Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Gerilim yerini huzura bırakacak

(25 Nisan-1 Mayıs 2011)

 

Herekete geçmekle, dinlenip kendimizi şarj etmek arasında bocalayabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Öfkeli, hırslı ve rekabetçi yönlerimizi sergilemeye iten meydan okuyucu olaylarla karşılaşabiliriz. Taraf olmamızı gerektirecek anlamsız ve karmaşık tartışmalardan kaçınıp, kendi işimize bakmak, kendimizi dengede tutmak durumundayız.

 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?

25 Nisan Pazartesi: Geçen hafta sonu direkt harekete geçen Merkür’ün gider ayak yarattığı karmaşaya Kova temaları da eklenince gerek dış dünyada plan ve  programlarımızda, gerekse iç dünyamızda çalkantılı yaratan beklenmedik gelişmeler, ufak tefek de olsa aksilikler bizi epeyce bir salladı. Pazartesi gününe de bu durumlara alışmış bir ruh haliyle, Ay Kova’da ilerlerken başlıyoruz!

Hava burçlarından olan Kova duygu dünyamıza hakim olduğunda sinir sistemimiz çabuk alarma geçip bizi stres altına sokabilir. Pazartesi Ay’ın yönetimindeki bir gün olduğu için içgüdüsel tepkiler vermeye zaten yatkın durumdayız. Kova vücutta damarları ve dolaşım sistemini yönettiğinden tansiyonumuza dikkat etmemiz iyi olur. Elma, kuşburnu, kivi, enginar, pırasa gibi bizi bu anlamda destekleyecek gıdaların yanı sıra, gerilimi aşağı çekecek dinlendirici müziklerden yararlanmak da işe yarayabilir. Öte yandan duygusal konulara romantizmden uzak, daha soğukkanlı, mantık ve mesafe çerçevesinde tarafsızca yaklaşma kapasitemiz var.  Arkadaşlarla yapılacak etkinlikler, ortaklaşa geliştirilecek projeler ve yaratıcı konular açısından iyi bir günde olduğumuz söylenebilir.


26 Nisan Salı: 14:28’e dek elimizdeki bütün işleri toparlayıp bir düzene koymamızda yarar var. Zira yarın 06:58’e dek Ay boşlukta kalacağı için tüm girişimlerimiz askıda veya sonuçsuz kalabilir.  Bu süreçte önemli kararlar almaktan geri duralım.

 

AY BALIK BURCUNDA
27 Nisan Çarşamba: Sabah saatlerinden itibaren içimizi birlik duygusu, hassasiyet, kırılganlık ve günün getirdiklerini yaşamakla ilgili duygular kaplayacak. Yardım amaçlı işler, sevgi, şefkat, kendimizi adamakla ilgili konularla birlikte sanatsal yönlerimiz öne çıkacak. Sevgiye, ilgiye her zamankinden daha çok ihtiyaç hissedebileceğiz. Tüm ilişkilerimizde sınırlarımızı korumak, gerçekçi olmak ve bağımlı beraberlikler geliştirmemek durumundayız. Duygularımızla yüzleşmemek, acı çekmemek adına soğuk, mesafeli ya da duygusuzmuş gibi davranma eğilimi gösterebiliriz. Ay artık Balık burcunun sakin gibi gözüken ama aslında her an taşabilecek duygusal alanına girdi! Ancak bu sükunet bir kaç saat sonra yerini ciddi anlamda bir gerilime bırakacak.  Sevgi, ilişkiler, ortaklıklar, para ve öz değer duygumuz ile ilgili zorlayıcı olaylarla karşılaşmamız mümkün. Paylaştığımız konuları aleyhimize kullanabilecek kişiler güven duygumuzu sarsabilir veya üzerinde iyice düşünmeden duygusal kararlar almak bizi ciddi boyutta yanlışlara götürebilir. Adım adım ilerlemeli, girişimlerimizi doğru bir sıralamayla yürürlüğe koymalıyız. Pratik hayatta en önemli ve gerekli konulara öncelik vererek doğru seçimler yapmak olumlu sonuçlar almamızı sağlayacaktır. 10:21 itibariyle Koç burcunda ilerleyen Venüs ile Oğlak burcunda geri gidişini sürdüren Plüto gerilim açı içerisine giriyorlar.

22:53’ten itibaren Ay boşluğa düşüyor yine. Geceyi sakin bir şekilde dinlenerek geçirmemiz iyi olacak.


28 Nisan Perşembe: 02:59’da Koç burcundaki Güneş ile Oğlak’ta geri giden Plüto uyumlu açı içerisine girerek kendi gücümüzü ele almamız gereken durumlarla karşılaşabileceğimize işaret ediyor. Doğum haritalarında toprak burçlarında 6 ila 8 derecelerde önemli noktaları veya gezegenleri olanlar için  şanslı denebilecek iki günlük olumlu bir dönem başladı. Otorite konumundaki kişilerle ( patron, ebeveyn vb ) ilişkilerimizde kendi istek ve irademizi daha rahat ve başarılı bir şekilde ortaya koyabileceğiz. 

