Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
HOLİSTİK ESTETİK
Prof. Dr.   AHMET KARACALAR
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Yazı Boyutu:
Profil estetiği

Tek bir yapının güzelliği değil, denge ve harmoninin önemi yüz estetiğinde daha önemlidir. Bu durum özellikle profil estetiğinde (burun, alın, dudak, çene ucu ve çene altı uyumu) ayrı bir anlam kazanır.

Burun, alın, dudak, çene ucu ve çene altından oluşan 5’li yapı değerlendirilmeden ya da uyumlu hale getirilmeden yüz harmonisi tamamlanamaz. Bu yapılar sadece profilde uyumlu bir silüet oluşturmakla kalmaz, birbirleriyle oransal uyum içinde yerleşmişlerdir. Örneğin, burun ucu yüksekliği dudak üstü mesafesi ile aynı olursa en ideal oran yakalanmış olur. Yüzünü beğenmeyen ya da profili oluşturan yapılardan birisini beğenmeyen, kişilerde profil analizi ve estetiği kaçınılmazdır. En fazla profil estetiğine ihtiyaç duyulan durum ise burunda şekil bozukluğudur.

Burun estetiği için başvuran kişide öncelikle profil analizi yapılmalıdır. Alın kavisi, alın burun birleşme yeri, burun, burun dudak mesafesi, dudakların hacmi ve biçimi, alt çene ucunun yeri, çene altı açısının durumu ve bu bölgedeki yağ dokusu incelenir. Bilgisayar analizinde profili oluşturan bu yapılar düzeltilerek kişiye gösterilir. Bazen de kişinin profil heykeli yapılarak sorunu üç boyutlu değerlendirme şansı verilir.

Profili oluşturan tüm yapılarda sorunu olan bir kişide aynı anda hepsine müdahale mümkündür. Alın çökükleri dolgu ile giderilir, burun estetiği yapılır, dudak hacmi ve şekli hücre enjeksiyonu ile yeniden oluşturulur ve çene ucuna implant ya da dolgu yerleştirilir. Çene altı yağ dokusu var ise lazer ile eritilebilir ya da miniliposuction ile çene boyun açısı oluşturulur. Sonuç, son derece uyumlu profil silüeti olarak çıkar. Dişler arasında kapanma sorununun olduğu durumlarda ise, öncelikle çene iskeleti ile ilgili tedavinin yapılması gereklidir. Özellikle üst çene iskeletine yönelik girişimlerde burnun şekli değişir. Burnu daha iyi değerlendirebilmek için 1 yıl kadar beklemek gerekebilir.

Zayıf , küçük ve geride çenesi olan bir kişiye burun estetiği yapılırsa burun güzel olsa bile kişinin ameliyat olduğu belli olur. Küçük ve geride çeneye burnu uydurmaya çalışmak doğal sonuç vermez. Profil estetiği uygulanan bir kişide buruna yapılacak girişimler de basitleşir. Bazen küçük dokunuşlar ile burun uyumlu profile uydurulur. Burun estetiği olmuş, ancak hala mutsuz olan kişilerin çoğunda profil sorunu ya da yüzde uyum sorunu vardır.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.