Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Yeninin doğumu

10 Nisan - 16 Nisan 2017 haftası

GÖLGELERİ OKUMA GÜNÜ
10 Nisan Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

"Bu taşlar yerine oturmaya başlıyor. Birçok şey çok daha anlaşılır olacak. Olanları daha iyi anlamalı ve büyük resimden bakmalı!"

Yeni bir dünya gününe hoşgeldiniz! Ay terazide uyanıyoruz güne ve başlıyoruz haftaya! Dolunay da buram buram hissettirmeye başladı kendini! Etrafta dönüp duran sorular... Merkür’ün durağan hareketi devam ediyor. Merkür boğada ve sahip olduklarımızı sorgular buluyoruz kendimizi, bunun bizim için anlamını... İnatçılığa karşı esneme bulunuyor elimizde, getirin eski inatçılıklarınızı götürün yeni esnemelerinizi... İyi gelecek!

Venüs retrosu balıkta gerçekleşiyor ve hem Merkür’ü hem Ay’ı düzenliyor... Hem bilgi ve iletişim aksı hem iç dünyamız... Dolunay’ın da düzenleyicisi olacak arkadaş! Pek Venüsyen zamanlar... "Sevgi neydi?" Sevgi, olan her şeyin sevgi olduğunu fark edebilmekti. Sevgi büyümek, genişlemek ve sevgi kapsayabilmek, bu kapsayışın karanlıklarımızın(bilinmeyen) aydınlanışı olduğunu hatırlayabilmekti.

Bugün bir şeyler bizi harekete geçmeye zorluyor. Doğru an geldiğinde bunu bilirsiniz. Zihniniz berrak ve atalete kapılmamış olun yeter... Bugün akıl günü! Görün, duyun, hissedin ve anlayın! Algılarınızı açın! Şeytan ayrıntılarda gizlidir. Kavramların içsel karşılıklarıyla bağlantı kurarak öze doğru bir yolculuğa çıkın. Birçok sorunun tek bir cevabı vardır aslında ve onu bulduğunuzda her şey de yerini bulur. Sizde oturan yaşamınızda da oturuşur.

Gün titreşimi bugünün yüzleşme günü olduğundan söz ediyor. Sevgi mi öfke mi? Korku mu güven mi? Sevgiyi seçin, gerçek güç odur. Güveni seçin; ancak güvenle yeterliliğiniz hatırlanır olur. Birçok şey için birçok potansiyelimiz mevcuttur. Bir seçim yapmak gerek... Karar, yürekle olduğunda o karar hakikatle buluşur ki ulaşılabilecek en üst nokta budur. Rehber kartımız "dünya" "Bizi tamamlanma duygusuna taşıyacak yol budur." diyor.

TARTMA VE ANLAMA GÜNÜ
11 Nisan Salı (Mars günü)

Ay: Terazi (21:18 boşlukta) (09:08 Dolunay)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

"Bugün bir şeyler bitiyor, bir şeyler başlıyor. Bitişlerin hüznünü kenara itin ve başlamakta olanların gücünü yüreğinize çekin, sizi koruyacak olan budur."

Ne? Birisi dolunay mı dedi? Nerede? Burada mı? Hem de bugün! Ben de ne oldu da "kafamda deli sorular" modunda takılıyorum diyordum. Sakin olun! Gevşeyin biraz... Derin derin nefesler alıyoruz! Haydi bakalım! Al bir ki... Tut bir ki... Ver bir ki... Tut! Aa, ama öyle tutup da bırakmamazlık yapmıyoruz değil mi? Alıyoruz veriyoruz! Kime diyorum! Ve ısrarcı tutumlarımızla şamarı yiyoruz, aklımız başımıza geliyor... İyisi mi, biz bugün mümkün oldukça herkesi kendi haline bırakalım... Kendi sorularımız ve muhtemel cevaplarımızla haşır neşir olalım...

