Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Arınma ve yeniye hazırlık

13 Mart - 19 Mart 2017 haftası

İÇSEL ANLAMLAR GÜNÜ
13 Mart Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi (08:28 itibariyle) (05:36 boşlukta)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

"Barış günü bugün… Ne ile barış? Kendin ile, hikayen ile, ilişki kurduğun kavramlar ile barış… Direndiğin ne olabilir? Oradaki korkuyla barış… Aklın dileği budur."

Sabah saatleri itibariyle Ay teraziye geçmiş bulunuyor… Gün doğumunun hemen öncesinde Ay boşlukta ilerliyordu. Başağın değişken doğasında son iki gündür iyiden iyiye görünür oldu ayağımıza takılıp duranlar… Atsan atılmaz, satsan satılmaz… Helalleşilir ve tamamlanır. Durum analiz edilir, veriler önümüze konur ve karar verilir. Görünen köy kılavuz istemez! Anla ve geç… Yeni seni bekliyor. Terazi bizden retro Venüs’ün ışığıyla gözden geçirmemizi istiyor alabildiklerimizi, verebildiklerimizi… Anlayabildiklerimizi, anlamamakta direndiklerimizi… Tam da şimdi!

Ay- Satürn karesi yerini Ay- Satürn sekstiline doğru başlayan bir yolculuğa bırakıyor. Şöyle bir silkeledi bizi dolunay! Başak temizliği sever! Patakladı hafiften… Şifa niyetine… Bir yandan Pluto karesine ilerliyor, retro Jüpiter ile de kavuşum yapacak… Değişme vakti gelenler var… Anlamamızı, anlamını bulmamızı bekleyenler… Dosyaları kapatıp bir kenara koymak çözüm olmuyor; çünkü zaman aşımına uğramış olsa da hiç ummadığımız yerde mezarından uyanıp karşımıza çıkıyor. Öyleyse adaletin ne olduğunu, yargının ne olduğunu, kararın ne olduğunu, yolun ne olduğunu ve bizim tüm bunların neresinde olduğumuzu çok daha iyi anlamamız gerekiyor. Tam da içinden geçmekte olduğumuz hikayeler bu ışıkla dilleniyor. Bizim de onların içinde saklı olanı bulup onunla birleşip yarına temiz bir kapı açabilmemiz gerekiyor.

Gün titreşimi bugünün evrensel işaretler ve dünyasal yasalar arasındaki ilişkiyi anlamak adına önemli bir gün olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız "asılan adam’’ direndiklerimizi bulmamız ve yolun sonunda gördüğümüz o ışığa doğru artık yürüyebilmemizin peşinde… Bırakın geride kalan geride kalsın… Herkes seçimini yaşar. Siz seçiminizin ve bunu ne kadar yaşadığınızın ne kadar farkındasınız?

YOLU BULMA GÜNÜ
14 Mart Salı (Mars günü)
Ay: Terazi
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparator

"Savaş, yaşamın doğasında vardır. Güne başlamak için, uykuya bizi çeken yanla savaşılır. Var etmek için, bundan kaçan yanımızla savaşılır. Savaşı kazanmanın tek yolu bu savaş ile barıştır."

Ay terazi sularında, barışçıl ve saklanmış duygularla ilerliyor… Kendini ifade edebilmek bir sanattır. Doğru kelimeleri bulabilmek, açık yüreklilikle içini dökebilmek… Dürüst olmak, kendine ve yaşama… Altın tını bu… Şifa da bu! Hatta yolun ışığı…

Ay- Venüs karşıtlığı gündemde… Düzenleyicisiyle karşıt yapmakta olan Ay, "İçeride olanlar, dışarıdan bize yansır ve dışarıda olanlar içeride olanları karıştırıp altında ne varsa onu ortaya çıkarmaktadır." diyor. Belki o "düşman’’ değil de "öğretmen’’dir. Benim neyi öğrenmem gerekiyor? "ölüm’’ün sonrası "yaşam’’dır. Öldük de geldik ve öldükçe geleceğiz… Kendimize…

Merkür koça geçmiş bulunuyor. Balıkta hem düşük hem de zararlı konumdaydı. Düşünemiyorduk! Havada uçuşan düşünce dalgalarının içinde salınıyorduk. Birçok şey olması gerektiğinden çok daha sisli ve pusluydu. Tam anladık gibi derken birden her şey belirsizleşiyor ve çok daha farklı bir hal kazanıyordu. Merkür koç transitinin başlamasıyla işler değişiyor! Fikir ve düşünceler hareketleniyor, savaşçı bir ruh kazanıyor! Düzenleyici Mars boğada, boğa güven, huzur ve dinginlik, keyif peşindedir. Merkür bunu sağlamak için aklımızı kullanıp pratik davranmanın lehimize olduğundan bahsediyor. Mars’ın düzenleyicisi Venüs retro, Merkür ile kavuşuma doğru geriliyor: "Yan; aydınlat ve ısıt; bununla birlikte yakma! Eyleme dökülmeyen farkındalık yolu açacak değildir."

