Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
DİŞ PERİSİ
PINAR KARATABAN
Çocuk Diş Hekimi
Yazı Boyutu:
“Anne olunca ben de anladım” diyen herkese merhaba...

Anne olmak bir serüvenler dizisi. Her güne bir yeni gelişme. Bazen heyecan, bazen panik, bazen de her şeyi aslında içgüdüsel olarak biliyor olmanın verdiği güven ve rahatlık bir döngü halinde yaşanır... Bu döngü devam ederken de ortaya şahane bir küçük insan çıkıverir.

Bu küçük insanın hayatındaki en önemli kişi sizsiniz. Doğrularınızla, yanlışlarınızla sizi örnek alacak.. Siz ne verirseniz çocuğunuz o olacak, ne ekerseniz o yeşerecek... Bu büyük sorumluluk ve zevkle taşınan bir yük degil mi?

Bu sorumlulugu layıkıyla taşımak için annelerin en önemli görevlerinden biri de "bilgilenmek". Aslında günümüzde bilgiye ulaşmak kolay... Büyüklerimizden edindiğimiz tecrübe bazlı bilgiden uzmanların tavsiyelerine kadar her şey elimizin altında. Bununla birlikte öğrenmesi en kolay ve kendimize yakın bulduğumuz bilgi kaynağı, bizimle aynı süreci yaşayan annelerin bilgi ve tecrübeleri oluyor genellikle. "Anne Olunca Anladım" bilgi platformu bu anlamda çok kıymetli bir kaynak hepimiz için...

Ben de bu günden itibaren bir anne ve "Anne Olunca Anladım" ailesinin bir üyesi olarak sizlerle kendi alanımdaki bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Ben çocuk diş hekimiyim yani bir Pedodontist’im. Pedodonti, diş hekimliğinin çocuklara yönelik tüm tedavi yaklaşımlarını içeren dalıdır. Yani, çocukların nasıl ayrı doktoru varsa, ayrı diş hekimi de var. Çocuklara diş tedavisi yaklaşımı özeldir ve yalnızca diş tedavisini değil, özel pedagojik yaklaşımı da içerir. Böylelikle biz çoğu erişkinin çok da sevimli bulmadığı diş tedavilerine, çocuklarımız bugün diş hekimi korkusu nedir bilmeden koşa koşa gelebilmekteler.

Bu platformda da elimden geldiğince karşılaştığım soruları, sorunları, velilerimle birlikte buldugum çözümleri sizlerle paylaşmak ve hem sizleri bilgilendirmek, hem de diş hekimine severek tedaviye giden bir nesil oluşmasına katkıda bulunmak için burada olacağım.

Hepinize tekrar merhaba...

Sevgi dolu ve sağlıklı günler dileklerimle...



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.