Dolunay esnasında Güneş Uranüs’e doğru yürüyor olacak... İçimizden kabaran asi bir rüzgar! Düzenleyici Mars on ikinci evde bir cesaret gelmiş üzerimize, Pluto etkisinden kurtulalı çok olmamış, öyle şeyler geride kalmış ki bilinç değişmiş, değerler yeni bir ruh kazanmış... Retro Venüs, retro Satürn’le kare içinde, ilişkiler daha özgür, daha özgün yeni bir form kazanmak istiyor. Her şeyin başladığı o anı hatırlamaya çalışıyor, birlikte olmanın, bir arada olmanın, bunu seçmenin, bir araya getirenin anlamını arıyoruz. Kazan kaynıyor... Pluto Güneş’e de bir kare çakıyor! " Işığını parlatmak istiyorsan, nelerin geride kalması gerektiğinin farkına varman, "eski kral ego"yu "benlik" dediğimiz kapsamı çok daha genişlemiş bir yapıya ulaştırman gerekiyor. " diyor. Jüpiter’den uzaklaşan Ay da payına düşeni alıyor buradan... Dolayısıyla kendimizi ifade etme yolları, aşk, cinsellik, yaratıcılık, arkadaşlık, ortak ideallerde buluşmalar, bir idealle bir araya gelişler, sosyal projeler, büyük değişimler önemli gündemler oluşturuyor.

Tutku ve yaratıcılığın önünde ne duruyor, kim duruyor? Ne zamandır kendini içinde güvende olduğuna inandığın bir hapishaneye tıkamış durumdasın? Haydi çık dışarı! İşte bu bilinç sıçrayışı! Yükselenin ikizler olması, bahsettiğimiz dolunay olduğu için, iletişim ve bilgi aksının hareketli ve kirli olduğunu söylüyor. Düzenleyici Merkür de boğada retro... Her kafadan bir ses çıkıyor... Bir inatçı haller... Senin önce kendi sesini duyman gerekiyor. Seni var eden güç, sen buna açık olduğun müddetçe seninle hep iletişim halindeydi...

Gün titreşimi bugün kabukların kırılmakta olduğundan bahsediyor ve içinden özümüz olan "güneş" doğuyor. Bu yeni doğan "benlik" daha ölçülü, mütevazi ve olgun... Seçimlerinin farkında, hikayesinin, yolunun, bunun onun için anlamının farkında! Sürüklenmiyor! Kalbi ve aklı ortak bir noktada buluşuyor! Yarın, tam da orada bugünün ışığıyla beliriyor.

BELİREN CEVAPLAR GÜNÜ
12 Nisan Çarşamba (Merkür günü)

Ay: Akrep (01:41 itibariyle)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

"Bugün karar günü! Daha anlaşılır olan şeyler var... Fikirler etrafa saçıldı ve şimdi işe yarar olduğundan emin olduklarınızla bir yolculuk başlayacaktı."

Akrebin gizemli, karanlık ve nemli sokaklarına hoşgeldiniz! Bana hep Tarlabaşı’nı hatırlatır akrep vurgusu... Gece on ikiden sonra polisin bile girmediği Tarlabaşı sokakları... Bir yıla yakın yaşamışlığım vardır... Herkesin ürktüğü bu sokaklar benim İstanbul’da kendimi en güvende hissettiğim sokaklar olmuştur. Gecenin kaçı olursa olsun... O sokakta yaşıyordum, o sokağın ruhunu taşıyordum, zarar verebilecek kim varsa komşumdu, beni tanıyorlardı, selamlaşıyorduk... Seks işçileri, sinyalciler, yankesiciler... Hepsinin başka başka hikayeleri vardı. Kimse kimsenin hikayesine burnunu sokmuyordu. Saygı vardı aslında... Başka bir dildeydi burada saygı...
 
