Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
İçsel uyanış

19 Haziran - 25 Haziran 2017 haftası

SEZGİ GÜNÜ
19 Haziran Pazartesi (Ay Günü)

"Koç enerjisiyle hareketli başladığımız güne gecenin ilerleyen saatlerinde boğanın güvenli sular arayışındaki doğasıyla devam ediyor olacağız. Bir o yana bir bu yana koşuşturup enerjinizi boşa harcamayın, içsel olarak neye ihtiyaç duyduğunuzu bilerek ilerleyin!"

Ay: Koç (22:41 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi: 26 / 8
Günün Rehber Kartı: Ölüm
Günün Şarkısı: Time Forgets / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Çatışması: Savaşamayacağımız şeyler vardır. Sadece kabul ederek gerçekleşen değişimin ötesine yol alabileceğimiz... Cevaplar burada gelir. Her zafer, bir yenilgiyle iç içedir. "bilinen"de yenilen, "bilinmeyen"de gelişir.

"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Hakikat, "eylem"i onu kutsallaştıran "bütün"le bağlantılayabilmemizi sağlayandır. Ne yaparsan yap, yaptığının ne olduğunu bilerek ve yansımalarını göz önünde bulundurarak yap; çünkü "güç", sorumluluk gerektirir.
"soyluluk dehası" Merkür İşbirliği: Kalbini açıp görmeyi seçtiğinde, her şey sana neye ihtiyaç duyduğunu ve ona ulaşmanın yolunu anlatır.

"kadere çağrı" Ay Düğümü Uyumu: Attığın her adım, yarına ektiğin tohumdur.
"gizli güneş" Uranüs Uyumu: "delilik" bazen bir çok "akıllıca" tanımımızdan çok daha "akıllıca" olabilir. Yeter ki bunu yaparken "ipler elimizde" olsun.
"güzellik dehası" Güneş İşbirliği: İnsanın potansiyeli "cevher"dir. Onu açığa çıkaracak "yol"u bulduğumuzda, o artık bize ait "güzellik" olur.

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"bilim dehası" Jüpiter Görmezliği: Arayıp durduğun şey belki de burnunun ucunda! İhtiyaç duyduğun güven, hiç bakmadığın bir yerde! Rutini kır.

Gün titreşimi bugünün "akıl" günü olduğundan bahsediyor. Hak eden, hak ettiğini "aklıyla" alıyor olacak. "satranç oyuncusu" olmayı deneyin! En değerli kas, "beyin kası"dır. Boşa değildir "Ben 'sporcu'nun(savaşçı) zeki, çevik ve ahlaklısını severim." denişi... Beden, beynin aynasıdır. İçinizi dışınızdan, dışınızı içinizden koparmayın. Birisi alıp başını gittiğinde, diğeri yolda kalır. Rehber kartımız "ölüm" bugünün önemli bir eşik olduğundan bahsediyor. Bir şeye olan yaklaşımımız tümden değişiyor. Yeni bir farkındalıkla yeni bağlantılarda buluşuluyor ya da yeni buluşmalara yelken açılıyor olacak. Giden, kalan yoktur, "yol" vardır. O yolda "herkes" birlikte; isimler, cisimler değişse de...

FIRSAT YAKALAMAK
20 Haziran Salı (Mars Günü)

"Boğa enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz. Ayaklarımız yere daha sağlam basıyor ve keyifli fırsatlar yakalama şansımız olabilir; çünkü düzenleyici Venüs öz burcu olan boğada güçlü bir konumda, yeter ki esnemeye açık olun!"

Ay: Boğa (00:52 itibariyle)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi: 18 / 9
Günün Rehber Kartı: Yıldız
Günün Şarkısı: It's Your Day / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"adalet dehası" Mars İşbirliği: İçsel olarak çekildiğimiz, emin adımlarla ona yürüyebildiğimizde bizi "güç" ve onu kullanabilmeye götürecek "deneyim"e gebedir.
"ilahi teslimiyet" Neptün İşbirliği: Elinden geleni yaptığından emin olduktan sonrasını bırakmak; çünkü bir türlü olmuyorsa, olacak olan o değildir ve bizim bunun farkına varabilmemiz gerekir.

