Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kış gündönümüne girerken

(19 Aralık-25 Aralık 2011 Haftası)

Alışılmadık durumların içinde, yeni oluşumların arifesindeyiz.

Hayatımız iyice rüzgarlandı; uçuşan fikirler, savrulan beklentiler nefes kesiyor. Yeni bir ilişki modeline, yeni yapılanmalara, zorunlu değişimlere doğru, düşe kalka da olsa, yürüyoruz. Kalıcı değişimlerin uzun süreli çabalar sonucu gelebileceği gerçeğine aymışsak, aniden farklılaşan durumlar bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır. Yeni hedeflere yepyeni bir donanımla ilerlemenin dayanılmaz kışkırtıcılığını kim inkar edebilir ki?

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
19 Aralık Pazartesi: İlişkiler ve ortaklıklarda denge ve uyum konularının ön plana çıktığı bir günle haftaya başlıyoruz. Karşılaştığımız güçlükleri otorite konumundaki kişilerin yerinde müdahaleleri veya destekleri sayesinde kolayca aşabileceğiz. Ay hafta sonundan bu yana Terazi’de ilerleyişini sürdürüyor.

20 Aralık Salı: Bugünün enerji değişimlerine ayak uydurabilmemiz biraz beceri istiyor! Adeta lunaparkta bir roller coaster’a binmişiz gibi yüreğimizi ağzımıza getirecek zıpkın gibi sert iniş çıkışlarla dolu bir gündeyiz. Her an günlük akışın dışına çıkabilecek bir durumla karşılaşabiliriz. Öte yandan içimizdeki yaratıcı yönlerin yükselmesi de söz konusu. Öğleden sonra saatlerinden itibaren bizimle benzer şekilde düşünen arkadaşlarla bir arada olmak veya eğitsel programlarla ilgilenmek için ideal bir zaman dilimine giriyoruz. Sevgi ve ilişkiler konularında ise romantizmin sarıp sarmalayan yumuşak etkileri yerini serin rüzgarlara bırakırken, mantık, mesafe ve arkadaşlık duygusu hakim oluyor. Özgürlükçü, yenilikçi ve aykırı yönlerimiz kendini hissettirmeye başlayacak. Zorlanma veya kısıtlanmalara anlayış ya da hoşgörüyle bakmamız zor. Venüs 20.26 itibariyle 15 Ocak 2012’ye kadar Kova burcunda yol alacak. Merkür geri gidişini sürdürürken teknolojik konularda epey bir sıkıntı yaşamış olanlarımız için yeni donanımlar edinmenin tam sırası! Bu süreçte finansal konulara yaklaşım tarzımızın daha mantıklı ve nesnel olacağını söyleyebiliriz.

Ay 11.50’de boşluğa düştükten sonra, 12.33’de Akrep burcunun yoğun ve yakıcı duygusal dünyasında ilerlemeye başlayacak. Bağlılıklarımızı, aidiyet duygumuzu, en derinlerdeki duygusal ihtiyaçlarımızı, alacağımız yanıt acı verecek dahi olsa,  gerçekçi bir şekilde sondajlama gereğini duyacağız.

21 Aralık Çarşamba: Zihnen ve kalben yenilenmenin ve coşmanın heyecanını hissediyoruz. Değişimin ve ayak seslerini daha net bir şekilde duyuyoruz. Sabah saatlerinden itibaren ilişkilerimizde canlanma ve tazelenme getirecek etkiler ardarda geliyor. Venüs’ün Jüpiter ve Uranüs ile etkileşimleri var. Toprak burçlarının (Boğa, Başak ve Oğlak) ilk derecelerinde doğanlar ile karşıt burçları olan Akrep, Balık ve Yengeçler bu etkiyi daha güçlü bir şekilde hissedecekler. Tutku ve hırslarımızın bizi güç savaşlarına sürüklemesine izin vermeyelim.

OĞLAK DÖNEMİ BAŞLIYOR!
22 Aralık Perşembe: Güneş 07.30 itibariyle bir ay boyunca Oğlak burcunun temalarını taşıyacak hayatımıza. Görev bilinci, sorumluluklar, amaç ve hedefler ajandamızın ilk sıralarında.