Tekamül yolculuğunda her oluşun bir anlamı vardı. Sanki herkes bunun farkındaydı. Kimse kimseyi yargılamaz, herkes işine bakardı. Bazen çığlıklar yankılanırdı sokakta... Bazen çocuklar oyun oynardı... Bazen silah sesleri... Bazen kahkahalar... Çamaşırlarını toplayan kadınların birbirlerine laf atışları... Bu sokaklarda yoksulluk vardı, karanlık (bilinmeyen) vardı... Bir o kadar da güçlü bağlar... Kimse kimseyi ateşe atmazdı... Yeter ki kimse kimseye caka satmaya kalkışmasın... Herkes haddini bilirdi ve kimin kim olduğunu bir görüşte anlardı. Sezgileri gelişmişti hepsinin; çünkü bu sayede hayatta kalmışlardı. Bu sokaklar onların imtihanlarıydı. Bu imtihandan geçenler derin yaralarla birlikte güçlü de algılar kazanmıştı. Bakışlar ürkütür tehdit hissettiğinde, sevecenleştiğinde insanın içini ısıtırdı.

Akrebin farklı bir dili vardır. Sırları vardır, kendinin bile bilmediği sırlar... Bir şekilde "ölüm"e götürür kendini; çünkü bu kabukları kıracak olan deneyimin kendisi... Gerçek yolculuk (yaya geçiş) orada başlar. Bugün önemli çözülmelerin varlığından bahsedebiliriz. Bilinmeyenden korkmayın, ona güvenin ve samimiyetin tüm tehlikeleri aşacak yegane güç olduğunu bilin... Bazen sebebini anlayamadığımız kadar acımasızdır bir şeyler... Bunun ardında bir hikaye var... Bir sıçrayış, bir yenileniş... Kendinize sorun... En son ne zaman kendimi, kendime şefkatle sarılmaktan alıkoydum? Haydi şimdi yapın, buna ihtiyacımız var. Dünyada aldığımız yaralar, sevgiyle buluştuğumuzda, dünyaya görev bilinciyle inen ruhun, bütünde iyileşmesini sağlar.

Gün titreşimi bugünün işaretleri okumak, parçaları bir araya getirerek yaşamın bize ne dediğini anlamaya çalışmak adına özel bir gün olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız "aşıklar", "Ne istediğini biliyorsan ona yürü; çünkü ışık, ona doğru çıktığın yolculukta saklıdır." diyor. Yüreği aşk kokan her parçaya selam olsun...

KARANLIĞA DÜŞEN IŞIK GÜNÜ
13 Nisan Perşembe (Jüpiter günü)

Ay: Akrep
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparatoriçe

"Bugün yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bir gün! Derin sularda yüzüyoruz bugün! Kendinize iyi davranın, yoksa işin içinden çıkmak kolay olmayacaktır. Biraz esneyin!"

Ay’ın akrepte ilerlediği bir güne daha selam olsun... Karanlığın da başka bir dili vardır. Onun da başkadır müziği... İçinize içinize işler... Soğuk havada içilmiş konyak gibi... Isıtır mı yakar mı anlamazsınız... Uyuşturur sanki, bir yandan da açmadığınız kapılar aralanır gibi... Düşünemez mi olursunuz yoksa daha da derin mi düşünürken kendinizi bulursunuz... Anlamak kolay değildir.

Farklı bir pencereden bakar bulursunuz kendinizi... Daha başka görürsünüz birçok şeyi... Kontrolü yitirmediğiniz müddetçe her şey yolundadır ve hatta belki de kontrolü yitirdiğiniz o an, ilk kez karanlığınızla ruhunuz tanışacak ve gerçek ışıkla da orada ilk kez bu kadar yakın olma şansı doğacaktır. Karanlığıyla barışı olmayanın yolu mu vardır? Ve bu barış köklerden gelen savaşın barışı ve hayatın sırrını anlamanın  anahtarıdır.

