçı değildir. Ancak güvenlik yapılarını tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığında inanılmaz bir öfke sergiler.  Bin bir emekle kurduğu yapıları yıkmaya ise gönlü hiç razı olmaz. Bir şeyleri sonlandırmak, vazgeçmek, bırakmak bir Boğa'nın doğasına aykırı, zorlayıcı bir durumdur. Son noktada ve bütün yapabileceklerini yaptıktan ve yine de sonuç alamadıktan sonra bırakmaya, yıkmaya razı olabilir. Bu dünyaya, doğuştan sahip olduğu kaynaklarını geliştirip sağlamlaştırarak üretken bir şekilde hayata katmaya ve bunlarla kendini yeterli ve değerli hissederek şükran duymaya gelmiştir.

Her şeyi yavaştan alma eğilimi ve yerleşik düzenlerde rahat etmesi kendisini fazla oturmaya, hareketsizliğe götürdüğünde kilo alması kaçınılmazdır. Venüs şekerli gıdaları temsil eder. O nedenle tatlıya düşkün olabilir. Bedenini çok zorlamadan düzenli bir şekilde çalıştırması gerekir. Rahatlıktan ve hayatın tadını çıkarmaktan da geri durmak istemez. Aralar vererek çalışması daha uygun olur. Güzel, şık, konforlu bir çalışma ortamında, kendini emniyette hissettiren ve mutlu eden bir işte çalışıyorsa en iyi performansı sergiler Beklediği sevgi ve yakınlığı, sadakati bulamadığında kızgınlığını, pasif agresif bir şekilde dolaylı ifade etme yoluna gider. Kimi zaman beklenmedik şekilde ciddi öfke patlamaları gösterir, kimi zamansa kızgınlığını kırgınlık şeklinde sergiler.

Elementi : Toprak

Niteliği : Sabit

Yönetici Gezegeni :
Venüs

Venüs'ün Aydınlanma Nesneleri 
Yönettiği Gün: Cuma. Sevgi, ilişkiler, işbirliği, diplomasi ve sosyallik gerektiren konuları, güzellik ve estetik ile ilgili işleri bugüne almak kazançlıdır.

Rakamı : 6

Metali :
Bakır, Bronz, pirinç

Şekilleri : 
Yuvarlak, yumuşak hatlar.

Aromaları :
Tatlı, hoş kokulu olanlar.

Yiyecekleri :
Elma, kayısı, muz, üzüm, şeftali, armut, portakal, hurma, erik, nar, çilek, kiraz, böğürtlen, kivi, vişne, greyfrut, kavun, karpuz, kuşkonmaz, pırasa, fesleğen, lahana, sarımsak, pazı, mercimek, nohut, hindibağ, bezelye, mersin, maydanoz, su teresi. Baharatları/Otları: Boğaza iyi gelen bütün otlar; hatmi, karaasma ( lohusa otu ) yeşil çay, yasemin çayı, rezene, kakule, biberiye, kekik, adaçayı, kuşburnu.

Ağaçları : Elma, kayısı, şeftali, erik, vişne, kiraz.

Çiçekleri :
Pembe açelyalar, ortancalar, siklamen, frezyalar, kiraz çiçeği, pembe jerberalar, pembe veya beyaz güller, leylaklar...

Vücutta Yönettiği Bölgeler :
Ense, boğaz, boyun, beynin arka kısmı. Boğa'lar şekerli besinlere düşkünlükleri nedeniyle ( hele haritalarında güçlü bir Jüpiter vurgusu da varsa ) kilo almaya eğilimlidirler. Hipoglisemiye yatkın bir bünyeleri olabilir. Krom eksikliğini kontrol ettirmeleri tavsiye edilir. Venüs vücuttaki nişasta dengesini de temsil eder. O nedenle nişastayı nasıl metabolize ettiklerine de baktırmaları iyi olur.

Yönettiği Çakralar : 5. Çakra (Boğaz çakrası) ve 4. Çakra (Kalp Çakrası) ve 2. Çakra (Sakral)

Notası : 
La.

Renkleri :
 Uçuk mavi, uçuk yeşil ve pastel pembe, krem beyaz.

Taşları :
Alabaster, beyaz mercan, beyaz topaz, yeşil agat, krizopraz, zümrüt, nefrit, selenit, pembe kuartz, pembe turmalin, yeşil safir.

Ülke ve Şehirleri :
Avusturya, Ekvador, Israil, Japonya, Paraguay, Tanzanya, Togo, Dublin, Laypzig, Luzerne, Palermo, Parma, Oakland, Honolulu, Long Island, Greensboro, Pittsburg.

Ünlüleri :
Coşkun Aral, Avni Anıl, Sanem Çelik, Turgay Şeren, Adolf Hitler, Freud, Bertrand Russell, Jack Nicholson, Al Pacino, Uma Hurman, Penelope Cruz, Andre Agassi, Anouk Aimee, Brahms, Pierce Brosnan, Cher, George Clooney, Bing Crosby, Salvador Dali, Donovan, Duke Ellington, Enya, Henry Fonda, Shirley MacLaine, Michelle Pfeiffer, Prokofief, Shakespeare, Orson Welles, Rudolp Valentino.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.