Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Biraz esneyin!

16 Ocak 2017 - 22 Ocak 2017 Haftası

TEMİZLİK GÜNÜ
16 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Ay : Başak
Güneş : Oğlak
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Mahkeme

"Bugün detaylara takılmamak gerekiyor! İlişkileri gözden geçiriyor ve bize ne verdiğini, bizden ne aldığını, bu alışverişin bize ne kattığını anlamaya çalışıyor olacağız."

Ay başaktaki yolculuğuna devam ediyor… Ay düğümü üzerinden geçmiş bulunuyor ve bu enerjiyi Jüpiter’e doğru harekete geçirmiş durumda… Arınma ve sadeleşme zamanı! Öze dönme, özde olanı bulma ve onu hatırlama… Özü hatırladığımız kişilerle buluşmaya, bir arada olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Beni ne kadar bana taşıyor, beni ne kadar benden uzaklaştırıyor bu birliktelik? Seninle kendimdeki neyi hatırlıyorum ki bu benim yaşamıma özlediğim bir bütünleşme duygusu getiriyor? Hangi yol çağırıyor bizi bize?

Ay, düzenleyicisi Merkür ile birlikte daha gerçekçi bir tutumla somut verileri göz önünde bulundurma arzusundayken Neptün (bilinç ötesi), Venüs (ilişkiler), Mars (içgüdüler) ve Kiron (iyileşmeye çalışırken iyileştiren bilgelik) durumdan hiç hoşnut değil ve daha derinlere inerek ruhu suyun akışına bırakma taraftarı… Nasıl çıkılır bu işin içinden? Detayların önemli olduğu inancınızı besleyen farkındalığı taşıyın; bununla birlikte henüz fark etmediğiniz şeyler de olabileceğini atlamayın… O an için yapabileceğinizi yapın ve devam edin… Çözüme yaklaşamadığınız bir noktada pasif bir hareketle çözüm bulabileceğinizi zannetmek sadece vakit kaybetmektir. Zaman en değerli potansiyeldir. Onu nasıl kullanmayı seçtiğiniz, yaşamınızın özetidir. Bazen bir şeylerin değişme vakti gelmiştir ve artık bunun net farkındaysanız, buna direnmek gereksizdir.

Gün titreşimi ‘’Bu bir şafak karanlığıdır! Yüreğine güven…‘’ derken rehber kartımız ‘’mahkeme’’ bir uyanıştan bahsediyor. Ne bize neyi hatırlatmaya çalışıyor olabilir ve bu bütünde nasıl bir hizmet anlamına gelir? Bizlerin kendimize karşı olduğu gibi içinde bulunduğumuz yaşama karşı da sorumlu olduğumuzu hatırlamak gerekir ve bu farkında olsak da olmasak da bir seçimdir. Bunu bize yaptıran bu boyutta varlığını algılayamayacağımız kadar güçlü bir sevgidir. Şimdilik bu!

YENİ BAŞLANGIÇLAR GÜNÜ
17 Ocak Salı (Mars günü)
Ay : Terazi (14:15 itibariyle) (09:09 boşlukta)
Güneş : Oğlak
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Denge

"Güne derin nefesler alarak size ayak bağı olan işleri toparlamakla başlayın! İşi yoluna koyduğunuzda bugünün ne kadar önemli bir gün olduğunu da anlamaya başlamış olacaksınız!"

Günün erken saatleri itibariyle Ay boşlukta buluyor kendini! Biz de onunla tabii! ‘’Oo, … Beyler de buradalarmış!‘’ modlarda takılıyoruz… Sebebini anlamadığımız bir kibarlıkla karışık şaşkınlık… ‘’Neden bu kadar güldüm ki?‘’, ‘’Ne diye bu kadar sevindim ben şimdi?‘’, ‘’Ne için gelmiştim ben?‘’, ‘’N’olmuş ki?‘’, ‘’Kim?‘’, ‘’Nasıl?‘’, ‘’Ne dedin?‘’, ‘’Kime dedin?!‘’ E bu hallerde günün devamında ayak bağı olabilecek küçük ve basit işleri toparlamakta fayda var… Küçük ve basit deyip geçmeyin, bulaşık dağ olunca taşınmanın daha mantıklı olup olmadığını düşündüğünüz zamanlar oluyor! Ay teraziye geçtiğinde kendimizi daha genişlemiş ve uyum içinde, faydalı stratejiler üretebiliyor bulacağız. İç sesimize kulak vermeli; zira Venüs balıkta, pır pır! Yüreğinle yaptığın her seçim mutlaka seni daha ileriye götürür.

