Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Asılı kalmak

12 Haziran - 18 Haziran 2017 haftası

ASILI KALMAK
12 Haziran Pazartesi (Ay günü)

"Haftaya oğlak enerjisiyle başlıyoruz. Derin nefesler alıp dikkatli adımlar atmakta fayda var. Ne oluyor ne bitiyor anlamak gerek. Gün, galeyana gelmeyi kabul etmiyor."

Ay: Oğlak (21:45 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Uyumu: Derin sularda ciddi kıpırdanmalar oluyor ve bizden içsel bir dönüşüme gitmemiz isteniyor. Hiçbir şey eskisi gibi omayacak; çünkü onun vadesi doldu.
"gizli güneş" Uranüs Çatıması: Beklenmedik gelişmeler bizi şaşırtabilir. Sürprizli bir gün enerjisi, bugüne sıkışmamamızı, dünün gölgesinde kalmamamızı, yarına açılan kapının farkında olmamızı istiyor. Eski, yeniyi hak edebilmeli; yeni, eskiden alacağını alıp onun üstüne kendini koyabilmeli!

"yaralı şifacı" Kiron İşbirliği: Suyun altında kalan, artık yok değildir, suyun altındadır ve bizim eninde sonunda o batığın sırrını açığa çıkarmamız geerekir; çünkü zaman hiçbir yarım cümleyi noktasını koymadan rahat bırakmayacaktır.

Oğlak, "zamanın sırrı"na götürür bizi. Düne daha çok var, yarın henüz uzak değil, bugün bitti sayılır, yarın yakın, dün gittikçe daha uzak ve belki gittikçe daha yakın... Zaman "ya hafız" esmasında olduğu gibi, her şeyi hafızasında tutandır. Yalnız, bu yeterli değildir. Hafızamızda olanı, "yakın"laştırmak gerekir yani onun aracılığıyla "yaklaşmak"! Ne zaman? Şimdi! Çünkü ihtiyacımız olan her şey tam da şimdi, buradadır. Yeter ki farkında olalım!
Gün titreşimi bugünün özel bir dönemin başlangıcı olduğundan söz ediyor. Yeraltı ve yerüstü hareketli! Her olanın kadere bir çağrısı ve orada sağlayabileceğimiz gelişimin de açacağı bir kapı vardır. Rehber kartımız "asılan adam" buna direnmekten bahsediyor. "teslimiyet" geride kalanın geride kalmasına izin vererek onun açtığı yoldan ilerlemektir. Işık, yolu gösterir. Işık, akıldır. Akıl, cennete açılır. Cennet bir bilinç boyutudur. Altta ve üste olan her parçamıza selam olsun... Çünkü yol, bütünlüktür.

AKLIN YOLU
13 Haziran Salı (Mars günü)

"Güne kova enerjisiyle başlıyoruz. Delilik ile dahilik arasındaki o ince çizgi! Şimdi kendimizi ‘biz’ diyebileceğimiz o yere taşıma vakti! Beni ‘ben’den ayırma, beni ‘ben’imle birleştir. İşte ‘insan’ budur."

Ay: Kova (02:44 itibariyle)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Adalet

Minör Açı
"düşünce dehası" Ay Açısı
"aşk dehası" Venüs Çatışması: İç dünyamızda dalgalanan çeşitli duygular, bir şekilde kendilerini açığa vurma telaşındalar, bir yanımızsa tutunmaya çalışıyor bir şeylere, direniyor değişime, bir yanımız sınırları aşmak isterken bir yanımız o sınırların ardında güvende kalmak istiyor. Yol bizi esnemeye ve yeni bakış açılarında birbirimize dokunabilmeye çağırıyor.

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Aklımızın almadığı şeyi anladığımız yerde "keşif" vardır. Akıl, sonsuz ve sınırsızdır. Bizim o sonsuzluk içinde belli bir etki alanımız vardır. Bu alanı aşıp genişlemenin yolu, bazen kalbin sesini dinleyip ona meydan okumaktır. O zaman parçalar bir araya gelir ve "hakikat" dediğimiz ruhtan gelen sesin yaptığı resim önümüzde belirir.
İnsan sosyal bir varlıktır. İnsanı insan yapan, "insan"da bulduklarıdır. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." der Muhammed, ne kadar değerlidir onu kendinden ayrı görmemek. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var." denir. Bugün bu değeri anlama eşiğinden geçiyoruz. Bize kendimizi bulduran "biz"dir. O bizlik boyutunda deneyimlediğimiz kendimiz üzerinden sınırları anlar ve bunları aşarız. Sınırı bilmeyen onu aşamaz, sadece dağılır ve saçılır. Satürn dersini almadan(kuralların farkına vararak özdisiplin geliştirmek) Uranüs ışığını(evrensel akla ulaşarak bu boyuttaki sınırlandırılmış bilincin ötesinde görev taşıyabilmek) yakamazsınız.