Bugün teslim olmakta, bir şeylerin değişimine şahit kalmakta fayda var. Değiştirme değil, değişenler içinde değişmekte olanları fark ederek yeni bir bilinçle neye doğru çekildiğimizi, çağrıldığımızı anlama vakti! Bizim ötemizde bir gücün varlığı mutlak... Onunla işbirliği, var etme arzusuyla doğduklarımızın gerçekleşmesini kolaylaştırır. Doğa ile uyumlanın... Onun diline, oluşuna yakınlaşın. Bu ihtiyacınız olan cevabı bulmanızı sağlar.

Gün titreşimi bugünün şafak karanlığı olduğundan bahsediyor. Bugün almamız gereken bir ders var ve bu bizimle ilgili... Rehber kartımız "imparatoriçe" kaynakla bağlantı kurarak oradaki sonsuzluğu daha iyi anlamamızı istiyor. Var olan tek sınır, bizim var olana koyduğumuz sınırdır. Sınırları aşın ve dönüp tekrar bakın... O zaman anlaşılır olacaktır. Savaştığımız tek şey vardır, o da kendimiz ve barışa, savaşın anlamını bulduğumuz an gebeyiz.

YENİ UFUKLAR GÜNÜ
14 Nisan Cuma (Venüs günü)

Ay: Yay (13:26 itibariyle) (07:17 boşlukta)
Güneş: Koç   
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

"Son dönem önemli temizlikler yapıldı ve bugüne varıldı. Geride kalan bırakın geride kalsın ve yeni bir yolculuk başlasın... Tam da şimdi! Değer, değerli olanın sizi taşıdığı duyguda sakldır."

Ay boşlukta uyandığımız bir güne hoşgeldiniz... "Eşyalar toplanmış seninle birlikte..." çalıyor fonda, duyuyor musunuz? Dolunay, akrep derken... Her yer her yerde sanki... Sakin olun... Hala her şeyi toparlamak için yeterli vaktimiz var. Alacaklarımızı alalım ve buradan çıkalım... Burası artık geride kalıyor ve bizim için taze, yeni bir yolculuk başlıyor.

Ay- Mars karşıtlığı kendinizi baskı altında hissetmenize sebep olabilir. Sanki bir şey gerilen yay gibi duygularınızı sıkıştırıyor... Hedefinizi belirleyin öyleyse! Bu enerji boşa gitmesin! Duygusal bir boşalma ihtiyacındayız... Haydi dökün içinizi! Kağıt kalemi alın elinize, yakın hissettiğiniz bir dostu arayın, ağlayın, sızlayın biraz olmadı, oh, içiniz açılsın... Ağlamak şifadır.

Öğle saatlerinde Ay yaya geçiyor. Venüs durağan harekete geçiyor. Ta ta ta taam! Haydi yola çıkıyoruz! Yeni keşiflerin peşine düşelim! Biraz mantıksızlık sarsın bizi! Bazen düşünmemek, sadece yapmak da iyidir. Yüreğin de yolu birdir, tıpkı akıl gibi! Bugün o yolda olalım... Bir şeyler dönüşsün bırakalım... İçeride olan açığa çıksın... Gün doğsun ufukların ardından, yenilensin...

Gün titreşimi bugünün kadersel mesajlar taşıdığından bahsediyor. Bugün önemli bir dönemin sonu ve önemli bir dönemin başlangıcı... Rehber kartımız "ölüm" de bunu destekleyerek yeni bir zamana doğru yürümekte olduğumuzdan bahsediyor. Geride bırakabildiğin her şey sana doğru yaklaşmakta olan armağanların habercisidir.

İÇİMİZDEKİ IŞIKLAR GÜNÜ
15 Nisan Cumartesi (Satürn günü)

Ay: Yay
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Joker

"Bugün çıktığımız yolculuk bize yaşama dair yepyeni ve farklı bakış açıları sunuyor olacak. İç sesinize kulak verin ve kalbinizi takip edin... Cevap orada!"