Gün titreşimi bugünün "şafak karanlığı’’ olduğundan bahsediyor. İç sesinize kulak verin! Onu duymanın yolu soğukkanlılık ve sağduyudur. Sizi vesveseye götüren şey iç sesiniz değil, ego ve zihnin birbirini galeyana getiren birleşimidir. Bu gölgenin ötesine geçip daha geniş bir pencereden bakabilmek değerlidir. Aslolan ancak bu şekilde fark edilebilir.

POTANSİYELLERİ KEŞFETME GÜNÜ
15 Mart Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Akrep (18:10 itibariyle) (13:05 boşlukta)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Büyücü

"Günün doğması insanın kendi ışığının farkında olması ile anlam kazanır. Bizim ışığımız, yeteneklerimiz ve onları yetkin seviyeye getirerek parlatabildiklerimizdir. Buna açılan kapının farkına varma zamanı!"

Ay terazinin son ışıklarıyla uyanıyoruz güne! Öğle saatlerine kadar önemli işleri mümkün mertebe netleştirmeye çalışmakta fayda var. Öğleden sonra, verilen kararlar üzerine derleyip toparlayacaklarınızı bırakmanızı, mümkünse daha sakin işlere kafa yormanızı, biraz kendinizle kalacak fırsat yaratmanızı öneririm. Uranüs, Neptün ve Satürn devrede olacak… Beklenmedik gelişmeler, gözden kaçanlar olabilir. İleriyi görün; bununla birlikte şimdinin çerçevesini kaçırmadan…

Akşam saatlerinde akrebe geçen Ay, bizi daha derin sulara çekiyor olacak… Derin bir nefes alın… Hatta tüplerinizi takın… Bakalım sualtı bizim için nelere gebe? Neleri açığa çıkarıyor olacak? Ay, Mars karşıtlığına doğru ilerliyor. Savaştıklarımız, kaybetmekten korktuklarımız ve kazandıklarımız, bırakıp yerine koyduklarımız… Bunu anlamalıyız. Kadersel bir anlam taşıyor bu noktadaki farkındalığımız…

Güneş- Kiron kavuşumu gerçekleşiyor. Şifa zamanı! Şifa neydi? Şifa, tüm yaşamın sana cevabını aramakta olduğun soruları getirdiğinin farkında olabilmekti. Bu ışıkta ilerliyordu sistem ve biz kontrol kurdukça hakim olabiliyor, hak olabiliyor, hak edebiliyor, hak edilebiliyorduk. Bunu nasıl yapardık? "akıl’’ ışığıyla… Akıl, ruhun diliyle konuşur ve onu evrensel bir sistem bilgeliğiyle çözüme kavuştururdu. Şimdi her şeyin kendimizden kendimize olduğunu bir kez daha hatırlama zamanı… Yaralar, savaşla değil, kabul ve farkındalıkla iyileşiyor ki en büyük savaş aslında bunun üstesinde gelebilme durumudur. Savaş her yerde var… Arzu edilen, mümkün kılınabilen barış… O da aklın işidir. Biline…
Gün titreşimi bugünün önemli bir başlangıç zamanı olduğundan bahsediyor. Karanlık bugüne vardı ve bugünde ışığını yaktı. Şimdi aydınlığın sorumluluğunu alma ve yanan ışığı yarına akılla taşıma zamanı! Rehber kartımız "büyücü’’ başlamakta olan yolculuğun bize kendimizi keşfettirecek olduğundan bahsediyor. Vakit şimdi!

BÜYÜK DÖNÜŞÜM GÜNÜ
16 Mart Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Akrep
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji):  Ölüm

"Bazen bir şeyler değişiyordur, sanki elimizden kayıp gidiyordur. Buna izin vermek gerekir. Vakit bu vakitse direnmek hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Kaya kalktığında ardındaki ışık görünebilir."

