Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
SAĞLIKLI ÇOCUK
Dr.  PINAR BERİK KESKİN
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Yazı Boyutu:
Çocuğunuzun immun sistemini neler güçlendirir?

İmmun sistem, çocuklarınızın arkadaşı gibidir. Çocuğunuzu infeksiyonlardan korur. Ancak arkadaşına destek verir gibi immun sistemini de koruması ve destek vermesi gerekir.

İmmun sistem, özellikle soğuk algınlığı ve grip mevsiminde bakteri ve virüslerle savaşmak üzere beyaz küre hücrelerini üretir,depolar ve vücuda dağıtır.

Meyve ve sebze ile beslenmek çocuğunuzun immune sistemini güçlendirir:
Anne ve baba olarak çocuğunuza "Sebzeni bitir, meyveni yemelisin" demekde haklısınız. Çalışmalar, yeterli sebze – meyve tüketenlerin daha az hasta olduğunu göstermektedir.

Yeterli uyku uyumak immune sistemi güçlendirir:
Uyku ve immune sistem arasında güçlü bir ilişki bulunmaktadır.  

Uyku ihtiyacı  ise yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Birçok erişkin için 7- 8 saat arası uyku yeterli iken, ergenlerde 9 – 10 saat, okul çocuklarının en az 10 saat, okul öncesi çocukların 11- 12 saat, yenidoğanların 16 – 18 saat uyuması gerekmektedir. Eksik uyku sonradan uyunarak kapatılamaz . Çocuklarınıza uyku seromonisi oluşturarak ihtiyaçları kadar uyumalarını sağlamalısınız.

Mutlu olmak immune sistemi güçlendirir:

Hukuk öğrencileri üzerinde yapılan bir çalışmada immune sistemleriyle düşünceleri , duygusal surumları arasında güçlü bir ilişki olduğu gösterilmiştir. Kendilerini okullarında mutlu hisseden öğrencilerin immune sistemlerinin daha iyi çalıştığı, hastalıklarla daha iyi savaştığı gösterilmiştir.

İmmun sistemi güçlendiren 13 gıda:

Brokoli, ıspanak, buğday ruşeymi, mantar, badem, yoğurt, yeşil çay, sarımsak, somon, tatlı patates, karpuz, lahana, greyfurt,yaban mersini gibi besinler zengin selenyum, çinko, B vitamini , riboflavin, niasin, glutatyon,omega 3 içerikleri nedeniyle immun sistemi güçlendirmektedir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.