Ay 11.49’da boşluğa düştükten sonra 14.03’te Yay’ın geniş ve aydınlık dünyasının kapısını aralayacak iç dünyamızda. Üzerimize düşenleri ciddiyetle yaparken iyimserliğimizi ve hevesimizi kaybetmeyeceğiz.

Öğleden sonra saatlerinde gerçekleşecek Güneş ile Jüpiter üçgeni müthiş bir ivme kazandıracak para piyasalarına. Toprak burçları ve karşıt burçları için çok verimli, iyi bir gün olabilir.

23 Aralık Cuma: Ay’ın Yay burcundaki yolculuğu bizi olumlu bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Ancak, akşam saatlerine doğru sinir sistemimizi gerecek, içimizdeki isyankar tarafları ortaya koyacak etkilerle karşı karşıyayız. Sükunetimizi koruyabildiğimizde içimizdeki farklı veya aykırı yönleri rahat ve dingin bir şekilde ortaya koyabileceğiz. Güneş ile Uranüs karesi, global anlamda da tüm dünyada çalkantılı, sarsıcı olayları beraberinde getirebilir.

YENİAY ZAMANI
24 Aralık Cumartesi: Öğleye kadar tüm işlerimizi yoluna koymakta yarar var. Zira 13.30’dan 15.49’a dek Ay boşlukta, bağlantısız kalacağı için program yapmakta, ya da programlarımızı uygulamakta zorlanabiliriz. Akşamüstünden itibaren Oğlak temaları iyice baskın olacak. Bugün Güneş ile Ay 20.06’da Oğlak burcunda enerjilerini birleştirerek YENİAY’ı oluşturacaklar. Kariyer, yaşam yolu ve toplumsal itibar ile ilgili konularda yeni umutlar tomurcuklanıyor. Elimizdekilere bakıyor ve eğer gerektiğini düşünüyorsak, yeni düzenlemelere, hatta kökten değişikliklere gitme ihtiyacı duyuyoruz. Çünkü Yeniay bu kez Oğlak burcundaki Plüto ile çok yakın açıda. Yeniyıla girmezden hemen önce hayatımıza çeki düzen vermek, toplumsal platformda kendimizi nerede ve nasıl görmek istiyorsak o şekilde yapılanmak durumundayız.

25 Aralık Pazar: Dünkü Yeniay’ın verdiği heves ve ivme ile yapılması gerekenleri ciddiyetle yerine getireceğiz. Her şey yerli yerinde, olması gerektiği gibi düzenlenebilecek. Yeni yıl öncesi son hazırlıkları gözden geçirmek için ideal bir tatil günündeyiz.


BİTİRİRKEN
Kişisel haritamda bir süredir etkin olan Satürn-Plüto karesi bu yıl çok daha güçlü bir şekilde beni adeta köklerimden salladı, sarstı. Anne ve babamın ciddi anlamdaki sağlık sorunlarıyla ilgili, üstüste adeta soluk aldırmayacak şekilde kesintisiz bir koşuşturmaca içine girdim. Hastaneler, ameliyatlar, nekahatler ve tekrar yoğun bakımlar bu döngünün parçası oldular. Şu anda yeni bir yıla girmeye hazırlanırken, ne aksayan çalışma düzenim, ne de bazen yetersiz kalan zaman ve enerjim, sadece ve sadece onlarla bol bol vakit geçirmiş olmanın, onlara koşabilmenin huzuru, hala sarılıp öpebileceğim bir anne ve babamın olmasının buruk sevinci var içimde. Onları hayatta ve ayakta tutan büyük güce teşekkür ediyor, koşulsuz sevgileri ve ışıltılı varlıklarıyla yanımda oldukları için şükran duyuyorum.

Hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu, sağlıklı güzel günler diliyorum. Esen kalın.

 

AYDINLANMA ASTROLOJİSİNE GÖRE OĞLAK BURCU
Elementi: Toprak
Niteliği: Öncü
Yönetici Gezegeni: Satürn
Temsil Ettiği Konular: Disiplin, ciddiyet, hırs, karma, yeterlilik, organizasyon, görev, sabır, bilgelik, öğretmenlik, sorumluluklar, yaşlılık.
Sembolleri: Bilinç olarak farklılık gösteren üç ayrı tip keçiden söz edebiliriz. Birincisi ev keçisi, diğeri dağ keçisi, bir diğeri ise deniz keçisidir.