Mars- Kiron kavuşumu gerçekleşiyor. Çok derinlere gizlediğiniz bir şeyler açığa çıkabilir. Sakin olun! Dile getirebildiğiniz şey iyileşmeye başlamıştır. Kendinizi ifade edebiliyor olmak çok değerlidir. Yeter ki bir şekilde bunu yapabilmenin bir yolunu keşfedin! Ne olduğunu tam olarak anlamanın ve bunu daha iyi bir noktaya taşımanın yolu budur. Ay- Merkür karesi anlamak ve anlaşılmak için özel bir ilgi bekliyor bizden! Satürn karesi ‘’Kendini gözden geçir ve doğru parçaları bir araya getir ki büyük resmi görebil!‘’ diyor. Ay- Güneş üçgeni bunu başarabilmemiz için sabır ve öz disiplin sağlıyor.

Gün titreşimi bugünün ‘’doğum’’ zamanı olduğundan bahsediyor. Bugün kendinizle ilgili hangi özel güçleri keşfetmiş olabilirsiniz? Neyi ‘’özel güç’’ olarak tanımlardınız? Bu sizde neye karşılık geliyor olabilir? O size hangi yolculuğun anahtarı olarak verilmiş olabilir? Hangi yolculukta bu özelliğiniz daha bir anlam kazanır ve yolculuğun anlamını bulmasını sağlardı? Rehber kartımız ‘’denge’’ içimizden onay alabildiğimiz şeyin değerinden bahsediyor. Bunun için onun ne demekte olduğunu duyabilecek kadar sessizleşebilmeliyiz. Hangi sesleri ıskaladınız ve onları duymamaya alıştınız? Belki de aradığınız cevapları onların size fısıldadıklarında bulacaktınız… Küçük şeyler değerlidir. Hem de çok… Şimdilik bu!

KENDİNİ ANLAMA GÜNÜ!
18 Ocak Çarşamba (Merkür günü)
Ay : Terazi
Güneş : Oğlak
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Aziz

"Bugün birbirinden bağımsız gelişen olayların ortasında kendimizi bulma durumumu söz konusu olabilir. Süreçleri sağduyu ve soğukkanlılık ile yönetebilme ihtiyacı!"

Ay terazide uyanıyoruz güne… Bir çekicilik, bir tatlılık, yılanı deliğinden çıkarıcılık…  Mars Jüpiter’den, Ay Neptün ve Venüs’ten bihaber! İçimiz başka söylüyor, ağzımız başka, aklımız başka… Etrafta birbirinden bağımsız gelişen olaylar silsilesi… Ay- Pluto karesi bugünün içinde bulunduğumuz süreci çok iyi gözlemleyerek seçenekleri çok iyi anlamamız gereken bir gün olduğundan bahsediyor… Önünüze çıkan dağ yolculuğun bittiğinin değil yolun değişeceğinin habercisidir.

Gün titreşimi bugün hislerin güçlü aktığından bahsediyor. Bugün ‘’uyanış’’ içinden geçmekte olduğumuz... Refleks davarnışlarınızın farkına varın! Günün akışında siz farkında olmadan belirleyici olan hangi söz, tavır ve düşünceler içinde olabilirsiniz? Rehber kartımız ‘’aziz’’ sağduyu ve soğukkanlılığını önemini hatırlatmaya çalışıyor bize…

SEVGİ VE DOĞUM GÜNÜ!

19 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Ay : Terazi
Güneş : Oğlak
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Güç

"Bugün uçlarda gezinmeksizin daha uzlaşı içinde olmakta fayda var! Önemli kararlar günü! Bir şeylerin anlamından emin olma ihtiyacı içindeyiz! Bu yeni arayışlara sürükleyebilir."

