Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
KENDİMDEN BİLİYORUM
Uzm. Psk.   DERYA GÜLTERLER
Klinik Psikolog
Yazı Boyutu:
Merhaba

Hayatınızın sonuna kadar ara vermeksizin devam ettireceğinize söz verdiğiniz herhangi bir sorumluluğunuz var mı? Eğer anne babaysanız evet! Eğer değilseniz, düşünün bakalım kendi seçiminiz olan böyle bir sorumluluk alabildiniz mi bugüne kadar?

Bu cepheden baktığınızda dünyanın en zor şeyidir anne baba olmak. Tatili yok, vazgeçmesi yok, “Ben yapamıyorum başkası benim yerime yapsın” deme şansınız hiç yok. İnsanın böylesine büyük bir sorumluluğu seve seve üstlenmesinin tek bir açıklaması olabilir: İÇİNDEKİ BİTMEYEN SEVGİYİ KOŞULSUZCA VEREBİLMEK.

Neyse ki anne baba olmak öğrenilebilen bir süreçtir. Evlat olarak, anne baba olmaya çalışarak, görerek, okuyarak, dinleyerek, deneyerek, hatalar yaparak, sorarak ama sevgiyle her sabah yeniden başlayarak…

Bu satırları okuyan sevgili okur; sen öğrenmek isterken, daha iyi bir ebeveyn olmanın peşindeyken, yalnızca kendi çocuğun değil dünyanın tüm çocuklarının yetişmesinde senin de ufacık bir payın olduğunun farkındaysan MERHABA sana.

“Anne Olunca Anladım” ailesine katılmak benim için büyük bir keyif. 2007 yılından beri Bengi Semerci Enstitüsü’nde ailelere çocuklarının gelişimleri, yetişme süreçleri, doğru ilişki kurma biçimleri, oyunları, eğitimleri, zorlukları ve aşma yolları ile ilgili verdiğimiz desteği, bu sayfa aracılığıyla sizlerle de paylaşabilmek için bundan böyle bir aradayız.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.