29 Nisan Cuma: Dışımızda gelişen olaylar yüzünden çok da verimli olamayacağımız, biraz karışık, belirsizliklerle dolu, dağınık bir gün yaşamamız söz konusu. Dün geceden beri Ay boşlukta. Ancak 19:34’te Koç burcuna girmesiyle birlikte duygu dünyamız daha hareketli, enerjik, cesur bir alana açılıyor.

KIPIR KIPIR BİR HAFTA SONU

30 Nisan Cumartesi: Balık burcuyla biraz rehavet içine çekilip akışta dalgalandıktan sonra, hafta sonuna dinamik, içimiz kıpır kıpır ve aynı zamanda da her an tetiklenmeye hazır, gergin bir ruh hali ile  başlıyoruz. Spor, yürüyüş, yaratıcı projeler gibi etkinliklerle Mars enerjisini yararlı bir şekilde değerlendirmek akıllıca olur. Ay Koç’ta ilerlerken en derindeki ihtiyaçlarımıza kulak vermek, kendimiz için bir şeyler yapmak gerekliliği çok güçlü bir duygu olarak ortaya çıkar. İsteklerimiz herhangi bir nedenle yerine gelmediğinde duyacağımız öfke ya da huzursuzluğu bilinçsizce karşımızdaki kişilere yansıtacağımız için, önümüze saldırganca davranmaya eğilimli, sinirli ya da sürekli savunmada insanlar çıkabilir.


1 Mayıs Pazar: Mayıs meydan okuyucu bir açıyla açılış yapıyor; 03:15’de Koç-Terazi aksında gerçekleşecek Venüs ile Satürn karşıtlığı ilişkilerde ve ortaklıklarda, salt maddi değil manevi yatırım  yaptığımız konularda yaşanabilecek zorluklara işaret ediyor.  Otorite, sınır, sorumluluk dağılımı gibi hayati önem taşıyan konularda kararlar alarak yeniden yapılanmalara gitmemiz gerekebilir. Diğerlerinden yeterince maddi ya da manevi anlamda destek alamadığımızı hissederek kırılabilir, içimize kapanabiliriz. Kimimiz hayatını değiştirmesi gerektiğini çok iyi kavrayıp nasıl başlayacağını, ne yapacağını bilememenin sıkıntısıyla, kimimiz ise başlattığı değişimlerin nasıl sonuç vereceği kaygısıyla daralabilir. Ancak ne olursa olsun, geçtiğimiz ay boyunca öncü burçlarda kendini güçlü bir şekilde hissettiren T-Kare açısının geriliminin nihayet sona erdiğini görüyoruz. Artık daha doyumlu ve mutlu olacağımız, kendimize uygun bir hayat için gerekenlerin farkındalığıyla kolları sıvıyoruz. 

Öncü burçlarda ( Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ) 10-12 derecelerde haritalarında önemli noktaları veya gezegenleri olanlar bu etkiyi en güçlü şekilde hissedecekler.

07:25’te 22 derece ile Koç burcunda enerjilerini birleştiren Mars ile Jüpiter bu konumu izleyecek. “En büyük gezegen” Jüpiter temasa geçtiği fonksiyonumuzu mercek altına alır, büyütür. Şu anda kendimiz olmak, kendi isteklerimizin peşinden gitmek ve kendimizi geliştirmekle ilgili konuları büyütmekle meşgul. Bu etkiyi olumlu bir şekilde kullanmayı başarabilirsek yüksek öğrenim, yabancı ülkelerle yapılan işler, din, inanç, felsefe ve seyahat ile ilgili olumlu açılımlar getirecektir. İyi niyetli girişimlerimizin geri tepmesi, abartılı cesaretle gözü kara bir şekilde zararımıza işlere dalmak, disiplinsizlik, hoşgörüsüzlük, dürüstlük ve dobralığın dozunu ayarlayamayıp zor durumlara düşmek veya çabuk kışkırtılıp öfkelenebilmek ise bizi zorlayabilecek yönlerinden…


BİTİRİRKEN...

Mayıs kendimizin olana, maddesel dünya ve öz değer duygumuz ile ilgili konulara odaklanmayı getiren Boğa temalarıyla yüklü bir ay. Yöneticisi Venüs astrolojide “iyicil” olarak nitelenen ( benefik )bir gezegen.  Venüs hem güzellik, estetik, uyum gibi konuları yönetiyor, hem de içimizdeki kutupsallığı ve hak - hukuk adalet duygusunu. Dolayısıyla bu ay iç barışımızı sağladıktan sonra, dış dünyada bize ters gelen, sorun yaratan konuları dengeleyebilme, onlarla uzlaşma şansına sahibiz.  Boğa’nın sakin ve barışçıl, dengeleri korumaya yönelik enerjisinin, sırasıyla Merkür- Venüs ve Mars’ın da  katılımlarıyla  bizleri özlenen dinginliğe ve ferahlığa kavuşturacağını umuyorum.

Hepinize mutlu ve huzurlu güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın…

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.