Ay akrebin derinliğiyle başlıyoruz güne! Şöyle derin bir nefes alın, günün kokusunu duyarak güne başlayın; zira hisler güçlü… Karşımızda duracak olanlar, duruşularıyla bize meydan okuyor gibi gözükebilirler… Belki de sadece bizim ne ile karşı karşıya olduğumuzu bize hatırlatmak istemektedirler… Aşıp geçmenin yolu ayakların yere sağlam basarken, daha derinde olanı görerek harekete geçmek… Bir şeyler yapın; bununla birlikte bunu korkunuzun üzerine giderek yapın… Korkunuza rağmen yola çıkın ve onun sizi daha dikkatli kılmasını sağlayın… İşte bu altın tını!

Korkuyu, sevgiye dönüştürün… Bu sevgi, kendinize, yolunuza ve ışığınıza olsun… Tam da bu! Akan su, duran sudan değerlidir. Akan su duru, duran su bulanık olur. Akan su olun ve akışınız sizi arındırsın ve öze ulaştırsın… Geçtiğiniz yer sizinle birlikte arınsın… İşte günün sırrı… Takılmayın, akın geçin... Ve dönüp tekrar bakın, gördükleriniz, olduğunu sandıklarınızdan farklı olacaktır.

Bugün "uyanış’’ zamanı! Aile, dost, akraba, arkadaş, kardeş, sevgili… Her biri bir program ile bizimle… Peki bizi bir araya getiren ne olabilir? İşte bunu anlayabilmek gerekir. Tam da orada uyanış gerçekleşecektir. Rehber kartımız "ölüm’’ Ay akrep temasıyla bütünleşerek bize tüm bu saydıklarımızın yolunun "dönüşüm’’ olduğunu hatırlatıyor. "ölüm’’ kartında çok önemli bir detay vardır. Ölüm, atını doğan güne sürer. İnsanlarsa, onun geldiği yere bakar. Ölümün atını sürdüğü yere yürüyenlerden olmanızı dilerim…

UYANIŞ VE TAMAMLANMA GÜNÜ
17 Mart Cuma (Venüs günü)
Ay: Akrep
Güneş: Balık   
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Mahkeme

"Son iki gün meyvesini bugün veriyor. Bugün sevgiyle yaklaşın yaşama… Sevgi, nötr kalmak demektir. Neyin bizi neye hazırladığı ancak böyle fark edilebilir."

Buram buram Ay akrep kokan bir günden daha merhabalar… Pluto ile sekstil son iki gündür cevapları bulanlar için güçlü bir ışıkla çalışırken savaşı devam edenler için sert gelebilir. Merkür(akıl) da hafiften meydan okuyor sürece! İlişkiler cephesi de çok farklı telden çalıyor değil… Anlama ihtiyacında olduklarımız var. Dönüşüm süreci devam ediyor ve bize şifa olacak tam olarak bu!

Güneş- Satürn karesi bugünün ışık ve karanlığın birbirini anlamalarının kolay olmadığı bir gün olduğundan bahsediyor. Dünya, uçup gidebileceğimiz bir yer değil! Sürünerek de dilediğimiz yere varmak mümkün değil! Uçmak, sorumluluktan kaçmaktır. Sürünmek, dünyanın varlığında olan ruha gözlerimizi kapatmaktır. Dünyaya bir kanat inşa edin! O kanat sizin krallığınız olsun. Onda hüküm sürün ve o sizin kapınız olsun. O kapı, yaşamınız, yaşadığınız, yaşamayı seçtiğiniz ve yaşam şeklinizdir. Bunu anlamaya ihtiyaç duyuyoruz. Ne olduğundan ötededir onun karşısında nasıl durulduğu…

Gün titreşimi bugün bir şeylerin tamamlanmakta olduğundan bahsediyor. Bugün sevgi günü! İlham günü! Doğumu yapma günü! Aşk ve yaratıcılık günü! Rehber kartımız "mahkeme’’ bizden "uyanık’’ olmamızı ve "uykuda olan’’ parçamızı uyandırmamızı istiyor. Bunun yolu nedir? İçsel gözlem… İçeride olanın anlamı dışarıdan yansıyanlar ve dışarıdan yansıyanların, içeride kıpırdattıklarında saklıdır.

ZAMANIN SIRRI GÜNÜ
18 Mart Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay (05:59 itibariyle) (00:56 boşlukta)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aziz

"Zaman bugün bizden hesabı kapatmamızı istiyor. Al gülüm ver gülüm! İnsanın yolculuğu hep eksik bıraktıklarına doğrudur. Tamamladığında ki bu tamamlanmak olur, "yeni’’ sesini duyurur."

