Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Savaşın anlamı

05 Haziran - 11 Haziran 2017 haftası

SAVAŞIN ŞARKISI
5 Haziran Pazartesi (Ay günü)

"Haftaya terazi enerjisiyle başlıyoruz, öğle saatleri itibariyle terazideki barışçıl yolculuğun yerini akrebin fırtınalı doğası alıyor, denizler durulmaz dalgalanmadan, dalgalar arasında boğulmayın yeter."

Ay: Akrep (13:45 itibariyle) (10:56 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Kalbin akla, aklın kalbe hatırlattıkları...
"gizli güneş" Uranüs Gerilimi: Bir yanımız uyum sağlamak isterken bir yanımız alayına isyan modunda, denge, ne sessiz kal, ne gürültü ol.
"kadere çağrı" Ay Düğümü İşbirliği: Dışa vur kalbindekileri, aksi bulduramazdı ihtiyaç duyduğun gerçekliği...
"aşk dehası" Venüs Gerilimi: Barışmak isterken savaşmak, savaşmak isterken geri adım atmak... Kazanan da kaybeden de yok, yol var sadece bu savaşta, kendin için çık bu yola!
"adalet dehası" Mars Uyumu: Savaşmak, hak ettiğini almak ve hak etmek içindir. Savaş kırmak ya da yıkmak değil, yol almakla gerçeğine ulaşabilir. Bu içsel bir yolculuktur.

Adalet ve Savaş Tanrısı Mars, ikizlerin meraklı ve gizemli doğasından yengecin derin ve hassas ruhuna geçiyor. Dış dünyada aktif rol oynayan odağımız, içe yöneliyor. İçsel konular harekete geçiriyor olacak bizi! Hislerinize kulak verin; bununla birlikte onlarla sürüklenmeyin! Mars, ilkel benliğimizle bağlantılıdır ve bizden irade bekleyecektir. Aile, yuva, iç dünya, kökler, vatan... Sizi iyileştirecek olanı bulun.

Gün titreşimi bugünün bir tamamlanma günü olduğundan bahsediyor. Sevin ve sevilin, karmayı tamamlayacak olan budur. En çok da sevmediklerinize, sevemediklerinize ilerleyin. Onlardan alacağımız bir şey var! Rehber kartımız "kule" duvarları yıkmaktan bahsediyor. Neyin duvarları? Bilincin duvarları! Daha geniş bir perspektif ihtiyaç duyduğumuz, bakmadığınız yerden bakın, görmediğinizi görün. Cevap budur.

SAVAŞIN DOĞASI
6 Haziran Salı (Mars günü)

"Ay’ın akrep enerjisindeki yolculuğu devam ediyor. Derin sularda yüzüyoruz. İmkansız diye bir şey yokmuş gibi! Savaşıyoruz! Bir cevap aradığımız! Onu aradığımızı unuttuğumuzda gelecek bir cevap!"

Ay: Akrep
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparatoriçe

"düşünce dehası" Ay Açısı
"ilahi teslmiyet" Neptün Uyumu: Bazen sanki yapabileceğin hiçbir şey yokmuş gibi gelir. Vardır halbuki! Tam da yüreğinden geçeni yapmak!
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"yaralı şifacı" Kiron İşbirliği: Aklın bilmediklerini ruh bilir, ona kulak ver.
"bilimin dehası" Jüpiter Yoğunlaşması: Senden farklı olan, seni büyütecek olandır ve buna direnmenin anlamı yok.

Gün titreşimi bugünün yen kapıların açılmakta olduğu bir gün olduğundan bahsediyor, ipleri ele alma zamanı! Bizden istenen bu! Özel bir zaman! İçses güçlü çalışıyor! Rehber kartımız "imparatoriçe" bizden "yaratıcı" gücümüzü çok daha bilinçli kullanmamızı istiyor. "sevgi"yle ekilen tohum yeşerir, içinde "sevgi" olan her şey değerlidir ve ölümsüzdür.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM
7 Haziran Çarşamba (Merkür günü)

"Akrep enerjisiyle uyanıyoruz ve Ay gün boyu boşlukta gözüküyor. İçsel ve derin bir yolculuk... Sevgi planeti Venüs öz burcu boğaya geçiyor. Bir yanda fırtınalar koparken bir yanda doğanın elleri yüreğimize uzanıyor."