İnsanoğlunun ilk evcilleştirdiği hayvanlardan olan ev keçisi, sosyal, iyi huylu ve yumuşak ama aynı oranda da meraklı, araştırmacı ruhludur. En yenmeyecek otları bulur, şöyle bir ağzında geveler, tadına bakar, karar verir!
Dağ Keçisi, güzel kıvrımları boynuzlarıyla sportif, yılmaz bir tırmanıcıdır. Toynakları onu kaymadan en tepeye çıkartabilir. İnişi her zaman daha zahmetli ve zordur. Yiyeceklerini zor beğenir.
Deniz keçisi ise, zamanla bilgeleşen, karmik dönüşümünü tamamlamış, arıtmış temizlemiş ve yaşam yolculuğunda ustalaşmış, insanlığa örnek oluşturan, öğreten, gösteren bir keçidir.

Vücutta Temsil Ettiği Organlar: Dişler, kemikler, vücut iskeletimiz, deri, dizler, tırnaklar, saçlar, dalak.
Olası Rahatsızlıkları: Kronik rahatsızlıklar, Artrit, romatizma, diş sorunları, Merkür ile zorlu açılarında sağırlığa kadar gidebilecek işitme ile ilgili problemler.*
Temsil Ettiği Gün: Cumartesi
Temsil Ettiği Rakam: 8
Metali: Kurşun, gümüş.
Şekilleri/Dokusu: Kısa, düz, sert hatlar, iyi çizilmiş ama süssüz, sade şekiller. Soğuk, ağır, sert yapılar.
Rengi: Koyu yeşil, koyu gri, koyu mavi, kar beyazı, siyah, koyu kahverengi.
Kokuları: Misk, sümbül, çam.
Yarı Değerli Taşları: Çoğunlukla siyah ya da koyu renkli taşlar; aragonit, siyah elmas, mavi mercan, garnet, sarı jasper, lepidolit, siyah obsidyen, siyah oniks, siyah opal, dumanlı kuartz, sardoniks, kedi gözü, yeşil turmalin.

Hayvanları: Eşek, keçi, domuz, deve, pelikan, su kaplumbağaları, koala, unicorn (tek boynuzlu at), rakun, baykuş, yarasa, beyaz balina, kara tavuk, yılan balığı, çekirge.
Temsil Ettiği Nota: Re
Çiçekleri: Siyah ve eflatun rengi orkide, lale, mavi ya da mor hercai menekşe, sümbül.
Ağaçları: Servi, goraka, çam, kavak, karaağaç, muşmula
Tatları: Acı, buruk, asitli, ekşi, mayhoş, kekre.
Yiyecekleri: Konserve yiyecekler, turşular.
Meyve ve Sebzeleri: Patlıcan, karnabahar, kereviz, kırmızı pancar, biberiye, kuşkonmaz, limon, ısırgan out, marul, kuzukulağı, salatalık, havuç, patates, sarımsak, pırasa, şalgam, sarımsak, elma, kayısı, ananas, muz, armut, çilek, vişne, hurma, kiraz, kavun, şeftali.

OĞLAK BURCUNUN OLUMLU ÖZELLİKLERİ:
Dürüst
Görev ve sorumluluk bilincine sahip
Toplumsal, geleneksel, hiyerarşik
Seçimler yapabilen ve seçimlerinin arkasında durabilen
Başarı için sorumluluk yüklenebilen
Özsaygısı olan
Kendini kontrol edebilen
Adım adım tedbirle ilerleyebilen
Kendi hayatının otoritesi olmak zorunda olan.

ÖZELLİKLERİNİ ALEYHİNE KULLANDIĞINDA:
Otorite ile sorunlar
Karamsarlık
Melankoli, depresyon
Yetersizlik duyguları
Güvensizken çok güvenliymiş gibi davranmak
Soğuk, duygusuz tavırlar
Maddi konulara ve etikete önem vermek
Aşırı temkin
Korku ile kendini kısıtlamak
Bağımlılıklar
Etrafına ihtiyaçlıları toplamak.

* Satürn kişisel haritalarımızda hangi burçta duruyorsa, vücudumuzda en çok güçlendirmemiz gereken bölge orası demektir! Örneğin, Terazi’de konumlanmış bir Satürn, o kişinin en çok böbreklerine dikkat etmesi gerektiğine işaret edebilir.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.