"yaralı şifacı" Kiron Çatışması: Doğanın şarkısını dinleyin, onun bilgeliğine kulak verin ve sadece ilerleyin, görerek, duyarak, konuşarak...

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açıları
"kadere çağrı" Ay Düğümü İşbirliği: Aklınızdan geçenler, dikkatinizi çekenler, tahmin ettiğinizden daha büyük bir anlam taşıyor olabilir. Dinleyin ve kokusunu alın!
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Bugüne kadar hiç bu şekilde düşünmemiş olabilirsiniz! Bir de buradan bakın ve bunun ne anlama geldiğinin farkına varın.
"yaralı şifacı" Kiron Çatışması: Bazı şeyleri değiştiremezsiniz; bununla birlikte onunla alakadar olurken çok şey öğrenirsiniz.

Gün titreşimi bugünün "şafak karanlığı" enerjisi taşıdığından söz ediyor. Karanlığın en karanlık olduğu bu sayfada, önümüzde "gün ışığı" duruyor ve bizim ona varacağımız ana hazırlanmamız gerekiyor ki o anı verimli geçirmek mümkün olabilsin. Neye ihtiyacımız var? Vakti gelmiş olanın farkında olarak adımlar atmaya... Rehber kartımız "yıldız" bizi evrensel işaretleri göz önünde bulundurarak daha geniş bakmaya davet ediyor. "Tarih, tekerrürden ibarettir."; çünkü evrenin yasaları vardır ve onlar, görmek isteyene açık, istemeyene bir o kadar kapalı... Mutlaka içinde olduğumuz bu anın bir anlamı olmalı! Onu fark ettiğimizde kapı açılacaktı.

AŞK RÜZGARI
21 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)

"Boğa enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Huzur ve keyfi nasıl tanımlarsınız? Ne zaman güvende hisseder insan ve güvende hissettiğinde neler olur, ne daha farklı görünür gözüne? Endişeyi kenara bırakın ve neler yapabileceğinizin farkına varın!"

Ay: Boğa (00:52 itibariyle)
Güneş: Yengeç (07:24 itibariyle)
Gün Titreşimi: 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı: İmparator
Günün Şarkısı: When The Love Falls / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aşk dehası" Venüs Buluşması: Duygu yüklü bir buluşma, içsel bir uyanış, karnımızda uçuşan kelebekler, içsel bir tamamlanma, ilahi sevgi, içindeki Tanrısal parça ile buluşma...
"yüce akıl" Pluto Uyumu: Önemli bir dönüşüm, sevgi ile her şey çok daha kolay, helalleşmeler, eskiyle barış, bir dönemin kapanışı...

"kadere çağrı" Ay Düğümü Çatışması: İçinden geçeni dile getirmek ile sessiz kalmak arasında gitgeller... Sesin, duyman gerekenleri bastırmasın, söyleyemediklerin sıkıştırıp seni boğmasın, kalbinden gelen dökülsün, gözlerinin içine bakarak ve onu sevdiğini hatırlayarak...

"yaralı şifacı" Kiron İşbirliği: Ruha güvendiğinde, onun kalbinde yaktığı ışıkla ilerlediğinde, her şey yerini bulacaktır.

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"soyluluk dehası" Merkür Kavuşumu: Merkür en güçlü olduğu konumda, güneşin kalbinde, derin sularda büyülü keşifler yapmak mümkün, düzenleyici Ay boğada, Venüs ile ilişkide, aşk, sevgi, içsel uyanış, birlik ve bütünlük adına çok değerli bir zaman... Gün boyu aklınızdan geçenlere dikkat edin ve düşüncenin de bir enerjisi olduğunu bilin, hele ki onu dile getirişin! Bol bol teşekkür edin ve özgürleşin, bu daha derin buluşmaların kapılarını aralayacaktır. 

Güneş yengece geçiyor ve ışık(akıl) artık ikizlerin meraklı ve iletişim kurma arzusunda havasından çıkıp yengecin hassas ve sezgisel doğasına geçiyor. Aynı geçişi Merkür cephesinde(iletişim ve bilgi aksı) de yaşıyoruz! Eviniz mabediniz olabilir. Kan bağı taşıdıklarımız, yaşam alanımızı paylaştıklarımızla hikayemiz daha önem taşır. Şimdi odak daha "izi" olanlarda! Su altını keşifteyiz!