Gün titreşimi bugünün "uyanış" günü olduğundan bahsediyor. Bugün önemli bir eşikten geçiyoruz. İç sesimize kulak vererek yolu bulabiliriz. "Matematiğin çözemediği yerde sezgiler devreye girer." der Pascal, siz bunun ne kadar farkındasınız? Rehber kartımız "adalet " bize "Kalple bul, akılla git." diyor.

RUHUN KAYIP PARÇALARI
14 Haziran Çarşamba (Merkür günü)

"Bugün de kova enerjisiyle başlıyoruz güne: özgün, özgür ve insancıl. Gökyüzü yoğun, herkes birbirine laf atıyor. İçsel büyüme ve fark edilen süreçler... Teslimiyet ve yarını var eden bugün!"

Ay: Kova
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Her parçada, bir parçam var. Onunla buluşmak, kendimle buluşmak ve bu buluşmadan alabildiğim her şey beni yarına yükseltiyor.
"soyluluk dehası" Merkür Uyumu: Şahit olduğum her şey, içinde bana dair bir cevap saklıyor.
Majör Açılar
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"ilahi teslimiyet" Neptün Çatışması: Görünenin ardındakini gör, bilinmeyeni bilmek, bilinene meydan okuyabilmekle olur.
"gizli güneş" Uranüs Açısı
"kadere çağrı" Ay Düğümü Uyumu: İnsan en çok yapmadığı şeyler için pişmanlık duyar. "Olmaz!" deme, "Nasıl?" de.

Bir yolu olmalı insanın, inandığı bir ideali. Belki hiçbir zaman ona varamayacak da olsa, o umutla ona ilerleyebilmeli! Birgün yolun sonuna geldiğinde, geriye dönüp "İyi ki!" diyebilmeli; çünkü yaşam bundan fazlası değildi.

Gün titreşimi bugünün bir "tamamlanma" günü olduğundan bahsediyor. Seçeneklerin çok iyi farkına varmamız ve ruhumuza iyi gelende yol almamız... Aksi eninde sonunda yüzleşecek olduğumuzdan kaçış! Rehber kartımız "dünya" bizden harekete geçmemizi, ayaklarımızı yere sağlam basmamızı, farklı bakış açıları yakalayabilmemizi ve bu her neyse onu yüreğimizde hissedebilmemizi istiyor.

YENİ KAPILAR
15 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)

"Ay boşlukta başlayan gün, öğle saateri itibariyle balık enerjisiyle devam ediyor. Derin sularda güçlü kıpırdanışlar yaşıyoruz. Kendimizi masal dünyasında yüzüyor hissedebiliriz. Masal, hafife alınacak bir şey değildir."

Ay: Balık (13:17 itibariyle) (08:39 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"güzellik dehası" Güneş Uyumu: Bu açıda birlikte olduklarımız özel kişilerdir, kendimizden ayrı bilmediklerimiz. Bu sabah ilk konuştuğunuz, ilk sesini duyduğunuz, ilk dokunduğunuz, ismi aklınızdan geçen... Onunla bir hikayeniz var, bundan emin olabilirsiniz. Kalem de kahraman da sizsiniz.
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Yolculuk, "yaşam" demektir. Yolda olmak, varmak istediğiniz yere varabilmiş olmaktan değerlidir. Siz bir şey için yola çıkarsınız, yolsa sizi bambaşka bir yere getirir. Armağan budur.
"kadere çağrı" Ay Düğümü Gerilimi: "biz"den feyz alın; bununla birlikte hatırlayın: Biz, ben artı ben demektir. Ben olmadan "biz" olmaz ve "biz" "ben"i, "ben" "biz"i beslediği müddetçe anlamlıdır.
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Kendin ol, kendinde ol, bilinçli ol, programlı ol, bugünden uzak, bugüne yakın ol!

Majör Açılar
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Gerilimi: Beni zorlayan, bende yapabildiğimden daha fazlasının çıkabileceğinden emin olandır. Biraz sınırlarını zorla, yolu hatırla, her şeyi yan yana koy ve cevabı bul. Ritim, onu duyduğumuz müddetçe bize ışık(akıl) olabilir.
"aşk dehası" Venüs Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Yoğunlaşması: İlişki kurduğumuz her parça sorumluluğunu alma ihtiyacında olduğumu bir "büyüme" demektir.