Aman Tanrım, gökyüzü çıldırmış olmalı! Ay- Uranüs karşıtlığı asi rüzgarlar estiriyor! Salon kadını/erkeği çizgimizi korusak mı yoksa açıp bayramlık ağzımızı ortalığı birbirine katsak mı? Ortayı bulalım; zira başka yolu yok! Burada bir amaç doğrultusunda hareket edebilmek gerekiyor. Bu amaç ne olabilir? Neye hizmet ediyor? Bizi nereye götürür? Bu yolculuk bizi heyecanlandırıyor mu? Yaşadıklarımız bu farkındalıkla anlam kazanıyor olacak.

Merkür- Ay düğümü üçgeni gerçekleşiyor. Çok önemli kararlar söz konusu! Ne kalıyor ne gidiyor? Şimdi daha iyi anlıyoruz birçok şeyi ve bunu göz önünde bulundurarak hareket edebilmeliyiz. Ne bize ne katıyor? Neyi ne yaparak daha verimli bir hale getirebiliriz. Bu kaynaklarımızı kullanma konusunda da çok önemli bir nokta… Zaman en değerli hazinemiz! Mars- Satürn karesi ile de karşı karşıyayız. Savaşı kazanmak, savaşın amacının ne olduğunu anlamakla mümkündür. Aksi sadece kayba sürükler.

Gün titreşimi bugünün son üç günün bizi getirdiği önemli bir nokta olduğundan bahsediyor. Gerçekleşecek olan ‘’doğum’’ sorumluluğunu aldığımız bir fark ediş sürecinin ürünü olacaktır. Ekilen tohum filizlenir; bunun için o tohumun ihtiyaç duyduğu dikkatin sağlanabilmesi gereklidir. Rehber kartımız ‘’güç’’ bize ihtiyaç duyduğumuz gücün ‘’sevgi’’ olduğunu hatırlatıyor. Sevmek, en büyük besleniştir. Uzlaşıyı ve böylelikle bütünlüğü sağlayacak olan budur. Barış önce bizde başlar ve bizden yaşamımıza, etrafımıza, karşımıza çıkan fırsatlara yayılır. Bunu anlamak gerek! Şimdilik bu!

İLİŞKİ VE AŞK GÜNÜ!
20 Ocak Cuma (Venüs günü)
Ay : Akrep (01:09 itibariyle) (00:23 boşlukta)
Güneş : Oğlak
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 13 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Ölüm

"Bizi bir araya getiren şeyin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Neyi hayati kıldığımızı, savaş verirken olmasını arzuladıklarımız için, olan neleri es geçtiğimizi anlamak…"

Ay akrebin derin sularında uyanıyoruz güne! Ay- Güneş karesi etkisini hissettiriyor! Farklı tellerden çalıyor sanki içimizde bir şeyler! Bir seçim yapıp bunun anlamına mı inanmalı yoksa anlamını mı bulmalı tüm olanların ve seçimleri de onun ışığında mı yapmalı? Aslında ikisi arasında hiçbir fark olmayabilir mi? ‘’ Kafamda deli sorular! ‘’ modlar… Bu soruların bizi kendisine sürüklediği cevaplar önemli olacak! Neptün dokuşu bizi derinleştirerek teslimiyete çağırıyor. Cevap yolculuğun içinde saklıdır, siz sadece devam edin!