Ay: Akrep (03:35 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Yıldız

"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: En çok canımızın yandığı yer, değişime en çok direndiğimiz yerdir. "Değişmeyen tek şey değişimdir." Buna direnmeyin.
"kadere çağrı" Ay Düğümü Çatışması: Derin sularda yüzerken sen, izin verme suların seni örtmesine, çık yukarıya ve göster kendini, paylaş derin sulardaki tüm deneyimini, iyileşmek, ifade edebilmektir.
"yaralı şifacı" Kiron Uyumu: Bir şey bize bir şey hatırlatır. Sayfa sayfa açılır önümüzde adını bildiğimiz, bilmediğimiz bir silsile... Hiç geçmeyen yaralar vardır. Ötesine geçtiğinde, sana verilmiş en büyük armağana açılan kapıdır. Yürü ona!

Kadim bilgilerde "ayna" olarak karşımıza çıkan, "yansıma" sözcüğünden yola çıkarak bizi "sevgi"ye, "biz"e götüren Venüs, koçtaki "yakıcı" yolculuğunu tamamlayarak boğanın huzurlu doğasına geçiyor.  Böylelikle Venüs retrosundan bu yana bizi yerden yere vuran seremoni, şimdi tüm geliştirdiğimiz farkındalıkla bizi değerli fırsatların eşiğine getiriyor. Sevgi, sarılmaktır, dokunmaktır, bunu yapabildiğin her an şükürde olmaktır. Onda kendine ait olanı bulmak, onunla daha da yakın olmaktır güneşe, aya, denize, toprağa... "sevgi" tamamlanmaktır, senden farklı görünüp aslında "sen" olan o parçayla!

Gün titreşimi bugünün güven arayışı içinde olduğumuz bir gün olduğundan bahsediyor. Sahip olduğumuz değerleri sorguluyoruz. İçsesimiz yoğun... İlişkiler cephesine önemli yansımalar hakim... Değer duygumuz üzerinden sınanıyoruz. Rehber kartımız "yıldız" evrensel işaretlerin farkında olmaya çağırıyor bizi! Nedir bunlar? Göksel arketipler, yukarıda bahsettiklerimiz. Gökyüzü yeryüzüyle, yeryüzü gökyüzüyle sürekli bir bağlantı halindedir. Göğün dilini anlayan yeryüzünün dilini anlar, yeryüzünün dilini anlayan gökyüzünün... Her şey bizi bir şeye hazırlar, bir şeyin kapılarını aralar. Kulak verin, her şey konuşuyor; çünkü Tanrı her yerde...

YENİ DÜNYA
8 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)

"Akrebin fırtınalı doğasından yayın gezgin ruhuna geçiyoruz! Yeraltına indik, bu ‘ölüm’dü, bir şeyleri yitirdik ya da değişti bir şeyler ve biz buna engel olamadık! Bu bize bir şey kazandırdı."

Ay: Yay (01:59 itibariyle)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ay

"düşünce dehası" Ay Açısı
"soyluluk dehası" Merkür Gerilimi: Bu iki parça birbiriyle özel bir bağ taşır. Özel mesajlar alabileceğimiz bir gün! İçeriden dışarıya, dışarıdan içeriye açılan özel bir kapı! Uçlarda değil, ortalarda olun. Esneyin ve korkunuzla barışıp, yola güvenmeyi seçin. Her şey yerini bulacaktır. Filmi izlemeye devam edin, işaretleri takip edin. Çok daha anlaşılır olacaktır.
Merkür boğadaki sağlamcı duruşunu tamamlayarak öz burcu olan ikizlerin "ayırt etmez ve değer biçmez" doğasına geçiyor. "Şahit ol!" zamanı, alacağını al ve devam et, aldıklarına ihtiyacın olacak; çünkü her biri bir anahtar. Bir hikayeyle anlatayım:

"Bir genç bir zamanlar mutluluğun sırrını öğrenmek istemiş. Bir bilge aramış. Sormuş,  soruşturmuş falanca kişidir demişler. Ayrıca kırk günlük mesafedeki bir köşkte yaşadığını da öğrenmiş.  Üşenmemiş, yola çıkmış ve bilgeyi bulmuş. Bilge, onu bir güzel ziyafetle ağırlamış, isteğini sormuş:
‘Mutluluğun sırrı,’ demiş delikanlı ‘bana bunu öğret.’
Bilge bu sırrı vermeyi kabul etmiş.
Delikanlının eline bir kaşık vermiş, iki damla sıvı yağı da kaşığın içine koymuş.
‘Köşkümü bir güzel gezeceksin ancak bu yağı dökmeyeceksin.’  demiş.
Delikanlı sarayı geziyormuş; ama gözü devamlı kaşıktaymış. Dönmüş gelmiş. Bilge sormuş.
‘Salondaki Acem halılarını gördün mü, kütüphanedeki şömineyi fark ettin mi, bahçedeki gülleri gördün mü?’ şeklinde bir yığın ayrıntı sormuş. Utanan delikanlı, hiçbir şey görmediğini itiraf etmiş. Çünkü sadece yağa bakıyormuş.
Bilge şöyle demiş;
‘Öyleyse git şimdi daha dikkatli olarak köşkümün harikalarını gör. Oturduğu evi tanımadan o insana güvenemezsin.’
İçi rahatlayan delikanlı, kaşık elinde gördüğü her şeyi hafızasına adeta kazırcasına dikkat etmiş, gördüklerini bir güzel anlatmış.
Bilge;
‘Peki sana emanet ettiğim iki damla yağ nerede?’ diye sormuş.
Kaşığa bakan delikanlı, iki damla yağın dökülmüş olduğunu görmüş.
Bilgeler bilgesi demiş ki;
‘Mutluluğun sırrı, dünyanın bütün harikalarını görmektir ama iki damla yağı unutmadan...’
Gün titreşimi bugünün "karar, seçim" günü olduğundan bahsediyor. Nereden bakıyorsanız, öyle görürsünüz ve zamanla gördüklerinizden ibaret olursunuz, daha çok görmek, keşfetmek gerekir, böylelikle genişleyebilmek, büyüyebilmek daha fazla! Her şeyin bir anlamı vardır; bununla birlikte hiçbir şeyin bir tek anlamı yoktur. Rehber kartımız "ay" bugünün "şafak karanlığı" olduğundan bahsediyor. Öyleyse doğacak güne yapılacak en güzel hazırlık, bugündeki neyin onun kapısını aralayan ışık olduğunun farkına varmaktır. Karanlıkta "gören göz(!)"e değil, "duyan" kulağa, "kokusunu alan" burna ve "hisseden" parmaklara ihtiyacınız vardır. Boşa denmez, "Gördüklerinin yarısına, duyduklarının hiçbirisine..." Gören gözün görmediği, duyan kulağın duymadığı vardır. Kalbinizle görün, duyun.

KALBİN GÜCÜ
9 Haziran Cuma (Venüs günü)

"Yay enerjisiyle uyandığımız bir gün daha! Süzüyoruz etrafı anlamlı bakışlarla, bir şey olsa da çıkıp gitsek aslında! Göçebe ruhlu yay sığmaz ki hiç kabına! Maceradan maceraya... inanç ışığıdır insanın!"

