Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Koç-Terazi Aksında Dolunay Var!

(10 Ekim-16 Ekim 2011 Haftası)

İlişkilerde ve finansal konularda önemli gelişmeler yaşayacağımız bir haftaya girdik. Paylaşımlara açık olmak ve insanları olduğu gibi kabullenebilmek bize yeni kapılar açacaktır.

Kişisel ihtiyaçlarımız ile bir ilişkide olmanın getirdiği gereklilikler arasında dengeyi bulmak durumundayız. Finansal alanda ise, artan  umut ve beklentilerin piyasaları ateşleyerek para akışında özlenen hızlılığı getireceğini gözlemleyebiliriz. Durumları bir adım öteden, sakin ve tarafsız bir şekilde değerlendirerek, her iki alanda da kazandıracak atılımlara yönelelim. Çabalarımızın karşılığını alabileceğimiz bir haftaya giriyoruz.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NASIL?
10 Ekim Pazartesi: Haftaya, henüz Akrep burcuna girmiş olan Venüs ile kırılgan Balık’ta ilerleyen Ay’ın yarattığı duygusal karmaşa ile ve biraz da bezgince başlıyoruz. Bir yandan ilişkilerimizin derinine inip yoğun duygularımızı anlamaya çalışırken bir yandan da çevreden gelebilecek her türlü etkiyi sünger gibi emebilecek durumdayız.

15.58 itibariyle üzerimizdeki ağırlığı atmaya, dirim kazanmaya başlıyoruz. Girişimlerimizi rahatça yola koyabileceğimiz, dinamik, hızlı bir döneme giriyoruz. Ay artık Koç’ta. Sabırsızlık ve telaş dikkatsizliğe, herşey istediğimiz gibi gitmediğinde hırçınlığa neden olabilir. Kendimizi bu anlAmda dengelemeye çalışmalıyız.

 

11 Ekim Salı: Tempolu bir güne başlıyoruz. Akşam saatlerinde ilişkilerde veya ortaklıklarda, para ile ilgili konularda umulmadık gerilimler birden ateşlenebilir. Akrep’teki Venüs ile Koç’taki Uranüs gerilimli açıda olacaklar! Dolunay’a 1gün kala duygularımız bir tırmanıp bir tepetaklak gidebilir. Aslında yaratıcı ve yararlı belirgin değişiklikler yapmaya niyetimiz varsa, bu konum tazeleyici, canlandıran bir zemin için çok elverişli. Yeter ki Koç burcunun gölgeleri olan düşüncesizlik, kendine ve an’a odaklı olmak ile fazlasıyla meşgul olup ortalığı toza dumana katmayalım!

DOLUNAY ZAMZANI
12 Ekim Çarşamba: Bugün enerjimizin tavan yaptığını somut bir şekilde hissedeceğiz. Gün boyunca hereketli, sabırsız bir şekilde koşturabiliriz.

05:05’te Koç-Terazi aksında 18 derece ile bir Dolunay deneyimliyoruz. Terazi’nin uzlaşıya açık, nazik, diğer insanı da dikkate alan yaklaşımı ile sabırsız Koç’un kafa tutmaya hazır taşkın doğası karşı karşıyalar! Ancak bu elbette bir düello değil! Zaten Satürn ile Güneş’in Terazi’de birbirlerine bu denli yaklaşmış olmaları sükuneti ve diğerlerinin görüşlerine saygı göstermeyi getirecektir ister istemez. Öte yandan kendi otoritemizin sorgulandığı ve kendimizi savunmak zorunda kalacağımız durumlarla da karşılaşabiliriz.

13.10’da Merkür ile Neptün üçgeni şefkatli ve karşı tarafı da dikkate alacak şekilde kurulacak iletişimin yararlarına işaret ediyor. Görsellik ve sanat, edebiyatla uğraşanlar için esinlerle dolu düşüncelerin havada uçuştuğu bir öğleden sonra bekliyor bizi. Eski sözleşme, evrak veya kıymetli kağıtların yenilenmesi gerekebilir.