Gün titreşimi bugünün önemli bir eşik olduğundan söz ediyor. Bugün özel potansiyellerin keşfi, kadersel temaların kendini gösterişi ve öz ile buluşma şansı söz konusu! İhtiyacımız olan "ölçülü, mütevazi ve olgun" olmanın sınavından geçebilmek... İç sese kulak vermek, egosantrik bir tutum geliştirmekten kaçabilmek, olan neyse onun içinde "armağan" olanı fark edebilmek... Rehber kartımız "imparator" "niyetleri gerçeğe dönüştüren güç" olarak başlattığımız şeyin ve onu tamamlayacak olanın farkında olarak yol almamızı istiyor.

KEŞİF GÜNÜ
22 Haziran Perşembe (Jüpiter Günü)

"İkizler enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Meraklı bakışlarla etrafı mı süzüyoruz, ne var ne yok kaçmıyor mu gözümüzden? Merkür ve Ay'ın karşılıklı ağırlamasıyla daha mı güçleniyor iç sesimiz? Yine de Neptün bulanıklığını göz önünde bulunduralım!"

Ay: İkizler (01:44 itibariyle)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi: 20 / 2
Günün Rehber Kartı: Mahkeme
Günün Şarkısı: Sky / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Keşif zamanı! Daha farklı seçenekler oluşabilir! Karar vermekte aceleci olmayın! Daha geniş bakın!

"ilahi teslimiyet" Neptün Çatışması: "batın" ile ilgilidir Neptün, yani saklı olan! Görünenin ardında, ilk bakışta farkına varamayacağımız daha büyük bir hikaye vardır, bunu anlayabilmemiz gerekiyor.

Merkür, Güneş'le arasını açarak güçlenmeye başladı. Bugün Ay ile kurduğu ilişki ile gücü artıyor. Güçlü sezgilerden ve duygu yoğunluğundan bahsetmek mümkün! İç sesimize kulak vererek ilerlemek çok daha verimli olacaktır. İlişkiler cephesinde hassas bir geçiş söz konusu! Ne için bir arada olduğumuzu daha iyi anlıyor olacağız ve ne için çağrıldığımızı... Kendini ifade etmek bir sanattır ve bunu tetikleyen her şey çok değerli! Daha çok sanat!

Gün titreşimi bizden "teslimiyet" ve "gözlem" istiyor. Cevaplar tam da bu esnada daha görünür olacaktır. Rehber kartımız "mahkeme" gün titreşimi ile uyumlu olarak "uyanış"tan bahsediyor. Bunun için biraz daha derine bakmamız, doğanın ve zamanın dilini anlamamız gerekiyor. Sakin olun, daha çok duyun, bunu içselleştirin, kalbinize kulak verin ve yavaş, emin adımlarla ilerleyin. Süreklilik önemli!

AŞKIN SIRRI
23 Haziran Cuma (Venüs Günü)

"İkizler enerjisiyle uyandığımız bir günle daha karşınızdayız! "küçük şeyler" deyip geçmeyin, küçük şeyler içinde büyük anlamlar barındırır. Bir yandan bir sürü çer çöp de tabiil! Neyi neyden ayırabildiğin, neyi neyin yanına koyabildiğin önemli!"

Ay: İkizler (21:45 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi: 21 / 3
Günün Rehber Kartı: Dünya
Günün Şarkısı: Kiss The Rain / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn Gerilimi: Bil; bununla birlikte "bilmek" yetmez, yapabil!
"kadere çağrı" Ay Düğümü İşbirliği: Bilgin, "senden yayılan ışık" olduğunda anlamını bulur. O, kapıyı açan anahtardır.

"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Özünde saklı olanı açığa çıkar, ondan korkma, onunla iletişim kur, o yarının kapısıdır ve bugünden köprü kur ona ki "yol"un anlamı olsun.