Venüs- Pluto sekstili gerçekleşiyor! Balık ve oğlağın bu yan yanalığı çok değerli… İlişkilerde önemli bir fark edişten bahsedebiliriz. Beni gerçekte tanımlayan birliktelik nedir? Bir ilişkide hangi beslenimimi görmezden gelmeyi seçtim? Gerçekte ihtiyacım olan neyi birtakım başka beklentiler ile gölgeleyerek kendimi neyden mahrum ettim? Neye doğru çekiliyorum ve bu bende neleri açığa çıkartarak beni nereye taşıyor? Ben kendime ne için söz vermiş olabilirim? Bizi kendimize verdiğimiz hangi söz buluşturuyor ve biz bunu ne kadar hatırlayabiliyoruz? Neyi bir daha oraya geri dönmek istemeyeceğim şekilde geride bırakmanın vaktidir? Bu, ben bu hikayeden neyi alabildiğimde gerçekleşir? İşte bu sorular…
Gün titreşimi bugünün önemli bir bitiş günü olduğundan bahsediyor… Bugün artık vakti gelen vedayı gerçekleştirmeli… Bu bizim bir konuyu ele alış biçimimiz de olabilir. Bizi radikal bir değişimin temellerini atacak olan eyleme çağırıyor. Rehber kartımız ‘’ölüm’’ de bu süreci destekliyor ve ‘’ Biten, başlayanın ışığıdır ve bizim başlayanı olduğu yerden daha derinlere götürebilmemiz için, kendimizi onu kısıtlayan duygu ve düşüncelerden özgürleştirmeye ihtiyacımız vardır. ‘’ diyor. Ne dersiniz? Şimdilik bu!

ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAMA GÜNÜ!
21 Ocak Cumartesi (Satürn günü)
Ay : Akrep
Güneş : Kova (00:24 itibariyle)
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 14 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Şeytan

"Özgürlük kavramını tanımlarken önceliğimiz nedir? Birlikte olmak ve özgür olmak tanımları nasıl birbirini tamamlayabilir? Bizi birbirimize yakınlaştıran ve birbirimizde uzaklaştıranı arıyoruz."

Ay akrebin derin sularında kısık bakışlara etrafı süzerek yüzmeye devam ederken Güneş oğlağın katı ve kuralcı ruhunu geride bırakarak kovanın asi ve hümanist ruhuyla buluşmuş gözüküyor. Dünyayı değiştirecek olan nedir? Hangi ideallerin peşinden gidebiliyor olmak bana kendimi çok daha iyi hissettirir? Yaşama evrensel bir gerçeklik boyutundan baksaydım hangi sınırların ötesinde hangi bütünlüğün farkına varırdım? Özgürlük dışarıda mıdır içeride mi? O tanımlı bir durum mudur yoksa bir duygu mu? Özgürlüğü ararken kendimi hangi kalıpların içine sıkıştırdım ve bu beni nerelerde neyi görebilmekten uzaklaştırdı? İşte bu ve benzeri soruların cevaplarını arayacağımız bir aya girmiş bulunuyoruz! Kova ayımız hayırlı uğurlu olsun! Alkışlar yıldızlara…

Ay’ın Venüs ile üçgeni, Pluto ile sekstili bulunuyor. Daha derin bir şeylere ihtiyaç duyuyoruz ve bu duyguyla aşırıya kaçarak gereksiz didiklemelere girişebiliriz. Dengeyi korumakta fayda var. Didik didik edilmiş bir benlik kimseye fayda sağlamayacaktır. Sorular, cevaplara açılan kapıdır; bununla birlikte bu bir saldırı şeklinde değil barışa çağrı şeklinde olmalıdır. Hepimiz bir keşif için yola çıktık; bununla farklı değerler çevresinde toplandık ve farklı odaklar yakaladık. Herkesin oluşuna ve buradaki seçimine saygı duymak gerek… Bize düşen bizi bu noktaya getirenin farkına varmak ve seçimimizi yaparak yeni bir noktada özümüze daha yakınlaşmış şekilde kendimizle buluşmak… İhtiyacımız olan ve bizi ‘’iyileştirecek olan’’ budur.