AY BOŞLUKTA…
13 Ekim Perşembe: Gökyüzünün en hareketli olduğu gündeyiz. 03.39’da Ay boşluğa düştükten sonra, 04.36’da Boğa’nın sakin ve konforlu dünyasında huzurla ilerlemeye başlayacak. Beş duyuya ilişkin herşey bize çok cazip gelebilir. Bu kadar yüreğimiz ağzımızda koşturup durduktan sonra Boğa’nın sakin ve yatıştırıcı enerjisiyle biraz gevşeyip soluklanmaya başlayacağız. Ancak ardı ardına gelen transitler bizi bu yavaş moddan bugünlük biraz uzaklaştıracak gibi gözüküyor.

Öğleye doğru  iki zıt karakterli gezegen; Venüs ile Plüto, uyumlu açı içerisine giriyorlar. Sevgi, dönüşüm, maddi ve manevi kaynaşma, değer sistemimiz, birbirimizin ters gelen yönlerine kabul gösterme ve hoşnutluk gibi ateşkes sağlayan temalar kendini hissettirecek.

İletişim, mantık ve muhakemenin temsicisi Merkür, 13.51 itibariyle “doğruya, gerçeğe” ulaşabilmek için adeta dedektif gibi çalışacağı, Akrep burcuna girecek.  Derin ve sorgulayıcı düşünecek, söylenen her söze daha dikkatle ve detaycı yaklaşacağız. Söylenenlerin ardındakileri duyabilme, karşımızdakinin düşünce sistemindeki boşlukları veya zayıf noktaları ayırt edebilme kapasitemiz artacak. Bu etkiyle hayatımızda artık anlamını yitirmiş, misyonunu tamamlamış ve yolumuzu tıkayan her şeyi eleyerek çöpe atmamız, dönüştürmemiz gerektiğini fark edebiliriz. Bu belki de bizim kendi düşünce şeklimizi dönüştürme şeklinde de ortaya çıkabilir!

14 Ekim Cuma: Boğa’nın sevgi dolu, ve kapsayan ruhsal yapısını içselleştirmeye devam ediyoruz. Dün öğleyen başlayan hafif fırtınalı, krizli durumlar giderek yatışıyor. Bunda Güneş ile Satürn kavuşumunun ciddi ve  sakinleştirici etkisi büyük.  Ancak, akşama doğru duyacağımız bazı haberler ile biraz çalkalanıp şaşırabiliriz. İletişimde ve ulaşımda dikkatli olmamız gerekiyor. Merkür ile geri giden Uranüs gerilimli açıda olacaklar.

KEYİFLİ BİR HAFTA SONU
15 Ekim Cumartesi: Hafta sonuna neşeli ve keyfimiz yerinde giriyoruz. Hatta abartılı bir coşku, iyimserlik ve harcama eğilimi içinde olabiliriz! Arzularımız ve yakınlık ihtiyacımız artabilir. Venüs ile Jüpiter karşıt açıdalar!

13.52 itibariyle Ay boşluğa düşeceğinden bugünü sabahtan programlamakta yarar var.  Ancak yine de programlarımızda kaymalar, belirsizlikler görülebilir. Biraz akışta, günün getirdikleriyle mutlu olmak daha doğru olur. Zaten 17.15’ten itibaren İkizler’in canlı, neşeli, iletişimi ve meşguliyetleri bol dünyasındayız.


16 Ekim Pazar: İkizler’in meraklı ve yerinde duramayan havası ile bugünü, evde otursak bile, hareketli geçireceğimiz açık.

19.57’de Merkür ile Plüto’nun uyumlu etkileşimi, iç dünyamızı, sırlarımızı açtığımız derin ve doyumlu sohbetlere taşıyabilir bizi.


Hepinize iyi haftalar. Esen kalın!

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.