Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Ay düğümleri ve bu hafta...


Tam da bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda birden önünüze gelivermesi, yüreğinizin ta derininden arzu ettiğiniz bir şeyin oluvermesi ne güzel, insanın içini sevinç ve şükranla dolduran bir histir! Şu aralar kendimi ne kadar çok yükün altında ve zamanla yarışır durumda hissedersem hissedeyim; adeta bir ilahi yardım geliyor ve bir de bakıyorum ki her şey su gibi akıp gidiyor, kendi yolunu bularak…


Boğa burcu etkilerinin hakim olduğu bu günlerde Boğa’ya özgü şükran, minnet, huzur ve yeterlilik duygularıyla doluyum. Yapmam gerekenlerin pek çoğunu istesem de yapamadığımı, ihmal etmek durumunda kaldığım, ya da bir türlü öncelik sırası gelemeyen işler olduğunu biliyorum. Ama şimdi öyle bir zamandan geçiyoruz ki endişe ve kaygılara yer yok. Her şey evrensel planda nasıl olması gerekiyorsa o şekilde oluyor. Hayatı ne kadar düzenlemek, planlamakla uğraşırsak uğraşalım evdeki hesap çarşıya uymuyor! Balık’ta bulunan Kuzey Ay Düğümü “Hesabı kitabı bırakın, tüm ihtimalleri hesaplasanız da her şeyi kontrol edemezsiniz, yapamadıklarınızdan kendinizi ve çevrenizi sorumlu tutmayın, rutini abartmayın” diyor bize. Ay düğümleri Ay’ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinin kesiştiği, kadersel temaları gösteren, birbirine 180 derecelik karşıt açıda duran noktalardır. Kuzey kutbuna yakın olanına “Kuzey Ay Düğümü”, Güney kutbuna yakın olanına ise “Güney Ay Düğümü” diyoruz.

Modern astrolojide bazı astrologlar ay düğümlerini çok önemserler ve yorumda oldukça etkin olduklarını düşünürler.  Doğrusunu isterseniz ben de yorum yaparken Ay Düğümleri’nden yararlanmanın kişiye yaşam yolculuğunda yapılabilecek en önemli yardımlardan olduğuna inanıyorum. En kestirme ifadesiyle, Güney Ay Düğümü eğer karmaya inanıyorsanız, bundan önceki yaşamınızdan getirdiğiniz deneyimler ve özellikler, inanmıyorsanız da bu dünyaya gelirken sahip olduğunuz donanım, mevcut özellikleriniz, bildiklerinizdir. Kuzey Ay Düğümü ise daha mutlu ve doyumlu bir yaşam için bu yaşam planında geliştirmeniz gereken özelliklerinizi, ilerlemeniz gereken yönü gösteren bir özellik taşır. Ay, duygularımız, duygusal ihtiyaçlarımız ve güvenlik ihtiyacımız, barınma, beslenme, bakılma gibi ihtiyaçlarımızı temsil ettiği için, Güney Ay Düğümü içgüdüsel olarak bizi geçmiş alışkanlıklarımıza, duygusal güvenlik modellerimize götürür. Aşina olduğumuz alanda kendimizi duygusal anlamda güvende hissettiğimiz için orada takıntılı bir şekilde oyalanır dururuz. Üstelik korku ve endişeyle en iyisini yapayım derken çoğunlukla yanlışlar yaparız. Ay düğümlerini dengelemek gerçekten çok önemlidir. Hepimiz öncelikle farkında olmadan Güney Ay Düğümü’nü deneyimleriz. Ancak sonrasında, bu yaşam planında verimli olabilmek için, artık bu dersi almış bitirmiş olarak Kuzey Ay Düğümü’ne ilerlemek, oradaki özelliklerimizi Kuzey Ay Düğümü’nü destekleyecek şekilde kullanmak durumundayız. Kişisel haritalarınızda Kuzey Ay Düğümü nerede bulunuyorsa, tam karşıt ev ve burçta da Güney Ay Düğümü vardır. Bulundukları burçlar psikolojik süreçleri, nasıl bir yönelimde olduğunuzu, evler ise yaşamın hangi alanlarında bunu yapacağınızı gösterirler. Örneğin; Kuzey Ay Düğümü Koç burcunda ve bilinçaltı, kökleri gösteren 4. evdeyse iç dünyanız ve duygularınızla temasa geçerek kendinizi tanıma ve keşfetme sürecinde olduğunuz anlaşılır. Uçak yolculuklarında ben çok rastlamışımdır, ergenlik çağına gelmiş olmasına karşın artık eskilikten sararmış bebeklik yastığına sarılarak seyahat edenlere… Bir kriz veya korku ile karşılaştığında (örneğin uçuş korkusu) geçmiş çocukluk koşullanmışlıklarına dönmeyi ifade eden (Güney Ay Düğümü) bir tutum olarak algılamak gerekir bunu. Oysa, belli ki bu kişilerin artık kendisini büyütüp besleyerek, yeteneklerini saptayıp geliştirerek hayatta kendilerine bir hedef oluşturmaları ve adım adım bunu gerçekleştirmeleri, olgunlaşmaları gerekmektedir. (Kuzey Ay Düğümü )


BOĞA BURCU ALICIDIR!