"yaralı şifacı" Kiron Çatışması: "bilgi", "ruh"a açılır. Yeter ki onun değil, onun var ettiği bilincin ürünü olan "düşünce"nin senin kılıcın olduğunu bil! "savaş"ın "yaşam"da seni var edecek olan parçaları bir araya getiriyor olmaktır. "bilgi" işlendiğinde "bilinç" ve o içselleştirildiğinde, insan kendini, yarınını doğurur. Yarın, ölümsüzdür. Yeter ki "zamansızlık"ta doğan gün olsun.

Majör Açı
"adalet dehası" Mars Açısı
"kadere çağrı" Ay Düğümü Anlaşmazlığı: Ne yaptığın önemlidir, nasıl yaptığın belki daha önemli, yapıp yapamadığın da var tabii ve bu aşamada senin seni nereye vardırdığın daha değerli...

Gün titreşimi bugünün "tamamlanma" günü olduğundan söz ediyor. Nedir tamamlanmak? Parçaların bir araya gelerek oluşturduğu o büyük resimdeki "kutsal olan"ın farkına varmak! Parçaları bir araya getiren "sevgi"dir. Sevgi, bilinç boyutundaki yükselişi, boyutlar arası etkileşimi ve buradaki dengeyi sağlayandır. Dersler ancak bu titreşimde alınır ve "yol"un sırrı böylelikle görevini yerine getirebilmiş olacaktır. Rehber kartımız "dünya" da bu temayla bütün olarak bize "Harekete geç, hakikati gör, onun sende var ettiğinin senden yansımasına izin ver ve bunun kalbinde olanı uyandırmasını sağla!" diyor.

CANLANAN KÖKLER
24 Haziran Cumartesi (Satürn Günü)

"Güne yengeç yeni ayı enerjisiyle başlıyoruz. Harekete geçen güçlü duygular. İçsel olarak yeni bir dönemin başlangıcı! En son dört ay kadar önce benzer bir süreçten geçmiştik. O günden bugüne ne değişmiş, neyi ne kadar öğrenmişiz, nerede sınıfta kalmışız?"

Ay: Yengeç (01:06 itibariyle) (05:30 Yeni Ay)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi: 22 / 4
Günün Rehber Kartı: Şeytan
Günün Şarkısı: If I Could See You Again / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aşk dehası" Merkür Buluşması: Derin sularda gizemli bir yolculuk... İç sesinize kulak verin.
"bilim dehası" Jüpiter Çatışması: Duygu, "karma" ile ilgilidir ve o içinde "cevher"i barındırır. Darmaya kapı açan, "cennet"e yani "cevherin işlenip değer kazandığı bilince" varır.

"adalet dehası" Mars Buluşması: Ne için ve nasıl savaşıyorsan sen osun, değilse yoksun!
"ilahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Seçimini yaptın mı? Bu senin seçimin mi? Yoksa bu bir sürükleniş mi? Aynı şeyin etrafında dönüp duruyor musun? Sana ne hatırlatılmak isteniyor olabilir? Şifa sende saklı, onu dışarıda arama! Şifa, "uyanmak" demektir.

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"yüce akıl" Pluto Uyumu: "Düşmanınızı sevin." der İsa, "Sizden nefret edenlere iyilik edin." ve Lao Tzu der ki: “Tanrı size istediğiniz insanları değil, ihtiyacınız olan insanları verir. Öyle ki bu insanlar size yardım edecek, sizi incitecek, size acı verecek, sizi terk edecek, sizi sevecek ve olmanız gereken insan olabilmenizi sağlayacaktır.”

Yengecin sularında yüzüyoruz. Yeniay esnasında yengeç yükseliyor, düzenleyicisi Ay yöneticisi olduğu yengeçte, 1. evde (koçun doğal evi), helenistik astrolojide ‘’helm’’(dümen) olarak geçer 1. ev, yeni bir dönem başlıyor, içsel olarak deneyimliyoruz bunu, yuvamız, ailemiz, ailemiz olarak kabul ettiklerimiz, atalarımız, köklerimiz, vatanımız...

Tamamladıklarımız bizi yeni bir şeye çağırıyor, nereye olduğunu bilmiyoruz, yüzüyoruz ve bir şeyler değişiyor, içsesinize kulak verin, yüreğiniz biliyor.

