Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hazırsanız her şey kolay!

(06 Şubat-12 Şubat 2012)

 

Bu hafta değişmeye niyetli, kendini yeniden yapılandırmaya kararlı olanlar için hayat heyecan dolu bir macera adeta! Geçmiş yüklerine bir türlü veda edemeden ilerlemeye çabalayanlar ise, bir arpa boyu yol bile gitmeden, oldukları yerde saydıklarını fark edecekler bir anda.


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?

6 Şubat Pazartesi: Hafta sonunun duygusal ve sıcacık enerjisinin getirdiği güven duygusu ile giriyoruz Ay’ın yönetiminde olan Pazartesi gününe. Öğleden sonra saatlerine dek duyarlılığımız, kendimiz ve diğerlerine karşı koruyucu, kollayıcı, besleyici tavrımız devam ediyor. Duygusal bağlarımızı güçlendirecek, anılarımızı canlandıracak konularla ilgilenirken hassaslaşabiliriz. Ay 14:31’de Terazi burcunun son derecelerindeki Satürn ile zorlayıcı açı içine girdikten sonra boşluğa düşecek. 15:25 itibariyle havada adeta asılı kalan enerjimiz yükselmeye, ışığımızla birlikte neşemiz ve keyfimiz de artmaya başlıyor. 


7 Şubat Salı: Güne Aslan’ın iç dünyamızı aydınlatan, gülümseten enerjisiyle başlamamız çok iyi. Zira gergin enerjilerin eli kulağında! Bizimle bütünleşemeyeni hayatımızdan çıkarmakla ilgili deneyimlere açığız. Venüs ile Satürn arasındaki gerilim, arkadaşlarımızla veya iş çevremizdeki kişilerle iletişimde zorluklara veya alacağımız ani haberlerle iç dünyamızın karışabileceğine işaret ediyor. Açık, net ve anlaşılır olmaya, karşımızdakini dinleyip anlamaya, en önemlisi de meselenin özünden kopmamaya çalışalım. Söylenen her sözü kişisel alıp, egomuzu yaralanmış hissetmemiz mümkün. Uranyen enerji, bizi ani uyanışlara taşıyacak sarsıcı ve gerilimli etkisini kuvvetle hissettiriyor.  Güneş ile Merkür’ün Kova’daki kavuşumları Aslan’daki Ay’a karşıt açı yaparken, Uranüs’den de etki alacak. Serinkanlılığımızı korumak ve gerçekten ne istediğimize karar verip niyetimizi belirlemek bize çok şey kazandıracak.

Satürn’ün Terazi’de geri gitmeye başlamasına ve Venüs’ün Koç burcuyla buluşmasına ramak kalmışken yaşanacak Dolunay önemli mesajlar içeriyor. Öyle görülüyor ki Dolunay ile birlikte ilişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili konularda akıl ve mantıkla duygularımızın çarpıştığı önemli dönemeçler çıkacak karşımıza.. Zira Aslan’daki Ay kalbimizden geçenleri ortaya koymayı, neyi ne için yaparsak kendimizi sevgi dolu, tatmin olmuş hissedeceğimizi ifade ederken, Kova ilerleme, gelişme kaydetme, grup bilinci, herkesin iyiliği ve eşitliğiyle ilgili temalarla meşguldür. Şimdi bu iki farklı enerjinin dengelenmesi gerekiyor. Kova ideallerine doğru yürürken, ihtiyacı olan cesareti Aslan’dan alabilir. Aslan ise,  ışığı ve yaratıcılığını, diğerlerinin onayını veya takdirini beklemeksinizin toplumun yararına kullanabilir. Bu noktada evrenden gelen mesajlara kulak vermek büyük önem taşıyor. Merkür’ün bir oktav büyüğü olarak nitelenen Uranüs, değişime ve yeni düşüncelere açık olmakla ilgili bir gezegen. Artık yenilenme, tazelenme, yeni bakış açılarıyla vizyonumuzu yükseltip kalbimizle yeniden yoğurarak zenginleşme zamanı geldi!.

8 Şubat Çarşamba: Yükselen ateş enerjisi bugünün dinamiklerini belirliyor. İç ayarımızı, duygusal modumuzu belirleyen Ay’ın Aslan’da barındırdığı temalara, 08:01 itibariyle Koç burcuna giren Venüs ekleniyor şimdi de.. Aylık yazımda da belirttiğim gibi, Venüs barış, denge ve uyumu temsil eden bir fonksiyonumuz.  Savaşçı yapıda, cesur, maceraperest ve dürtüsel Koç burcunda zarar gördüğü konumdadır.  Dolayısıyla 6 Mart’a kadar ilişkiler, ortaklıklar ve mali konularda ben-merkezcilik, talepkarlık, sonradan pişman olabileceğimiz risklere atılma ihtimalimiz yüksek.

Bu süreçte saman alevi gibi bir heves başlayıp sönen, çabuk kapıldığımız, yoğun, tutkulu ama genelde kısa sürecek beraberlikler yaşanabilir. Mevcut ilişkimizde ise tutkulu, fırtınalı ama aynı zamanda  barış için savaşmayı, uzlaşma için çatışmayı getirecek hararetli  bir dönemdir.