Güneş Boğa burcunda ilerlemeye devam ederken, Boğalar’ın daha önce sözünü etmediğim bir özelliğini yazmak istiyorum. Boğaların cimri olduğunu hiç biliyor muydunuz? İnsanın pek inanası gelmiyor sevgi, uyum, işbirliği, paylaşım ve güzelliklerin gezegeni Venüs tarafından yönetilen bir burcun nasıl olup da böyle bir özelliğe sahip olacağına. Ama öyle. Boğa alıcı bir burç çünkü; talepkar. Biraz da tembel; tenselliğe ve keyfe düşkün. Alıcı olduğu için vermekte zorlanır Boğalar. Örneğin zamanını veremez, parasını veremez. Verdiği şeyler kendisini riske atmayacak, kendi değer sistemine göre olan, belki de vermesi en kolay olan şeylerdir. Boğa sahip olmakla ilişkilendirilen bir burç olduğundan kaynaklarını, özelliklerini yetersiz bulabilir. Bende verecek kadar yok diye düşünüp sadece almaya bakabilir. Kenardaki üç kuruş parasıyla çok ihtiyaçsızmış gibi görünebilir. Kendi özelliklerine güvenip olduğu gibi kendini değerli ve üretken bulacağına maddi dünyada bir takım şeylere sahip olarak değerli hissetmeye bakabilir. Kendine göre sağlam bir zemin yarattığına inanıp, hayatındaki hiçbir şeyi değiştirmek istemeyebilir. Alma- verme sistemleri Boğa burcunda kimi zaman sorun yaratabiliyor. Bütün bunlar Boğa burcunun elbette ki “gölge” diye niteleyeceğimiz, aleyhine işleyen yönleri. Yapması gereken ise, kime ne verdiğinin hesabını yapmak yerine, kendi değerinin farkında olmak, kendi özelliklerini geliştirerek hayatın içine üretken olarak katılmak ve bu konulara takıntısı varsa, neyi verdiğinin değil, neyi veremediğinin peşine düşmek..


BU HAFTA NELER OLACAK?
1 Mayıs itibariyle Ay Akrep burcuna giriyor. Bütünleşmek, bir potada erimek, enerjileri kaynaştırmak ihtiyacı ve derin duyguların yanı sıra, tedirgin, takıntılı ve her şeyi bilmek, kontrol etmek isteyen yönlerimiz ortaya çıkabilir. Güneş ile Merkür karşıt burcu olan Boğa’da ayaklarımızı yere sağlam bastırır, bizi gerçekçi olmaya davet ederken, İkizler’deki Venüs, Kova’daki Neptün’e yaptığı açıyla, net olmayan, adeta sisli, puslu, belirsiz bir hava getiriyor. İlişkilerde aldanma, aldatılma, kendi kendimizi kandırma gibi temalar gündeme gelebilir. Beklentili, idealist bir tutum içinde olmayıp gerçekçi davrandığımız takdirde kayıplara uğramayacağımızı söyleyebiliriz. 2 Mayıs’ta Akrep burcunda bir Dolunay daha yaşayacağız. Boğa burcunun sahip olmak ve talep etmek, Akrep burcunun ise kaynakları birleştirmek, yani paylaşmak ile ilgili olduğunu hatırlayacak olursak, yukarıda Boğalarla ilgili olarak değindiğim alma ve verme sorunları bu Dolunay ile birlikte su yüzüne çıkabilir. Bu süreçte tenselliğin artacağını da söylemek gerekir. 4 Mayıs’ta ise Ay’ın Yay burcuna girmesiyle iyimserlik ve neşe, kendimize inanç ve güven duyma söz konusu. Önümüzdeki hafta, 6 Mayıs Pazar günü Boğa burcundaki Merkür’ün, Aslan burcundaki Satürn’e gerilimli açı vereceği bir günle bitiyor. Seyahat, çalışma ya da yazınsal aktivitelerle ilgili konularda zorluklar veya yakın akrabalar, çalışanlarla sorunlar ortaya çıkabilir. Yazma, eğitim, ulaştırma ve iletişim ile ilgili konularda detaylara özen göstererek, tedbirli ve dikkatli davrandığımız sürece bir sorun yaşamayız. Hayal kırıklığının neden olduğu karamsar bir zihinsel durum ve bunun sonucunda vücut direncinde azalma olabilir. Satürn Türkiye’nin haritasında medyayı temsil eden alanı etkilemeye başladı. Dolayısıyla, bu alanda bir takım kısıtlamalar, sıkıntılar yaşanması da beklenebilir.
Hepinize sevgi dolu, huzur dolu, güzel günler diliyorum…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.