Kovadan (asi ruh) balığa (öze yürümek) geçişin söz konusu olduğu bugünde, bir masal sanki içinde olduğumuz! Bu sizde durumu hafife alabileceğimiz hissi uyandırmasın! Bilin ki yürekten dinlediğimiz her masal bizde koruyucu bir ışık yaktı; çünkü masal, akla tohum eker. O tohum, içerisinde "yürek ışığı" barındırır ve o ışık bize yolu buldurur. Bugün daha çok dinleyin, daha dikkatli bakın ve anlamın, basit ve sade olduğunun farkına varın.

Gün titreşimi bugün yeni kapıların açılmakta olduğundan bahsediyor. İpleri ele alma zamanı! Bir seçim yapın ve bu seçimin sorumluluğunu alın. Yüreğinizden geçen olsun bu seçimi size yaptıran! Aksi sadece sürükleniştir ve bu gerçek değil! Rehber kartımız "aşıklar" bizden popomuzu sağlama almamızı değil, kaybın olmadığının farkına vararak bizi büyütecek o hikayeye yol almamızı istiyor. Aşk budur ve bize "aşk" gerek! Ödül, umduğumuz değil, bulduğumuzdur.

RUHA GÜVEN
16 Haziran Cuma (Venüs günü)

"Balık enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz. Parahamsa ‘Bilgeliğe Yolculuk’ kitabında rüyanın mı daha gerçek gerçeğin mi daha rüya olduğuna dair şüphelerden söz eder. İlizyonu aşmak ve hakikati anlamak gündemimizi oluşturuyor."

Ay: Balık
Güneş: İkizler    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"adalet dehası" Mars Uyumu: En büyük savaş, bir şeyi geride bırakarak bir şeye yol alıyor olmaktır. Hak ediş, burada kendini gösterir.
"aşk dehası" Venüs İşbirliği: Aşk, sevgi ve tutku, dokunduğu her şeye büyülü bir güzellik kazandırır.
"ilahi teslimiyet" Neptün Buluşması: Yapabileceğin her şeyi yaptıktan sonrası, senin ötende bir gücün uyanışıdır, şansını zorlama, şansının olan olduğunun farkına var ve onun ışığında yol al.
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: Geride bıraktıklarının hüznüne kapılma, onlar hep sende, hep burada, önüne çıkacakların heyecanıyla yol al, bazense hiçbir duygu kalmaz içinde, sıfırlanırsın, yaratım o anda gerçekleşir, sadece devam et.

Karşımıza çıkan hiçkimse tesadüfen karşımıza çıkmış değildir. Önce küçük dünyasından sorumludur her canlı, var olmak ve bu varoluşu korumak, en kutsal ödevdir. Ardından varoluşun anlamını bulmak, işte bu "kıyam" (ayağa kalkmak) demektir. Kıyam varoluşu, varoluş kıyamı destekleyecektir. Bu süreç başladığında ondan alıp ona katmak, buradan aldığımızla sürece ışık tutmak gerekir. Bu "bilinç"tir ve etki alanı, farkındalık arttıkça genişleyecektir.

Gün titreşimi bugünün "koruyucu" bir ışığı olduğundan söz ediyor. "ruh" bize ışık tutarken, olan ve olmayan her şeyle aslında bizi koruyordur. Rehber kartımız "kule" bir "bilinç sıçrayışı"ndan bahsediyor. Ya siz yıkarsınız ya sizce bir şeyle yıkılırsınız. Her ikisi de gerekli bir yol düzeninin malzemesidir. Kendisi gelmeden kokusu, sesi gelir. Yeter ki fark edemeyecek kadar gürültülü olmayın.

DEFTERİ KAPAMAK
17 Haziran Cumartesi (Satürn günü)

"Balık enerjisiyle uyanıyoruz güne; bununla birlikte artık koç enerjisine doğru da bir hazırlık var. Öğle saatleri itibariyle Ay boşlukta, biraz daha kendi içimizdeki cevaplara yönelebiliriz. Yarın hareketli bir gün olacak, bugün haftanın kapanışı!"

Ay: Koç (20:54 itibariyle) (14:32 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparatoriçe

Majör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"soyluluk dehası" Merkür Çatışması: Duygularımız bazen yanıltıcı olabilir ya da biz onun tam olarak ne demeye çalıştığını ilk anda fark edemeyebiliriz.
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: Bir yanımız şimdi derken bir yanımız "zamansız" bir yerden bakıyor olabilir, yer ile gök birbirine sıkışabilir. Emin olduğunuz an, doğru zamandır. Değilse farkına varmaya ihtiyaç duyduğumuz farklı bir şey vardır, onu bulun!
"güzellik dehası" Güneş Çatışması: Bir yanımız başka telden çalarken bir yanımız başka telden açlıyor olabilir. Sakin olun. İkiyi bir edin ve daha geniş bir açıdan inceleyin! Çatışma, "genişleme" demektir. Uzlaşı, bunu sağladığımızda olur.
"yaralı şifacı" Kiron Buluşması: Ruh yürümek istiyor ve sadece ilerlemek. Bunu yaparken kendinize bakın, içinize bakın, değişmeyen öze sadık kalın, o sizi siz yapandır; bununla birlikte üzerine hep bir şeyler katın.

