Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
En sadık olmamız gereken kişi: Biziz!


Sizlere bu sütunlardan seslenmeye başlayalı henüz bir hafta olmasına rağmen, pek çok kişiye ulaşarak olaylara, insanlara bakışımızın farklılığını hissettirebilmiş olmak çok güzel. Gelen okuyucu mektuplarında, bu alışılmadık astrolojik bakış açısının ilginç ve ufuk açıcı olduğunu dile getiriyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.  Öyle anlıyorum ki, bu yolculuk birlikte çok keyifli geçecek.


“Kendimize hedefler koyup bu hafta şunu şunu yapacağım, şu işimi bitireceğim” gibi planlar yapıp bunu gerçekleştirmek için kolları sıvadığımızda; bazen önümüze meşgul olmamız gereken bir yığın iş,  bambaşka sorumluluklar çıkıverir. Yapmak istediklerimizle, bizi zorlayan diğer konular arasında gel-gitler yaşar, bunalırız. İşte, geçen hafta bana da aynen böyle oldu. İşimle ailedeki sorumluluklarım arasında bölündüğümü hissettim.
Oğlak burcunun son haftası hüküm sürerken, sorumlulukları, sınırlarımızı ve görevleri temsil eden yönetici gezegeni Satürn’ün bir cilvesi bu dedim kendi kendime! Satürn zaman ve mekanla ilgili, ektiğini biçmeyi ifade eden, kadersel temalara işaret eden bir gezegen. Bizi sınava sokan deneyimlerle, bu dünyaya kim olup ne yapmaya geldiğimizi, bunu gerçekleştirip gerçekleştirmediğimizi denetleyen bir özelliği var. 


GEREKTİĞİNDE “HAYIR” DİYEBİLMEK…
Satürn
, 17 Temmuz 2005 den bu yana Aslan burcunda transit hareketini sürdürüyor. Doğal olarak öncelikle Aslan ve karşıt burcu olan Kova’ları, aynı zamanda da Akrep ve karşıt burcu olan Boğa’ları etkiliyor. Bir Boğa olarak ben de, şu son bir buçuk senedir Satürn’ün bizi hayatta önceliklerimizi saptamaya ve sadece zorunlu olana odaklanmaya, kendi hayatımızın otoritesi olmaya çağıran sesini daha net bir şekilde duyuyorum. Zaten yapmamız gerekenleri yapmadığımızda, ardı ardına olaylar çıkarak nerede yanlış yaptığımıza, nelerin düzeltilmesi gerektiğine dikkatimiz çekilir. Satürn transiti bugüne kadar kurduğumuz içsel ve dışsal yapıların kendi doğamıza ne kadar uygun ve sağlam olduğunu, ne kadar bizi yansıttığını anlamamızı sağlar. Doğru zamanda doğru yerde gereken adımları atabilmek, sınırlarımızı bilmek, sonrasında suçluluk hissetmeden gerektiğinde “hayır” diyebilmek öz saygımızı korumak açısından çok önemli.


Satürn şu anda Aslan’daki transit hareketiyle bu burca özgü önemsenme, onaylanma, kibir gibi konuları artık geride bırakmamızı söylerken; alkış ve pohpoh alabilmek, egomuzu şişirebilmek adına kalbimizden geçenler yerine bizden beklenenleri yapmamıza pek de izin vermeyecek gibi gözüküyor.


Unutmayalım ki, en önemli sorumluluğumuz kendimize karşı, en sadık olmamız gereken kişi ise biziz.
Sevgiyle kalın, hoşça kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.