Ay: Yay
Güneş: İkizler    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güç

"düşünce dehası" Ay Açıları
"bilimin dehası" Jüpiter İşbirliği: Beni büyütecek bir buluşma! Fark ettiklerim, fark edemediklerim... Alabildiklerim, alamadıklarım... Sır perdesi kalkıyor.
"ilahi teslimiyet" Neptün Çatışması: Bazen yapabileceğimiz en güzel şey fırtınanın dinmesini beklemektir. Doğanın şiddetine şahit olun. Seyredin sadece, bu sizin şiddetiniz olmasın. Herkes kendindeki savaştan sorumludur.
 "aşk dehası" Venüs Açısı
"adalet dehası" Mars İşbirliği: Bazı duygular çok güçlüdür ve bir anda huzurunuzu kaçırır. Sakin olun, duygu onu anladığınızda ışık(akıl)dır ve bizim bu ışığa ihtiyacımız var.
Yay burcunda gerçekleşmekte olan dolunayın ruhunu anlamaya çalışalım. Yay burcunun sembolü "yüksek hedefler" anlamına gelir. Ok, gökyüzüne çevrilmiştir. Yarı at, yarı insandır yay, içgüdüler(ilkel benlik) tetiktedir ve boş bir anımızı beklemektedir. Ne yaptığımızdan, bunun bizim için anlamından emin olabilmemiz(inanç) gerekir. Yoksa eylem(ateş), o eylemi var eden ruhun(su) önüne geçebilir.

Evrimsel hikayeyi hatırlayalım! Akrep ile "ölüm"dü deneyimlediğimiz. Vedalaştık "eski kral ego" ile ve benliğe(süperego) doğru bir yolculuk başladı, bu yolculuk "balık" ile anlamını bulacak ve "koç"ta doğa(yani biz) daha yüksek bir bilinçle uyanacaktı. O artık "ölçülü, mütevazi ve olgun" bir "savaşçı" olacaktı. Bunun içindi tüm çaba! Bugün, yarına ekilen tohumdur. Bunun farkına vardığımızda kapı açılır ve işte "geçiş" orada gerçekleşir. Anı okumak, onu anlamak, bunun neyin hazırlığı olduğunun farkına varmak... Daha fazlasına ihtiyacımız yok, şu anda olan her şey, her şeyin yerini bulması ve yolun açılması için yeterli, yeter ki farkında olalım.

Daha detaylı bir inceleme için dolunaya dair: http://www.anneoluncaanladim.com/12/astroloji/4354/ask-zamani

Bugün bir yolculuk var çıktığımız, ne sağda ne soldayız, biz tamam ortadayız ve sentez ihtiyacımız olan, bilgi ile bilgelik dediğimiz keşfin sentezi, her şeyi bilin; bununla birlikte mutlaka o bilginin sizdeki derinliğine de inin! Rehber kartımız "güç" bize kalbin gücünden bahsediyor. Birilerini ötekileştirirken birilerini kendinden ilan etmek değil, her şeyin bir bütün olduğunu görebilmektir sevgi ve biz orada olamadığımız müddetçe fırtına dinmeyecektir.

ZAMANIN SIRRI İNSAN
10 Haziran Cumartesi (Satürn günü)

"Yay burcunun coşkun doğasından oğlağın olgun ruhuna yürüyoruz. Dolunay verdiği derslerle bizi buraya hazırladı. Şimdi farkına vardıklarımızı hayata geçirme zamanı! ‘Boş lafa karnım tok!’ diyor gökyüzü."