Anlamını bulduğumuz, idrakine vardığımız olur. Bu bizde "inanç" yaratır. İnanç, "savaşçı"nın kılıcıdır. Biz onu "iman gücü" olarak biliriz. Kökleri "öz"dedir ki bu süreç "ona yakınlaşmak" anlamına gelir. Gücü var eden budur. Bir sürü ders ile karşı karşıya geliriz yaşam yolculuğunda, bunlara "sınav" da diyebiliriz; bununla birlikte şunu iyi anlamak gerekir, "ders"i dinleyen "sınav"ı geçer. Es geçtiğimizde bizi o ana hazırlayan süreci "sınav" korkutucu bir hal alır. Şimdi "özetleme" zamanı! Bizi bugüne hazırlayanı anlayarak yarını daha iyi anlama! Teşekkür etmeden(hesabı kapatmadan) öze inemezsin.

Gün titreşimi bugünün önemli bir karara bizi çağırdığından bahsediyor. Ya oradasınız ya da değilsiniz, ortası yok! Rehber kartımız "imparatoriçe" bizden doğa ile bütün olan o yolculuğun yani doğamızın farkına vararak o doğadaki potansiyelle daha yakın bir ilişki kurmamızı istiyor. Kendisine gebe olduğumuz budur.

EVRENSEL MODELLEME
18 Haziran Pazar (Güneş günü)

"Koç enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Yeni haftaya da bu enerjiyle hızlı bir giriş yapıyor olacağız! Hızlı ve derin! Gücünüzü nasıl kullandığınız, kaderinizi belirler. Zamanın ve ötesinin farkına varmak... İşte bu ışığı yakmak!"

Ay: Koç
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Yıldız

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"adalet dehası" Mars Çatışması: Bir yanımız sabırsız bir yanımız tedirgin; bununla birlikte burada bizi güçlendiren bir şey var, bu çelişkiden güçlü bir farkındalık doğar, kalbinin evet dediği şeye git, o senin gücüne açılan kapı olacaktır.
"bilim dehası" Jüpiter Gerilimi: Savaşmak mı barışmak mı? Ne için, ne ile ve nasıl savaştığının farkında olarak yol almak. "İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen, ya nice okumaktır."

Majör Açılar
"güzellik dehası" Güneş Açıları
"kadere çağrı" Ay Düğümü İşbirliği: İşaretleri oku, cevabı bul, içinde tutma, dışa vur, bu kendini de tanımanı sağlayacak, potansiyelleri parlatacaktır. "Gölgeyi bastırmak çare değildir." Onu karşına al, dinle, anla ve ona yön ver.
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Özgür değilsen, zaten yoksun, sadece sistemin çarklarından biri olarak bir kahraman bekliyorsun. O sensin ve bu hikaye senin hikayen, kurtarıcı bekleme, kurtarıcı olmaya kalkışma, sadece kurtul ki bu "ışık"(akıl) olmaktır.
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Gerilimi: Şahit olduğun gerçek sana bir şey söylüyor, bu büyük bir değişim anlamına gelebilir, bu yol kendisine sadakat gerektirir, özdisiplinle sınanılacak olunabilir, buna hazır mısın yoksa sadece fırtınanın dinmesi için yalvaracak mısın? Fırtına daim var ve senin kabusun olacak, sen onun üstesinden gelmeyi öğrenene kadar.

Koç enerjisiyle kendinizi içiniz kıpır kıpır hissediyor olabilirsiniz. Aman galeyena gelmeyin! Kendinizi Herkül ilan edip altından kalkamayacağınız bir işin içinde kendinizi buluvermeyin. Güç, akıl ile daim kılınır. Yoksa bir rüzgardır gelir geçer ki abartıldığında birçok dal da kırılmış olabilir.

Gün titreşimi bugün önemli bir "hareket"in söz konusu olduğundan bahsediyor. Bunun içeriğinin ne olduğunun daha iyi farkına varın! Rehber kartımız "yıldız" yıktığımız duvarların ardından gelen ışığa gözümüzün alışması için biraz zamana ihtiyacımız olduğunu söylüyor! Bu çok iyi anlaşılmalı! Bir şey yapın! Ne zaman yapın? Şimdi yapın! Şimdi ne yapacağınızı bilerek ve bunun yansımalarının neler olabileceğini göz önünde bulundurarak yapın; çünkü güç, sistem işidir.
Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.