Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
YENİ ÇAĞIN ÇOCUKLARI
NUR EDA KASAP
Uluslararası Öğrenci-Anne & Baba Koçu
Yazı Boyutu:
İlişkinizde mutsuz musunuz?

İlişki nedir?

Neden aşk ilişkileri çok mutlu başlar da belli süre sonra mutsuzluklar olur ya da son bulur?

Anlaşmak / uzlaşmak /hoşgörülü olmak hep söylediğimiz kelimeler iken uygulaması niye kolay değildir?


Tüm tartışmalarda hep “ben” mi haklı olmak durumundadır?

Ağlama sonrası söylenen cümle hep, “sen”in yüzünden midir?

Yaşanılan kavgaların/ tartışmaların hep suçlusu “o” mudur?

“Biz” olmak, sorumluluk almak niye kolay değil?

İlişkinizin denetimini elinize almak ister misiniz?

Eşiniz neden her söylediğinizi tersten anlar?
Kendiniz, eşiniz, aileniz, çocuğunuz ve çevreniz ile olan ilişkileriniz nasıl? Kendinizi rahat ifade ediyor ve kolay anlaşabiliyor musunuz?

Sorular daha da çoğaltılabilir. İlişki dediğimiz Ben’den, Sen’den, On’dan, Biz’den ibaret. Aslında her ilişkide hepimiz varız. Sadece bunun farkına varabilirsek bile ilişkilerimizi daha keyifli yaşayabiliriz.

Annemizle tartışırken bir tek “o”nun söyledikleri yok aslında. O kelimeler aynı zamanda “ben”de var olan kaygı ve korkuların vücut bulmuş hali.

Eşlerin evlilikleri hakkında konuşmalarında geçen duygu ve düşünceler sadece onlara ait değil. O duygu ve düşüncelerin içinde annelerinin, babalarının, kardeşlerinin, herkesin düşünce ve duygusu mevcut. Evlilik için sadece iki kişi evli demek sizce ne kadar doğru? Aynı evin içinde görünen, iki kişinin yaşadığı, doğru! Ancak aynı anda tüm aileler orada.

Durum biraz karışık gibi değil mi? Aslına bakarsanız karışık değil. Bizim taraftan baktığımız için böyle görünüyor. Karşı taraftan da bakınca her şey kolaylaşmaya başlıyor. Anlamaya özen gösterdikçe, farlılıkları kabul ettikçe durum değişiyor. Çünkü artık o ilişkide sadece “ben” olmuyor, “biz” olmaya başlıyor ve bütünlük oluşunca da işler keyifli bir hal alıyor.

EĞİTİM SEMİNERİMİZE BUYRUN
Başlığımız, “ben, sen, o, biz” çok sade, çok yalın bir şekilde ilişkilerimize bakmak adına hazırladığımız eğitim seminerimizin adı yani.

İzmir’de bulunan üç çok değerli eğitmen arkadaşımla birlikte hazırladık. Nilüfer Gülal (Diş Hekimi/ Profesyonel İlişki Koçu), Sema Kunter (Müzikolog/ Nefes Koçu/ Nlp Uygulayıcısı) Sevgi Yıldırım (Sosyolog/ Nlp ve Koçluk Eğitmeni) ve bendeniz Nur Eda Kasap Süslü (Yazar/ Eğitmen/ Profesyonel Yaşam Koçu).

Konusunda uzman dört eğitmen, dört farklı açıdan ele alacağız ilişkilerimizi. Bütünsel bir çalışma olacak. Zihinsel, fiziksel, ruhsal, duygusal olarak harika uygulamalar yapacağız.
Yaptığımız koçluk çalışmalarında gördük ki, kişiler ilişkilerinden hoşnut değil. Bu bir tek eş, aşk, çocuk, anne-baba değil. İş yeri, para, sağlık ilişkileri de buna dahil. Kişiler kendilerini kurban olarak gördükçe, sorumluluk bilincine sahip olmaktan uzaklaşıyor. Hal böyle olunca tek bir açıdan değil, dört taraftan bakmak istedik konuya.

İlişkilerine yeni bir bakış açısı kazandırmak isteyen tüm İzmirli dostlarımızı, 4 Ağustos 2012 Cumartesi günü İzmir Swissotel Grand Efes Convention Centre’a saat 10.00-18.00 arası bekliyoruz. Detaylar için lütfen (0232) 336 51 52 yi arayınız.

Sevgiler...


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.