Ay: Oğlak (14:36 itibariyle) (09:20 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Joker

"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Bu açı bizden sorumluluk ve özdisiplin istiyor. Aksi takdirde tüm yaşanılanlar havada kalmış olacaktır.
"gizli güneş" Uranüs Uyumu: Bir şeyi değiştirmek istiyorsan buna kendinle kurduğun ilişkiden başla ve değişim "sorumluluk" demektir. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.
"kadere çağrı" Ay Düğümü Uyumu: Küçük şeyler büyük şeyler yaratır, gözünde büyüttüklerinse, sadece buna sığınmaya çalıştıklarındır.
"yaralı şifacı" Kiron Çatışması: Dışarıda gördüklerini içinden süzdüğünde gerçek değerine ulaşırsın.
"adalet dehası" Mars Gerilimi: "Ele geçmez istediğin, uğruna savaş vermediysen." ve gerçek savaş, kendinle, sendekinledir. Elinden tut korkunun ve birlikte yürüyün zamanın sırrına... Olmaz yoktur, hazır olmadığın vardır.
"aşk dehası" Venüs Uyumu: "Ne yaparsan yap, aşk ile yap..." Çünkü ancak sevdiğin şeyde büyür ve meyve verirsin. Sevgi, sadakat gerektirir. Sadakat, varoluşun anlamı ve sorumluluğunun bilincinde olanın armağanıdır.

Gün titreşimi bugünün "adalet"in çağrısının duyulduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Gökyüzü hareketli! Önce kendine karşı adil ol! Sorumluluğunu bil, öyle olmayanı da... Her şeyi yapmak değil, gerekeni yapmak maharettir. Rehber kartımız "joker" bugünün "sürprizler" günü olduğundan bahsediyor. Hazır mısınız zamanın sizin için sakladığı hediyelere? İyi ve kötü yoktur, yol vardır. Siz bu yolun ne kadar farkındasınız? Çünkü her şey "yol" ile alakalıdır.

KARANLIĞIN SIRRI
11 Haziran Pazar (Güneş günü)

"Dünya, sorumluluğunu almamızı ister bizden... Deneyimlemekte olduğumuz dünya, bizizdir. Kendimizin sorumluluğunu almamızı ister aslında; çünkü tüm yolculuk, kendimizden kendimize..."

Ay: Oğlak
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

"düşünce dehası" Ay Açıları
"bilimin dehası" Jüpiter Çatışması: Anlamını bulduğumuz her şey şifadır ve her şey de bunun için vardır. Işık, akıldır.
"ilahi teslimiyet" Neptün İşbirliği: Her şey içinde koruyucu bir ışık taşır, biz sadece ilk bakışta belki bunun farkına varamamışızdır, bakmaya devam edin, görmeyi seçin, yakın olun, o zaman sır kendini açar ve akıl işini yapar.

Ay oğlakta ilerliyor ve haftayı bu enerjiyle kapatıyoruz ki yeni haftaya da bu enerjiyle başlıyor olacağız. "Disiplinli misin?" Soruyor bize. Keyif bile disiplin işidir, eğer uzun soluklu bir şeyse arzuladığınız. Maraton koşucusu olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Yaşam, sistem işidir. Dünya, zaten sistemdir. O sistemde kendi yerinin farkına varan, görevlidir. Bu da istek işidir. Kimseye zorla bir şey yaptırılmaz. Seçimdir hayatta olmak ya da bu boyutla vedalaşmak... Eksik kalanlar mutlaka gönüllülerce tamamlanır. Bu sevgidir. Görünenin ötesinde bir şey vardır ve bunun farkına varan kapıları aralayacaktır.

Gün titreşimi bugün için "şafak karanlığı" diyor, oğlağın sembolü güneşin en aşağıya inip en yukarıya çıkışı anlamına gelir ki biliyorsunuz oğlak burcunun başladığı 21 Aralık, en uzun gecenin en kısa gündüzün yaşandığı tarihtir. Bu da oğlağın gücüdür, "Fakir doğsa zengin ölür." denir. Derin bir nefes alın ve karanlığın ışığıyla aydınlanın, "zor" yoktur "ders" vardır ki o zamanın sizi önemseyişidir. Boşa geçirmemenizi ister onu, ona bir tohum ekip yarında bu bilinçle yeşermenizi... İşte hikaye budur. Rehber kartımız "dünya" tamamanmaktan bahsediyor, yani "dünya" olduğumuzu anlamaktan...

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.