16:04’te Satürn 29 dereceyle Terazi burcunda geri harekete başlıyor. 25 Haziran 2012’ye dek sürecek olan yolculuğunu Terazi’nin 22 derecelerinde bitirecek. Özellikle Terazi veya Koç burcunda 28-29 derece ila 22-23 dereceler arasında gezegenleri ya da önemli noktaları bulunan kişiler için ilişkiler, ortaklıklar, sınır ve sorumluluklar anlamında ihtiyaçları olan düzeltmeleri yapabilmeleri için gelen bir alarm diye niteleyebiliriz bunu. Satürn direkt harekete başladığında, aynı derecelerden bir kez daha geçerek yoluna devam edecek. Dolayısıyla evren bize bu konularda, Haziran ile Ekim 2012 arasında, son rötuşları yapma fırsatını verecek.

Diğer gezegen hareketleriyle birlikte değerlendirdiğimizde, 2012’nin ilk yarısında kişisel ilişkilerimizi yoluna koymakla ilgili temaların ağır bastığını görüyoruz. Uranüs – Plüto karesiyle devam eden ikinci yarısında ise, adeta vites yükselterek hedeflerimizin toplumsal boyuttaki yeriyle ilgili deneyimlerle karşılaşıyoruz.

18:43’te Ay kısa süreliğine boşluğa düştükten sonra 19:33’te Başak’ın titiz ve steril dünyasına giriyor.


9 Şubat Perşembe: Günlük rutinimizin canlandığı bir kaç gün var önümüzde. İşlerimizi önem ve aciliyet sıralamasına göre organize ettiğimizde daha verimli çalışabileceğiz. Yaptığımız işin herşeyden önce bizi tatmin etmesi gerekiyor.  Günlük akışı iyi yönetememek sinirlerimizi bozabilir.  Hiç bir şeye yeterince odaklanıp halledemeyeceğimiz için sinirlenebiliriz. Merkür ile geri giden Mars’ın gerilimli etkileşimi bu konumu daha da belirginleştirecek. Acelecilik veya dikkatsizlikle ağzımızdan kaçacak sözler başımıza dert olabilir. Kendimizi doğru ifade etmeye, karşımızdakinin ne demek istediğini tam olarak anlamaya çalışalım.

Kısacası iletişimi bol, temposu ve sinir kat sayısı yüksek, iş, hizmet ve sağlık konularının ön planda olduğu bir dönemdeyiz.


10 Şubat Cuma: Haftanın son günü biraz sıkıntılı ve gergin enerjilerle yüklü. 04:29’da Venüs ile Uranüs Koç burcunda kavuşum yapacaklar. 07:13’te ise Ay, Mars ile kavuşum yaptıktan sonra boşluğa düşecek ve  21:55’te Terazi burcuna giriş yapana dek koca bir gün boyunca boşlukta ve bağlantısız kalacak. Bütün bu karmaşık ve adeta istim üstünde tutan enerjiler, bizi oradan oraya savurabilecek etkilere açık bir hale getiriyor.

İlişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili konularda beklenmedik gelişmeler, şaşırtıcı durumlar söz konusu. Düşüncesiz veya sağı sollu belli olmayan davranışlarıyla bizi şaşırtan kişilerle uğraşmak durumunda kalabiliriz.  İlişkimizin özgürlüğümüzü kısıtladığını, bizi kendimiz olmaktan uzaklaştırdığını hissediyorsak ani bir kararla nokta koymaya kalkışma ihtimalimiz var. 

Bugün herşeyi kontrol altına alarak ilerlememiz pek olası değil. Günü akışta, getirdikleriyle yaşamaya çalışalım. Yapabiliyorsak bugün farklı bir şeylerle ilgilenelim, değişik ve bizim için yepyeni ilgi alanlarına yönelerek gerilimi yatıştıralım. Rutini kırmak bu anlamda bize iyi gelecektir.


11 Şubat Cumartesi: Bir kaç gündür tırmanan gerginlik, yerini rahat, tasasız ve uyumlu, uzlaştırıcı etkilere bırakıyor gibi gözükse de, Mars’ın Başak’ta geri gittiğini ve Venüs’ün de Koç’ta zararlı olduğu konumda ilerlemeyi sürdürdüğünü hatırdan çıkarmamak gerek. Kendi kişisel duygusal ihtiyaçlarımız ile “biz” olmanın gerekleri arasındaki dengeyi bulamaz ve bize bu konuda haksızlık edildiğini hissediyorsak ciddi anlamda öfke patlamaları yaşamamız işten bile değil!

12 Şubat Pazar: Yorucu bir haftanın ardından günü sevdiklerimizle, sosyalleşerek, hoşumuza giden aktiviteler, hayatın hoş ve keyifli yönleriyle ilgilenerek geçirmek iç uğultularımıza iyi gelecektir.


Hepinize iyi bir hafta, mutlu, huzurlu ve başarılı günler diliyorum. Esen kalın!




Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.