Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
OKUMUŞ EBE
Yrd. Doç. Dr.  FİLİZ OKUMUŞ
Ebe, Akademisyen
Yazı Boyutu:
Mesele: Kabul edilmek!..

"Milyonlarca sperm arasından birinci gel, şu yaşadığın hayata bak" dedi insan. Oysa asıl mesele milyonlarca sperm arasından birinci gelmek değil, Ova tarafından kabul edilebilmekti.

Yıllardır, milyonlarca sperm arasından birinci gelen spermin, başrolde zannedildiği hikaye, adeta kadının toplumda var oluş yolculuğunu zihinlerde şekillendirmektedir. Bu hikayede erkek yumurta hücresi olan Sperm, herkes tarafından bilinir ve tanınır. Ancak dişi yumurta hücresinin ismi pek kimse tarafından telaffuz edilmez. Peki Leyla olmasaydı, Mecnun’u tanımaya fırsatımız olur muydu, ya Şirin’in aşkı olmasaydı Ferhat dağları delebilir miydi, Romeo Juliet’in öldüğünü zannedip kendisi de zehir içip ölmeseydi böyle bir hikaye doğar mıydı?.. Bütün hikayeler çiftiyle var oldu ama maalesef insanlığın varoluş hikayesi akıllarda Sperm ile sınırlı tutuldu, dişi hücresinin ise adeta adı yoktu. Sonuç olarak kadınlık, insanların nezdinde yok sayılarak var olmaya devam etti. Oysa ki, Sperm’in milyonlarca arkadaşı ile birlikte çıktığı yolda sayısız testlere maruz kaldıktan sonra hayatta kalmayı başarabilirse Ova’ya ulaşabildiği ve tek gerçeğinin Ova tarafından kabul edilmek olduğu bilgisi hiç anlatılmadı. Çünkü Ova tarafından kabul edilmeyen tüm diğer spermler ölüp yok olmaya mahkum olacaktı. Belki bu da doğanın bir gereği idi.
 
Sperm’in, Ova’ya ulaşma yolculuğu bizim için kısa ama onlar için uzun bir yolculuktur. Sperm, hem bu uzun yola çıkmış hem de sınırlı bir zamanı bulunmaktadır. Ömrü yeterse amacı Ova’ya ulaşmak ve onunla kaynaşmak, bütünleşmektir. Ancak Sperm dünyası, daha yolun başında vaginada asit yağmuruna tutulur. Bu esnada bir kısmı yaşamını yitirir ve daha güçlü olanlar hayatta kalmayı başarır. Vaginayı geçip Rahim bölgesine yetişenler için şimdi daha zorlu bir yolculuk başlamıştır. Rahimana, bu yolculuktan memnun ve keyifli ise kasılıp gevşeyerek kendisine gelen binlerce spermin geçişine yardım edecektir. Önüne çıkan birçok engeli aşmayı başaran binlerce sperm Ova’ya ulaşmayı başaracaktır. Ova’ya binlerce sperm ulaşacak, ancak Ova bunlardan sadece birini kabul edilecektir. Yani mesele, birinci gelmek değil, Ova tarafından kabul edilebilmektir.

Ova ile Sperm arasındaki güçlü çekim kuvveti, karşılaştıkları ilk anda bütünleşmelerine neden olur. Spermin 23 kromozomu ile Ova’nın 23 kromozomu adeta birbiri içinde eriyerek 46 kromozomlu insanı inşa edecektir. Her kaynaşma onların ilk insanıdır, yani Âdem’dir.  Cennetten çıkış kararı da işte böyle başlar. Yeryüzünde yaşamanın gereği Âdem’e bir beden lazımdır. Bu bedenlenme de rahimde gerçekleşir. Rahimana, küçük yeryüzüdür, topraktır, besleyen, büyüten ve koruyandır. “Rahimana, hazırlamıştır yatağı, yumuşacık, sıcak. Adem, gelir yerleşir yatağına ve başlar on ay sürecek derin bir uyku.”


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.