Ay yayda uyandığımız bir güne hoşgeldiniz... Güneş- Uranüs karşıtlığı Ay’la yaptığı dinamik açıyla daha yoğun hissettiriyor kendini... İçimizde bir şeyler kıpır kıpır, kabımıza sığmıyoruz sanki! Neptün karesi zihnimizi bulandırabilir. Sakin adımlarla ilerlemekte fayda var. Soğukkanlılık ve sağduyuya ihtiyaç duyuyoruz. Enerji odağımız hala içsel konular... Anlamını bulmaya çalıştığımız bağlar ve bağlantılar... Dinginleşmeye ve bizi sürekli bir kaosun eşiğine getiren kavramlardan özgürleşmeye ihtiyaç duyuyoruz. Yoluna engel hiçbir parça varlığıyla sana ışık değildir. Karanlığa inmeni sağlayan, çok özel bir rehber olabilir; bununla birlikte seni orada tutmaya çalışan dost değildir. Bunu anlamak gerekir.

Gün titreşimi bugün iç sesimizi duyarak hareket etmenin çok daha lehimize olduğundan bahsediyor. Uyanmakta olan bir şeyler var ve onlar bize yeni bir bakış kazandırıyor. Rehber kartımız "joker"(abdal) "saflık" temasını vurguluyor. Samimiyet ve dürüstlük... Bize kazandıracak olan budur, ilk aşamada öyle değilmiş gibi gözükse de... Çünkü aksinin kazandırdığı sadece borçtur ve o borç mutlaka ödettirilir. Samimiyet ve dürüstlükse yükü hafifletir, bizi gerçeğimize taşır. Abdallara selam olsun!

SON TEMİZLİK GÜNÜ
16 Nisan Pazar (Güneş günü)

Ay: Yay (21:26 boşlukta)
Güneş: Koç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

"Haftanın son günü! Bu hafta bize ne demeye çalıştı? Eskiyi oku, anla ve tamamla! Yeniye doğru yola çık, orada seni bekleyen bir şey var. Belirginleşen cevabı görme zamanı!"

Ve haftayı Ay yay enerjisiyle kapatıyoruz... Önemli kararların içsel olarak belirginleşebileceğinden söz edebiliriz. Uranüs üçgeni bizi ummadığımız anda gerçekleşen özel buluşmalara sürükleyebilir. Antenlerinizi açık tutun... Geçmişin yük olmasına izin vermeyin... Almanız gerekeni, alabileceğinizi alın oradan ve devam edin... Bırakın ayaklarınız sizi götürsün bu sefer gideceğiniz yere... Kalbiniz yolu bilir. Birileri ilk bakışta engel gibi gözükse de belki de sizin gerçekten neye ihtiyaç duyduğunuzu anlayabilmeniz ve ona doğru ilerleyebilmeniz için görevlidir. Ders tam da bu noktada alınıyor ve yük hafifleyerek yol açılıyor. Akıl savaşmaz, okur ve anlar. İhtiyacımız olan budur. Savaşmak değil, okumak ve anlamak! İlk vahyi hatırlayanlara duyrulur! Yolumuzu aydınlatacak, bizi iyileştirecek olan budur!

Gün titreşimi bugünün "tamamlanma" günü olduğundan söz ediyor. Haftanın başı aslında bugünden söz etmişti ve geldi çattı! Rehber kartımız "kule" duvarların yıkılmakta olduğu bir gün olduğundan bahsediyor bugünün! Büyük değişimler gerçekleşiyor, yeni bir dönemin başlangıcındayız... Barış içinde olmamız, akılla yol almamız ve olanların içindeki mesajları daha iyi anlamamız gerek... Savaşta kazanan, sizin haricinizde herkesin kaybı olursa, zaferi birlikte kutlayacağınız kimse de kalmayacaktır, zaferin bir anlamı da... Şimdi sadece birleşme zamanı... Anlamak gerek...

Yeni haftada buluşmak üzere...

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.