Bugünün titreşimi, içsel cevapların bizim için çok daha değerli olduğundan bahsediyor. Bazen yol kapkaranlık görünebilir; bununla bilrikte orada çok değerli bir şey vardır ki o da sizi o yola çıkaran kalbinizin ışığıdır. Onun size yol göstermesine izin verdiğinizde mantığınız ilk bakışta devre dışı kalsa bile deneyimin içinde daha ileri bir noktaya ulaşır ve algınızı böylelikle genişler. Rehber kartımız ‘’şeytan’’ aşırı olan her şeyin içinde aksinin saklı olduğunu anlamamızı istiyor. Çok sevmeyin, çok öfkelenmeyin, çok korkmayın, çok kızmayın, çok kaptırmayın… Sevin! Öfkenizi, korkunuzu ve kızgınlığınızı tetikleyen şeyi anlayın ve onu yatıştıracak olan adımı atın… Kaptırmayın hiçbir duyguya kendinizi, onun sizi kontrolü altına almasına izin vermeyin, dümende hep siz olun, varoluşun yolu budur.

ESNEME VE ANLAMA GÜNÜ!
22 Ocak Pazar (Güneş günü)
Ay : Yay (13:44 itibariyle) (04:23 boşlukta)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Yıldız

"Bugün yaşama daha esnek bir bakış açısıyla yaklaşarak gözden kaçırdığımız farklı olasılıkları görmeye ihtiyacımız var. Kendimizi zorlamak sadece süreçleri zorlaştırır, önce doğamızı anlamalı!"

Ay boşlukta uyanıyoruz güne! Öğle saatlerine kadar kendimizi toparlamak pek kolay değilmiş gibi gözükebilir! Rahat olun! Suyun kaldırma kuvvetini kullanın! Ilık bir çay yapın kendinize! İçine limon sıkın, portakal kabuğu atın biraz! Çayınıza atacağınız karanfil de sizi kendinize getirir! Çayınızı koyduktan sonra bardağınıza atmanız yeterlidir. Elinizi korkak alıştırmayın! Biraz gevşeyin ve rahatlayın! Sakin olun! Öğle saatleri itibariyle Ay yaya geçtiğinde biraz daha canlanıyor oluruz! Felsefi sohbetler, hayatın anlamını konuşacağımız dostlarla buluşmalar, uzun zamandır gitmek, görmek istediğiniz bir yerde olmak için iyi bir zaman! Şimdi biraz dinlenin… Derin derin nefesler alıyoruz… Şan öğretmenimin hep dediği gibi: ‘’ Çiçeği koklar gibi… Çok değil, yeter kadar, kendimizi yormadan ve yavaşça verelim, tamamını boşaltalım ki yer açılsın… ‘’ Nefes alma biçimimizin yaşamımızın özeti olduğunu biliyor muydunuz?

Ay- Mars üçgeni göze çarpıyor! Fiziksel enerjimizin yüksek olacağı bir günden bahsedebiliriz. Biraz spor, esneme hareketleri, belki dans, yürüyüş için iyi bir zaman! Sevişebilirsiniz de! Önce ruhunuzu buna hazırlayın! Su akar yolunu bulur. Günün ilerleyen saatlerinde gerçekten neyi sizi heyecanlandırdığını ve bunun size neler katabileceğini anlamaya ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Kendinizi ifade edebildiğiniz, bunun için bir yol bulabildiğiniz durumlar size çok iyi gelecektir. Her şey mümkün olsaydı nerede ne yapıyor olmak isterdiniz? Oradaki duygunuzu tanımlayın! Şu an ne yapsanız o duyguyu yakalayabilirdiniz? Mutlaka bir meydana varmanın birden çok yolu vardır? Biraz esneyin!
Gün titreşimi seçimlerimizin süreçlerimizi belirlediğinin altını çizerken rehber kartımız ‘’yıldız’’ bizden daha ileriyi görmemizi, dünya deneyiminin ötesinde daha farklı bir hikayenin olduğunu anlamamızı istiyor. İşte bu önemli! Bunu fark etmeye başladıkça daha ileriyi görme şansı kazanabiliriz. Bunu sağlamanın yolu, bize öğretilenin, bizden inanmamız istenenin ötesine geçmeye cesaret edebilmiş olmaktır. Asi ve asil kelimelerinin yakınlığı dikkatinizi çekiyor mu? ‘’ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım? ‘’ Işığınız zekanız olsun… O hep gelişmeye açık, onun bunu yapabilmesine izin verin. En değerli yatırım, kendinize yaptığınızdır. Benden demesi!


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.