Deliksiz uyumuş olabilirsiniz yahut gözünüzü kırpmadınız, ortası yok… Geceye hazırlıklı girip kendilerini daha dingin bir ışıkla gecenin karanlık sularına bırakanlar, derin bir uykuya daldılar ve özel rüyalar gördüler büyük ihtimalle… Belki de bir çok şey yerini bulmuş gibi bir hisle uyandılar. Sert bir girişle kendilerini gecede bulanlar, biraz zorlanmış olabilir. "doğum sancısı’’ diyelim… Sabaha karşı nur topu gibi bir bebek kucaklarında kendilerini buldular…

Ay yay ışığıyla uyanıyoruz güne… Keşfetme sanatı! Yola çıkıyoruz… Bu yol içeride ya da dışarıda, fark etmez… Yol, yoldur. Zaman, en kutsal yolculuğun yapıldığı mercidir. Bizim buradaki anlamı fark etmemiz ve onun üzerine kendimizi, kendimizde olanı, özümüzü inşa etmemiz gerekir. Yola tam da bunun için çıkılır. Keşfeden, kendini, kendinde olanı, doğasını, doğayı keşfetmektedir. Buradan almamız gerekeni alıp bunun bizde neyi harekete geçirmekte olduğunun farkına varmamız ve bu hareketle somut bir kazanımı ortaya koymamız gerekir. Anlatma, yap! Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz…

Merkür- Venüs kavuşumu gerçekleşiyor. İlişki, duygu, akıl, algı… Bir bütün olmuş yahut hallaç pamuğuna dönmüş… Sizinki hangisi? Akıl, sevgidir; sevgi, akıldır. Anlayan beri gele! Bu idrak önem taşıyor olacak… Üstesinden gelmemiz gerekenler, aklımızı kullanmamız gerekenlerdir. Akıl, savaşmaz. Birleştirir ve bütünleştirir. İşte bunu anlamak önemlidir.
Gün titreşimi bugünün önemli bir gün olduğundan bahsediyor. İpleri ele alma zamanı! Atalardan aldığımız güç, bugünde hak edip yaşadığımız ve yaşattığımız olursa yolun ışığı yanar. Yarına varılır. O yarının yoğun ışığı bugüne akıtılır ve oluşan köprüde yaratımlar yapılır. Rehber kartımız "aziz’’ bizden parçaları bir araya getirerek büyük resmi görmemizi istiyor. Bildiklerinizin sorumluluğunu alın ve onları uygulayarak sınayın. Burada açığa çıkan sizi ihtiyaç duyduğunuz cevaba taşıyor olacaktır.

UFKU AŞMA GÜNÜ
19 Mart Pazar (Güneş günü)
Ay: Yay
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

"Bugün büyüme içe doğru gerçekleşiyor. Kim ki kimi görür, onda kendini görür. Belki karanlığını, belki aydınlığını, belki farkında olduğu, belki farkında olmadığını… Hepsi yolun parçası… Elbet bir araya gelip "biz’’i yaratacaktı."

Ay yay yolculuğumuz devam ediyor… Şevkle doğaya doğru, yaşama doğru, kendinize doğru, özünüze doğru bir yürüyüşe var mısınız? Siz adımınızı atın bakalım, yol sizi nereye götürür, belli olmaz! Yol demek, armağan demektir. Armağan, keşif demektir. Keşfeden, büyür, bilir, okur ve anlayabilir. Ne dersiniz? Buna değer mi?

Neptün karesi sizi yanıltmasın… Keşif, karmaşa demek değildir. Basit ve sade cevaplar, zorlu dönemeçler ve çetrefilli anlatımlardan çok daha değerlidir. Aslında en çok ihtiyaç duyduğumuz, hep burnumuzun ucundadır da onu fark etmek bize yakınlığı kadar kolay değildir diye düşünülür.

İç sesinize kulak mı vermek istiyorsunuz? O zaman önce biraz sessizleşin… Derin bir nefes alın ve dalga sesini, rüzgar sesini, yağmur sesini dinleyin… Doğanın sesini… Orada her şey sonsuz bir denge içinde… Siz ne kadar onunla uyum içindesiniz? Bırakın terazinin kefesi şaşsın… Size öyle gelir, o yine ayarını bulur.

Gün titreşimi, bugün ihtiyaç duyduğumuz şeyin içsel büyüme olduğundan söz ediyor. Yarına hazırlık olsa gerek… Güven duyduğunuz yerde olun… Orası sizin mabedinizdir. Onun değerini bilin ve orada genişleyin… O titreşimde kalarak, onu koruyarak ilerlemeye çalışın… Bunu yapamadığınızda kaçmayın, korkmayın, sadece bozulan dengeyi daha ileri bir noktada, gelişmiş bir farkındalıkla yeniden sağlayın… Rehber kartımız "dünya’’ ve işte "tamamlayacak olan’’ budur.

Yeni haftada buluşmak üzere...

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.