Gün titreşimi bugün yeni kapıların açılmakta olduğundan söz ediyor. "niyetleri gerçeğe dönüştüren güç" aktif! İhtiyacımız olan cesaret ve akıl! "Akıl ülkesinin bittiği yerde gönül ülkesi başlar." der Pascal. Gönül, sezgi boyutudur ve ona varmak için aklın sınırlarını aşabilecek bilince varmak gerekir. Rehber kartımız "şeytan" bu yolculukta "aşırıya kaçma" ve "gölge" dediğimiz "bastırdığımız gerçeklikler"in yakamıza yapışabileceğinden söz ediyor.  Bunu aşmanın yolu bu anlamda kazanılan "bilinç"tir. Bunun yolu doğaya ve zamana gözlemci olmaktır, o buna açıksak bizimle itina ile ilgilenir. Olan hep budur.

KALBİN DOĞUMU
25 Haziran Pazar (Güneş Günü)

"Yengeç enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Yeni ay etkisini koruyor, yeni gündemler söz konusu, bunlar bir ay için daha etkisini sürdürüyor olacak. Antenleri açık tutun, değerli başlangıçlara ışık tutuluyor, neye ne kadar hazırlanmışsak..."

Ay: Yengeç (21:45 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi: 23 / 5
Günün Rehber Kartı: Aşıklar
Günün Şarkısı: River Flows In You / Yiruma

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Gerilimi: Karşında "ölüm"ün duruyor ve sen aslında onunla doğuyorsun. "ölüm"e(yenilgi sonrasında yükselen bilinçle gelen içsel zafer) direnme; çünkü küllerinden "gerçek doğum"unu yaşayacaksın.
"aşk dehası" Venüs İşbirliği: " Sevgi neydi? Sevgi emekti."
"gizli güneş" Uranüs Çatışması: Duygular bizi güvende tutmak ister; halbuki bizi "büyütecek"(sıçratacak) olan deneyim "Sonunu düşünen kahraman olamaz." dediğimizdir. Hikaye, yaşamınızdır ve kahramanı da siz! Ya var olursunuz ya da yok, ortası yok!
"yaralı şifacı" Kiron Uyumu: Sizi iyileştirecek olan, sizin kendinizi size ve sizi var etmiş, etmekte, edecek olan tüm gerçekliklere bırakabilişinizdir. "Kulak ver ve dinle!"

Majör Açı
"adalet dehası" Mars Açısı
"kadere çağrı" Ay Düğümü Çatışması: Gücü parlatacak olan "akıl" ve onu daim kılan "kararlılık"tır. Ne zaman? Şimdi! Nasıl? Kalbinden geçtiği gibi! Duygun seni seninle buluşturacak yakıt olsun, yola çık ve "keşif"te ol sadece! "sanat"ını konuştur. "ritim" ve "estetik"le her şey çok daha kolay olur. "Başkası olma, kendin ol!"

Gün titreşimi bugünün "koruyucu" bir titreşim olduğundan söz ediyor. "vicdan" ve "hürriyet" temaları gündemde ki "vicdan"ı rahat olmayan insanın "hür" olma şansı yoktur. "kutsal olanı öğreten" ile bağlantı kurulduğu bir gün! Karşınıza tesadüfen çıkmıyor kimse, burada önemli rehberlikler söz konusu olabilir. "ruh" birilerini sizin için görevlendirmiş olabilir ki bu her ikinizin de armağanına gebe bir buluşma anlamına bilir. Bazen insan bilir, bazen öz bilir. Her şey ardında daha büyüğü saklı bir hikayeyledir. Rehber kartımız "aşıklar" "seçim"lerimizin öneminden bahsediyor. "sizi büyütecek olan deneyim"i seçin. Hiçbir şeyin garantisi yoktur; bununla birlikte sözüm ona "güven içinde" geçirilmiş bir hayatın hiçbir anlamı da yoktur. İçinde olduğunuzdan aldığınızla ilerlediğiniz yeni bir deneyim her zaman "altın" değerindedir. Bu böyle biline!

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.